542

Μάκης Μηνδρινός

Κακό πρόγραμμα, μια «καθαρή» επιλογή

Χαιρετώ! Το είπαμε και τις προάλλες, πρέπει να σε θέλει κιόλας κάποιες φορές. Δεν είμαι από τους γκρινιάρηδες , ούτε από τους μίζερους, αλλά αυτό που χάνει η Σαχτάρ με τον Σίκαν στο 72’, ε , όπως και να το κάνουμε, δεν χάνεται! Και η Κρόουλι μπορούσε, έφαγε δύο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, «εύκολα» σουτ.

Πάμε παρακάτω, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για το στοιχηματικό κομμάτι, μπορούμε βέβαια να πούμε για το καθαρά αθλητικό, καθώς είδαμε ωραία πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με κερασάκι φυσικά το Ατλέτικο – Λεβερκούζεν 2-2.

Δεν τα βλέπεις συχνά αυτά τα πράγματα, να έχει τελειώσει το ματς, με το VAR να… ξαναρχίζει, να χάνει το πέναλτι σε… νεκρό χρόνο ο Καράσκο, δοκάρι στην επαναφορά και μετά η μπάλα να κοντράρει πάλι στον Καράσκο και να μη καταλήγει στα δίχτυα, σε νέο πλασέ που έγινε. Τρομερά πράγματα. Δεν ξέρω αν ήταν δίκαιο να κερδίσει η Ατλέτικο και να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση, αν όμως δούμε συνολικά την εικόνα της, όχι, δεν άξιζε να περάσει.

Θυμίζω ότι μία νίκη έχει ως τώρα και αυτή στο… 100’ κόντρα στην Πόρτο!

Πάμε στα του Σ/Κ. Εχουμε τρεις αγωνιστικές ακόμα μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ. Αυτή και άλλες δύο. Ένα γενικό σχόλιο που μπορώ να κάνω για το πρόγραμμα του Σ/Κ είναι «ή χοντρό ρίσκο, ή σχεδόν τίποτα». Τα είπαμε και χθες με τον Βασίλη στην εκπομπή, είναι ίσως το χειρότερο κουπόνι από την αρχή της σεζόν.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ ξεκάθαρα δεν είναι στην καλύτερή της φάση (άλλο τρελό ματς αυτό με την Σπόρτινγκ την Τετάρτη), τo ερώτημα είναι αν μπορεί η Μπόρνμουθ να κάνει τη μαγκιά. Προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι, οπότε δεν θέλω να μπλέξω. Στο Μπρέντφορντ – Γουλβς κάτι μου λέει ότι δεν θα χάσει η Γουλβς, αλλά… δεν μπορώ να το δικαιολογήσω.

Έτσι, προβλεπτικά, μου έχει «κάτσει» ότι δεν θα χάσει.

Προφανώς ύπουλο είναι το Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ της Κυριακής, με το διπλό να κυκλοφορεί κοντά στο 5,00. Οσο και να έχει στρώσει η Γιουνάιτεντ, δεν την εμπιστεύεσαι εύκολα κόντρα σε ομάδες που αποδεδειγμένα είναι ικανές για τη ζημιά, όπως η Γουέστ Χαμ.

Και, επίσης, θεωρώ πολύ πολύ ύπουλο και το Νιουκάστλ – Αστον Βίλα.

Είναι στη λογική του Μπρέντφορντ – Γουλβς, που δηλαδή δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα για να στηρίξεις την έμπνευση αυτή. Από την άποψη ότι η Νιουκάστλ πάει… τρένο, προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην Τότεναμ, η ψυχολογία της είναι στα ύψη και μη ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην τετράδα αυτή τη στιγμή. Από την άλλη, μια Αστον Βίλα που έχει αδικήσει τον εαυτό της, που ήταν φανερό ότι με τον Τζέραρντ δεν πολυτσουλούσε.

Εφυγε ο Τζέραρντ, αναστήθηκε ξαφνικά η Βίλα, που έριξε 4άρα στη Μπρέντφορντ. Και λίγο μετά ανακοίνωσε τον Έμερι, ένα πολύ σπουδαίο όνομα, αγοράζοντάς τον ουσιαστικά από τη Βιγιαρεάλ.

Ο Έμερι δεν θα κάνει ντεμπούτο στο Νιουκάστλ, καθώς θα αναλάβει από 1η Νοεμβρίου, όμως ήταν φανερό αμέσως, ότι η ψυχολογία μετά την απομάκρυνση του Τζέραρντ άλλαξε.

Και το έχουμε πει πολλές φορές, η Αστον Βίλα έχει εξαιρετικό υλικό για μικρομεσαία ομάδα. Ξαναλέω, όμως, η Νιουκάστλ είναι στα… καλύτερά της και θέλει έμπνευση και κότσια για να την κοντράρεις αυτή την περίοδο.

Στην Τσάμπιονσιπ, ουσιαστικά δεν έχω τίποτα. Πάλι στη λογική του ρίσκου και της έμπνευσης, κάτι μου λέει ότι η Χάντερσφιλντ δεν θα χάσει από τη Μίλγουολ.

Αλλά όπως και στην περίπτωση της Νιουκάστλ, η Μίλγουολ είναι καλά.

Στη Λιγκ 1 αυτό που ξεχωρίζει είναι το Πορτ Βέιλ – Λίνκολν, με το διπλό να κυκλοφορεί στο 4,00. Η Λίνκολν έρχεται από μεγάλο διπλό στο Μπάρνσλεϊ, ενώ στην αμέσως προηγούμενη έξοδό της είχε περάσει και από το Ίπσουιτς (0-1). Ομάδα που κερδίζει στα καπάκια εκτός έδρας Ίπσουιτς και Μπάρνσλεϊ οφείλεις να τη σεβαστείς και γενικότερα με την εκτός έδρας παρουσία της έως τώρα.

Από την άλλη, η Πορτ Βέιλ το πάλεψε με την Ιπσουιτς στο τελευταίο αλλά δέχεται εύκολα γκολ και αυτό στοιχίζει συχνά. Εντός έδρας είναι τρία χωρίς νίκη, ενώ συνολικά κέρδισε μόλις δύο φορές στο σπίτι της.

Προϋποθέσεις για έκπληξη έχουμε και στο Ντέρμπι – Μπρίστολ Ρόβερς, στη λογική ότι η Ντέρμπι σαν να κάνει νερά τελευταία, ενώ από την άλλη η Μπρίστολ Ρόβερς βγάζει αναίμακτα το δύσκολο πρόγραμμα, τρέχοντας αήττητο σερί 6 αγώνων.

Ο μόνος αστερίσκος εδώ, ότι η Μπρίστολ έπαιζε την Τετάρτη με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ εκτός έδρας (1-1), ενώ η Ντέρμπι είχε μία ημέρα παραπάνω ξεκούραση και δεν έχει ταξίδι, καθώς είχε δύο σερί εντός. Παρ’ όλα αυτά το 4,75 είναι μεγάλο.

Στο μεταξύ ανέβασε ο ίδιος ο Μπάρτον στα σόσιαλ, την παρακάτω φωτογραφία, που είναι από τα αποδυτήρια και την προετοιμασία του αγώνα στο Χίλσμπορο.

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πως «φτιάχνει» την ομάδα του ένας προπονητής πριν από κάποιο ματς, είτε αγωνιστικά είτε ψυχολογικά:

Στη Λιγκ 2 επίσης δεν έχω κάτι ιδιαίτερο. Γενικά, όπως βλέπετε, είναι 2-3 περιπτώσεις που μπορούν να συζητηθούν αλλά κανένα δεν είναι για να… ορμήσεις. Λέω να μη το ζορίσω, θα πάω με το πιο προφανές, τη Λίνκολν.

Ένα μονό και τέλος.

Φτάσαμε στη σούμα. Απ’ όλα αυτή που μου αρέσει πιο πολύ είναι η Λίνκολν. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο «ναι μεν, αλλά…» και από τη στιγμή που δεν νιώθω «ζεστός» και εδώ παίζουμε λεφτά και όχι στραγάλια, θα πάω χαλαρά μόνο με τη Λίνκολν. Τα λέμε ξανά τη Δευτέρα στο νέο vidcast και νέα στήλη κανονικά, την Τρίτη.

Καλό τριήμερο εύχομαι και να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος