3392

Billaras

Καρέ του πέντε…

Τα έβαλα με τον εαυτό μου την Κυριακή. Τσαντίστηκα. Οταν κάτι περιμένεις, όταν κάτι…το ξέρεις ότι θα γίνει και στο 50-50% διαλέγεις λάθος (στην περίπτωση της Ουντινεζε) ή τίποτα (στην περίπτωση της Τζένοα), τα παίρνεις στο κρανίο. Θυμηθείτε τι έγραφα: “Κοιτόντας μιά βαθμολογία, πρώτα το νου πάει στην ισοπαλία. Γιατί οκ, στο +8 είναι η Ουντινέζε, αλλά είναι από την Κάλιαρι.

Που σημαίνει ότι με διπλό πάει στο +5 και έχει δύσκολο πρόγραμμα μετά. Ομως, έχουν και…πέντε ομάδες ανάμεσά τους. Θα κινδυνέψει δηλαδή η Ουντινέζε αν χάσει; Δεν το νομίζω, ούτε το υλικό της είναι κακό (συγκριτικά με τις από κάτω). Οπότε, μετά από πολλή σκέψη, πάω στο διπλό. Θέλετε και να καλύψετε; Κάντε το. Μπορεί να πέσω έξω και να πάει στο Χ.

Εγώ προτιμώ να ρισκάρω, θα συμφωνήσω με τον φίλο μου και όσα μου έγραψε. Από εκεί και πέρα; Καλές σχέσεις έχουν και Τζένοα-Σασουόλο. Αυτό μπορεί να “σταυρώσει”. Αλλά…μην ξεκινάμε τέτοια από μέσα Γενάρη. Ενα και φτάνει”. Ηθελε πολύ να…καρφώσω δύο ισοπαλίες; Με …πέναλτι (τι πρωτότυπο) στο 90' (τι πρωτότυπο επίσης) έγιναν τσακ μπαμ και τα δύο ισοπαλίες στο τέλος.

Κάτι ότι η Κάλιαρι καιγόταν παραπάνω, κάτι ότι ήταν μέσα Γενάρη, δεν τις κάρφωσα. Ηξερα τις σχέσεις, τις έγραψα, περίμενα αλισβερίσι, δεν το πόνταρα σωστά ή δεν το πόνταρα καθόλου. Και έχασα. Αλλά κυρίως τσαντίστηκα. Τώρα πιά μου'χει περάσει, αλλά αν με πιάνατε από τη μύτη την Κυριακή το βράδυ, θα έσκαγα… Τα αφήνω πλέον πίσω μου.

Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Κρατάω μονάχα το ερέθισμα που έδωσα. Κι εύχομαι κάποιοι να αποφάσισαν σωστά. Πάω στα φρέσκα. Κύπελλα, Λιγκ Καπ, αυτά έχει το μενού. Τα ζύγισα πολύ. Εχω ήδη αποφασίσει. Θα πάω σε…καρέ του πέντε! Τι εννοώ; Λιντς στο 5.00, Νοτς Κάουντι στο 5.25, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Χ ξερό στο 5.75 και Σαμπντόρια στο 5.00. Χάνω, αλλά…απ' το πλάνο δεν θα παρεκκλίνω.

Αν χάσω τελικά, θα είναι…my way. Κι αν κερδίσω, θα το απολαύσω περισσότερο. Αυτό θα έλειπε επειδή είμαι με την πλάτη στον τοίχο να… τα φέρω όλα τούμπα. Οποιος διάβασε εφημερίδα, θα είδε ότι τα τρία τα είχα έτσι κι αλλιώς. Είχα και Ροτσντέιλ, αλλά αναβλήθηκε. Και πήγα τελικα στο Χ της Σέφιλντ. Ο λόγος απλός. Εχει ρεβάνς. Οι ημιτελικοί του Λιγκ Καπ είναι διπλοί.

Διάβαζα σήμερα δηλώσεις του Κλαφ. Θέλει να είναι “ζωντανός” στη ρεβάνς. Η Σέφιλντ -τα γράφει εξαιρετικά ο Μάκης σήμερα- είναι…φονέας. Ζει γιά κύπελλα και Λιγκ Καπ. Πέρυσι Αστον Βίλα και Φούλαμ στο κύπελλο. Φέτος Σαουθάμπτον στο Λιγκ Καπ και ΚΠΡ στο Κύπελλο (τα “φάγαμε” αυτά τα δύο τελευταία). 8-3-1 στο FA και 4-1-0 στο Λιγκ Καπ, αυτός είναι ο απολογισμός της με τον Κλαφ στον πάγκο στις δύο διοργανώσεις.

Η μοναδική ήττα πέρυσι στον…ημιτελικό του κυπελλου από την Χαλ! Επειδή έχει ρεβάνς, πάω στο (πολύ υψηλό) Χ. Με ρίσκο. Γιά το Λιντς-Μπόρνεμουθ, απλά πράγματα. Η (μακράν) καλύτερη είναι η Μπόρνεμουθ. Η (μακράν) αφερέγγυα η Λιντς. Αλλά το…παρακάνανε οι μπουκ. Τάληρο στο Ελαντ Ρόουντ μιά παγωμένη Τρίτη βράδυ; Ολα έχουν όριο. Προχθές η Λιντς ήταν καλή, ας ξαναπαίξει έτσι και βλέπουμε.

Στο 3.90-4.30 δεν θα το κοίταγα καν, τώρα το ρισκάρω σαν καμικάζι κι ας φάω τα μούτρα μου. Στις 15/9/2014, το Μπόρνεμουθ-Λιντς 1-3 είχε παιχθεί, έδινε 5.75. Είχα βάλει και τότε την ίδια φωτό. Γιά το Ντόνκαστερ-Νοτς Κάουντι: Πριν ένα μήνα η μιά δεν σταύρωνε νίκη εντός, η άλλη ήταν αήττητη εκτός! Μετά άλλαξαν τα δεδομένα, δύο νίκες η μιά εντός, δύο ήττες η άλλη εκτός.

Τώρα όμως έγιναν μεταγραφές, η Νοτς Κάουντι έχασε μεν τρεις καλούς, πήρε…πέντε καλούς. Ο ένας σκόραρε το νικητήριο προχθές. Μήπως “ξαναθυμηθούν” τις…συνηθείες τους; Γιατί γιά 5.25 η Νοτς Κάουντι δεν είναι με…καμιά δύναμη. Εχω ξαναγράψει ότι εξ'ορισμού, απόδοση πάνω από 5.00 στο νησί σηκώνει κουβέντα. Εδώ σηκώνει και ποντάρισμα.

Και τέλος, Ιταλία. Το αήττητο της Σαμπντόρια φέτος έσπασε στο 90' του αγώνα πρωταθλήματος Ιντερ-Σαμπντόρια, με ένα πέναλτι. Βλέποντας την Ιντερ προχθές με την Εμπολι, κόντεψε να με πάρει ο ύπνος. Τίποτα σωστό. Νωθρή, άγευστη, άνοστη, κακή. Και η Σαμπντόρια είναι τρίτη. Τρίτη! Ηταν η πρώτη φέτος που πήρε βαθμό στο Τορίνο από την Γιούβε.

Σε νοκ άουτ ματς, που προκύπτει 5.00; Γιατί; Καλύτερη ομάδα είναι οι γενοβέζοι, όχι οι μιλανέζοι. Ο Μαντσίνι, άλλοτε σημαία της Σαμπ, βλέπω να πληγώνεται από την αγάπη του και η Σαμπ να παίρνει και άτυπη ρεβάνς εκείνου του 1-0 στο πρωτάθλημα.. Πως θα παιχθούν; Μονά-δυάδες. Ολα είναι 5+, τέσσερα μονά και έξι δυάδες. Σε τετοιες αποδόσεις, δεν πας σε yankee.

Στις δυάδες λίγα. Ενα να περάσει, δεν έρθω ίσα. Παικτική αξία έχουν και τα τέσσερα, το μεγαλύτερο ρίσκο είναι στο χινάρι, προφανώς και είναι πολύ δύσκολα, αλλά..είπαμε. My way…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 5.00 μονάδες. Ποντάρισμα 20-21/1: Μονά αποδεκτά: Τότεναμ-Σέφιλντ Χ (5.75) με 60 μονάδες Ιντερ-Σαμπντόρια 2 (5.00) με 70 μονάδες Λιντς-Μπόρνεμουθ 1 (5.

00) με 70 μονάδες. Ντονκαστερ-Νοτς Κάουντι 2 (5.25) με 70 μονάδες. Ακολούθως, σε κάθε δυάδα από 20 μονάδες (είναι έξι δυάδες), ακόμα 120 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 390 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.610 μονάδες. Θα ξαναπαίξω το Σάββατο. Νέα στήλη τότε λοιπόν.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras