4090

Billaras

Καλά που’χει αγγλίδες!

Καλώς τους! Εδώ είμαστε, μετά από το Σαββατοκύριακο που -δεν ξέρω γιά τους περισσότερους- αλλά γιά μένα καλό ήταν. Οπως φάνηκε, ο μπουκ θα…αργήσει να μου πάρει τα λεφτά μου. Με τα δικά του θα συνεχίσω να παίζω. Μηδένισαν τα κέρδη μετά το ποντάρισμα του Σαββάτου, αν έχανα την Κυριακή θα  έπαιζα από το κεφάλαιο μου. Αμ δε! Πριν μήνες, σε ανύποπτο χρόνο, είχα γραψει τη φράση “αρνούμαι να χάσω”.

Ε, αυτό δεν θα αλλάξει. Δεν ξέρω το μέλλον, ξέρω όμως ότι τώρα, σήμερα, μεθαύριο και το Σαββατοκύριακο μίνιμουμ, θα παίξω με κέρδη. Συνολικές επιστροφές 1761 μονάδες, έμεινε με το… “αχ” ο μπουκ και πολύ το χάρηκα (όπως χρόνια τώρα). Μπαίνουμε λοιπόν χαμογελαστοί σε μιά νέα εβδομάδα που όλοι ξέρετε τι έχει. Champions League. Ναι, αλλά όσοι με διαβάζετε καιρό, ξέρετε και τι άποψη έχω! Λέτε τώρα, στα ζόρικα νοκ αουτ που ο μπουκ κάνει λάθη σπανιότατα, που τα ματς έχουν ρεβάνς (σημαντικό αυτό) και που σφάζει κατά το δοκούν, να πάω εγώ να χωθώ στο σεντόνι; Προτιμώ…ξεσκέπαστος (γέλια).

Το Champions League είναι συνήθως γιά να το απολαμβάνεις, όχι να το ποντάρεις. Χρόνια το λέω, εγώ το βάφτισα “η χρυσή φάκα” και…χρόνια ο πολύς κόσμος ορμάει. Και το αποτέλεσμα το ξέρετε! Νομίζει ότι ξέρει τις ομάδες, νομίζει ότι είναι εύκολο, θέλει εξτρά αδρεναλίνη μαζί με τις πίτσες το βράδυ και αυτό….πληρώνεται. Γιατί αν έβλεπε κάποιος το σεντονάκι (σε αυτή τη φάση, των “16”) πιό συνοπτικά, αν έκανε μιά αναδρομή, θα έβλεπε ότι τα φαβορί γκελάρουν, οι ισοπαλίες πυκνώνουν, τα under κερδίζουν τα over και πάει λέγοντας.

Οτι και να πει λοιπόν κάποιος, όταν έχεις στοιχεία στα χέρια σου, ξέρεις ότι έχεις δίκιο. Αν τώρα επιμένει ο άλλος να χωθεί, ας χωθεί. Να παίξει τη Γιουβέντους στο 1.75 (ήμαρτον, κανείς δεν θυμάται πόσο ήρθε το Σέλτικ-Μπαρτσελόνα φέτος και…πόσο έδινε το διπλό;), την Ρεάλ στο 1.60 (έλεος, μήπως πάει τραίνο η Ρεάλ φέτος και δεν το είδα ρε παιδιά;) και τα άλλα δύο αμφίρροπα, που πάνε παντου.

Α, να μην ξεχάσω, και την άλλη εβδομάδα στο 1.50 τη Μπάρτσα μέσα στο Μιλάνο…. Γιά να μην το παιδέυω: Οποιος θέλει, ακούει. Οποιος δεν θέλει, παίζει πχ Γιούβε. Κάνει μιά ισοπαλία, κουβαδάκι. Κερδίζει και ο παίκτης αυτός πανηγυρίζει που έπιασε σημείο του 2.25, αλλά το έπαιξε στο..1.75! Δηλαδή…πάλι έχασε! Τι θα παίξω εγώ από σεντόνι και τις δύο μέρες; Αύριο και τα δύο “μυρίζουν” over, αλλά το μόνο που θα κρατήσω, ως καθαρό fun bet, είναι το σκορ 2-2 στο Ντόνετσκ.

Βάζει η μιά, βάζει η άλλη, τρώνε και οι δύο, έδρα-κάστρο η μιά, εντυπωσιακή στην Ευρώπη η άλλη, μπαλάρα έπαιξαν εκατέρωθεν στους ομίλους, ας το φέρουν να χορτάσουμε μπάλα και να πληρωθούμε! Αυτό θα παίξω. Ενα fun bet σκορ, 2-2 στο Σαχτάρ-Ντόρτμουντ. Αρα, αυρίο ΔΕΝ έχει στήλη. Ξανά την Πέμπτη στήλη, με το Europa League. Και επιστρέφω στο σήμερα. Εχει…αγγλιδούλες.

Εξ'αρχής είχα τσεκάρει τις εξής: Χαλ, Μπέρι, Γουίκομ, Ρόδεραμ, Φλίτγουντ, Μάνφιλντ, Τζίλιγχαμ. Θυμίζω κάτι σημαντικό: Το Σάββατο έχει κύπελλο. Και κάποιες έχουν το νου τους εκεί (πχ Λούτον, Λιντς, Μπρέντφορντ, ενώ και η Μπράντφορντ κοντοζυγώνει η ώρα που θα παίξει στον τελικό του Λιγκ Καπ, στις 24 του μήνα). Το κακό (το…πολύ κακό) είναι ότι σε τρεις περιπτώσεις δεν μπορώ να κοντράρω αυτές που θα παίξουν κύπελλο σε λίγα 24ωρα γιατί δεν με πείθουν οι αντίπαλοι τους! Να παίξω…Μίντλεσμπρο με 5 σερί ήττες; Να παίξω Στιβενέιτζ που έχει 4 ήττες στα τελευταία έξι; Να παίξω Νταντφορντ που έχει μιά νίκη μόλις στην τελευταία εξάδα αγώνων; Γαμώτο, δεν μου πάει το χέρι.

Τα κοίταγα ώρα, δεν πείστηκα. Γιά αυτή που πείστηκα να κοντράρω, είναι η Μπράντφορντ. Αυτή ναι. Οπότε, μένωντας στα αρχικά επτά σημεία, κάνω ένα ξεδιάλεγμα: Σβήνω πάραυτα δύο, που βούλιαξαν οι αποδόσεις. Χαλ (όχι και κάτω από 2.00 ρε λεβέντες) και Μάνσφιλντ (όχι και 2.20, ξεφτίλα, στο 2.50 άνοιξε κι εκεί το συζητούσα). Μου έμειναν πέντε. Θα σβήσω και την Ρόδεραμ.

Διάβασα διάφορα και το κλίμα μάλλον δεν είναι καλό, γκρίνιες είδα. Μου έμειναν τέσσερα…. Μπέρι (μου κάνει που την βρήκα στο 3.40, ανέβηκε δηλαδή ο άσος), Γουίκομ στο 2.75, Τζίλιγχαμ στο 2.30 (εδώ μάλιστα, να παίξω και φοβορί, είναι σωστή η απόδοση μην πω και ψηλά, στο 2.10-2.20 την είχα υπολογίσει), Φλίτγουντ (στο 2.88). Εχω πλέον μόνο έναν ενδοιασμό.

Να πετάξω ακόμα ένα και να πάω σε trixie ή να τα κρατήσω όλα και να πάω σε yankee;; Η Μπέρι βασικά με προβληματίζει. Το παλεύει τελευταία, δείχνει κάτι. Και ο Μπλάκγουελ την…ξέρει την Σέφιλντ, και ασσίσταντ της ήταν χρόνια (με πρώτο τον Γουόρνοκ) και μετά ως το 2010 πρώτος της προπονητής. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο γεγονός ότι μετά από καιρό η Σέφιλντ έπαιξε καλή μπάλα και έκανε καλή νίκη το Σάββατο.

Καλή ομάδα η άτιμη. Αν ξαναβρίσκει πατήματα, μπορεί και να κερδίσει εύκολα…. Καταλήγω. Θα πάω σε trixie. Χαλαρό trixie με Φλίτγουντ (εδώ θέλω να πάρω και το άιμα μου πίσω, πριν λίγο καιρό είχα παίξει διπλό στο Φλίτγουντ-Οξφορντ και έφαγα τρίμπαλο, εκεί ξεκίνησε η κατηφόρα της Οξφορντ που κόντραρα και το Σάββατο), Τζίλιγχαμ (δεν χρειάζεται σχόλια, ομαδάρα είναι, εκτός πετάει) και Γουίκομ (φορμαρίστηκε γιά τα καλά, τρεις σερί νίκες και η τελευταία με ντόρτια, ενώ γιά την Μπράντφορντ τα είπαμε, σε 12 μέρες έχει το ματς της ζωής της).

Η…ιστορία θα δείξει αν έκανα καλά που άφησα έξω Μπέρι ή δεν κόντραρα κάποια ακόμα από αυτές που έχουν κύπελλο (ειδικά την Λούτον σκεφτόμουν να κοντράρω κυρίως). Και γιά να κλείσω τη μέρα μου, θα παίξω και ένα σκοράκι ακόμα, να το “δέσω” με το αυριανό 2-2 της Σαχτάρ. Θα παίξω το 2-2 του Μίντλεσμπρο-Λιντς! Εχω ξαναπεί, το ξέρετε, το σκορ είναι…λόττο.

Εμπνευση. Αλλά η μελέτη ενός ματς σε κάνει να το παίξεις. Κοιτάω λοιπόν… Η μιά πέντε σερί ήττες, χλωμός ο άσος. Η άλλη χωρίς διπλό από την 1/12, μιά ισοπαλία και τέσσερις ήττες, χλωμό και το διπλό (και έχει και Μάντσεστερ Σίτι μπροστά της η Λιντς). Η Μπόρο εχει δεχθεί 11 γκολ σε αυτές τις πέντε αναμετρήσεις. Μέσος όρος το…2 και κάτι.

Η Λιντς 13 γκολ στα τελευταία πέντε εκτός, δηλαδή πάνω από 2 μέσό όρο. Σταθερά στα τρία τελευταία, τρώει δύο. Το 2-2 το έφερε και το Σάββατο! Σκορ μεταξύ τους από το 2000: 1-2, 2-2, 2-2, 2-3, 1-2, 0-2! Σταθερά δύο γκολ η Λιντς εκεί μέσα. Και κανένας άσος. Ε, όλα στο μίξερ, αξίζει το σκοράκι 2-2 στο 15.00. Λόττο, αν βγει, βγήκε. Λίγα ευρουλάκια, μόνο αποδεκτό και μαζί με το αυριανό κιόλας, να περάσει η ώρα….

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 10/12: 601 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.761 μονάδες. Ποντάρισμα 12/2: Trixie (2-3) με Φλίτγουντ 2 (2.88)-Τζίλιγχαμ 2 (2.30)-Γουίκομ 1 (2.75), από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα και 25 στην τριάδα. Ολο μαζί 265 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μίντλεσμπρο-Λιντς ακριβές σκορ 2-2, (15.00) με 21 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σαχτάρ-Ντόρτμουντ, ακριβές σκορ 2-2 (15.

00) με 21 μονάδες. Δυάδα τα δύο σκορ (απόδοση 225.00), με 4 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 311 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.450 μονάδες. Τα πράγματα είναι…πολύ απλά, θέλω μιά δυάδα στο trixie να πάρω και τα κέρδη μου και να παίξω “τσάμπα” την Πέμπτη. Δεν ορμάω, δεν έχει κάτι συνταρακτικό, ακόμα και να χάσω απόψε και να ξαναχάσω την Πέμπτη, δεν θα φτάνουν συνολικά τα μπετ μιάς “σοβαρής” μέρας, ενός “γεμάτου” Σαββάτου ας πούμε! Τα λέμε την Πέμπτη το μεσημέρι λοιπόν, καλή απόλαυση και θυμηθείτε τι σας έγραψα στον πρόλογο.

Το Champions League δεν είναι γιά…στοιχηματικές ακροβασίες. Είναι γιά να απολαύσουμε Μουρίνιο Vs Φέργκιουσον (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras