1514

Μάκης Μηνδρινός

Κακώς είναι αουτσάιντερ

Χαιρετώ! Καιρό είχαμε να φάμε γκολ στα χασομέρια, ήρθε το Σάββατο. Η Πορτ Βέιλ προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει, με αποτέλεσμα να χαλάσει η δυάδα με το over στο Γκρίμσμπι – Νορθάμπτον. Το οποίο over ήρθε μάλλον διαφορετικά απ’ ό,τι περίμενα, καθώς η γηπεδούχος δεν βρήκε δίχτυα.

Η Λέιτον, που όπως είπαμε και στο ραδιόφωνο ήταν για μένα το σημείο της αγωνιστικής, αναβλήθηκε, και η Ντόνκαστερ επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά ότι ακόμα κι όταν δεν είναι στα καλύτερά της, εντός έδρας είναι πάντα ανταγωνιστική.

Οπότε το τριήμερο έκλεισε με χασούρα στην κάβα. Μικρή, αλλά χασούρα. Από ‘κει και πέρα, βέβαια, ας είναι καλά η… Ονδούρα (γέλια!). Νομίζω όλο λιγότερα σχόλια γίνουν για την Ονδούρα, τόσο το καλύτερο!

Πάμε στο μεσοβδόμαδο. Κύπελλο Αγγλίας και γενικά φουλ από Κύπελλα έχει στο πρόγραμμα. Εχει και διάφορα σκόρπια στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, συν την εμβόλιμη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Πάμε να δούμε αν βγαίνει κάτι.

Αγγλία

Πάμε να ξεκινήσουμε με το Κύπελλο και με το σημερινό Τσέλσι – Λίβερπουλ. Την ώρα που έγραφα τη στήλη για την εφημερίδα, το διπλό άγγιζε το 3,00. Τώρα παραμένει αουτσάιντερ, αλλά πολύ πιο οριακό, γύρω στο 2,70 είναι. Ακόμα θεωρώ πως είναι λάθος στο συγκεκριμένο παιχνίδι να είναι αουτσάιντερ οι «ρεντς», όμως προφανώς άλλο το 3,00 άλλο το 2,70.

Η Λίβερπουλ προέρχεται από την πρώτη ήττα της σεζόν στην Αγγλία, 3-0 από τη Γουότφορντ. Ηταν ένα ματς που φάνηκε ξεκάθαρα ποιος το ήθελε περισσότερο. Δεν ξέρω, ίσως η Λίβερπουλ αιφνιδιάστηκε κιόλας από την εμφάνιση των παικτών του Πίρσον. Η ουσία είναι ότι το αήττητο ανήκει στο παρελθόν και η άποψή μου είναι ίδια με εκείνη του Κλοπ.

Ότι δηλαδή η συγκεκριμένη ήττα δεν σημαίνει πρακτικά τίποτα, ενώ από την άλλη ίσως αφαιρέσει κι από τους παίκτες αυτό το βάρος του αήττητου πρωταθλήματος.

Θεωρώ ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους γύρους, ο Κλοπ θα είναι πιο προσεκτικός στο ροτέισον που θα κάνει σήμερα. Ενόψει και της ρεβάνς με την Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ, νομίζω ότι θα επιχειρήσει να ξαναβρεί ρυθμό η ομάδα του και θα την κυνηγήσει την πρόκριση.

Θέλει αντίδραση μετά την πρώτη ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ, το πρωτάθλημα το έχει ήδη κατακτήσει, ενώ απέναντί της είναι και μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Δεν βρίσκω λόγο να «αφήσει» το Κύπελλο.

Και, επίσης, δεν βρίσκω λόγο να είναι η Τσέλσι φαβορί. Αυτή η Τσέλσι δεν μπορεί να είναι φαβορί απέναντι στη Λίβερπουλ. Ακόμα κι αν η Λίβερπουλ κάνει αλλαγές.

Σάμπως η Τσέλσι δεν θα κάνει; Χωρίς Καντέ, χωρίς Εϊμπραχαμ, μιλάμε για δύο από τα βασικότερα στελέχη της φετινής ομάδας. Αγωνιστικά οι «μπλε» εξακολουθούν να έχουν θέματα, είναι ντεφορμέ, το Σάββατο πήραν με το ζόρι το 2-2 στην έδρα της προβληματικής φέτος Μπόρνμουθ. Δέχονται σταθερά γκολ και μην ξεχνάμε ότι φέτος έχουν ήδη χάσει μία φορά εντός έδρας από τη Λίβερπουλ, στο πρωτάθλημα (1-2).

Στο 3,00 έπαιζα πολύ εύκολα Λίβερπουλ, στο 2,70 τα πράγματα γίνονται πλέον οριακά. Σε κάθε περίπτωση κακώς οι «ρεντς» είναι αουτσάιντερ.

* Στα υπόλοιπα του Κυπέλλου που διεξάγονται σήμερα και αύριο δεν πολυψήνομαι. Η Ρέντινγκ δεν με πείθει για να αποκλείσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το Γουέστ Μπρομ – Νιουκάστλ έχει ανοίξει με φαβορί την ομάδα της Τσάμπιονσιπ, ούτε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είναι σε φάση να κάνει τη μαγκιά κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μουρίνιο θα κυνηγήσει το Κύπελλο και η Νόριτς έχει το μυαλό της στην παραμονή, ενώ το Λέστερ – Μπέρμιγχαμ το λες και ύπουλο. Αλλά και για τη Λέστερ το Κύπελλο είναι βασικός στόχος όπως εξελίσσεται η σεζόν. Μένει το Ντέρμπι – Γιουνάιτεντ της Πέμπτης.

* Με κεντρικό πρόσωπο βεβαίως τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Πολύ μεγάλο ματς για τον έμπειρο φορ, ο οποίος με την προσωπικότητά του έφερε άλλον αέρα στη Ντέρμπι από τον Γενάρη που ενσωματώθηκε στην ομάδα. Η Ντέρμπι έτσι κι αλλιώς είναι πολύ αποτελεσματική στο γήπεδό της (μόλις 2 ήττες έχει φέτος), ενώ έχει αρχίσει να βελτιώνεται και στα εκτός, όπως φάνηκε με το διπλό που έβγαλε στο Σέφιλντ το Σάββατο.

Τεράστιο το ματς για το club, τεράστιο και για τον Ρούνεϊ, απέναντι σε μια Γιουνάιτεντ που ναι μεν τρέχει ένα αήττητο 8 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά σε λίγα από αυτά τα ματς ήταν πειστική. Προφανώς δεν περιμένω από τον Σόλσκιερ να πάρει πολλά ρίσκα, το Κύπελλο δεν μπορεί να μην είναι στόχος, έστω κι αν λίγες ημέρες μετά (Κυριακή) η Γιουνάιτντ υποδέχεται τη Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Για να καταλήξουμε, ο άσος προφανώς μπορεί να αποτελέσει επιλογή, όμως και εδώ η πτώση είναι αρκετά μεγάλη. Από to 7,00+ ο άσος πλέον είναι στο 6,50.

Στα υπόλοιπα της Αγγλίας, λίγο Τσέστερφιλντ και Νοτς Κάουντι στη Νάσιοναλ Λιγκ απέναντι σε Χάρογκεϊτ και Φάιλντ αντίστοιχα. Και τα δύο αουτσάιντερ, πάνω από 3,00 δίνουν. Και ΟΚ, η Τσέστερφλντ αντιμετωπίζει μια επίσης φορμαρισμένη ομάδα όπως είναι η Χάρογκεϊτ, οπότε δεν είναι εύκολο bet.

Η Νοτς Κάουντι, όμως, αντιμετωπίζει μια πολύ ντεφορμέ ομάδα όπως είναι η Φάιλντ, η οποία στα 9 τελευταία έχει δεχθεί 19 γκολ και έχει φτάσει στην προτελευταία θέση του πίνακα. Η Νοτς Κάουντι, από την άλλη, διεκδικεί πλέι οφ. Το Σάββατο η Φάιλντ αποκλείστηκε στο Trophy από τη Χάρογκεϊτ εντός έδρας, παίζοντας παράταση (2-3), τη στιγμή που η Νοτς Κάουντι έκανε περίπατο απέναντι στη μικρούλα Αβελι.

Στο 3,30 το διπλό είναι μια χαρά, παρά τις κάποιες απουσίες που έχουν οι φιλοξενούμενοι.

Ευρωλίγκα

Νομίζω ότι δεν είναι καλή στοιχηματικά η αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας (σήμερα-αύριο). Το δικό μας ντέρμπι ανεξαρτήτως κατάστασης των ομάδων, δεν παύει να είναι ντέρμπι. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι σε καλύτερη φάση, κάτι που φαίνεται και στις αποδόσεις.

Αλλά χωρίς τον Μιλουτίνοφ, ειλικρινά δεν μπορώ να πάρω θέση, όλα είναι πιθανά. Αδιάφορα τα ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ, Φενέρ – Ερυθρός, Αλμπα – Μπαρτσελόνα (θεωρώ ότι εύκολα-δύσκολα τα φαβορί θα επικρατήσουν). Χωρίς κόσμο το Μιλάνο – Ρεάλ, προφανώς είναι φαβορί οι φιλοξενούμενοι. Ματσάρα και εντελώς ισορροπημένο το Μακάμπι – Εφές, δεν πιάνεται από πουθενά.

Μένουν τα Ζαλγκίρις – Χίμκι, Βιλερμπάν – Βαλένθια και Μπάγερν – Μπασκόνια. Θεωρώ πως και τα τρία είναι ύπουλα για να σπάσουν τα φαβορί. Δεν βλέπω κάτι πολύ ζεστά γι’ αυτό και δεν το αναφέρω, αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σπάσουν και τα τρία ή κάποιο από τα τρία.

Στη σούμα. Τρεις σκέψεις: Λίβερπουλ, Νοτς Κάουντι και Ντέρμπι.

Λίβερπουλ θα έπαιζα αν έμενε στο 3,00, τώρα απλά το αφήνω και βλέποντας και κάνοντας. Νοτς Κάουντι θα παίξω, ενώ τη Ντέρμπι θα την ξαναδώ μέχρι την Πέμπτη, με τον κίνδυνο βέβαια να πέσει κι άλλο η απόδοση του άσου.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος