1971

Κώστας Ζαφείρης

Κατευθείαν στο αεροπλάνο…

Γεια χαρά… Ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 5-4, εντός 2-2, παραμένει εκτός δράσης ο γκαρντ/φόργουορντ, Τουπάν) υποδέχεται σε λίγες ώρες την Μπούντουτσνοστ (ρεκόρ 2-7, εκτός έδρας 0-3).

Οι Μαυροβούνιοι πηγαίνουν με φόρα στο ΣΕΦ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έριξαν στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με φεστιβάλ τριπόντων. Βέβαια, αυτό (σ.σ. η ευστοχία τους έξω από τα 6,75 μ.

) δεν αποτελεί είδηση (στις δύο νίκες τους μέχρι τώρα, έβαλαν 21 κόντρα στην Μπασκόνια και 14 τρίποντα απέναντι στους Ρώσους).

Ο Μπλατ μόνο… χαζός δεν είναι και οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν υποψιασμένοι στο παρκέ για να κόψουν τον βήχα της Μπούντουτσνοστ από νωρίς.

Βάλτε στην εξίσωση και το γεγονός ότι 5 παίκτες της ομάδας του Αλεκσάνταρ Τζίκιτς (οι Νίκολα Ιβάνοβιτς, Σεάντ Σέχοβιτς, Σουάντ Σέχοβιτς, Πέταρ Πόποβιτς, Φίλιπ Μπάροβιτς) έπαιξαν χθες το βράδυ με την Εθνική Μαυροβουνίου στην Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Κίνα.

Για την ιστορία οδήγησαν την Εθνική τους ομάδα στη νίκη (84-75) και κατευθείαν μπήκαν στο αεροπλάνο για να έρθουν στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό… Δεν γίνεται να μην παρουσιαστούν κουρασμένοι από το χθεσινοβραδινό ματς και το ταξίδι…

 

Στον άσο του Ολυμπιακού στους -10,5 πόντους κολλάω τη νίκη της Καρδίτσας (ρεκόρ 4-3), αύριο, για το πρωτάθλημα της Α2 απέναντι στον Ερμή Αγιάς (ρεκόρ 5-2), στο θεσσαλικό ντέρμπι.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ψυχικό πέρασε σαν σίφουνας από την Καρδίτσα (είχα φοβηθεί το διπλό του 5,00 και είχα προτείνει την… ασφάλεια του +10,5 της ομάδας των Βορείων Προαστίων – τελικά το Ψυχικό όχι μόνο υπερασπίστηκε το χάντικαπ αλλά νίκησε και μάλιστα σχετικά εύκολα!). Αυτή τη φορά θα… ακολουθήσω τον Τζήμα και τους παίκτες του αν και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα την απόδοσή της νίκης του λίγο πιο ψηλά.

Ωστόσο, η Αγιά (νέος προπονητής εδώ και λίγες εβδομάδες ο αξιόλογος, Γιώργος Σκαραφίγκας, ηγέτης της ομάδας ο 41χρονος φόργουορντ, Νέστορας Κόμματος) δεν με πείθει μακριά από την έδρα της και έτσι θα την κοντράρω. Αλλωστε, θα είναι σοβαρό πλήγμα για την Καρδίτσα μία δεύτερη κολλητή εντός έδρας ήττα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης