4259

Billaras

Καλή σαιζόν, καλή δύναμη!

Το ημερολόγιο γράφει 18 Αυγούστου, Σάββατο. Ηταν 4 Ιουλίου όταν σας χαιρέτησα, μάζεψα τα μπογαλάκια μου και…αντί γιά κουπόνια, λάπτοπ, αποδόσεις, ομάδες κλπ, οι ασχολίες μου “μετατράπηκαν” σε …μαγιό, παραλία, σαγιονάρα, θάλασσες, καράβια, πετονιές και τα…σχετικά! Ο καιρός πέρασε. Περνάει γρήγορα ο μπαγάσας. Αν πω ότι δεν το απόλαυσα και δεν ξεκουράστηκα, θα είμαι ψεύτης και θα…πέσει κεραυνός να με κάψει, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Ταξίδεψα πολύ, χαλάρωσα πολύ, ψάρεψα πολύ, όλα στον…υπερθετικό βαθμό. Γύρισα. Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, η μισή Ελλάδα κάνει μπάνια ακόμα, τουλάχιστον ως τη Δευτέρα (μην διαβάσω πουθενά αυτό το “καλό χειμώνα”, σπυριά θα βγάλω). Ε, μετά θα αρχίσει η επιστροφή πολλών, αλλά εγώ έχω γυρίσει εδώ και έξι μέρες. Εξι μέρες προσαρμογής.

Οπως ένα μου “κουσούρι” είναι να απέχω πλήρως γιά έναμισι μήνα από το στοίχημα (και πάνω από δύο μήνες αν δεν έχει τίποτα EURO ή Μουντιάλ), ένα άλλο μου προσόν είναι η άμεση προσαρμογή. Κυριακή νύχτα ήμουν Αθήνα. Δευτέρα έριξα μιά ματιά, έγραψα γιά την Kingbet. Τρίτη έκανα εκπομπή. Δεν έπαιξα τίποτα. Αν έπαιζα όμως θα…κέρδιζα και μάλιστα γενναία.

Δεν πειράζει. Ακόμα δεν ξεκινήσαμε…. Προσαρμόστηκα λοιπόν. Και..δίψασα. Ενας λόγος που κάνω απόχη και ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο εκτός από στοίχημα, είναι γιά να μου ξαναρθει η όρεξη. Ε, μου ήρθε, πάντα έρχεται. Εχουμε μπροστά μας ΕΝΝΙΑ μήνες. Μαραθώνιος. Από 1η Σεπτέμβρη ως 25 Μάη, είναι εννιά μήνες στοίχημα. Γιά να βγει αυτός ο μαραθώνιος, θέλει πολλά “όπλα”.

Κατ' αρχάς τα…γνωστά. Πειθαρχία, σύνεση, ανοιχτό μυαλό, μελέτη, γνώση, σωστό τρόπο παιχνιδιού. Μετά, θέλει φρεσκάδα, σωστή κατανομή δυνάμεων (και πονταρισμάτων), να είσαι ξεκούραστος και ορεξάτος. Πρώτο μάθημα λοιπόν από την πρώτη στήλη της σαιζόν 2012-2013: Κατανομή δυνάμεων και πονταρισμάτων!! ΔΕΝ βιαζόμαστε. Οι ομάδες ακόμα κάνουν μεταγραφές.

Δυναμώνουν-αποδυναμώνονται. Σήμερα είναι πρεμιέρα. ΔΕΝ γνωρίζονται καν οι ίδιοι οι παίκτες μεταξύ τους. Στοίχημα= απόδοση/φόρμα/ειδήσεις. Ποιά…φόρμα;; Δεν υπάρχει φόρμα! Στα τυφλά είμαστε. Θα παίξουμε βάση όσων έχουμε δει σε κάτι φιλικά, σε ένα Λιγκ Καπ, βάση μεταγραφών. Ε, αυτό έυκολα σε…στέλνει. Γι αυτό και δεν μετάνοιωσα που την Τρίτη δεν έπαιξα Σουίντον-Νορθάμπτον-Τζίλιγχαμ, γι αυτό και θα ποντάρω ΧΑΛΑΡΑ ως την 1η Σεπτέμβρη.

Οι μηχανές πήραν μπροστά, αλλά είναι στο ρελαντί. Ξεκάθαρα!! Πρώτος στόχος ως την 1η Σεπτέβρη (Σάββατο είναι, αυτή θα είναι και η μέρα που θα ξεκινήσει η κάβα και τα κανονικά πονταρίσματα), δεν είναι να κερδίσω. Είναι να..δω. Αν δεν δεις, στα χαρτιά όλα εύκολα είναι. Να δω τις ομάδες. Να δω τι καπνό φουμάρουν. Να έχουν παίξει 3-4 ματς, να έχουν τελειώσει οι μεταγραφές, να έχω πλέον καθαρή άποψη.

Οσοι…βιάζονται και θέλουν να…ορμήσουν, να παίξουν φαβόρες, άχαστα, τετράδες και όλα τα σχετικά, σόρυ, αλλά υπάρχουν κι άλλα, εκατοντάδες sites. Εδώ υπάρχει πρόγραμμα, συγκεκριμένο, που δεν άλλάζει μέχρι να…βγάλει ο ήλιος κέρατα. Το κλείσαμε αυτό λοιπόν: Χα-λα-ρά, τροχειοδικτικά, γιά λίγες μέρες ακόμα. Δοκιμάζουμε γέυσεις μέχρι να καταλήξουμε στο μενού που μας αρέσει.

Επίσης σημαντικό: Ως την 1η Σεπτέμβρη, ουσιαστικά θα παίζω μόνο νησί. Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι, αυτό αγαπάω. Μπορεί λοιπόν αύριο να μην δείτε στήλη. Σίγουρα θα δείτε την Τρίτη που έχει…φουλ εγγλέζικο μενού, αλλά αύριο…χλωμό. Το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό.. Και πριν πάμε στο παρασύνθημα, στα ματσάκια, να…γυρίσω λίγο πίσω. Πριν έναμισι μήνα πήρα μιά απόφαση.

Λίγο ρίσκο, λίγο πρωτότυπη, λίγο ριζοσπαστική, λίγο διαφορετική. Δεν το μετάνοιωσα ούτε δευτερόλεπτο. Το www.betsellers.com μπορεί να είναι δικό μου, αλλά αν δεν είσαστε εσείς, …δεν θα ήταν δικό μου, απλά δεν θα υπήρχε!! Εδωσα τα κλειδιά σε κάποιους από εσάς. Στον Αλέκο (kattis), στον Ντίνο (Skot), στον Χρήστο (Prosv). Εγραφαν αυτοί. Απαξιώ παντελώς, δεν το σκέφτηκα καν, αν “πλήρωσαν κόσμο” που λέμε.

Το ζητούμενο μου δεν ήταν αυτό. Ήταν να δουν και αυτοί και εσείς, ότι στο site αυτό η δουλειά είναι ομαδική. Team work. Αύριο, ίσως και μέσα στο χειμώνα, ίσως το επόμενο καλοκαίρι, θα δώσω και σε άλλους τα “κλειδιά”. Βλέπω, τσεκάρω, διαβάζω. Ετσι ξεκίνησα κι εγώ κάποτε. Ευχαριστώ λοιπόν κατ' αρχάς αυτά τα παιδιά. Πολύ. Ευχαριστώ όσους τους στήριξαν, όσους δεν τους στήριξαν, όσους τους διάβασαν, όσους τους εμπιστεύτηκαν.

Στο chat και στο forum (ειδικά εδώ, με την εξαιρετική πρωτοβουλία ενός άλλου μέλους, του Ηλία (Liakos), κάντε τη δική σας προσπάθεια και φέτος. Το betsellers δεν είναι “μπαίνω, διαβάζω Billara, φεύγω”. Ούτε είναι “δώσε ρε μεγάλε μιά τετράδα να πληρωθούμε”. Είναι μιά στοιχηματική κοινότητα, ολοζώντανη. Είναι ένα μικρό σχολείο. Οσο έλειπα, τσέκαρα χθες, τα μέλη μας εφτασαν να είναι πλέον 4.

300!!! Ολοι εσείς μπορείτε να γράφετε, να συμμετέχετε. Κάντε το. Να ζωντανέψουν ξανά chat και forum. Αυτό είναι μόνο στο χέρι σας. Τα…είπαμε όλα ως πρόλογο νομίζω. Πάμε στα ματς. Οσοι με διαβάζουν χρόνια, δεν θα εκπλαγούν. Ναι, μπορεί να κερδίσει σήμερα η Λίβερπουλ, η ΚΠΡ, να έρθει over η Νιουκάστλ ή η Λέστερ, να κερδίσει και η Λιντς και η Μίντλεσμπρο και η Μίλτον Κέινς και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Ρόδεραμ και η Νότιγχαμ.

Θα παίξω καμιά από αυτές; Οχι! Καμιά! Εχουν καμιά αξία οι απόδοσεις τους; Οχι. Εχουμε δείγμα; Πάλι όχι. Αφού λοιπόν θα…ρισκάρω που θα ρισκάρω ελλείψει φόρμας και επειδή είναι πρεμιέρα, ας το κάνω σωστά. Ας πάω σε μεγαλύτερα σημεία. Σιγά μην παίξω φαβορί και παρολί στην πρεμιέρα της Αγγλίας. Αυτό το έκανα το 1996, όχι το 2012…. Τι έχω βάλει στην άκρη; Τρία Χ-2.

Σάντερλαντ, Μπράιτον, Λέιτον. Και τέσσερα “καθαρά” διπλά. Σουίντον, Νορθάμπτον, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Σκάνθορπ. Αυτά είναι. Περάσουν-δεν περάσουν, τα δεδομένα που έχω είναι απλά: 1) Καλές αποδόσεις, που κρύβουν παικτική αξία. 2) Δεν θα κάτσω να σκάσω, αν το χειμώνα παίζω 10 ευρώ, τώρα θα παίξω…τρία. Και ως 1η Σεπτέμβρη αυτό δεν αλλάζει.

Είπαμε. Πρώτα θέλω να δω, μετά να κερδίσω. Γιά τη Σάντερλαντ, απλά θα πω ότι…έχει δοντάκια (και θα έχει πάντα όσο έχει Μάρτιν Ο'Νιλ στον πάγκο). Οχι όσο κοφτερά θα ήθελα, αλλά έχει. Ισως έχω κολλήσει επειδή πέρυσι σε ένα Σάντερλαντ-Αρσεναλ στο κύπελλο έγινε ένα…θεόρατο ταμείο. Αλλά σαφώς το κλίμα στο Emirates δεν είναι καλό, πάει ο Φαν Πέρσι, φεύγει και ο Σονγκ, δεν θέλει πολύ να αρχίσει η γκρίνια (που φέτος βλέπω να είναι μεγαλύτερη από ποτέ γιά τον Βενγκέρ).

Αν έβλεπα πχ διπλό στο 5.5 δεν θα το κοίταγα καν. Αλλά όχι και στο…9.00! Οχι στο 3.00 το Χ-2 ή το ασιατικό χάντικαπ! Είναι μεγάλα… Γιά την Μπράιτον και την Λέιτον, απλά θα πω ότι “φοβάμαι” πολύ τις ισοπαλίες τους. Πάντως και εδώ οι αποδόσεις κρύβουν λάθος. Ούτε η Χαλ, ούτε η Τρανμίρ είναι τόσο καλύτερες. Πογιέτ και Σλέιντ μπορούν να κάνουν κηδείες, το ξέρετε καλά αυτό όσοι παίζετε Αγγλία.

Από εκεί και πέρα: Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ του πολύπειρου Τζόουνς στον πάγκο και του ακόμα πιό έμπειρου Μάνταριτς στη διοίκηση, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Καλές μεταγραφές, δίψα, κόσμος, φανέλα. Και πάει στην Ντέρμπι. Του..γνωστού αντιπαθή (σε μένα) Νάιτζελ Κλαφ. Κλασική περίπτωση κόουτς που…ζει από το επώνυμο του. Η Ντέρμπι έκανε το…αμίμητο προ ημερών στο Λιγκ Καπ.

Κέρδιζε 3-0 ημίχρονο, 4-1 και 5-3 στην πορεία. Και τελικά; Εφερε…5-5 με την Σκάνθορπ και αποκλείστηκε στα πέναλτι!! Η …μικτή betsellers τέτοιο κάζο δεν θα πάθαινε! Θα την κοντράρω εύκολα λοιπόν, τα 3.00 μου κάνουν μιά χαρά! Η Σκάνθορπ στον αντίποδα είναι αυτή που παρότι έφαγε πέντε γκολ, πέρασε!! Και σαφώς το να τρως πέντε γκολ είναι ένα θέμα, αλλά αν μπορείς να βάζεις και πέντε σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και εκτός έδρας και να “επιστρέφεις” στο ματς, τότε…αξίζεις και σήμερα ένα ρίσκο.

Εδώ σημειώστε και το…ανακατεμένο καλοκαίρι της Κρόουλι που έχασε πριν μόλις 15 μέρες τον Ο'Ντρίσκολ από τον πάγκο (πήγε Νότιγχαμ) και πήρε έναν άπειρο τεχνικό που ακόμα μαθαίνει (και από την δουλειά και την ομάδα). Η Σουίντον δεν θέλει πολλές συστάσεις, με φόρα από πέρυσι και Ντι Κάνιο στον πάγκο, μπήκε με 3αρα και φουριόζα στη σαιζόν και στο Λιγκ Καπ.

Παίζει με την Χάρτλπουλ, η οποία και απογοητευτική ήταν πέρυσι (θυμίζω, τραγικό ρεκόρ με μόλις έξι νίκες εντός) και άσχημα ξεκίνησε (το είπε το στόμα του προπονητή γιά την πεντάρα από την Κρου στο Λιγκ Καπ, δεν λέγεται). Και τέλος, η Νορθάμπτον. Που ήδη έκανε μπαμ την Τρίτη με την Κάρντιφ (φωτό). Και με τον Μποθρόιντ στον πάγκο και μετά από καλό καλοκαιρινό ξεσκαρτάρισμα θα…κάνει κι άλλα.

Παίζει σε έδρα πέριπου ισοβαρούς ομάδας. Και οι δύο θα πάνε ίσως ως τα πλέι οφ φέτος. Αλλά η Ροτσντέιλ δίνει 2.10 και η Νορθάμπτον πάνω από 3.00, ενώ δεν θα έπρεπε!! Αυτά ήταν όλα. Επτά σημεία-ομάδες. Ομως, είναι και πολλά και τα τρία είναι και στο Χ-2. Τι θα κάνω; Το…απλό (που συνήθως είναι και το σωστό). Θα αφήσω εκτός παιχνιδιού μου τα τρία Χ-2 (Σάντερλαντ, Μπράιτον, Λέιτον) και θα πορευθώ με τα άλλα τέσσερα.

Θα παίξω ένα yankee με Σέφιλντ-Σουίντον-Σκάνθορπ-Νορθάμπτον (2-3-4 σύστημα δηλαδή) με τις δυάδες πιό φορτωμένες, ενώ τα δύο -ας τα πούμε- καλύτερα μου (που μου κάνουν ένα κλικ πιό πολύ) Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Νορθάμπτον, θα τα παίξω και δύο μονά αποδεκτά. Αυτό θα είναι το πρώτο μου μπετ της σαιζόν. Την φιλοσοφία την ξέρετε, όσοι είστε νεοφερμένοι προσπαθήστε να την καταλάβετε, να την εμπεδώσετε και (αν σας κάνει) να την υιοθετήσετε!! Πάμε χα-λα-ρά, μικρή μίζα, καμιά σχέση με την κανονική σαιζόν.

Είπαμε, τροχειοδικτικά. Να δούμε τι ψάρια πιάνει η καθεμιά. Δεν έχω απαιτήσεις. Και είπαμε, δεν αναφέρω μονάδες κλπ. Κάβα από την 1η Σεπτέμβρη που θα δυναμώσουν τα πονταρίσματα. Ραντεβού μάλλον την Τρίτη με νέα στήλη (και νέα KingBet φυσικά και ράδιο το μεσημέρι στο www.betradio.com). Εκτός νησιού, με μιά ματιά που έριξα, καλοβλέπω λίγο τις Μαλίν, Σεντ Ετιέν, Ιντερνασιονάλ και Γρανάδα.

Δύο σημερινά, ένα αυριανό, ένα της Δευτέρας. Σας δίνω ιδέες μεν, δεν παίζω τίποτα δε. Τέσσερις εγγλέζες γιά αρχή και…βλέπουμε!! Καλώς σας βρήκα, καλά να είμαστε, καλή δύναμη σε όλους και… τα λέμε στο chat (σαν να μην πέρασε μιά μέρα)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras