4125

Billaras

Καλό μήνα, καλό φινάλε!

Καλό μήνα και…καλό καλοκαίρι, αφού και “επίσημα” μπήκαμε σ' αυτό! Και στοιχηματικά γιά μένα, από σήμερα-αύριο έχει…καλοκαίρι. Τα κιτάπια κλείνουν, γιά να ξανανοίξουν δειλά δειλά κάπου στις αρχές Αυγούστου (3/8 ξεκινάνε οι “μικρές” Αγγλίας), να ανεβάζουμε στροφές κάπου στα μέσα Αυγούστου (17 ξεκινάει η Premier League) και να …σοβαρευόμαστε κατά τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη.

Πάρα πολλοί, εκατοντάδες φίλοι, όλα αυτά τα χρόνια αναρωτιόντουσαν γιατί το κάνω αυτό. Τα έχω γράψει δεκάδες φορές, οι περισσότεροι ξέρουν. Οι λόγοι είναι πολλοί. Πάνω από όλα είναι…αριθμητικοί. Ξέρω -όπως σε ένα καζίνο- ότι “όσο με κρατάει μέσα”, οι πιθανότητες είναι συντριπτικά εναντίον μου. Πήρα εστω και ένα ευρώ φέτος; Οκ, αυτό το ευρώ είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Δεν το δίνω πίσω, ο μπουκ με ξεγράφει γιά 2-2,5 μήνες. Δεύτερον, είναι θέμα εξειδίκευσης. Να πω ότι ξέρω (όπως θα πρέπει να ξέρω, όχι επιδερμικά) τις σκανδιναβίες; Θα πω ψέματα. Από τα “καλοκαιρινά” πρωταθλήματα μόνο στη Βραζιλία έχω μιά…έφεση. Και δεν μου αρέσει να παίζω στα τυφλά, πόσο μάλλον να το παίζω γνώστης ενώ δεν είμαι! Τρίτον, έχω παγιώσει στο μυαλό μου ότι και αυτό και η τσέπη χρειάζονται ξεκούραση.

Το 95% των παικτών, τα…βρίσκει έτοιμα. Από εδώ ή αλλού, δεν έχει σημασία. Οταν όμως κάνεις πρωτογενή εργασία, μελετάς γιά 9-10 μήνες 250-300 ματς το Σαββατοκύριακο και 70-130 ματς μεσοβδόμαδα, ξενυχτάς, ψάχνεις, τρως πολλές ώρες γι αυτό, είναι φυσιολογικό να έρχεται η στιγμή να λες “ουφ, τέλειωσαν”.Είναι άλλο “παίρνω την εφημερίδα και μελετάω” κι άλλο “μελετάω γιά να γράψω στην εφημερίδα”.

Από μένα “κρέμονται” πολλοί, από τον καθένα ατομικά δεν…κρέμεται κανείς. Το βάρος και το άγχος είναι μεγάλο. Εδώ προσθέστε και την χρόνια ενασχόληση. Αλλο να παίζεις σχεδόν μιά 20ετία, άλλο μιά 6ετία ή 8ετία γιά παράδειγμα. Με την πάροδο των ετών θα το καταλάβετε. Και βέβαια, ένας ακόμα λόγος είναι γιατί…δεν είμαι “πρεζάκι του τζόγου”.

Ασχολούμαι επαγγελματικά, δεν έχω ανάγκη να ρίχνω 5ευρα καλοκαιριάτικα σε ότι πετάει και κολυμπάει γιά να “έχω να ασχολούμαι”. Εχω καλύτερα πράγματα να κάνω, έχω κι άλλες ανάγκες, έχω πολλά ενδιαφέροντα, απαξιώ γιά την κάθε …Χαφναρφιόρντουρ. Το “αλκοολίκι” το πέρασα γιά τα καλά κάποτε, μιά 15ετία πριν. Ξέρω ότι δεν οδηγεί πουθενά, μόνο στην φθορά.

Και τσέπης και -ναι, πιστέψτε με- και χαρακτήρα. Αν μάθεις έτσι, δύσκολο να ξεμάθεις. Γίνεσαι αρρωστάκι. Το μυαλό σου είναι πάντα εκεί. Πας γιά ποτό και κοιτάς τα livescore στο κινητό σου. Κι αυτό έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι είναι καταστροφικό γιά σένα και τους γύρω σου. Αυτά, όλα τα παραπάνω, είναι ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικότερα από ένα ματς, ένα σημείο.

Τώρα πολλοί γελάνε ή τα περνάνε ντούκου. Λογικό. Θα έρθει η στιγμή όμως που θα πούνε “κάτι μας έλεγε κάποιος τότε”. Μακάρι να μην είναι αργά… Και κάτι ακόμα. Είναι πολύ…βολικό γιά μένα να σας “ταίζω”. Είναι “εμπορικό”. Σάιτ έχουμε. Γράφοντας τα παραπάνω, ξέρω ότι θα πέσει η επισκεψιμότητα ως τον Αυγουστου, θα χάσω καμιά διαφήμιση, ενώ θα έπρεπε να πασχίζω πάση θυσία να τροφοδοτώ τα “αρρωστάκια”, την “μαρίδα” που την ονομάζουν οι μπουκ.

Θα ήταν πανεύκολο να αμολάω μιά νορβηγίδα, μιά σουηδέζα και μιά βραζιλιάνα, να “γίνεται” παιχνίδι. Σόρρυ, αλλά δεν επέλεξα ποτέ στη ζωή μου τα εύκολα, τα συμβατά και τα συνηθισμένα. My way, με όποιο κόστος. Πάμε στο -τελευταίο- παιχνίδι. Απλά τα πράγματα. Αποφασίζεις στο νου σου ποιό είναι το πλέον πιθανό “σενάριο” (με την καλή έννοια, όχι την πονηρή, όχι της μυθοπλασίας που όλοι από τον Απρίλη τα βλέπουν μονταρισμένα και δεν βλέπουν καν ότι πιό πολλά λεφτά βγαίνουν από τα μη μονταρισμένα ακόμα και τον Μάη, μην αρχίσω να λέω παιχνίδια).

Αποφασίζεις δηλαδή ποιά μπορεί να σωθεί και ποιά να βγει Ευρώπη. Δεν γίνεται να το…κάνουν όλες! Εχω λοιπόν αποφασίσει: Η Βαλένθια να βγει 4η, η Λα Κορούνια να σωθεί. Είναι και συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Κερδίζει πχ η Βαλένθια; Δεν ελπίζω η Σοσιεδάδ, άρα καλό γιά την Κορούνια. Γιά τις ισοβαθμίες να ξέρετε ότι η Σοσιεδάδ είναι καλύτερη της Βαλένθια, η Σαραγόσα καλύτερη της Κορούνια, αλλά η Κορούνια καλύτερη των Θέλτα και Μαγιόρκα.

Θα πάω λοιπόν με αυτό το σενάριο. Βγήκε; Καλώς. Δεν βγήκε; Δεν έχω και..μεγάλη πρεμούρα. Το μόνο που θα κάνω είναι να τα “στολίσω” λίγο. Πχ, μιά Ατλέτικο Μαδρίτης. Οκ, χωρίς Φαλκάο. Και; Πέρυσι έριξε στο φινάλε την Βιγιαρεάλ με διπλό. Η Σαραγόσα δεν χαίρει της εκτίμησής μου, το ξέρετε. Την κόντραρα σερί τελευταία. Και με Μπέτις και με Μπιλμπάο.

Και θα το ξανακάνω. Ας κερδίζει μιά από Κορούνια και Θέλτα, η Σαραγόσα θα πει “τετέλεσται”. Στο 3.10 ακόμα η Ατλέτικο, μιά χαρά. Κανονικά, αν ήταν Οκτώβρης, θα ήταν…εντελώς ανάποδα οι αποδόσεις. Και ολίγη από Μπέτις, αλλά αυτό…στην πορεία. Θα χάσει η Μάλαγα που παίζει νωρίτερα; Μιά “ψιλή” Μπέτις αξίζει. Θέλτα και Μαγιόρκα δεν αγγίζω καν (γελάει ο κόσμος με τις αποδόσεις), αλλά δεν πάω και στην κόντρα.

Απλώς θέλω να κερδίζει η Θέλτα γιά να πιέζεται η Λα Κορούνια. Αν μπουν μπροστά στο σκορ Βαλένθια και Θέλτα, τότε θα είναι το ιδανικό γιά μένα. Θα έχω ταυτόχρονα και Βαλένθια να κερδίζει και Κορούνια να θέλει άσο και Σαραγόσα απογοητευμένη και Σοσιεδάδ απογοητευμένη. Φυσικά, στο live μπορεί να ανατραπούν πολλά, αλλά…τώρα είναι 1 το μεσημέρι, δεν μπορώ να ξέρω.

Δεν έχω κάτι άλλο. Μιά Γκοίας κάτι μου λέει, μιά Νιούελς αύριο επίσης. Και μην…ψαρώνετε με εκείνο το Χέρκουλες-Μούρθια, δεν το δίνει η Χέρκουλες λέω εγώ. Αλλά αφού δεν παίζω Γκοίας, δεν έχω κάτι άλλο σημερινό, ΙΣΩΣ γράψω κάτι αύριο. Ξαναλέω, “ίσως”. Αλλιώς, το επόμενο κείμενο μου θα είναι Τρίτη ή Τετάρτη, με απολογισμό “εκτός Αγγλίας” και συνολικό της σαιζόν.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 21.100 μονάδες. Ποντάρισμα 1/6: Δυάδα: Βαλένθια 2 -Λα Κορούνια 1 (5.46), με 180 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ατλέτικο Μαδρίτης (3.10) με 100 μονάδες. Trixie με Βαλένθια-Κορουνια-Ατλέτικο, με 55 μονάδες σε κάθε δυάδα και 35 στην τριάδα, όλο μαζί 200 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 480 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.620 μονάδες. Είναι προφανές ότι ρίχνω το βάρος στην δυάδα, ενώ με την Ατλέτικο παίρνω το 60% πίσω.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, νορμάλ παιχνίδι και λίγο το νου μου στο live. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Οι μέρες περνάνε, ζυγώνουν. Στο φόρουμ, στην ενότητα “Το SITE”, έχω εδώ και καιρό ανοίξει το ποστ γιά τη σύναξη στη Θεσσαλονίκη. Σας θυμίζω: Στις 15 Ιούνη, ημέρα Σάββατο, κάπου στις 9 το βράδυ, κάπου κεντρικά (εντός των ημερών, ίσως την Τετάρτη, θα το ανακοινώσω).

Θα μαζευτούμε, θα γνωριστούμε, θα γελάσουμε, θα φάμε, θα πιούμε και θα περάσουμε καλά. Οι Μακεδόνες το ζητάγατε καιρό, να που ήρθε η ώρα. Νομίζω ότι όποιος τη χάσει αυτή τη σύναξη, θα…χάσει. Βάλτε το όνομα σας κάτω από εκείνο το ποστ αφού θα είστε 100% σίγουροι ότι θα έρθετε. Δηλώστε την παρουσία σας μέχρι και την ΤΡΙΤΗ απλώς γιά να ξέρουμε πόσοι θα είμαστε, να ενημερώσουμε το μαγαζί.

Ως και αυτή τη στιγμή, Σάββατο μεσημέρι πλέον, μετράω 28 παρουσίες. Τελικά….θα είμαστε κάμποσοι (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras