3629

Billaras

Καλό Μουντιαλικό μήνα!

Καλό μήνα, και…επίσημα καλό καλοκαίρι, καλό Μουντιάλ να έχουμε! Μέρες τώρα ψαχνόμουνα πολύ γιά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βασικά, ήθελα να δω όσο το δυνατόν περισσότερες 23αδες και να δω και κάποιο φιλικό. “Κάτι” να πιάσω ή να τσεκάρω που -σίγουρα θα-μου'χει ξεφύγει. Διαπίστωση πρώτη; Πολλές οι εκρεμμότητες, πολλοί οι τραυματισμοί, σε μιά “μέση κατάσταση” όλες σχεδόν οι ομάδες σήμερα που μιλάμε.

Βέβαια, σε 11 μέρες που ξεκινάμε, πολλά αλλάζουν. Και σε ένα μήνα ακόμα περισσότερα. Γιατί αν κάποιος περάσει έστω και κουτσά-στραβά στα νοκ άουτ, τότε θα παίξει από τις 28 του μήνα και μετά, ως την 1η Ιουλίου που κλείνει αυτή η φάση. Κάποτε η Ιταλία τραγική, πέρασε με τρεις ισοπαλίες στην β' φάση (και μάλιστα με Περού-Καμερούν-Πολωνία) και μετά…ξεμπούκωσε και σήκωσε κούπα, το μακρινό 1982 στο Μουντιάλ της Ισπανίας.

Αρα, η εικόνα σήμερα, μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί …απάτη. Αν δείτε χθες πχ, ισοπαλία η Πορτογαλία (με εμάς), ισοπαλία η Ιταλία (με Ιρλανδία), ισοπαλία η Κολομβία (με Σενεγάλη), ισοπαλία η Ρωσία (με Νορβηγία), με το ζόρι 1-0 η Ολλανδία (με Γκάνα) και πάει λέγοντας. Καμιά δεν πατάει γκάζι, καμιά ίσως να μην…μπορεί να πατήσει γκάζι, τώρα είναι οι μέρες “αποφόρτισης” από τα πρωταθλήματα, οι παίκτες δεν έχουν ενέργεια.

Γι αυτό και δεν θα γράψω λέξη γιά την Ελλάδα και όσα είδαμε χθες.   Θέλω αρχικά σήμερα να ασχολήθώ με τους σκόρερς. Πριν πάω σε αυτό όμως, ένα γενικότερο σχόλιο… Στα Μουντιάλ και στα EURO, οι παίκτες του στοιχήματος αυξάνουν κατά 100% δύο ειδών στοιχήματα. Τα ειδικά-μακροχρόνια και τα live. Μέσα στη σαίζον ή στην αρχή της, άντε να παίξει κάποιος ένα μακροχρόνιο, κανένα παρολί με πρωταθλητές.

Και μετά, να παίζει (ο σωστός παίκτης), 2-3 live την εβδομάδα και αν! Τώρα, θα παίξει δέκα και βάλε μακροχρόνια (σκόρερς, νικητή, ζευγάρι τελικού, πρωτιές ομίλων, πρώτο σκόρερ ομίλου, ότι μπορεί να βάλει ο νους) και θα παίζει και…κάθε μέρα 2-3 live, που σημαίνει αυτομάτως αύξηση 100% σε αυτά τα μπετ. Γιατί σε ένα live είναι πολύ δύσκολο να πατήσεις…μιά φορά το κουμπί.

Παίζεις κι αυτό κι εκείνο και το άλλο, τα βλέπεις όλα τα ματς, δεν μπορείς να αντισταθείς. Με την εμπειρία μου λέω ότι αυτό ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Παίζοντας ακριβώς 20 χρόνια κουμάρι (πρωτόπαιξα στο Μουντιάλ του 1994!), μιά φορά θυμάμαι …θριαμβευτικό παρτί (Μουντιάλ 1998), δύο φορές καλή νίκη (Μουντιάλ 2006 και EURO 2000), μιά ισοπαλία (Μουντιάλ 2002), τις άλλες….

ήττα. Γιατί; Γιατί θέλει…άυξηση της ρέντας 100% (να μην το πω αλλιώς) και αυτό δεν εξαρτάται από κανέναν μας, θέλει αυτοσυγκράτηση (άγνωστη λέξη γιά πολλούς) και θέλει και γνώση που πολλοί δεν έχουν. Αναρωτηθείτε, πόσοι γνωρίζουν και ξέρουν να αξιολογούν μιά απόδοση στα live; Σωστό αρχικό estimation βγάζουν λίγοι, σωστό στο live βγάζουν…ελάχιστοι.

Αρα λοιπόν, πάμε σε…μαντεψιές και πάμε και σε λάθος πονταρίσματα που και να πιαστούν είναι σε λάθος απόδοση, δεν προσφέρουν κέρδος. Εδώ στο Betsellers υπόσχομαι ένα πράγμα: Να είμαι όσο πιό επιλεκτικός γίνεται και δεύτερον να είμαι αν μπορώ κάθε μέρα και σε κάθε ματς, στο chat. Και στα νυχτερινά. Το είχα αφήσει λίγο το chat τον τελευταίο καιρό, ας το…ξαναφουντώσω.

Ειδικά στα live, είναι όπλο. Οπότε, όποιος θέλει, θα βλέπουμε όλα τα ματς “μαζί”. Και στήλη να μην έχω μιά μέρα, στο chat θα είμαι.   Επιστρέφω στους σκόρερς. Υπάρχουν πολλές εκρεμμότητες που τις έγραψα στην αρχή. Η βασικότερη; Σουάρες. Και Κόστα και Φαλκάο, αλλά κυρίως Σουάρες. Θα παίξει; Πως θα είναι; Θα τον αφήσω στην άκρη προς το παρόν και θα στραφώ αλλού….

Βασικοί κανόνες γιά τους σκόρερς: Ψάχνουμε ομάδες που να προχωράνε. Κατά μέσο όρο οι πρωτιές κρίνονται στα 5 ή 6 γκολ. Αν ένας παίκτης παίξει 7 ματς, άρα πάει ως τον τελικό, έχει πλεονέκτημα. Δεύτερον, ψάχνουμε ομάδες που να “ταίζουν” τον φορ. Τρίτον, κοιτάμε τα στημένα. Τέταρτον, κοιτάμε καλά τους ομίλους τους. Αν κάποιος κάνει ένα χατ τρικ στα τρία πρώτα ματς γιατί έχει εύκολο όμιλο, αυτομάτως μπαίνει σε θέση οδηγού… Και βέβαια, κοιτάμε την απόδοση!   Δεν θα ξεχωρίσω από την εκτίμηση των περισσότερων.

Κάτι σαν Ισπανία-Αργεντινή και Γερμανία-Βραζιλία βλέπω τα ημιτελικά και στον τελικό να έχουμε…λάτιν άρωμα. Βραζιλία-Αργεντινή. Το ζευγάρι-φαβορί εν ολίγοις! Οκτώ ομάδες το έχουν πάρει το Μουντιάλ. Αν διαγράψουμε Γαλλία-Ουρουγουάη-Αγγλία, μένουν πέντε. Οι τέσσερις που ανέφερα στα ημιτελικά και η Ιταλία. Στη δε Λατινική Αμερική, σε 4 διοργανώσεις, ποτέ δεν το πήρε ευρωπαϊκή ομάδα.

Αρα, πιθανότατα να δούμε Αργεντινή-Βραζιλία τελικό… Και τι έχουμε εδώ γιά σκόρερς; Μέσι, Αγουέρο, Νειμάρ η πρώτη τριπλέτα και στους μπουκ, αυτοί είναι φαβορί, σφήνα μπαίνουν μόνο ο Ρονάλντο και ο Σουάρες που ανέφερα γιά να κάνουν την “δυνατή πεντάδα”. Ναι, αλλά…η απόδοση; Εδώ σκαλώνω. Σε κανέναν δεν συμφέρει. Αν είναι λοιπόν, ας βγούν κάποιοι από αυτούς.

Δεν αξίζουν. Και στρέφομαι κάπου αλλού.   Το βασικό μου μπετ: Ιγουαίν θα είναι. Ο “πιπίτα”. Γκονζάλο Ιγουαίν. Τα νούμερα του μου κάνουν. Σε 327 συμμετοχές στις ομάδες του, 154 γκολ. Στη Ρεάλ, σε 264 συμμετοχές είχε 122 γκολ. Στη Νάπολι σε 46 συμμετοχές έχει 24 γκολ. Στο Μουντιάλ του 2010 πέτυχε 4 γκολ. Στα πρόσφατα προκριματικά πέτυχε 9 (πρώτος σκόρερ).

Στην Εθνική; Σε 36 συμμετοχές με την Ανδρών, έχει 20 γκολ. Αυτά τα νούμερα σε βάθος χρόνου, είναι άριστα. Σκοράρει με εντυπωσιακή συχνότητα και σταθερότητα.Κάθε χρόνο, όπου κι αν παίζει. Τα άλλα θετικά; 1) Εκτιμώ την Αργεντινή να φτάνει τελικό, άρα επτά ματς. 2) Εχει καλό όμιλο. Με Βοσνία, Ιράν, Νιγηρία. Αν βγει λογικά πρώτη, θα παίξει με τον 2ο του ομίλου Γαλλία-Ισημερινός-Ελβετία-Ονδούρα.

Αρα (αν η Γαλλία πιάσει πρωτιά εκεί), θα έχει και 4ο ματς αρκετά βατό, μπορεί να σκοράρει πολλά γκολ (και την περιμένω επιθετική, να βάζει πολλά-να τρώει πολλά). 3) Εχει πολλούς “ταϊστές”. Μέσι; Αγουέρο; Ντι Μαρία; Πολλές ασίστ θα'ρθουν στα πόδια του. Και παράλληλα, γρίφος γιά τις αντιπάλους. Ποιόν να πιάσουν; Αν ο target man, το 9άρι, μένει πολλές φορές μόνος του, είναι πολύ καλό.

Οταν τα αντίπαλα μπακ θα τρέχουν πάνω στον Μέσι ή τον Αγουέρο, ο Ιγουαίν θα έχει χώρους. 4) Εχει κάνει εξαιρετική σαιζόν. Τα αρνητικά; Δεν εκτελεί στημένα. Πέναλτι και φάουλ θα πάνε στον Μέσι λογικά. Αλλά….τα βάζω κάτω όλα και μου κάνει το ρίσκο, ΠΑΝΤΑ σε συνδυασμό με την απόδοση. Ο Ιγουαίν είναι στο 20.00 στον ΟΠΑΠ, στο 21.00 μέσο όρο παντού.

Σε αυτόν καταλήγω γιά βασικό μπετ πρώτου σκόρερ…..   Μετά πάμε σε…αναπληρωματικούς. Αν η Αργεντινή είναι η μιά του τελικού, η άλλη ειναι το φαβορί, η διοργανώτρια, η Βραζιλία. Την περιμένω πολύ λιγότερο επιθετική. Παράδοξο; Ναι, αλλά πιστεύω ότι η δύναμή της είναι η….άμυνα της, όχι η επίθεση της! Αν σβήσω τον Νειμάρ, που να κοιτάξω; Φρεντ; Μπα… Προτιμώ μιά “ψιλή” στον Χουλκ.

Ξέρω τα αρνητικά, θα τον βγάζει στα πλάγια ο Σχολάρι, δεν ξέρω μήπως θα εκτελεί και τα κόρνερ (στη Ζενίτ το έκανε). Αλλά και πάλι, μπούκα έχει, ταύρος είναι, γκολτζής είναι. Μπορεί να είναι η κίνηση-μάτ της Βραζιλίας μπροστά. Και το 35.00 (ΟΠΑΠ) ή 40.00 (μ.ο έξω) είναι καλό. Το κρατάω. Και τέλος, δύο ακόμα “αναπληρωματικοί”. Μπενζεμά στο 25.

00-26.00 (εξαιρετική σαιζόν, καλό όμιλο και η Γαλλία, κάμποσοι ¨ταϊστές”) και Λουκάκου (35.00 ΟΠΑΠ, στο 34.00 μ.ο έξω). Ο Λουκάκου συνάδει με το Βέλγιο που κι εγώ περιμένω να είναι η ευχάριστη έκπληξη. Θα πάρει πάσες πολλές, κλασικό 9αρι, σούπερ σαιζόν, καλή απόδοση…   Αυτοί είναι οι σκόρερς. Ιγουάιν βασικό μπετ, αιχμή του δόρατος. Χουλκ-Μπενζεμά-Λουκάκου από πίσω.

Ποντάρισμα τέτοιο ώστε αν βγει κάποιος από τους “αναπληρωματικούς” να πάρω όλο το μπετ γιά σκόρερς πίσω και να βγάλω και κάτι ψιλά, ενώ με τον Ιγουαϊν να έχω καθαρό κέρδος. Σπαστή η μίζα μου. Κάβα θα βάλω, αλλά μιά εντελώς εικονική, στο τέλος της άλλης εβδομάδας, όταν ολοκληρώσω τα “ειδικά” στοιχήματα. Κάτι σαν 300 μονάδες.

Απλά γιά να βλέπετε τι και πως. Τίποτα άλλο, ραντεβού την Τρίτη ή την Τετάρτη, σε μιά από τις δύο μέρες θα βάλω νέο κείμενο (γιά Μουντιάλ φυσικά), με ομίλους, πρωτιές κλπ, κάτι σαν αυτό που έβαλε ο Μάκης χθες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras