1986

Κώστας Ζαφείρης

Καλή, δουλεμένη ομάδα…

Γεια χαρά… Σε περίπου δύο ώρες, η Εφές (4-2) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (4-2) για την 7η στροφή του μαραθωνίου. Μάλιστα, πριν λίγα λεπτά έσκασε μία σημαντική είδηση από την Ευρωλίγκα, καθώς η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την επαναφορά όλων των – περσινών – χρηματικών προστίμων ύψους 410.000 ευρώ (+30.000 για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Λίγο νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πράξη αυτό που είχαν προαναγγείλει και κατέθεσαν αγωγή σε Γιαννακόπουλο και «πράσινη» ΚΑΕ. Εν ολίγοις, μυρίζει μπαρούτι εν όψει του clasico της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα…

Πάμε, όμως, στα δικά μας. Το έχω γράψει ξανά: η φετινή Εφές του Αταμάν είναι καλή, δουλεμένη, γεμάτη ομάδα, με αξιόλογο προπονητή που θέλει και μπορεί να μπει σφήνα στα μεγαθήρια.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει ρυθμό και βηματισμό, όμως η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν παίζει το μπάσκετ που θέλει ο Πασκουάλ. Επίσης, μακριά από το ΟΑΚΑ, δεν τρομάζει με την εικόνα του και οι Τούρκοι περιμένουν σήμερα στη γωνία για να εκμεταλλευθούν όλα τα παραπάνω. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Αταμάν θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον βασικό του πόιντ γκαρντ, Λάρκιν, ενώ ο Πασκουάλ τον Γκιστ που υποφέρει από κάκωση στη φτέρνα.

Κλείνω με την διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης: Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Τόμισλαβ Χόρντοφ (Κροατία), Γιούργκις Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία). Θυμίζω πως ο Σλοβένος ρέφερι έχει δεχθεί στο παρελθόν πολλά «πυρρά» από τους «πράσινους» για τις αποφάσεις του και ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού…

 

Στα υπόλοιπα, εκτιμώ πως η ΤΣΣΚΑ (6-0) θα καθαρίσει εύκολα ή δύσκολα την Μπάγερν (3-3).

Οι Ρώσοι πηγαίνουν υποψιασμένοι στο Μόναχο και ο Ιτούδης γνωρίζει πολύ καλά πώς να διατηρεί στην τσίτα τους παίκτες του.

Στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις (3-3, 0-3 εντός, 3-3 εκτός!) αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (4-2, τέσσερις κολλητές νίκες οι «μπλαουγκράνα»), με τον Σάρας να μην θέλει να βλέπει μπροστά του τον Πέσιτς (και το αντίστροφο), με την κόντρα των δύο ανδρών να έχει ξεκινήσει πριν 15 χρόνια (όταν ο Πέσιτς ήταν προπονητής του Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα).

Ματς με ιδιαιτερότητες που στην αρχή έλεγα να πάω με τον άσο, αλλά τελικά το άφησα στην άκρη…

Τέλος, στα Κανάρια Νησιά, η Γκραν Κανάρια (ρεκόρ 1-5, πήρε πίσω από την Τρέντο τον γκαρντ, Ραντίσεβιτς) φιλοξενεί την προβληματική, Μακάμπι (ρεκόρ 1-5, επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός σέντερ, Μπλακ, σταθερά στα πιτς ο Τζέρεμι Πάργκο, αμφίβολοι ο εφεδρικός σέντερ, Κοέν και ο φόργουορντ, Κέιν, ουσιαστικά παρελθόν αποτελεί ο γκαρντ, Ρέι, ο οποίος θα επιστρέψει στην Τσεχία και στην Νίμπουργκ).

Οι ισπανοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα, την ίδια ώρα που ο Νέβεν Σπάχια παίζει το κεφάλι του. Από την αγωνιστική συμπεριφορά των ισραηλινών δεν προκύπτει πως οι παίκτες θέλουν να σώσουν τον Κροάτη τεχνικό, οπότε εδώ ίσως έχει αξία η κόντρα ή ένα ποντάρισμα στο χάντικαπ που δίνεται υπέρ των νησιωτών…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης