1940

Billaras

Καλή χρονιά με επτά παιχνίδια!

Καλή χρονιά! Χαρούμενο 2019 να έχετε, τετριμμένο αλλά πάνω από όλα να έχετε την υγειά σας. Και χαρές να σας έρθουν και λεφτά να σας έρθουν. Και -γιά να εμβαθύνουμε λίγο- μην περιμένετε να έρθουν όλα ουρανοκατέβατα, κάντε οι ίδιοι τον κόσμο σας καλύτερο. Ξεκινώντας από μέσα σας. Οπως διάβασα κάπου, συμφιλιωθείτε! Με τον εαυτό σας, με τον περίγυρό σας, με τους τρίτους, με όλα.

Ας μετριαστεί ο συσσωρευμένος θυμός που πολλοί έχουν μέσα τους. Η αγάπη είναι υπεράνω όλων.

Στα δικά μας: Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ ήδη όσους επικοινώνησαν και όσους θα το κάνουν, για τις ευχές ελέω εορτής. Δεύτερον, να δώσω ακόμα μιά ευχή, στοιχηματική αυτή τη φορά, να παίξετε όλοι πιό συνετά. Ειμαστε στο 2019, όχι στο 2000, το στοίχημα έχει αλλάξει και οφείλει ο καθένας να προσαρμόζετε.

Ας λιγοστέψουν μέχρι να…εξαλειφθούν, οι παίζοντες 6αδες καρφωτές, οι παίζοντες δεκάδες με 1.30, οι παίζοντες οκτάδες με over κόρνερ, όλοι αυτοί που νοιώθουν το στοίχημα όπως το Κίνο.

Από εκεί και πέρα, μικρό στοιχηματικό φλας μπακ, αισθάνομαι ότι προχθές χάθηκε καλή ευκαιρία, αν η αρχική διαλογή φτάνει/περνάει το 50% στις αποδόσεις που παίζουμε, η καλή νίκη είναι κοντά.

Δεν ηρθε, ήρθε 3η σερί ισοπαλία με τον μπουκ. Οκ, καλό να μην χάνεις σε όλο αυτό το γιορταστικό φεστιβάλ, αλλά άμα μπορείς παραπάνω, why not; Και αν στις 23 έχω να θυμάμαι ένα σημείο που δεν έπαιξα (Ντάγκεναμ), αν στην Boxing Day έχω πάλι άκομα ένα (Λέστερ), προχθές ξέρω ότι δεν ήταν “απλώς” ένα σημείο. Θεμα χημείας και ενστίκτου ήταν.

Οπως επίσης ξέρω ότι πολλοί πληρώθηκαν καλά, με τα ίδια αρχικά ματς, απλώς έκαναν άλλη χημεία. Θα μου πείτε τώρα, ήξερα ότι η Ντέρμπι θα κάνει..απιθανιά με 3-4 από 3-2 με δύο γκολ μέσα στη Νόριτς στο τέλος; Οτι η Γκρίσμπι παρότι με παίκτη λιγότερο θα πάρει ξανά κεφάλι στο τέλος μέσα στην Εξετερ; Οτι η Μπάροου θα σκοράρει νικητήριο στο 94′; Οχι βέβαια.

Αλλά η μελέτη pre game “ήξερε” ότι αυτές έχουν αξία.

Anyway, δέχομαι την Μπράντφορντ, αυτό ήταν σημείο να το καμαρώνεις, το …κοπανήσαμε καλά με τον Μάκη και ήρθε αέρας. Και δέχομαι ότι σε όλες τις γιορτές παίζω στα ίσα τον μπουκ. Ούτε τον κερδίζω-ούτε με κερδίζει όμως!

Πάμε τώρα στα φρέσκα….

Περίσσοτερα ματς απ τις άλλες τρεις γιορταστικές αγωνιστικές έχει η προτελευταία μου διαλογή. Δεκατρία. Φούλαμ-Καρντιφ-Μπερνλι από Premier, Ιπσουιτς και Μπρίστολ Σίτι από Championship, Σάντερλαντ και Μπράντφορντ από 1η, Γκρίσμπι-Τσέλτεναμ-Μάκλεσφιλντ από 2η και Μπάροου-Ντάγκεναμ-Ρέξαμ από Νάσιοναλ Λιγκ.

Αυτά είναι.

Πάω στο παρασύνθημα, έχω ήδη κατά 80% αποφασίσει. Σβήνω Κάρντιφ, θα χάλασει το παιχνίδι της (κουρασμένης) Τότεναμ, αλλά δεν την έχω ικανή να το πάρει, την θεωρώ εξ’αρχής ομάδα με μικρό ταβάνι. Πάντως η Τότεναμ σαν να τα έφτυσε. Σβήνω Γκρίσμπι γιατί είναι σε τοπ φόρμα μεν, αλλα είναι και…αηττητη φέτος εκτός εδρας η (σοβαρή) Μάνφιλντ, ομάδα που δεν μου χει δώσει δικαιώματα.

Σβήνω Ντάγκεναμ γιατί ίσως να…παραπήγε, έκανε και ήττα, η Λέιτον ανάποδα θα κάνει κάπου ξέσπασμα. Και σβήνω και Μπάροου γιατί εντός η Φάιλντ δεν δίνει επίσης δικαιώματα και δεν το ματς δεν την ξαναπάει με…τρέλλα την Μπάροού (όπως προχθές) θα τα βρει μπαστούνια. Αφήστε που και γενικά η Φαιλντ δεν είναι ντεφορμέ.

Αυτόματα τα 13 έγιναν εννιά.

Το πάω λίγο…ανάποδα. Ποιά παίζω σίγουρα: Φούλαμ μιά στεκιά στο draw no bet. Τόσα έγιναν τις γιορτές, ας γίνει ένα “κουλό” ακόμα. Λονδρέζικο είναι, η Αρσεναλ πίσω είναι…τρικυμία, αστεία λάθη, όσο λείπει ο Μπεγερίν έχει τρύπα, κουτουλάνε. Και η Φούλαμ σαφώς πήρε ηθικό από τη νίκη στο 90΄, ενώ σαφώς έχει βελτιωθεί αισθητά με Ρανιέρι (δύο στα τρία τελευταία κράτησε το μηδέν).

Ας φάω τρίμπαλο, είναι μιά μονάδα σε μιά στεκιά, η….τρελλίτσα της Πρωτοχρονιάς. Μπέρνλι χωρίς σκέψη αυριανό. Και άρχισε να θυμιζει “κάτι” περσινό και από νίκη καλή έρχεται και πάει στην Χάτερσφιλντ που έκλεισε το Δεκέμβρη μόνο με ήττες. Είχε να συμβεί αυτό από το 2001! Επτα ήττες σερί όλο το μήνα, την κόντραρα με Νιουκάστλ, τα είπαμε και προχθές γιά το ματς με τη Φούλαμ.

Αρα, δύο μονά ήδη.

Μετά, έχω αποφασίσει σε μιά δυάδα. Εδώ είχαμε πτώση αποδόσεων οπότε πάνε “πακέτο”. Οι δυο της 1ης. Σάντερλαντ και Μπράνφορντ (2,37 και 2,60 αντίστοιχα, η δυάδα στο 6,16). Η Μπλάκπουλ ντεφορμέ, έχει και ματς-τυράκι μπροστά της με την Αρσεναλ, το γήπεδο θα…κοκκινίσει, χιλιάδες οπαδοί της Σάντερλαντ θα πάνε, σαν να παίζει εντός θα είναι.

Η δε Μπράνφορντ σαφώς χτύπησε φόρμα, έκανε το καλύτερο φετινό της ματς, έχει πίστη πλέον, εντός τρία σερί δεν τρώει γκολ, βρίσκει την Ακριγκτον από ντόρτι που… κουδούνισε και γενικά σε κοιλιά μεγάλη (και έχει επίσης κύπελλο μπροστά της, την Ιπσουιτς).

Να το 80% της εικόνας του παιχνιδιου μου. Ενα “τρελλό” με Φούλαμ, ένα σοβαρό μπετ αυριανό με Μπέρνλι και μιά δυάδα της Λιγκ 1 σημερινή.

Μένει το τελευταίο 20%….

Και ποιες ομάδες έμειναν; Ιπσουιτς (3,50), Μπρίστολ Σίτι (3,80), Τσέλτεναμ (3,60), Μάκλεσφιλντ (3,00), Ρέξαμ (3,75). Είναι προφανές που οδηγούμαι. Και οδηγούμαι εκεί και γιατί δεν χάνω όλες αυτές τις μέρες. Οδηγούμαι σε ένα trixie. Τρία από τα πέντε θέλω, ιδού η τελευταία μου διαλογή και έκλεισα.

Εδώ…βάζω το ένστικτο. Δυό που κρατάω είναι Μάκσλεφιλντ (ανανεωμένη με Σολ Κάμπελ, η Τρανμίρ έχει και Τότεναμ ως τυράκι μπροστά της), Τσέλτεναμ (σε καλό μομέντουμ κόντρα στην κάκιστη … όλη τη σαιζόν Γέοβιλ). Και πλέον από τις τρεις εναπομείνασες θέλω τη μιά. Η φόρμα δείχνει Ρέξαμ. Πέντε της έβαλε της ίδιας ομάδας στην Boxing Day! Τέσσερις σερί ηττες η Σάλφορντ.

Η …γκρίνια δείχνει Μπρίστολ (η γκρίνια έχει συσσωρευτεί στην Στοουκ που είναι άχρωμη-αοσμη και ανευρη, όλο κουλουράκια φέρνει). Τελος, η …επιβίωση δείχνει Ιπσουτς, κόντρα σε ομάδα που δεν έχει κερδίσει φέτος εκτός έδρας! Ο καθένας ας αποφασίσει. Εγώ επειδή η Μίλγουολ δεν με “πήγε” σε δύο σερί ματς (με Ρέντινγκ και Νότιγχαμ), αφήνω την Ιπσουϊτς.

Και επειδή βλέπω ότι και η Μπρίστολ δεν παίζει και κανένα σούπερ-ντούπερ ποδόσφαιρο (οριακά και με δύο παίκτες παραπάνω κατέβαλε προχθές τη Ρόδεραμ) την αφήνω κι αυτήν. Και πάω με την φόρμα. Αρα με την Ρεξαμ.

Κλείσαμε. Νέα στήλη το Σάββατο, αλλά σήμερα παρότι “δύσκολη” μέρα, θα είμαι στο chat κανονικά! Και θα σας περιμένω εκεί.

Γιά την κλήρωση και τα δωράκια, θα ενημερωθείτε με νέο ανοιχτό Editorial την Παρασκευή (μάλλον το απόγευμα της Παρασκευής θα την κάνουμε).

Τίποτα άλλο, ή μάλλον…κάτι ξέχασα! Δεν είπα λέξη γιά το κολασμένο Σίτι-Λίβερπουλ της Πέμπτης! Πρώτον θα είμαι chat να το δούμε μαζί. Δεύτερον δε παίζω τίποτα pre game, αν υπάρχει κάπου λάθος είναι ξεκάθαρα στο under πάντως.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras