1683

Billaras

Καλά είναι και τα εγγλεζάκια!

Την Κυριακή χάθηκε η πρώτη τεράστια φετινή ευκαιρία γιά μεγάλη (πραγματικά μεγάλη) νίκη. Είχα την έμπνευση γιά yankee, ξεκίνησα με 2 στα 2 και μετά με…τρέλλανε η Μπρέσια. Με ένα στα δύο, θα μιλάγαμε γιά ακόμα 60-70 καθαρές μονάδες κέρδους, δεν το σκέφτομαι καν με το απόλυτο τι γλέντι θα γινόταν. Τώρα απλώς δεν έχασα.

Ηταν…διπλό δοκάρι λοιπόν αυτό. Νευρίασα αρχικά το απόγευμα της Κυριακής, μετά είδα τι έγινε με τον Μιχαίλοβιτς και το τηλεφώνημα ημιχρόνου και την επίσκεψη των παικτών της Μπολόνια στο νοσοκομείο αργότερα, οπότε ηρέμησα αρκετά. Η Μπολόνια στο κάτω-κάτω κατέθεσε ότι είχε γιά την ανατροπή. Η Μπρέσια τι έκανε; Γιά Ιταλία μιλάμε, σκορ 2-0 και 3-1 (ημίχρονο) πόσες φορές έχουνε τουμπάρει; Η Μπολόνια μόλις σε πέντε ματς έβαλε πέρυσι τρία γκολ, μόλις σε ένα τέσσερα! Και ποτέ με ανατροπή.

Ηταν γιά να γίνει…

Πάνω από όλα όμως, με ενόχλησε η ρουφιάνα η διακοπή. Το έγραψα δέκα φορές. Οπως έγραψα ξεκάθαρα πως αν δεν υπήρχε η διακοπή, οι Βιγιαρεάλ και Μπρίστολ Σίτι θα παιζόντουσαν σίγουρα. Και…κέρδισαν φυσικά, έβγαζαν μάτια αυτές οι δύο (βάσικα έβγαζαν μάτια τα χάλια των Λεγκανιές και Στόουκ). Οπως έγραψε και ο Μάκης, μπορούσαν να γίνουν θαύματα αυτό το Σαββατοκύριακο αν δεν είχαμε την διακοπή να μας φρενάρει…

Πάω παρακάτω όμως, όλα στο πρόγραμμα είναι, ακόμα μέσα Σεπτέμβρη είμαστε.

Και κάπου εδώ να πω ένα χρόνια πολλά σε εορτάζουσες σήμερα (και σε όσους έχουνε εορτάζουσες), γιατί εγώ νοιώθω σαν να είναι του Αη Γιαννιού ή της Παναγιάς ας πούμε, έχω (κρατηθείτε) μάνα-κόρη-πεθερά-δύο ανηψιές που όλες γιορτάζουν σήμερα! Η Πίστη, η Αγαπη και η Ελπίδα είναι φάροι και οδηγούν στην Σοφία. Φάροι ζωής, όχι απλά ονομαστικές εορτές.

Αν αγαπάς, αν πιστεύεις κι αν ελπίζεις, ζεις καλά και με σοφία…

Αυτά με όσα έγιναν, αυτά με τις γιορτές, πάμε παρακάτω. Ταράμ-ταράμ-ταράμ, ήγγικεν η ώρα αδέρφια! Champions League, να γουστάρουμε. Δεδομένο το υψηλό θέαμα, προσδεθείτε, τώρα αρχίζουν τα ωραία.

Αλλά…ποιά ωραία; Τα ποδοσφαιρικά ωραία προφανώς.

Κι εγώ περιμένω σαν όλους να απολαύσω. Τα στοιχηματικά ωραία όμως; Χμ…. Δεν θα το έλεγα. Οπως δεν το έχω πει ποτέ. Βασικά το αντίθετο λέω πάντα. Πλην εξαιρέσεων, το σεντονάκι δεν προσφέρει πολλά στοιχηματικά. Οι μπουκ ξέρουν καλά τις ομάδες, σπάνια λαθεύουν, οι τζίροι τους θα εκτοξευθουν οπότε δεν χωλοσκάνε, οι αποδόσεις είναι στην τρίχα, ενώ εμείς συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια (ομάδες δηλαδή από άλλες Λιγκες).

Οπότε, γιά μιά ακόμα σαιζόν, το Betsellers θα διαφοροποιηθεί. Μην περιμένετε …καταιγισμό προτάσεων από το Champions League. Και εξηγούμαι:

Γιά αρχή, να διαγράψουμε τα Ιντερ-Σλάβια και Σάλτσμπουργκ-Γκενκ; Στα μάτια μου εντελώς αδιάφορα (ακόμα και γιά τηλεθέαση). Μετά, να σβήσω και το Αγιαξ-Λιλ; Ο Αγιαξ δεν πείθει, αλλά η Λιλ είναι άπειρη και εντελώς αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι.

Να σβήσω και το Μπενφίκα-Λειψία που έχει πάει ακριβώς στη μέση, πάει να πει “όλα μέσα”;

Μετά να…σβήσω τις δύο ματσάρες; Δηλαδή τι να παίξω στο Νάπολι-Λίβερπουλ; Ή στο Ντόρτμουντ-Μπάρτσα; Ο καθένας έχει άποψη και είναι ταυτόχρονα όλοι σωστοί και όλοι λάθος! Υπάρχει κάπου ευκαιρία στις αποδόσεις να πάρω τα ρίσκα μου; Νομίζω πως όχι.

Ε, τι έμεινε; Λυών-Ζενίτ και Τσέλσι-Βαλένθια. Αν ήμουν φαβοράκιας, θα σας έλεγα “άσο Τσέλσι και g/g Λυών, ορμάτε στη δυάδα”. Ή και στη δυάδα με δύο g/g. Θα τα διαβάσετε αυτά σε 150 sites! Τι κάνει νιάου νιάου δηλαδή, λες και χρειάζεται ο κάθε Billaras να σας πει “άσος θα έρθει η Τσέλσι γιατί η Βαλένθια έχει γίνει άνω κάτω”.

Ο Billaras είναι εδώ όμως να σας πει ότι άνευ Ρούντιγκερ (ξανά νοκ άουτ) και Καντέ, η άμυνα της Τσέλσι θα μπάζει (θυμηθείτε με ίδιους απόντες το ματς με την Γιουνάιτεντ) και….το νου σας μην γίνει κανένα κουλό που θα πέσουν ολοι πάνω σε αυτόν τον άσο, ίσως να προτιμούσατε το g/g, αλλά σίγουρα το 1,83 είναι της πλάκας.

Οπως είναι εδώ γιά να σας πει ότι αν απόψε έκανα χαβαλέ θα έπαιζα “να δωθεί πέναλτι στο Λυών-Ζενίτ”, ο Μάικ Ολιβερ σφυρίζει, “εγγύηση είναι” (γέλια).

Με λίγα λόγια; Πάσο ρε παιδιά! Απολαύστε το τόπι, θα δούμε ωραία μπάλα, αυτό είναι άχαστο. Και αν προκύψει κάτι στο live, στο chat θα είμαστε να το ποντάρουμε.

Βομβαρδισμός από ειδικά, γκολάκια, κάρτες, σκόρερς, ότι τραβάει η ψυχή σας σήμερα. Τριβουν τα χέρια τους οι μπουκ, πιστέψτε με. Ο τζίρος ανεβαίνει, αυτό τους ενδιαφέρει.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και γιά τα αυριανά, αλλά επιφυλλάσομαι, θα δείτε update γιά ότι προκύψει, θέλω να τα ξαναδώ όπως και αυτα της Πέμπτης (γιά αύριο, αν έκανα παρολί με g/g θα έβαζα τρίτο αυτό το Σαχτάρ-Σίτι γιατί όπως είδα την άμυνα της Σίτι χωρίς τον Λαπόρτ, έβαλε νερά καλά με την Νόριτς και ο Οταμέντι είναι πηγή κινδύνων).

Κατακλείδα: Προσέξτε. Μην αναλώνεστε σε “χαζομπέτ” και τέτοια. Βούτυρο στο ψωμί των μπουκ βάζετε. Οπως και βούτυρο στο ψωμί των δεκάδων sites που “πατάνε” πάνω στην “αρρώστια σας” και σας πυροβολάνε με ειδικά από παντού.

Και πάμε στο Νησί… Δυο κατηγορίες έχει. Τι ξεχώρισα; Σάουθεντ (5,75 ή 4,00 στο dnb) και τίποτα αλλο από την 1η! Και Φόρεστ Γκριν (3,10), λίγο Κρόουλι (2,87), και “τίμιες αποδόσεις” σε Νορθάμπτον και Μπράντφορντ (2,62 έκαστη).

Αυτά είναι όλα κι όλα. Να σβήσω την Μπράντφορντ γιατί η Τσέλτεναμ έρχεται από δυνατό διπλό και έχει έδρα-κάστρο; Να την σβήσω. Εμειναν τα άλλα τέσσερα. Να σβήσω και την Κρόουλι γιατί πάντα υπολογίζω την δυναμική της Πλίμουθ; Να το σβήσω κι αυτό. Εμειναν τρία…

Και οι τρεις γηπεδούχοι αρχικά σηκώνουν κόντρα. Η Καρλαιλ δεν πείθει, σιγά το…θηρίο που κέρδισε, την “ψόφια” Στιβενέιτζ.

Μετά η Στιβενέιτζ όπου γίνεται της…μουρλής, είναι με υπηρεσιακό αλλά κι αυτός έχει “θέματα”, γίνεται λόγος γιά ρατσισμό, καταγγελίες, δέχθηκε απειλές, μπάχαλο. Και τέλος, η Σριούσμπερι που από της Παναγιάς έχει μιά νίκη σε έξι ματς, στα μισά έμεινε και άσφαιρη. Καμιά εν ολίγοις δεν με τρομάζει.

Πάμε στις “δικές μας”; Γιά την Φόρεστ Γκριν τα έγραψε και ο Μάκης, είναι καλά, κυνική και αποτελεσματική.

Η Νορθάμπτον δεν σου βγάζει τα μάτια αλλά δείχνει να στρώνει και έρχεται κι από καλή νίκη. Και τέλος η Σάουθεντ. Μίνι-ξέσπασμα προχθές με τον υπηρεσιακό στον πάγκο, έχανε 1-2 και 2-3, πήρε το 3-3 και ήταν σαν νίκη μετά από τόσες φάπες (η φωτό από τους πανηγυρισμούς). Εδειξε ζωή. Οτι δεν είναι πεθαμένη. Οτι “κάτι” κουνιέται εκεί.

Οχι ότι είναι ομαδάρα, αλλά πιστεύω πήρε τα πάνω της αρκετά. Και ο υπηρεσιακός θέλει και μονιμοποιήση. Και στο 4,00 του draw no bet καλύπτομαι (κάπου εκεί το αξιολογούσα).

Αυτά είναι. Ενα trixie και τέλος. Ούτε ειδικά, ούτε λαμπερά, ούτε σεντονάτα. Οτι προκύψει αύριο και μεθαύριο update (το νου σας στο twitter) αλλά δεν μένουμε εδώ: Πρώτον, ΟΛΟ το τριημερο θα είμαι στο chat.

Μπας και έχουμε κάτι live. Οπότε, τα λέμε κάθε βραδάκι. Δεύτερον, αύριο θα δείτε Editorial, θα ανακοινωθεί σύναξη στη Θεσσαλονίκη 12/10! Και τρίτον, το εγχείρημα του Betsellers Radio προχωράει, μάλλον Πέμπτη-Παρασκευή θα κάνουμε δοκιμές εσωτερικά, οπότε αρχές της άλλη εβδομάδας μάλλον θα έχουμε νέες ανακοινώσεις γιά την έναρξη του!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras