268

Skotostrious

Καρέ επιλογών από Αγγλία και Ιρλανδία…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Πλούσιο και σήμερα το ιπποδρομιακό πρόγραμμα καθώς έχουμε την τέταρτη ημερίδα στο Glorious Goodwood και την πέμτη στο Galway Summer Festival, με τις κάρτες να περιλαμβάνουν 15 κούρσες (αναφέρομαι μόνο στις δύο αυτές διοργανώσεις). Πάμε λοιπόν σιγά σιγά να δούμε τι επιλογές έχουμε από το αποψινό κουπόνι.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια κούρσα στο Goodwood, ένα μεγάλο handicap στην μαραθώνια απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου), σε μια ιπποδρομία που συνήθως βλέπουμε να συμμετέχουν άλογα τα οποία πρωταγωνιστούν στους στίβους του National Hunt (κούρσες με εμπόδια).

Η επιλογή μας από το πολύ ανταγωνιστικό lineup της σημερινής έκδοσης της κούρσας είναι ο πολύ καλός TEMPORIZE. Σταθερός και αξιόπιστος δρομέας έχει δείξει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα στις κούρσες του μπαίνοντας συστηματικά στις θέσεις του βάθρου (φέτος έχει 3 πλασέ σε 4 κούρσες) και έδειξε να φτάνει σιγά σιγά στην κορύφωση της φόρμας του όταν στο βασιλικό φεστιβάλ του Ascot πήρε την εξαιρετική δεύτερη θέση σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσα με πολύ δυνατό φίνις, στο δεύτερο του ξεκίνημα στο νέο στάβλο.

Θα αγωνιστεί σε μεγαλύτερη απόσταση σήμερα άλλα ο τρόπος με τον οποίο τερμάτισε στην τελευταία του έξοδο δείχνει πως έχει τη δυναμική για αυτό.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο Goodwood και φτάνουμε στην τρίτη κούρσα της ημερίδας, ένα ιστορικό handicap στο μίλι (1,600 μέτρα). Στα χαρτιά δείχνει εξαιρετικά ανταγωνιστική με πολύ δυνατές συμμετοχές από τις οποίες στις τρέχουσες αποδόσεις δείχνει να ξεχωρίζει ο BLUE FOR YOU.

Δεύτερος στην περσινή έκδοση της κούρσας στην οποία έτρεξε με 7 lbs λιγότερες απ ότι σήμερα άλλα δείχνει να έρχεται σε ακόμα καλύτερη κατάσταση έχοντας στα πόδια του και μια πολύ καλή νίκη σε εξίσου δυνατό handicap πριν 20 ημέρες στο York όταν κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση. Για την επιτυχία του αυτή θα επιβαρυνθεί και με 3 lbs βάρους, άλλα και πάλι βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκό rating για την κούρσα αυτή.

Η τρίτη και τελευταία επιλογή από το Goodwood έρχεται από την έκτη κούρσα του προγράμματος, μια nursery ιπποδρομία στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) για διετείς και θα στηρίξουμε τον LOADED GUN στην πρεμιέρα του σε αυτού του είδους κούρσες. Από εξαιρετικό γεναλογικό (Magna Grecia νικητή στις 2000 Guineas το 2019), εχει ήδη αποδείξει τις ικανότητες του σε δύσκολες εδαφικές συνθήκες όπως αυτές που αναμένεται να αντιμετωπίσει σήμερα και έδειξε να βρίσκεται στο σωστό δρόμο όταν μετά από μια σειρά καλών εμφανίσεων σκόραρε για πρώτη φορά στη μικρή καριέρα του σε handicap για αρχάριους ίππους δείχνοντας μια διαρκώς προοδευτική βελτίωση από κούρσα σε κούρσα.

Θα τρέξει για πρώτη φορά στην απόσταση κάτι που ίσως τον ευνοεί περαιτέρω.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από το Galway και συγκεκριμένα την τέταρτη κούρσα της ημερίδας, ένα premier handicap στο 1 mile 4 furlongs (2,400 μέτρα περίπου). Και εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό lineup συμμετοχών από το οποίο οριακά ξεχωρίζει ο ZOFFMAN. Πολύ αξιόπιστος δρομέας καταφέρνει πολύ συχνά να βρίσκεται στις θέσεις του βάθρου σε πολύ ανταγωνιστικές κούρσες.

Πραγματοποίησε τη φετινή του πρεμιέρα πριν 1 μήνα περίπου στο Curragh μετά από σχεδόν 8 μήνες αποχής από τους στίβους και έδειξε τις διαθέσεις του με μια πολύ καλή δεύτερη θέση απέναντι σε πολύ πιο έτοιμο αγωνιστικά άλογο. Με αυτό το δεδομένο και με το ότι έχει πολύ καλές επιδόσεις σε δύσκολο έδαφος όπως το σημερινό αναμένεται να είναι πάλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 04/08 15:50 Glorious Goodwood Coral Goodwood Handicap : TEMPORIZE (9,00).

Παρασκευή 04/08 17:00 Glorious Goodwood Coral Golden Mile : BLUE FOR YOU (9,00).

Παρασκευή 04/08 18:45 Glorious Goodwood Ire-Incentive It Pays To Buy Irish Nursery : LOADED GUN (8,50).

Παρασκευή 04/08 20:45 Galway Guinness Handicap : ZOFFMAN (12,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Goodwood βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 018, αρ: 13 // κωδ : 022, αρ : 8 // κωδ : 028, αρ : 8).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious