3671

Billaras

Καλό Πάσχα και…στοίχημα!

Καλημέρα! Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, αλλά η μπάλα δεν σταματάει και το στοίχημα το ίδιο. Εστω και αν περνάμε ζόρικα εδώ και κάποια χρόνια, ξέρω ότι αύριο-μεθαύριο όλο και κάπου θα πάτε, ή είστε ήδη (όπως είμαι εγώ) να γιορτάσετε το Πάσχα. Κι επειδή δεν θα τα πούμε ως τη Δευτέρα το μεσημέρι, να ευχηθώ σε όλους να περάσετε καλά, με προσοχή το φαγοπότι και Καλό Πάσχα! Είναι λίγο “κάπως” αυτό το κείμενο.

Να γράφεις γιά όλο το τρίημερο δεν είναι και το πιό απλό. Θα το…παλέψω. Γιά μεσοβδόμαδα αν έχω να σχολιάσω κάτι, είναι ότι αν έπαιζα το trixie που είχα κατά νου, θα κέρδιζα 2 στα 3 (Χάλιφαξ και Ρεάλ), αλλά αφού δεν έπαιξα…ας το να πάει. Εξωστοιχηματικά, να μην…μαγαρίσω τη στήλη και το site μέρα που'ναι. Τα είδατε, τα ξέρετε, ένα ακόμα θλιβερό επεισόδιο στην μακρόχρονη τηλεοπτική σειρά με τίτλο “άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Πάμε λοιπόν στα φρέσκα, χωρίς άλλα σχόλια… Σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να χωρίσω τα ματς ανά πρωτάθλημα ή ανά μέρα. Τι θα σας βοηθούσε. Ας τα κάνω και τα δύο! Στο νησί, όλα όσα “κύκλωσα” εξ'αρχής ήταν τα εξής: Φούλαμ, Γουέστ Χαμ Χ, Μπόλτον, Ιπσουϊτς, Μπέρμιγχαμ, Λιντς, Κρόουλι over, Σουίντον, Πρέστον, Μπράντφορντ, Νοτς Κάουντι, Μάνσφιλντ και Γουίμπλεντον Χ.

Αυτά είναι. Εκτός νησιού: Χετάφε, Μπιλμπάο, Χιρόνα, Τενερίφη, Σαραγόσα, Μπίλεφελντ, Στουτγάρδη, Αταλάντα over, Ουντινέζε over, Σαμπντόρια, Φιορεντίνα over, Μπαστιά 1 και over, Λοριάν over, Πάσος και Τορίνο. Αυτή είναι η προτελευταία διαλογή, έχουν προστεθεί μερικά (λίγα) σε σχέση με την χθεσινή εφημερίδα. Ας τα χωρίσω ανά μέρα τώρα… Σήμερα έχω Μπόλτον, Κρόουλι over, Σουϊντον, Πρέστον, Μπράντφορντ, Νοτς Κάουντι, Μάνσφιλντ, Γουίμπλεντον Χ.

Αύριο είναι τα περισσότερα, με Φούλαμ, Γουέστ Χαμ Χ, Ιπσουϊτς, Μπέρμιγχαμ, Λιντς, Χετάφε, Χιρόνα, Μπίλεφελντ, Αταλάντα over, Ουντινέζε over, Φιορεντίνα over, Σαμπντόρια, Τορίνο, Πάσος. Και την Κυριακή έχω Μπιλμπάο, Τενερίφη, Σαραγόσα, Στουτγάρδη, Μπαστιά 1/over, Λοριάν over. Εδώ κάνω το πρώτο ξεκαθάρισμα…. Μάνσφιλντ, Μπράντφορντ (σημερινά), Γουέστ Χαμ Χ, Λιντς, Μπίλεφελντ, Αταλάντα over, Σαμπντόρια, Τενερίφη, είναι τα πρώτα που πετάω.

Το μόνο που θα πω εδώ, είναι ότι το Χ της Γουέστ Χαμ το πέταξα μετά το διπλό της Πάλας προχθές. Πήγε στους 40, δεν θα σκάσει κιόλας αν δεν πάρει κάτι πλέον από το ματς…. Το παιχνίδι μου θα είμαι μικτό. Και ανά μέρα και διημέρου-τριημέρου. Θα δείτε παρακάτω το γιατί. Σήμερα κατ' αρχάς: Είναι όλες εγγλέζες και είναι όλες σε φόρμα. Μπόλτον (γιατί να χαρίσει κάτι στην Τσάρλτον που πνίγεται στο άγχος;), το over σε ματς πλέον ανοιχτό και χωρίς άγχη εκατέρωθεν (καλοπληρωμένο, στο 2.

10, γ αυτό το κράτησα, οι μπουκ το έχουν μετρήσει βάση της ως τώρα συμπεριφοράς Κρόουλι και Λέιτον, αλλά τώρα δεν έχουν κάτι να σκέφτονται, η μιά σώθηκε, η άλλη θα είναι στα πλέι οφ), Σουίντον (επίσης σε φόρμα, έστω και…άργησε), Πρέστον (σαν να αγχώθηκε η Μπρέντφορντ, ενώ η Πρέστον είναι απολύτως αξιόπιστη και σταθερή, ενώ δεν έχει και κανένα άγχος), το Χ της Γουίμπλεντον (οκ, δεν είναι Ιταλία το νησί, αλλά…δείτε μιά βαθμολογία και πρόσφατα αποτελέσματά τους) και η Νοτς Κάουντι.

Αυτή εδώ σηκώνει κουβέντα. Οσοι διαβάσατε Kingbet, ξέρετε ήδη κάμποσα… Κατ'α ρχάς, το κυριότερο, είναι σε φόρμα. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία. Αρα…μπορεί. Δεύτερον, έχει μόνο αυτή κίνητρο. Η Μπρίστολ ξέρετε ότι την εκτιμώ και με πλήρωσε πρόσφατα, αλλά στους 50 πόντους, με τις Σριούσμπερι-Κρου να σφάζονται μεταξύ τους, δεν έχει να ανησυχεί (και Κόλτσεστερ-Ολνταμ και Τζίλιγχαμ-Τρανμίρ που παίζουνε, είναι από κάτω της, κάποια “υποχρεωτικά” θα χάσει πόντους).

Τρίτον: Σπάνια μπορεί στο νησί να υποψιάζομαι…χατήρι, αλλά τώρα είναι μιά τέτοια μέρα. Ο λόγος; Στιβ Κότεριλ. Το 2010 το Φλεβάρη, πάει τεχνικός στην Νοτς Κάουντι. Την πάει…τραίνο. Πρωταθλήτρια και άνοδος στην 1η κατηγορία με ρεκόρ νικών. Τον λατρεύουν και τους αγαπάει κι αυτός. Εφυγε γιατί είχε…πολλές προτάσεις, πήγε τελικά στην Πόρτσμουθ που τότε έπαιζε Championship, αλλά έφυγε σαν φίλος και κάτι παραπάνω.

Τα βάζω όλα στο ζύγι. Και το “παρασκήνιο” να μην υπήρχε, η φόρμα της Νοτς Κάουντι, το κίνητρο και το 3.60 με κάνουν να το κρατήσω ζεστά…. Κλείνουμε με το σήμερα. Κάνω μιά ακόμα “εκκαθάριση”. Τι θα παίξω; Ενα trixie με Νοτς Κάουντι 2 (3.60)-Γουίμπλεντον Χ (3.25)- Σουίντον 2 (2.90), ένα μονό (Πρέστον στο 4.20) και το…over θα “ενωθεί” με αυριανά (όπως θα ενωθεί και η Νοτς Κάουντι).

Πάμε στα αυριανά…. Η Φούλαμ δεν θέλει σκέψη. Στο 6.50 θα “φάει” ένα μονό και τέλος. Παρένθεση: Δεν παίζω Κάρντιφ ως φαβορί που να μου την χαρίσετε, ενώ δεν με πείθει και η Βίλα (αναφέρομαι στις άλλες που καίγονται). Τη Λιντς την άφησα γιατί είναι ντέρμπι τοπικό και η Μπάρσνλεϊ πήρε ηθικό από το διπλό της Τρίτης. Ιπσουϊτς και Μπέρμιγχαμ θα κρατήσω όμως.

Κίνητρο κι εδώ μονόπλευρο. Η μιά γιά πλέι οφ και η άλλη γιά να σωθεί. Και από φόρμα, καλά πάμε. Η μιά φανερά σε καλή κατάσταση, η άλλη εξαιρετική εκτός έδρας. Και φυσικά, αντίπαλος της Μπέρμιγχαμ η…. μπουρδουκλωμένη, ντεφορμέ (μιά ντουζίνα ματς χωρίς νίκη), χωρίς κανονικό προπονητή Νότιγχαμ. Με καλύπτουν και οι αποδόσεις, δεν έχω πρόβλημα (3.

40 η Ιπσουϊτς, 4.20 η Μπέρμιγχαμ). Εκτός νησιού; Κρατάω χωρίς σκέψη το 1.90 του over στο Φιορεντίνα-Ρόμα. Και το γκολ το “έχουν” και κανένα άγχος δεν έχουν, έχει ξεκαθαρίσει το πράγμα. Η Τορίνο ακόμα και χωρίς Τσέρτσι, είναι επιλογή. Καλή ομάδα, τι άλλο να γράψω, γκολ στο 90' και το 94' έβαλε προχθές και κέρδισε! Η Λάτσιο άρπαξε τέσσερα, δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει το 4.

75 (αφήστε το σημαντικότερο, η Τορίνο έχει κίνητρο, άνοιξε θέση γιά Ευρώπη ελέω κυπέλλου). Και στην Ισπανία, “πονηρούτσικα” και τα δύο. Η Λεβάντε…και δεν πάει κάπου και… “δεν πάει” γενικά. Η Χετάφε καίγεται, με την Ατλέτικο που τη είδα δεν ήταν καθόλου κακή, ενώ ήδη έριξε μιά ρουκέτα προ ημερών, στη Βαλένθια. Στο άλλο, στο Μπάρτσα Β-Χιρόνα, τα πράγματα είναι…απλούστατα.

Θέλει η μιά καταλανή να βοηθήσει την άλλη; Σχέσεις υπάρχουν, κι εδώ κίνητρο μονόπλευρο, έριξε και μιά 4αρα η Χιρόνα να πάει ηθικό, κρατάω το 3.30… Τι θα παίξω; Σε μονά Τορίνο και Φούλαμ, trixie με Ιπσουϊτς-Μπέρμιγχαμ-Χετάφε! Μικτό, δηλαδή, όχι καθαρά αγγλικό. Και το over της Ρόμα….ήδη έχει προστεθεί σε αυτό της Κρόουλι γιά παιχνίδι τριημέρου.

Και κλείνουμε με την Κυριακή…. Εδώ είναι εύκολα τα πράγματα! Από τα γαλλικά κρατάω το over της Μπαστιά (1.90) γιά παρολί over …τριημέρου! Με Κρόουλι και Φιορεντίνα. Κάνω και ένα ακόμα παρολί, με Σαραγόσα 1-Μπαστιά 1-Λοριάν over, να έχω και κάτι… απομονωμένο να ασχολούμαι, όπως και ένα μονό-μπόμπα (όχι και..τόσο μπόμπα) στην Μπιλμπάο. Και κλείνω με Στουτγάρδη.

Γιά να σε δώ ρε Στέφενς, πόσο σε αγαπάνε εκεί στην Σάλκε; Προπονητής του..αιώνα ανακυρήχθηκε κάποτε, τον αγαπάνε, δεδομένο αυτό. Φυσικά, οι γερμανοί είναι…γερμανοί. Αλλά οκ, η Σάλκε τρίτη θα είναι, ειδικά αν έχει κερδίσει (λογικά) η Ντόρτμουντ, τι έχει να κυνηγήσει; Αμα έχει γκελάρει και η Λεβερκούζεν έστω και με Χ, δύο ώρες νωρίτερα, ακόμα καλύτερα.

Θα παίξω Στουτγάρδη στο 2.45, σε παιχνίδι…τριημέρου. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.670 μονάδες. —————————— Ποντάρισμα 18/4: Trixie: Νοτς Κάουντι 2 (3.60)-Γουίμπλεντον Χ (3.25)-Σουίντον 2 (2.90) με 50 μονάδες κάθε δυάδα, 20 στην τριάδα, όλο μαζί 170 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Πρέστον 2 (4.20) με 70 μονάδες. ——————————- Ποντάρισμα 19/4: Μονό αποδεκτό: Τορίνο 2 (4.

75) με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Φούλαμ 2 (6.50) με 50 μονάδες. Τrixie: Ιπσουϊτς 2 (3.40)-Μπέρμιγχαμ 2 (4.20)-Χετάφε 2 (3.00) με 50 μονάδες σε κάθε δυάδα, 20 στην τριάδα, όλο μαζί 170 μονάδες. —————————— Ποντάρισμα 20/4: Παρολί: Λοριάν over-Μπαστιά 1 -Σαραγόσα 1 (6.98) με 90 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπιλμπάο 2 (9.00) με 40 μονάδες. —————————— Παιχνίδι διημέρου-τριημέρου: Παρολί με over: Κροούλι-Φιορεντίνα-Μπαστιά (7.

58) με 90 μονάδες. Trixie τριημέρου: Νοτς Κάουντι 2 (3.60)-Χιρόνα 2 (3.30)-Στουτγάρδη 1 (2.45) με 70 μονάδες κάθε δυάδα, 20 στην τριάδα. Ολο μαζί 230 μονάδες. ———————————- Ανοιχτά μπετ: 970 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.700 μονάδες. Αυτά ήταν όλα. Πρώτα από όλα, προσέξτε καλά πως σπάω μίζα, δεν παίζω αλόγιστα. Δεύτερον, είναι και θέμα χημείας.

Οτι θέλετε, αλλάξτε το. Εγώ την κεντρική ιδέα σας δίνω. Προβληματίστηκα αρκετά αν το trixie τριημέρου (τα τρία “περίεργα”) έπρεπε να τα κάνω yankee (πχ με την Χετάφε μέσα, ή με το Χ της Γουίμπλεντον). Τα άφησα έτσι. Μην σας τρομάζει το συνολικό μπετ, είναι τριών “γεμάτων” ημερών, ουσιαστικά μιά καλή (από τις τελευταίες, ειδικά στο νησί) μάχη είναι.

Που έχω “άπλα” να την παίξω, ακόμα και με ελαφριά ήττα να την βγάλω, δεν θα με πειράξει. Αλλά…γιατί να χάσω; Δεν βλέπω το λόγο (γέλια). Αν τα βάλετε κάτω, θα δείτε ότι παίζω ουσιαστικά…χαλαρά. Μόλις 240 μονάδες σήμερα. Μόλις 280 αύριο. Μόλις 140 την Κυριακή. Αν δεν έπαιζα το trixie τριημέρου και το παρολί τριημέρου, θα έλεγα ότι έπαιζα και… λίγα.

Ξέρω ότι με ένα μονό και μιά δυάδα σε κάποιο trixie (ή ένα παρολί) είμαι περίπου μιά η άλλη, λίγο πάνω-λίγο κάτω. Γιά να δούμε… Τίποτα άλλο, ακόμα μιά φορά Καλό Πάσχα, ραντεβού Δευτέρα μεσημέρι με νέα (πιό χαλαρή) στήλη). Y.Γ: Ευχαριστώ πολύ όλους γιά τις ευχές σας προχθές. Πατήσαμε τα 45, αλλά…η τρέλλα δεν περνάει με τα χρόνια (γέλια).

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras