3612

Billaras

Καμικάζι, όχι χαρακίρι!

Επί του αγωνιστικού: Ουδεμία έκπληξη ο αποκλεισμός της Ισπανίας. Απλά τον περίμενα την επόμενη αγωνιστική (δηλαδή κάτι σαν ισοπαλία χθες, ισοπαλία στο Ολλανδία-Χιλή). Εν ολίγοις, νομίζω η πλειονότητα έγραψε και μίλησε γιά κακή Ισπανία πριν το Μουντιάλ, όλοι πέσαμε μέσα, αλλά προσωπικά δεν την περίμενα…τόσο τραγική. Αλλό κακός, άλλο μέτριος, άλλο τραγικός.

Τα παιδιά δεν μπορούσαν. Τίποτα μα τίποτα δεν επέπλευσε, όλοι πήγαν αύτανδροι στον πάτο. Και παράλληλα- σας το γράφω συνέχεια, μην βιάζεστε να χαρακτηρίσετε ομάδες- είδατε τι ψάρια πιάνει η Χιλή. Μετά το 3-1 επί της Αυστραλίας και το 5-1 της Ολλανδίας, ακούστηκαν πολλά. Πχ “λίγη η Χιλή, τάπες πίσω, αφερέγγυα” ή “υπερηχητική η Ολλανδία, δεν πιάνεται με τίποτα”.

Να που χθες είδαμε….τρομερή και φοβερή Χιλή (ακριβώς όπως την περίμενα, στα ζόρικα βγάζει χαρακτήρα, δεν της πάει ο ρόλος του μεγάλου φαβορί) αλλά είδαμε και ευάλωτη Ολλανδία (την ζόρισε πολύ η τίμια Αυστραλία). Επί του (προσωπικού) στοιχηματικού: Θα ερχόντουσαν και ατυχίες και στραβές. Αυτό θα έλειπε. Εγραφα “πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και…φοβάμαι”.

Φάνηκε από νωρίς προχθές. Η Αλγερία βάζει γκολ από το πουθενά με βλακωδες πέναλτι, μου χαλάει το σκορ. Μετά, οπλίζω στο live γιά το Βέλγιο. Πάει στο 8.50 λίγο μετά που μπήκε ο Φελαινί. Χάνουν ένα τετ α τετ, πριν προλάβω να ρίξω το μπετ, το 8.50 γίνεται 7.00, εκεί δεν με συμφέρει, το αφήνω, ήρθε η ανατροπή. Γιά ένα-δύο λεπτά…. Και το βράδυ η Ρωσία.

Με πάσα επίγνωση όσων γράφω – είμαι ο τελευταίος στοιχηματογραφιάς που θα επικαλεστώ κάτι ύποπτο, δεν βλέπω φαντάσματα- το ματς….δεν μου κόλλησε. Γιατί έξω ο Τζαγκόεφ; Αυτός κάνει το παιχνίδι, φάνηκε όταν μπήκε. Γιατί τέτοια προσέγγιση από τον Καπέλο; Μετά έβλεπα τον Ακινφέεφ, ένα του φεύγει, δύο του φεύγει, τρία του φεύγει, μέσα το κουνέλι στο τέταρτο.

Και μιλάμε γιά καλό γκολκίπερ. Αντε, ας το προσπεράσω κι αυτό. Αλλά να ισοφαρίζεις γρήγορα και να…παίζεις πασούλες στο κέντρο, να μην κάνει καν γιόμα γιά να απειλήσεις, εκεί μου…βαρέσαν καμπανάκια. Μπάλα πίσω ενώ θες νίκη; Πάσες τριών μέτρων το ένα μπακ στο άλλο; Εκνευρίστηκα, κατάλαβα, έμεινε στο 1-1. Κι έτσι πήγε στράφι το under στην Ισπανία, εκεί ήταν προφανές λάθος, το μοναδικό “σοβαρό” μου σημείο αυτές τις 2 μέρες.

Γιά κερασάκι, ο Σονγκ χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί, αμολάει μια αγκωνιά στον Μάτζουκιτς, αντίο 2-0. Αμα αυτό το Καμερούν παίζει και με 10 από νωρίς, δεν ελπίζεις μετά σε χαμηλό σκορ…. Εν κατακλείδι, δεν χάθηκε και τίποτα, σιγά τα ωά, απλώς είτε δεν ήθελε, είτε…δεν ήθελαν! Επί του (συνολικού) στοιχηματικού: Ας πρόσεχαν όσοι έβαλαν…τούβλα σε αυτή τη Βραζιλία και σε αυτή την Ισπανία.

Και ήταν…πολλά τούβλα. Και πάμε στα φρέσκα: Μελετώντας και γράφοντας νωρίτερα γιά την αυριανή Kingbet, ανακοινώνω ότι νέα στήλη θα γραφτεί ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, όχι το Σάββατο. Τα δύο από τα τρία του Σαββάτου μου είναι αδιάφορα (Αργεντινή και Γερμανία), το τρίτο (Βοσνία) θα παιχθεί από σήμερα! Πάμε παρακάτω…. Κολομβία-Ακτή: Εδώ..έχω σκαλώσει.

Ας είναι μεσημέρι, σιγά μην επηρεαστούν λατίνοι και αφρικανοί. Περιμένω ανοιχτό ματς με πρώτο σημείο το Χ, ίσως εκείνο το 2-2 που σκεφτόμουν προ ημερών το δούμε τώρα. Κενά έχουν πίσω και οι δύο. Αμα η Κολομβία στημένη μεσοαμυντικά αφήνει 7 τελικές στην Ελλάδα, τι θα γίνει τώρα; Ομοίως και η Ακτή, έχει fire-power, αλλά πίσω… μπάζει αρκετά.

Καλό το over του 2.00 (αουτσάιντερ), καλό το 2-2, 3-2, 2-3 σκορ (κάπου εκεί), ρίχνω κι ένα Ζερβινιό any time (4.00), κλείνω με αυτό. Ουρουγουάη-Αγγλία: Αίμα και άμμος. Ο Σουάρεζ παίζει, ο Λουγκάνο όχι. Αλλά το “οχι” του Λουγκάνο, ίσως να είναι γιά καλό. Λυπάμαι που βλέπω δύο παιχταράδες (Λουγκάνο, Φορλάν) να σέρνονται. Να πάω στον ψηλό άσο; Δεν με πείθουν οι λατίνοι γαμώτο.

Πόσο θα τους τραβήξει από το χέρι ο Σουάρεζ; 10-20-30%? Πάλι λίγο είναι. Οι άγγλοι κακοί δεν είναι, σε καμιά περίπτωση. Διπλό όχι ελέω απόδοσης, αλλά και λόγω…αφέλειας. Το πολύ νέο αίμα φέρνει όρεξη, τρεξίματα, πάθος, αλλά και αφέλεια. Κρατάω μόνο το over του 1.80, αφού το Χ δεν κάνει κανενός, ίσως είναι καλό over και στο live αυτό, αν δεν ανοίξει νωρίς το ματς, θα ανέβει η απόδοση.

Ξέρετε, ένα γκολ αρκεί να ανάψει την σπίθα εδώ και να γίνει ο χαμός. Ιταλία-Κόστα Ρίκα: Εξ όρισμού τεράστιο το 7.50. Το πρώτο μου μπετ “παίζω κι ας χάσω”. Τις είδατε τις ομάδες. Θα σας θυμήσω έτσι γιά παράδειγμα ότι η Ιταλία πάντα τα βρίσκει μπαστούνια με κάτι τέτοια ματς. Το 2006 που το πήρε, κόντρα στην Αυστραλία χρειάστηκε ένα πενάλτι στο 94΄.

Και θα το σκεφτώ αν θα ξαναπαίξω Πίρλο any time (μου το…χρωστάει, και τώρα θα γίνουν περισσότερα φάουλ). Ελβετία-Γαλλία. Σωστό το 1.85 του διπλόυ, πιθανό και το over στο 2.05 (ας βάλει κι άλλα ο Μπενζεμά), κάτι σαν 1-2 σκορ μου μοιάζει (στο 8.50). Και Ονδούρα-Ισημερινός. Εψαχνα πριν γιά κάρτες. Οι περισσότεροι μπουκ δεν έχουν βγάλει ειδικά καρτών ακόμα.

Βρήκα το “μία κόκκινη κάρτα στο ματς” στο 3.50. Ψάχνω κι άλλα. Περιμένω… ξύλο κάργα. Μακελειό. Ισως και 2-3 κόκκινες, δεδομένο 4-5 κίτρινες, ίσως και παραπάνω. Δρεπάνια οι μεν, θα απαντήσουν οι δε (γιά θυμηθείτε το φιλικό Εκουαδόρ-Αγγλία). Δεν θα προτείνω κάτι από τώρα, γιά αυτό το ματς και το any time Πίρλο, αν και τι ακριβώς θα παίξω θα τα πούμε στο chat.

Α, και το ένα Σαββατιάτικο: Νιγηρία-Βοσνία. Παίρνω το διπλό του 1.95 και φεύγω. Χύμα ομάδες οι αφρικάνικες (πλην Αλγερίας που'χει Χαλίλοτζις στον πάγκο). Η Βοσνία σοβαρή. Και με τεράστια ευκαιρία μπροστά της. Ισως και over σε παρόμοια απόδοση (2.00). Τα κρατάω και τα δύο. Τα άλλα του Σαββάτου το έγραψα, δεν με ενδιαφέρουν στοιχηματικά. Μην…νομίζετε ότι ξεχάστηκα.

Δεν έγραψα λέξη γιά ένα ματς, Ιαπωνία-Ελλάδα, απόψε. Αν δεν είχε γίνει η μανούρα Τζαβέλα-Μανιάτη, αν δεν είχε 3.60 ταβάνι το διπλό και το έβρισκα σε κανένα 4αρι, αν ήξερα και 11αδα (μάλλον θα΄ναι μέσα Φετφα-Μήτρογλου, αλλά εγώ θα ήθελα κάτι άλλο να δω), θα πόνταρα διπλό. ΔΕΝ είναι ομαδάρα η Ιαπωνία. ΔΕΝ τρομάζει. Απλά τρέχει. Εχουμε κάνει ζημιές σε πολύ καλύτερες.

Και ελέω ψυχοσύνθεσης (όχι ποδοσφαιρικής, αλλά συνολικά ως λαού), η Ελλάδα στα ΖΟΡΙΚΑ βγαίνει επάνω. Παίξαμε με την Κολομβία με μιά…άνεση. Οτι ναι, το μπορούμε, στα ίσα, πάμε. Αμ δε! Θέλουμε πίεση, κράξιμο, στα σχοινιά, να θιχτεί ο εγωισμός και το φιλότιμο. Εις τους αιώνες των αιώνων, εκεί που κανείς δεν μας μετράει….τσουπ, να'μαστε.

Η ομάδα -στο μέτρο της λογικής- δεν είναι κακή, είναι μέτρια. Αλλά θυμάστε τι έγραφα ; Είμαστε του 4. Η Κολομβία ήταν του 8. Παίξαμε στο 2,5-3, η Κολομβία στο 6.5-7. Και χάσαμε. Τώρα, αν παίξουμε στο 4, η Ιαπωνία είναι του 6. Και μπορεί να “κατέβει” στο 4,5-5 ως level. Γκρινιάζουμε γιά Μήτρογλου-Γκέκα. Ποιούς θα έπαιρνε; Αθανασιάδη; Αντε και τον έπαιρνε.

Κοτζαμ Βραζιλία παίζει με Φρέντ! Βαλσαμωμένο πουλί δεν πετυχαίνει. Κοτζάμ Ισπανία βάζει…Τόρες και ισπανοποιεί τον Κόστα. Δεν ξεχνάω το 2004 πριν πάμε. Ατέρμονες συζητήσεις! Γιατί δεν πήρε ρε τον Ζήκο; Τον Στολτίδη; Τον Γεωργάτο; Τον Λυμπερόπουλο; Μετά…τους ξεχάσαμε. Είχαμε Μπασινά και Χαριστέα. Για να το κάνω πιό συγκεκριμένο αυτό που εγραψα παραπάνω ότι “θα ήθελα κάτι άλλο να δω”, θα ηθελα Βύντρα δεξιά-Τορο αριστερα και έξω τον Χολέμπας.

Να δέσει η άμυνα. Θα ήθελα ΟΚΤΑΡΙ καθαρό τον Κατσουράνη. Χωρίς ανασταλτικά καθήκοντα που δεν τα μπορεί πιά. Κάθετη έχει καλή. Ας περπατάει. Να κάνει δηλάδη τη δουλειά του Πίρλο. Τρέχει ο Πίρλο; Οχι. Τρέχουν άλλοι γι αυτόν. Να έβλεπα πχ Τζιώλη-Μανιάτη καθαρά 6αρια, Κατσουράνη μπροστά τους ΜΟΝΟ γιά πάσες-άνοιγμα παιχνιδιού. Και αριστερά-δεξιά στα χαφ Κονέ-Φετφα.

Και μπροστά; Τον Σαμαρά! Ναι, αυτόν. Μονό να σπάει μπάλα δεν μπορεί, δεν το έχει μάθει αυτό. Μπούκα όμως έχει, σουτ έχει, κεφάλι έχει, κίνηση έχει, το “ενας με εναν” το έχει. Με κάτι σαν 4-2-3-1. Ξέρω ότι δεν θα το δω. Οπότε…πάσο. Ισως στο live (στο chat θα είμαστε, μην ξεχνιόμαστε), αν δω κανένα 20λεπτο και κάτι μου κάνει, να πάμε σε 4+, ρισκάρω Ελλάδα.

Προς το παρόν, μένω αμέτοχος. Να τα κάνω τώρα σούμα…. Καλή δυάδα με Γαλλία 2-Βοσνία 2. Ρισκαδόρικο παρολί over με Κολομβία-Ουρουγουάη-Νιγηρία. Μονό η Κόστα Ρίκα. Και μετά, τα ειδικά, με τα σκορ στην Ακτή, τον Ζερβινιό, το 1-2 σκορ της Γαλλίας. Κλείσαμε. Σε εκκρεμοτητα αν παίξω Πίρλο any time, οι κάρτες στην Ονδούρα και η Ελλάδα στο live. Αυτά στο chat ή με κάποιο νέο σχόλιο κάτω από την στήλη μου.

Και νέα στήλη την ΚΥΡΙΑΚΗ. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1.000 μονάδες. Ανοιχτά μακροχρόνια μπετ: 180 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 1.100 μονάδες. Ποντάρισμα 19-20-21/6: Δυάδα: Γαλλία 2-Βοσνία 2 (3.60) με 100 μονάδες. Παρολί με over 2,5: Κολομβία-Ουρουγουάη-Νιγηρία (7.2) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κόστα Ρίκα 2 (7.50) με 14 μονάδες. Ειδικά μπετ: Κολομβία-Ακτή σκορ: 2-2 (15.00) με 20 μονάδες.

Κολομβία Ακτή σκορ 3-2 (29.00) με 10 μονάδες. Κολομβία-Ακτη σκορ 2-3 (41) με 6 μονάδες. Ζερβινιό any time σκόρερ (4.00) με 25 μονάδες. Ελβετία-Γαλλία 1-2 σκορ (8.50) με 15 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 230 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 870 μονάδες. Από τις μονάδες σε κάθε μπετ κάνει μπαμ ποιά είναι “σοβαρά” και ποιά είναι fun bets ή καλύψεις. Σε όλα τα ειδικά “ξόδεψα” 76 μονάδες, άρα με ένα βγαίνω και από πάνω.

ΔΕΝ χρείαζεται παραπάνω. ΜΗΝ ανοίγετε το παιχνίδι σας, το γράφω χίλιες φορές. Εχω παίξει μόλις δύο live, το ένα ειδικό αρκεί αν έρθει να μου δώσει και τα ..άλλα ειδικά πίσω (προφανές ότι τα διαχειρίζομαι διαφορετικά, αλλιώς χάνεται η μπάλα). Και αυτά που βλέπετε είναι τριημέρου! Αντε να προσθέσω ένα-δύο ακόμα από αυτά που εκκρεμούν; Πάλι λίγα είναι.

Και θα δείτε ότι συνολικά ακόμα κερδισμένος είμαι, τα μακροχρόνια είναι 180 μονάδες, δηλαδή έπαιξα και γιά το τριήμερο και λεφτά έχω βάλει….μόνο γιά τα μακροχρόνια! Καλό βόλι, σταθερά στο chat που μαζευόμαστε καθημερινά, νέα στήλη την Κυριακή και… πάμε ρε Ελλαδάρα, μπορείς! Υ.Γ: Ο τίτλος είναι "κλεμμένος", τον ειδα κάπου και μου άρεσε πολύ.

Υ.Γ: Θεωρώ την 19η Ιουνίου "γουρλίδικη" μέρα. Ο λόγος…δικός μου. Γιά να δούμε αν θα είναι όντως.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras