89

Skotostrious

Καρέ φορμαρισμένων επιλογών…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Στο επίκεντρο της σημερινής δράσης βρίσκεται δικαιωμάτικά ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ στο ετήσιο καλεντάρι στην Ιρλανδία για τις ιπποδρομίες με εμπόδια και πιο συγκεκριμένα το διήμερο Dublin Racing Festival που πραγματοποιείται παραδοσιακά το πρώτο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη στο ιπποδρόμιο του Leopardstown και περιλαμβάνει 11 Grade κούρσες (8 από τις οποίες είναι Grade 1, δηλαδή ο υψηλότερος βαθμός δυσκολίας για τέτοιου τύπου ιπποδρομίες), άλλα και τις πολύ ενδιαφέρουσες κάρτες σε Sandown και Musselburgh στην Αγγλία να συμπληρώνουν το πολύ ενδιαφέρον σημερινό πρόγραμμα.

Πρώτη μας στάση για σήμερα στο Leopardstown, στην δεύτερη κούρσα της πρώτης ημέρας του Dublin Racing Festival, σε μια Grade 1 κούρσα στα χαμηλά εμπόδια/hurdles για τετραετείς ίππους, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην απόσταση των 2 μιλίων (3,200 μέτρα) και θα στηρίξουμε την φοράδα KARGESE στην προσπάθεια που κάνει να συνεχίσει την πολύ καλή της καμπάνια στις κούρσες αυτές.

Εκπροσωπεί τον κορυφαίο ιρλανδικό στάβλο του Willie Mullins (συνολικά έχει 7 συμμετέχοντες στην κούρσα αυτή) και παρά το γεγονός ότι δεν είναι η επιλογή του Paul Townend (πρώτος τζόκεϋ στην ιεραρχία του στάβλου) δείχνει να έχει το καλύτερο αγωνιστικό προφίλ. Νικήτρια σε Grade 3 κούρσα στην τελευταία της έξοδο στις γαλλικές ιπποδρομίες, μετακόμισε στο νέο της στάβλο και έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά από 7 μήνες απουσίας σε Grade 2 κούρσα στο σημερινό ιπποδρόμιο στην Boxing Day και παρά το γεγονός της πολύμηνης αποχής ήταν πολύ ανταγωνιστική και οριακά δεν σκόραρε, πίσω από τη σημερινη της αντίπαλο Kala Conti.

Με την κούρσα αυτή στα πόδια της αναμένεται να είναι πολύ πιο έτοιμη σήμερα και να αντιστρέψει τη φόρμα αυτή. Αγωνίζεται με 5 lbs πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό λόγω φύλου.

Μεταφερόμαστε στην Αγγλία και το ιπποδρόμιο του Musselburgh για την επόμενη επιλογή μας η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κούρσα της κάρτας, ένα μαραθώνιο των 4 μιλίων (6,400 μέτρα) στα ψηλά εμπόδια/fences και θα ποντάρουμε τον εκπρόσωπο εξ Ιρλανδίας PEACHES AND CREAM, ένα πολύ καλό δρομέα με εξαιρετική αντοχή.

Είχε ελάχιστους αγώνες την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο άλλα είχε βελτίωση από κούρσα σε κούρσα με αποκορύφωμα την πολύ καλή εμφάνιση και πέμπτη θέση σε ένα Premier Handicap σε μικρότερη απόσταση από τη σημερινή στο φεστιβάλ του Νοέμβρη στο Cheltenham όπου παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην αρχή της ιπποδρομίας σιγά σιγά κάλυψε τη διαφορά, για να τερματίσει με πολύ δυνατό φίνις δείχνοντας την δυναμική του.

Στο μοναδικό του αγώνα στα 4 μίλια έχει κερδίσει στο μεγάλο φεστιβάλ του Punchestown με μεγάλη άνεση (11 μήκη διαφοράς από τον 2ο) και το γεγονός ότι παρέμεινε στην Αγγλία για να αγωνιστεί σήμερα δείχνει ότι μάλλον αυτός είναι ο μεγάλος του στόχος για αυτό το κομμάτι της αγωνιστικής σεζόν. Αγωνίζεται με ιδιαίτερα ευνοϊκό βάρος και έχει και σύμμαχο επιπλέον 3 lbs από τον εκπαιδευόμενο τζόκεϋ που θα τον οδηγήσει σήμερα.

Μένουμε στην Αγγλία και πάμε στο Sandown, στην τέταρτη κούρσα της ημέρας, μια ακόμα Grade 1 ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια/fences για novices (αρχάριους σε αυτού του τύπου κούρσες), οι οποίοι θα αγωνιστούν στην απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και την στήριξη μας έχει ο εξαιρετικός ίππος LE PATRON. Μέτρια καριέρα στα χαμηλά εμπόδια άλλα έδειξε εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ στους φράκτες και με εξαιρετικές εμφανίσεις έχει ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό χατ τρικ νικών, με πιο ξεχωριστή την νίκη του στην Grade 1 Henry VIII στο ίδιο με σήμερα ιπποδρόμιο παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ (η απόδοση SP ήταν 17,00) αφήνοντας πίσω του εκτός όλων των άλλων και τον σημερινό του αντίπαλο Colonel Harry.

Σίγουρα σήμερα έχει ίσως το δυσκολότερο έργο της μέχρι τώρα καριέρας του άλλα έχοντας δείξει ήδη ότι είναι άλογο επιπέδου Grade 1 δε μπορεί να υποτιμηθεί και αναμένουμε ένα ακόμα δυνατό αγώνα επίσης σε απόδοση αουτσάιντερ.

Επιστρέφουμε στην Ιρλανδία και στο στίβο του Leopardstown για να κλείσουμε με τις σημερινές μας επιλογές και πάμε στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας, ένα Listed handicap στα χαμηλά εμπόδια/hurdles και την απόσταση των 3 μιλίων (4,800 μέτρα περίπου) και σε μια πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία αυτός που δείχνει να είναι λίγο καλύτερος σε φόρμα είναι ο CANAL END.

Νεαρός ηλικιακά για την κατηγορία και με λίγα μίλια στα πόδια του (δεν αγωνίστηκε καθόλου ως τετραετής) έδειξε πολλά υποσχόμενος στις τελευταίες εξόδους του με την τρίτη θέση στον πρώτο του αγώνα στα τρία μίλια και στον βαρύ στίβο του Navan πριν 2 μήνες να ξεχωρίζει, φόρμα που δείχνει πολύ καλή καθώς ο δεύτερος της κούρσας εκείνης εντυπωσίασε στην επόμενη έξοδο του σε Grade 2 ιπποδρομία.

Για το πλασάρισμα του θα επιβαρυνθεί μόνο με 1 λίβρα βάρους και με σύμμαχο αφενός το σαφώς καλύτερο έδαφος στο οποίο θα τρέξει σήμερα και αφετέρου την μεγαλύτερη απόσταση η οποία πιθανόν να είναι και η ιδανική για το προφίλ του, αναμένεται να είναι κοντά στις πρώτες θέσεις.

Νέο ραντεβού αύριο με επιλογές από τη δεύτερη ημερίδα του Dublin Racing Festival !!

Συνοπτικά :

Σάββατο 03/02 15:50 Leopardstown Mccann Fitzgerald Spring Juvenile Hurdle : KARGESE (6,50).

Σάββατο 03/02 16:15 Musselburgh bet365 Edinburgh National Handicap Chase : PEACHES AND CREAM (5,00).

Σάββατο 03/02 16:35 Sandown Virgin Bet Scilly Isles Novices’ Chase : LE PATRON (6,00).

Σάββατο 03/02 17:00 Leopardstown Race And Stay At Leopardstown Handicap Hurdle : CANAL END (7,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious