3045

Billaras

Και πάλι μετριότητες…

Αφήστε κάτω τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και πάσης φύσεως γλυκά, τώρα! Αμέσως! Δεν ξέρω γιά εσάς, αλλά εγώ έστω και μιά φορά κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, θα το κάνω…χάλια το πληκτρολόγιο με την άχνη του κουραμπιέ ή με το μέλι από το μελομακάρονο! Καλημέρες, καλή εβδομάδα, η τελευταία του έτους. Να φύγει όσο πιό μακριά γίνεται αυτό το 2015, δεν έχω να πώ κάτι άλλο.

Και γενικά και επί προσωπικού, ήταν ο ορισμός της κακής χρονιάς. Σε λίγα 24ωρα θα μπούμε στο 2016, έστω και ως ψευδαίσθηση, μια νότα αισιοδοξίας υπάρχει. Anyway, πάμε στα δικά μας. Επί του στοιχηματικού, όπως το έγραψα και στην εφημερίδα, η Boxing Day ήταν …ξενέρωτη. Την έχω ξεχάσει ήδη. Με τόσες αναβολές, χάθηκαν σημεία, χάλασαν συστήματα. Εχασα…132 ολόκληρες μονάδες, πάει να πεί τίποτα.

Οταν χάνω ή κερδίζω τέτοια νούμερα, είναι ως μη γενόμενη η μέρα. Βγήκε η Γουολσολ, “κόλλησε” με τη μονάδα της Μάδεργουελ γιά να μου φέρει πίσω 165 από τις 297, πάπαλα. Επί του αγωνιστικού, η…παράκρουση στην Premier League καλά κρατεί. Είναι να τρελλαίνεσαι! Η Αρσεναλ με την Σίτι κάνει ίσως το καλύτερο φετινό της ματς, δηλώνει “είμαι έτοιμη γιά τίτλο”.

Και λίγο μετά, πάει και αρπάζει τέσσερα στο Σαουθάμπτον! Κι αυτό δεν το κάνει μόνο η Αρσεναλ, το κάνουν όλες. Θυμηθείτε πχ την Λίβερπουλ. Τρίμπαλο μέσα στην Τσέλσι, καπάκι ήττα εντός από Πάλας. Η Λέστερ όπως την είδα αρχίζει και “κάνει νερά”, πρώτη φορά με την Λίβερπουλ την είδα άνευρη και σκασμένη. Φυσικά δεν την κοντράρω στο 1.

90 με τη Σίτι αύριο, αλλά περιμένω να συνεχίσει την καθοδική της πορεία. Και επιστρέφουμε στα αμιγώς στοιχηματικά… Πολύ μέτριο ΚΑΙ σήμερα το μενού. Ξέρετε, κι εγώ θέλω να παίξω. Να έχει καλό κουπόνι. Αλλά μετά από τόσα χρόνια, έχω μάθει να μην πιέζω καταστάσεις. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Αμα το πρόγραμμα δεν βοηθάει, άμα οι αποδόσεις δεν φτουράνε, άμα ο καιρός είναι χάλια (οκ, προς το παρόν δεν έχουμε αναβολές, αλλά πολλά γήπεδα είναι σε κακή κατάσταση, έχει “βουλιάξει” η βόρεια Αγγλία), αν χάνεται και η φόρμα, η συνοχή (μιά ομάδα πχ έπαιξε προχθές, μιά αλλη δεν έπαιξε, έχει το κέρδος της ξεκούρασης), χαλάει η μαγιά.

Οπότε, και σήμερα θα είμαι μαζεμένος. Μέχρι να μου αρέσει κάτι. Στην Premier League, στόχευσα εξ' αρχής μιά και…λίγο ακόμα μιά. Και σήμερα μελέτησα ακόμα μιά. Ο στόχος ήταν η Στόουκ, ο δεύτερος η Σάντερλαντ, ο τρίτος σήμερα η Αστον Βίλλα. Εσβησα Σάντερλαντ, θα κάνω πίσω. Ας πούμε ότι κρατάω Στόουκ και Βίλλα. Και φυσικά δεν αγγίζω το Γιουνάιτεντ-Τσέλσι.

Ούτε κατά διάνοια. Θα το δω, θα…γούσταρα να είναι και κανένας Μουρίνιο στην κερκίδα, αλλά ως εκεί. Δεν μπλέκω. Στη φωτό της στήλης βάλτε ότι λεζάντα θέλετε. Εγώ θα έβαζα κάτι σαν “-Λουίς, σου χρωστάω χάρη, αν χάσεις θα έρθω καβάλα στ' αλόγο ως σωτήρας, αν κερδίσεις θα….αποθεωθω ξανά στο Λονδίνο και θα κράξουν αυτά τα ρεμάλια που με έφαγαν”.

Στην Championship αρχικά σκέφτηκα την Γουένσντεϊ. Αλλά θέλει..ψυχή να κοντράρεις την Μίντλεσμπρο, κυρίως θέλει τα πάντα υπέρ σου. Και δεν τα έχω. Η Μπόρο δεν έπαιξε στην Boxing Day, είναι φρέσκια, το έσβησα (η συνοχή που λέγαμε πριν). Να είχε παίξει μιά 90λεπτη λασπομαχία να το δω αλλιώς… Και έχω ακόμα δύο, αυριανά. Ιπσουϊτς και Ρόδεραμ. Χαλάστηκα πολύ με το ένα.

Τη Ρόδεραμ. Ο Ρέντφερν του πάτησε τον κάλο, χτύπησε στο φιλότιμο των παικτών, έκανε δύο σοβαρές εμφανίσεις και άνετες νίκες η Ρόδεραμ. Και πάνω που το έχω κυκλώσει, χθες βράδυ σκάει η είδηση. Πήρε προπονητή η Φούλαμ, τον Γιοκάνοβιτς (πρώην Γουότφορντ και Μακάμπι). Μοιραία το διπλό ανέβηκε, αλλά..τώρα κοντράρεις ομάδα με νέο προπονητή και νέο αέρα; Θα το αφήσω.

Θα ήταν επιλογή μου, σίγουρα, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν. Κρατάω μόνο την Ιπσουϊτς αύριο. Περιμένω η πτώση φόρμας της Μπράιτον να συνεχίστεί, της έσπασα το αήττητο προ ημερών, θα το ρισκάρω πάλι, η Ιπσουϊτς είναι καλά. Στην 1η, μου κάνει τώρα νωρίς η Σάουθεντ στο 2.70. Σοβαρή, σε φόρμα, έργο Μπράουν. Τι άλλο κοίταξα; Λίγο Κρου, λίγο Μπλάκπουλ, λίγο Μπράντφορντ.

Τις έσβησα όλες. Σε Κρου και Μπράντφορντ με χάλασαν οι αποδόσεις, δεν τις θέλω σε 3.10 και 3.25 αντίστοιχα. Πολύ χαμηλές. Αρα, ένα σημείο κι από εδώ. Στη 2η, αγωνιστικά έκανα πίσω στην Εξετερ, έσβησα λόγω απόδοσης την Πλίμουθ, φάντασμα αυτό της Γιόρκ (αν ήταν να παίξω σημείο του 6.00 θα ήταν η Σέφιλντ Γούενσντεϊ), γενικά…τα έσβησα όλα. Και τέλος, στην Κόνφερενς, χαλάστηκα με την πρώτη απόδοσης της Σάουθπορτ, μου έμεινε το 4αρακι (4.

33 γιά την ακρίβεια) της Χάλιφαξ. Σε φόρμα, άλλαξε τεχνικό και μαζί και άερα, με τον Χάρβεϊ είναι έξι σερί αήττητη, η Ρέξαμ ναι μεν καλυτερη ομάδα αλλά ντεφορμέ και από ήττα-φάπα. Αυτό μου κάνει… All and all, Στόουκ-Βίλα-Ιπσουϊτς-Σάουθεντ-Χάλιφαξ. Πολύ λίγα. Οριακά δεν παίζω Ρόδεραμ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Και εξήγησα του λόγους. Ετσί όπως είναι, πως να τα “μπλέξω”; Θα προσθέσω ένα over καλοπληρωμένο στις επιλογές μου, αυτό στο Τσάρλτον-Γουλβς.

Ρισκαδόρικο, αλλά στο 2.05 υπάρχει λαθάκι. Και θα το κάνω δυάδα με την Σάουθεντ. Και τα άλλα τέσσερα σε ένα yankee και έκλεισα. Αν είχα ακόμα τη Ρόδεραμ στις επιλογές μου, δεν θα έπαιζα την Αστον Βίλλα (ξέρω που ποντάρω, απλά της “δινω μιά ευκαιρία” σε ματς-τελικό). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 26/12: 165 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.

830 μονάδες. Ποντάρισμα 28/12: Δυάδα: Σάουθεντ 1-Τσάρλτον over (5.53) με 75 μονάδες. Yankee: Στόουκ 2 (4.50)-Αστον Βίλα 2 (4.00)-Χάλιφαξ 1 (4.33)-Ιπσουϊτς 2 (3.75). Με 30 μονάδες κάθε δυάδα, 15 σε κάθε τριάδα, 5 στην τετράδα. Ολο μαζί 245 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 320 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.510 μονάδες. Οπως βλέπετε, πάω λίγο…ρισκαδόρικα. Κάλλιστα θα μπορούσα να παίξω και μονά, να “πετάξω” κάτι και να πάω σε patent.

Τώρα θέλω μίνιμουμ δυάδα από τέσσερα μεγάλα σημεία. Ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει. Κατ' εμέ, καλύτερο σημείο όλων είναι αύριο η Ιπσουϊτς, οπότε ας περάσει έστω ένα σήμερα, να έχω ενδιαφέρον! Οποια δυάδα και έρθει (είτε η “ξερή”, είτε στο σύστημα), περνάω από πάνω, παίρνω πίσω και τα…προχθεσινά τσιγάρα που έχασα (γέλια).

Συνολικά, το επεσήμανα, δεν είμαι ζεστός, δεν ξανοίγομαι, εξήγησα το γιατί! Νέα στήλη….του χρόνου, δηλαδή το Σάββατο! Οπότε, πολλές ευχές, καλά να περάσετε, το 2016 να είναι έστω και λίγο, καλύτερο του 2015.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras