1838

Billaras

Καλό ποντάρισμα σε καλά σημεία-UPDATE!!

Την Τρίτη, όλα πάτησαν στο Χ. Την Τετάρτη “δαγκώσαμε” την Πρέστον. Καμιά αγγλική ομάδα που παίξαμε μεσοβδόμαδα δεν έχασε εν ολίγοις. Και την Πέμπτη, εκεί που βλέπαμε στο chat παρέα το Europa League πέφτει η ερώτηση: “Πως το βλέπεις το κουπόνι που έρχεται”; Μετά από τέσσερα “ξινά” κουπόνια, απαντάω “ειναι καλό, η Αγγλία είναι καλή”.

Και ανέφερα και 4-5 παιχνίδια…

Πέρασαν σχεδόν 48 ωρες από την Πέμπτη το απόγευμα. Εχοντας μελετήσει Τετάρτη βράδυ, έχοντας στείλει κείμενο στην Kingbet Πέμπτη πρωί, η άποψη μου δεν άλλαξε ούτε το βράδυ της Πέμπτης που τα είπαμε, ούτε χθες, ούτε και σήμερα. Η Αγγλία είναι καλή.

Και πέραν της Αγγλίας, σήμερα τίποτα.

Να μην χάσουν Χιρόνα και Αλαβές είναι πιθανότατα, αλλά δεν τα ακουμπάω τελικά. Οπως μπορεί να μην χάσει και η Ριζεσπόρ τώρα νωρίς. Προσπέρασα, έμεινα με τα εγγλέζικα. Αύριο τα υπόλοιπα.

Η Αγγλία εκτός από καλή, είναι και κρίσιμη. Γιά εμάς-εμένα. Φτάσαμε μέσα Μάρτη. Ξέρω ότι ευκαιριες δεν θα έχουμε πολλές. Ξέρω ότι ακολουθεί διακοπή.

Ξέρω ότι όταν ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα τέλη του μήνα θα αρχίσουν οι..εκπτώσεις και θα μπαίνουμε πλέον στον μήνα που κοιτάμε τα ματς “αλλιώς”. Ξέρω λοιπόν ότι σήμερα -αν η μπάλα θέλει- μπορεί να γίνει κάτι καλό και πως δύσκολα θα βρούμε άλλες τέτοια λάθη-τέτοιες ευκαιρίες (μαζεμένες). Την Τριτη η μπάλα δεν ήθελε. Την Τετάρτη ήθελε! Ανετα η Μίντλεσμπρο μπορούσε να κερδίζει 3-0 ως το 60′.

Δύο δοκάρια, μονότερμα, σαν χαμένη η Πρέστον. Γίνεται η (άδικη) αποβολή του μπακ Αγιάλα (σκεφτείτε, κέρδισε την έφεση και σήμερα παίζει), γίνεται και το 1-1 καπάκι και μετά…πάλι καλά γιά την Μπόρο που δεν ήρθε 1-4! Μονότερμα η Πρέστον πλεόν, άλλο παιχνίδι εντελώς, ήταν θέμα χρόνου να γίνει και το 1-2, όπως κι έγινε.

Θέλω…να θέλει και σήμερα.

Μόνο αυτό θέλω (γέλια). Ειμαι 100% σίγουρος ότι θα παίξουμε σωστά. Μένει να αποφασίσει (υπέρ μας) η μπάλα. Δείτε την φωτό. Είναι από την Kingbet. Δειτε τα σημεία. Εχω σβήσει τα δυο μη εγγλέζικα, έχουν μείνει τα οκτώ εγγλέζικα. Δεν προσθέτω κανένα. Απλώς θα αφήσω κάποια. Δείτε ομως καλά, μελετήστε και αποφασίστε. Είναι (και) θέμα χημείας πέρα από λεπτομέρειες.

Αφηνω Γκείτσχεντ (μικρό ρόστερ, φοβάμαι μην σκάσει), αφήνω Μπλακπουλ (προβλήματα στην άμυνα σήμερα, λείπουν δύο βασικοί), αφήνω και Ροτσντέιλ (γιατί οκ, έφυγε ο Χιλ και η ομάδα “κουνιέται”, αλλα δεν είμαι και σίγουρος). Και μένει μιά πεντάδα.

Μπόλτον (5,50), Γουίμπλεντον (3,20), Πλίμουθ (4,20), Κροουλι (4,50) και Τρανμίρ (3,25). Αυτά είναι.

Ισως να ήταν καλύτερα να έγραφα τις γηπεδούχους. Γουίγκαν, Σαουθεντ, Φλίτγουντ, Κρου και Ολνταμ. Παίξανε όλες μόλις προ ημερών. Τι τις ενώνει; Ηταν όλες χάλια. Και γενικα είναι ντεφορμέ. Είναι βασικότατο αυτό. Εχουμε δηλαδή πέντε κακές, αγχωμένες, ντεφορμέ, “ξεφούσκωτες”, κόντρα σε πέντε που είναι από καλά ως πολύ καλά. Πλην της Μπόλτον βέβαια.

Η ομάδα μου είναι χάλια επίσης, αλλά μισό λεπτό. Ντέρμπι (15 χιλιόμετρα τις χωρίζουν), χάλια και οι δύο, αλλά το κλίμα είναι χάλια στην Γουίγκαν. Και το άγχος όλο δικό της. Εμείς….μαθημένοι στα χιόνια. Και τα 5,5 δεν έχουν λογική καμιά.

Στα άλλα τέσσερα, καθαρά πράγματα. Κακές Vs καλών. Και οι αποδόσεις μαζί μας.

Γι αυτό και εξ’ αρχής μίλαγα γιά καλό κουπόνι, γιά καλή Αγγλία. Η Γουίμπλεντον…σκύλα και με δύο καλές νίκες, η Πλίμουθ κάνει..αυτό που κάνει χρόνια δηλαδή επική αντεπίθεση, η Κρόουλι επίσης, η Τρανμίρ πετάει κυριολεκτικά. Αρνητικά; Οτι έφυγε ο Σκόουλς από την Ολνταμ. Ηταν ανάγκη; Την παράτησε στο μηνα επάνω, αλλά και πάλι, πως θα μεταμορφωθεί η ομάδα της Ολνταμ άξαφνα; Σαφώς θα τον ήθελα στον πάγκο, αλλά και έτσι, το 3,25 είναι τεράστιο.

Με Σκόουλς στον πάγκο της Ολνταμ θα έδινα Τρανμίρ στο 2,45 (φαβορί δηλαδή), τώρα την δίνω στο 2,75, μοιρασμένο δηλαδή. Αρα πάλι έχω αξία.

Δεν θέλω να γραψω πολλά. Δεν έχει νόημα. Τα έχει αναλύσει και ο Μάκης. Δειτε ξανά την φωτό και μελετήστε και όσα άφησα. Ηταν εξ’αρχης “σημαδεμένα” τα ματς.

Μένει μόνο πως θα τα ποντάρω.

Η Μπόλτον σίγουρα …ολομόναχη. Είναι “ειδικών συνθηκών”. Τα άλλα όμως;

Μιά λύση-σκέψη είναι το super yankee. Δηλαδή και μονά και δυάδες και τριάδες και τετράδα. Με φόρτωμα στα μονά, είδικά αυτά που είναι στο 3+. Πολλές οι 15 στήλες όμως, αυτό με προβληματίζει. Εσεις ξανασκεφτείτε το, εσεις αποφασίζετε εξάλλου γιά την τσέπη σας.

Καταλήγω σε αυτό. Πρώτη φορά φέτος super yankee. Και κατα 99,99% τελευταία. Ούτε καν yankee δεν είχα δώσει. Θα ρισκάρω, θα δώσω βάρος στα μονά και τις δυάδες και βάση των αποδόσεων και από εκεί και πέρα…η μπαλίτσα ξέρει. Οτι και να γίνει, και 4 γκολ η καθεμιά να φάει (λέμε), δεν θα το μετανοιώσω σήμερα. Γιά κάτι (κωλο)Ραπιντ θα κοπανιέμαι.

Γιά σωστό κουμάρι, δεν μετανοιώνω ποτέ, no matter what. Νέα στήλη (ίσως και απλό update, δεν έχω αποφασίσει, πάντως θα είναι αργά, μετά τις 2) αύριο. Και τα λέμε στο chat αργότερα.

UPDATE: Την ώρα που έφτιαχνα τα πινακάκια, μου ρχεται μηνυμα “παει η Τρανμίρ γαμώτο”. ΑΝΑΒΟΛΗ. Το δικό μου το “γαμώτο” πρέπει να ακούστηκε σε όλη την Αθήνα.

Ηταν το καλύτερο μακράν σημείο. Χαλάστηκα πολύ. Πάρα πολύ. Ας είναι, δεν μπορώ να κάνω κάτι, το κατάπια και έκανα το παιχνίδι μου πλέον patent με τα άλλα τρία. Τα πινακάκια σβήστηκαν και ξαναγράφτηκαν, ελπίζω να έχω ηρεμήσει ως τη σέντρα. ΓΑΜΩΤΟ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras