1516

Μάκης Μηνδρινός

Και ποσοτικά και ποιοτικά

 Χαιρετώ! Δίκαια έχασε η Μπρίστολ Σίτι, δεν ήταν καλή στο Χάντερσφιλντ, ήταν κατώτερη από αυτό που περίμενα. Και γενικά περίμενα περισσότερες εκπλήξεις στην μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι επιβεβαίωσε ό,τι βλέπουμε και στο πρωτάθλημα, ότι δηλαδή δεν είναι ακόμα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει.

Ναι, ΟΚ, είναι ενδιαφέρον όλο αυτό το project με τον Λάμπαρντ και τα πιτσιρίκια του, όμως θα χρειαστεί χρόνο (ίσως και χρόνια) για να μπορέσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε μιλάμε για Πρέμιερ Λιγκ είτε για Τσάμπιονς Λιγκ. Πήγαν οι Γερμανοί, έριξαν τρία στο Λονδίνο και γεια σας. Η έκπληξη φυσικά ήρθε από τη Λυών, όχι τόσο επειδή κέρδισε, αλλά επειδή το έκανε χωρίς καν να δεχθεί γκολ από τη Γουβέντους.

Το Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1 και το Ρεάλ – Σίτι 1-2 τα θεωρώ φυσιολογικά αποτελέσματα. Λέγαμε ότι χτύπαγε κάπως στο μάτι να είναι αουτσάιντερ σε εντός έδρας παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ, η αλήθεια όμως είναι ότι όντως αυτή την χρονική περίοδο δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις τοπ ομάδες της Ευρώπης.

Στα του Γιουρόπα Λιγκ, εντάξει, όλοι λέγαμε ότι η Αρσεναλ δεν είναι καλά, ότι την έχει πιο εύκολα τη γκέλα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αντικειμενικά πρέπει να ήταν ελάχιστοι όσοι πίστευαν στην ανατροπή του Ολυμπιακού.

Μιλάω για μετά το 0-1 στο «Καραϊσκάκης» και συνυπολογίζοντας ότι λίγες ημέρες πριν η ομάδα του Μαρτίνς είχε περάσει από την Τούμπα. Το είχα γράψει και μετά από κάποια παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, ότι η δουλειά που κάνει ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό είναι πρωτόγνωρη για την συγκεκριμένη ομάδα.

Προφανώς έχουν περάσει πολλοί καλοί προπονητές από τον ερυθρόλευκο πάγκο, κάποιοι έχουν αφήσει το στίγμα τους, κάποιοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με τίτλους και επιτυχίες, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά αυτό που βλέπουμε από τον Μαρτίνς το έχουμε δει από ελάχιστους.

Αναφέρομαι σε διάρκεια, σε ψυχολογία, σε διάβασμα μεγάλων αγώνων, σε προσήλωση στο πλάνο και σε φυσική κατάσταση. Μπαίνουμε στον Μάρτη και εκεί που λες τώρα θα σκάσουν, εξακολουθούν να βγάζουν τρομερή ενέργεια. Θυμάμαι στις χρονιές του Βαλβέρδε έναν Ολυμπιακό να είναι σούπερ μέχρι τον Δεκέμβρη-Ιανουάριο και μετά να… αργοπεθαίνει από δυνάμεις.

Υπενθυμίζω ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από πολύ νωρίς τις φετινές του υποχρεώσεις ή, για να το πω καλύτερα, ήταν έτοιμος πολύ νωρίς και ανταπεξήλθε ιδανικά στους προκριματικούς ευρωπαϊκούς γύρους.

Προφανώς για να πάρεις πρόκριση κόντρα σε τέτοιες ομάδες και γενικότερα για να προχωρήσεις στην Ευρώπη χρειάζεσαι και τύχη. Αυτό που χάνει ο Ομπαμεγιάνγκ στο φινάλε, δεν χάνεται.

Αλλά δεν είναι μόνο τύχη, ο Ολυμπιακός το έχει πάει εξαιρετικά το ματς. Ολοι ξέρουμε τα προβλήματα στην άμυνα της Αρσεναλ, ξέρουμε όμως και την ποιότητά της μπροστά. Και χθες απείλησε ελάχιστα για τα δικά της δεδομένα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον ηγέτη τους στην άμυνα, τον Σεμέδο. Επαναλαμβάνω, ο Μαρτίνς κάνει εξαιρετική δουλειά και γελάω με όσους τον κράζουν κατά καιρούς, κυρίως για κάποιες μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Αυτά με τα όσα έγιναν, πάμε να δούμε τι έχουμε μπροστά μας, σε ένα γεμάτο κουπόνι, όπου νομίζω ότι τα πιο ενδιαφέροντα που έχουμε να πούμε είναι στη Λιγκ 2 και τη Νάσιοναλ Λιγκ. Να αναφέρω απλώς ότι δεν με απασχολεί στοιχηματικά ο κυριακάτικος τελικός του Λιγκ Καπ, Σίτι – Αστον Βίλα.

Πρέμιερ Λιγκ

Εδώ φτάσαμε λοιπόν, στο Τότεναμ – Γουλβς το διπλό να ξεπερνάει οριακά τις τρεις μονάδες.

Όχι τίποτα άλλο, σωστά δίνει τόσο. Περίμενα να δω αποδόσεις, μπας και έκαναν κάνα λάθος και έφτανε κοντά στο 4,00 το διπλό. Αλλά ούτε καν… Στο 3,00 όχι, δεν ψήνομαι! Οπότε δεν έχει νόημα να το αναλύσω και περισσότερο. Εξάλλου τα δεδομένα είναι πάνω-κάτω γνωστά.

Αν έπαιζα μια ισοπαλία θα ήταν στο Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας. Ντερμπάρα, πολλά επεισόδια κατά καιρούς, όμως βλέπω και τη βαθμολογία.

Και στο τέλος, δεν νομίζω ότι θα χαλαστεί κάποια από τις δύο αν έφευγαν με έναν βαθμό. Δεν λέω ότι θα δούμε σβηστό ματς. Λέω, όμως, ότι αν είναι ισοπαλία προς το τέλος, ίσως να μη ρισκάρουν τόσο πολύ οι δύο ομάδες.

Πιθανό επίσης το over στο Μπόρνμουθ – Τσέλσι, που είναι ψηλότερα απ’ ό,τι περίμενα (1,90).

Να βάλω εδώ «τσόντα» και το Πόρτσμουθ – Αρσεναλ που διεξάγεται τη Δευτέρα το βράδυ για το Κύπελλο.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά από τη στιγμή που η Αρσεναλ έπαιζε χθες, όμως με τον άσο να ξεπερνάει το 7,00 (για την ακρίβεια στον Stoiximan είναι στο 7,35 αυτή τη στιγμή και στην Bet365 είναι στο 6,50!!!) προφανώς ως πρώτη σκέψη στέκεται. Θα το ξαναδούμε όμως μέχρι τη Δευτέρα, κυρίως γιατί δεν ξέρω η Πόρτσμουθ πως θα εμφανιστεί (παίζει σήμερα με την Ρότσντεϊλ).

Τσάμπιονσιπ

Το προφανές είναι η Μπάρνσλεϊ στην έδρα της Ρέντινγκ. Όταν λέω προφανές εννοώ πως από τη μία έχουμε μια ντεφορμέ ομάδα που εντός έδρας έχει να κερδίσει από τις 26/12 και στο τελευταίο κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται) να φάει τρία από τη Γουίγκαν και από την άλλη μια ομάδα που χτυπάει φόρμα, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες.

Πλάκα πλάκα η ουρά έχει πάρει φωτιά, με τη Γουίγκαν να είναι 4 αήττητη (2-2-0), την Μπάρνσλεϊ να έρχεται από τρεις σερί νίκες και την ουραγό Λούτον να έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία. Αυτές είναι οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας. Ο 18ος μέχρι τον 24ο απέχουν μόλις 6 βαθμούς. Θα γίνει χαμός.

Επιστρέφουμε στα του Ρέντινγκ – Μπάρνσλεϊ.

Η αγωνιστική άνοδος της Μπάρνσλεϊ είχε φανεί σε μία… ήττα. Θυμάστε ίσως ότι αρχές Φλεβάρη είχα ποντάρει στον άσο της Τσάρλτον απέναντι στην Μπάρνσλεϊ. Ο άσος επιβεβαιώθηκε (2-1), όμως η Μπάρνσλεϊ ήταν καλύτερη, είχε πολλές ευκαιρίες να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό. Από εκείνο το ματς, λοιπόν, και μετά η φιλοξενούμενη είναι πολύ καλή.

Όχι μόνο έρχονται τα αποτελέσματα, έρχονται και με γεμάτες εμφανίσεις. Πήρε 3-0 τη Φούλαμ εκτός έδρας, νίκησε 1-0 τη Μίντλεσμπρο εντός, πέρασε και από το Χαλ (1-0) μεσοβδόμαδα. Η Ρέντινγκ, από την άλλη, σε εντελώς ανάποδο φεγγάρι. Το 3-0 στο Σέφιλντ στις 15/02 ήταν η μοναδική της νίκη από την Πρωτοχρονιά και μετά (6 ήττες και 3 ισοπαλίες).

Προφανές το 3,20 του διπλού.

Μία σκέψη είναι και η Μπέρμιγχαμ, στο Λονδίνο, κόντρα στην ΚΠΡ. Ανέφερα την κόντρα της ΚΠΡ και στο μεσοβδόμαδο με την Ντέρμπι, κέρδισε μεν χωρίς να πείσει κανέναν δε. Είναι αυτό που λέγαμε, εντελώς αλλοπρόσαλλη, δεν βγαίνει εύκολα άκρη. Πάντως η Μπέρμιγχαμ είναι πλέον 9 ματς αήττητη, δεν τα λες και λίγα.

Και με αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Στο 3,25 το διπλό.

Λιγκ 1

Το μοναδικό λάθος που βρίσκω εδώ είναι στο Ντόνκαστερ – Γουίκομ. Δεν είναι μόνο το προφανές, ότι δηλαδή η Ντόνκαστερ είναι μια ομάδα που απέχει 7 βαθμούς από τη ζώνη των πλέι οφ και αν το δούμε αντικειμενικά πολύ δύσκολα θα είναι μέσα σε αυτά, την ώρα που η Γουίκομ διεκδικεί απευθείας άνοδο.

Είναι και ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η Γουίκομ πατάει καλύτερα. Εκανε την κοιλιά της και πλέον αρχίζει να ανεβάζει και πάλι στροφές, την ώρα που η Ντόνκαστερ στα τέσσερα τελευταία νίκησε μόνο την ουραγό Μπόλτον. ΟΚ, το εντός-εκτός δεν βοηθάει (καλή εντός η Ντόνκαστερ, μόλις τέσσερις εκτός έδρας νίκες η Γουίκομ), αλλά στο 4,50 αξίζει το ρίσκο.

Λιγκ 2

Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για δύο αουτσάιντερ, ένα φαβορί και ένα over. Το ένα αουτσάιντερ και το over αφορούν το ίδιο ματς, το Γκρίμσμπι – Νορθάμπτον. Από την Πρωτοχρονιά που ανέλαβε την παραπαίουσα Γκρίμσμπι ο Ιαν Χόλογουεϊ, βλέπουμε μια «άλλη» ομάδα. Τότε ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού, έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, όλα της τα ματς πήγαιναν οριακά, στο 0-1, 1-0, κ.

λπ. Ο Χόλογουεϊ έκανε μεταγραφές τον Γενάρη και σιγά σιγά αρχίζει να περνάει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Από τις 28 Ιανουαρίου και μετά η Γκρίμσμπι έχασε μόνο στην έδρα της πρωτοπόρου Σουίντον. Στο διάστημα αυτό έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και την ήττα που προαναφέραμε. Επιπλέον, γνωστή η επιθετική φιλοσοφία του Χόλογουεϊ. Κάποτε «χαράμισε» μια κατηγορία στο… βωμό αυτής της φιλοσοφίας, καθώς τη χρονιά που ανέβασε την Μπλάκπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ ήθελε να πορευθεί με το δικό του στυλ.

Χαιρόσουν να βλέπεις ματς της Μπλάκπουλ, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος στην συγκεκριμένη κατηγορία πολύ δύσκολα είναι αποτελεσματικός. Και η Μπλάκπουλ υποβιβάστηκε κερδίζοντας βέβαια το χειροκρότημα των ουδέτερων, που διασκέδαζαν με τα παιχνίδια της ομάδας του Χόλογουεϊ.

Τέσσερα διαδοχικά over, λοιπόν, η Γκρίμσμπι και 7 στα 8 πιο πρόσφατα.

Τώρα υποδέχεται τη Νορθάμπτον, η οποία σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά ομάδα, αλλά φανερά ντεφορμέ. Συμπλήρωσε πέντε ήττες στα 6 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις και τρεις σερί εκτός έδρας, οι οποίες συνδυάστηκαν όλες με over (οι δύο με over 4,5!). Στο 2,80 ο άσος, στο 2,10 το over.

* Το φαβορί είναι η Πορτ Βέιλ, η οποία υποδέχεται τη Σκάνθορπ.

Πολύ δυνατή εντός έδρας η Πορτ Βέιλ (9-7-1), διεκδικεί πλέι οφ (στη διαφορά τερμάτων είναι εκτός 7άδας), με καλή φόρμα (4-2-0), υποδέχεται μια σταθερά μέτρια Σκάνθορπ, η οποία αν το δούμε αντικειμενικά μάλλον δεν πάει πουθενά φέτος: στο +9 από τη γραμμή υποβιβασμού, στο -16 από τα πλέι οφ, 9 ήττες σε 16 εξόδους.

* Το άλλο αουτσάιντερ είναι το διπλό της Λέιτον Οριεντ στην έδρα της Φόρεστ Γκριν, με το διπλό να δίνει 4,20.

Στη Φόρεστ Γκριν τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο Κούπερ είναι κοντά στην έξοδο, ο κόσμος φωνάζει, υπάρχει πολύ γκρίνια. Αγωνιστικά η ομάδα είναι στα χειρότερά της, είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2020 έχει μόλις μία νίκη (τη Μάνσφιλντ εκτός έδρας, 3-4, με γκολ στις καθυστερήσεις στις 11 Ιανουαρίου). Στο 0-2-6 η φόρμα της, ενώ υπενθυμίζω πως έτσι κι αλλιώς εκτός έδρας είναι περισσότερο αποτελεσματική (7 νίκες) απ’ ό,τι εντός (5 νίκες).

Εντυπωσιακό ότι στο γήπεδό της έχασε και τα 5 προηγούμενα παιχνίδια της, ενώ από τις 05/10 και μετά νίκησε μόλις μία φορά εντός, 1-0 την –ουραγό στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν- Μάκλσφιλντ. Στα 11 τελευταία εντός νίκησε μόνο τη Μάκλσφιλντ, στις 29 Δεκέμβρη.

Τη Λέιτον την είδα και από κοντά. Δεν θα σου βγάλει μάτια με την απόδοσή της, αλλά κακή δεν τη λες.

Ισα ίσα που είχε πολύ καλά διαστήματα στο εντός με τη Μάνσφιλντ που παρακολούθησα από κοντά. ΟΚ, εκτός έδρας δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα του πρωταθλήματος, όμως μιλάμε για ένα στοίχημα που πηγαίνουμε κυρίως κόντρα στην άκρως προβληματική Φόρεστ Γκριν.

Νάσιοναλ

Είναι αγωνιστική για κόντρα. Πολλά ματς σηκώνουν συζήτηση, αναφέρω τα βασικά στοιχεία για το καθένα.

Γέοβιλ – Ρέξαμ: Ντεφορμέ η Γέοβιλ (0-2-3), αμφίβολος ο πρώτος σκόρερ της, καίγεται για παραμονή η Ρέξαμ και είναι βελτιωμένη. Στο 4,00 το διπλό, από το 4,60 που ήταν χθες. Στα αρνητικά ότι η Γέοβιλ ακόμα και στην κακή της μέρα δεν χάνει εύκολα εντός, τη στιγμή που η Ρέξαμ είναι η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας ήττες της σεζόν.

Είναι και το μομέντουμ όμως, καθώς η Ρέξαμ τις τρεις από τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες της τις πέτυχε στα 4 τελευταία εκτός (Τσόρλι, Χάρογκεϊτ και Μπρόμλι)!

Μπόρεχαμ – Χάρτλπουλ: Αρκετά καλή τελευταία η Χάρτλπουλ, μόνο από την Μπάρνετ έχασε στα 7 τελευταία. Η Μπόρεχαμ ηττήθηκε μετά από καιρό στο μεσοβδόμαδο με την Ολντερσοτ (3-2 εκτός) και ενδεχομένως να εμφανιστεί και περισσότερο κουρασμένη.

Στα αρνητικά, και εδώ, ότι η Χάρτλπουλ δεν είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας εκτός έδρας. Στο 3,50 το διπλό.

Ιστλι – Χάλιφαξ: Δεν ξέρω αν η ήττα της Χάλιφαξ από την Τόρκι την προηγούμενη αγωνιστική (με 1-0 και με μετριότατη εμφάνιση) ήταν απλά μια παρένθεση στην εξαιρετική πορεία των τελευταίων εβδομάδων, ή αν έπιασε ταβάνι και θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί.

Από κακή εμφάνιση και η Ιστλι (3-0 στη Χάρογκεϊτ), μένοντας με μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία. Στο 3,60 το διπλό.

Σόλιχαλ – Ντόβερ: Παλεύουν για είσοδο στα πλέι οφ, απλά η Ντόβερ αυτή τη στιγμή φαίνεται να πατάει καλύτερα. Προέρχεται από 5άρα επί της Φάιλντ, ενώ εκτός έδρας είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην κατηγορία. Σαν να έχει μπουκώσει η Σόλιχαλ, το είχαμε ξαναπεί πρόσφατα, δεν πατάει καλά και στα 8 τελευταία νίκησε μόνο τη Μπάρνετ.

Στο 3,50 το διπλό.

Γουόκινγκ – Μέιντενχεντ: Την άποψή μου για τη Μέιντενχεντ την έχω εκφράσει, δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Παρ’ όλα αυτά πρέπει για μία ακόμα φορά να αναφέρουμε τα εντυπωσιακά εκτός έδρας στατιστικά της, καθώς έχει 8 διπλά σε 17 ματς, την ώρα που εντός έχει μόλις τέσσερα. Η Γουόκινγκ δεν τρομάζει τελευταία, χωρίς νίκη στα 4 πιο πρόσφατα.

Στο 4,33 το διπλό.

Βορράς/Νότος

Τίποτα ιδιαίτερο, δεν βοηθούν ούτε τα σταυρώματα ούτε οι αποδόσεις. Λίγο Γέλινγκ, αλλά ως εκεί, δεν αξίζει να μείνουμε παραπάνω.

Στη σούμα. Όπως βλέπετε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχουν η Λιγκ 2 και η Νάσιοναλ Λιγκ. Στην Πρέμιερ Λιγκ ουσιαστικά τίποτα, ενώ στο Κύπελλο θα ξαναδώ μέχρι τη Δευτέρα την Πόρτσμουθ.

Στην Τσάμπιονσιπ κυρίως Μπάρνσλεϊ (3,20) αλλά και Μπέρμιγχαμ (3,25), στη Λιγκ 1 Γουίκομ (4,50), στη Λιγκ 2 Γκρίμσμπι άσο (2,80) και over (2,10), Πορτ Βέιλ (2,40) και Λέιτον Οριεντ (4,20). Στη Νάσιοναλ Λιγκ ανέφερα πέντε σημεία, πιο πολύ κοιτάζω Ρέξαμ (4,00), Ντόβερ (3,50). Όπως βλέπετε μαζεύτηκαν αρκετά. Όχι μόνο ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά, τα περισσότερα από αυτά που ανέφερα μ’ αρέσουν πολύ.

Προφανώς δεν γίνεται να παιχτούν όλα.

Μια δυάδα θα κάνω με over Γκρίμσμπι και άσο Πορτ Βέιλ. Λέιτον Οριεντ θα παίξω σίγουρα, θα κρατήσω με κάλυψη και Γουίκομ. Οριακά κόβεται η Μπάρνσλεϊ. Θα μπορούσα να κάνω ένα τρίξι με Γκρίμσμπι, Πορτ Βέιλ και Μπάρνσλεϊ, αποφάσισα τελικά να μην ανοίξω στήλες. Κάντε τη χημεία ανάλογα με το δικό σας παιχνίδι.

Τα λέμε και στις 17:00 στην εκπομπή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος