790

Μάκης Μηνδρινός

Κλασικά με Λιγκ 2

Χαιρετώ! Το παλέψαμε πολύ το Σάββατο, οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος μας και με 1/3 δυστυχώς δεν πήραμε κάτι πίσω. Ακόμα και τώρα, πάντως, έχω την αίσθηση πως αν η Σάλφορντ δεν έμενε με 10 παίκτες, το ματς θα το έπαιρνε και ίσως το έπαιρνε και εύκολα.

Anyway, το καλό της υπόθεσης είναι ότι σιγά σιγά επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς.

Λίγες οι αναβολές, οι ομάδες αποκτούν ρυθμό και πάλι, γενικότερα το διάβασμα γίνεται πιο εύκολο, όσο εύκολα τελοσπάντων μπορείς να διαβάσεις τις καταστάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου.

Στα φρέσκα, το πρόγραμμα έχει πολλά εξ αναβολής ματς. Ετσι θα πάει από ‘δω και πέρα, έχουν μαζευτεί πολλά «χρωστούμενα», οπότε θα έχει συνεχώς αγωνιστική δραστηριότητα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ αναβλήθηκε το Μπέρνλι – Γουότφορντ, σήμερα έχει Μπράιτον – Τσέλσι και αύριο Λέστερ – Τότεναμ και Μπρέντφορντ – Γιουνάιτεντ. Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αν και θεωρώ ότι η Τσέλσι θα τα βρει σκούρα στο Μπράιτον. Αν οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις απουσίες, ίσως το κοιτούσα πιο σοβαρά.

Στην Τσάμπιονσιπ τέσσερις αναμετρήσεις, επίσης τίποτα ενδιαφέρον στοιχηματικά.

Μία από τα ίδια και στα τέσσερα ματς της Λιγκ 1. Είναι κάποια καθαρά φαβορί, όπως η Κέμπριτζ, η Γουίγκαν και η Ρόδεραμ, όλα δίνουν από 1,45-1,65. Δεν βλέπω κόντρα, τα αφήνω στην ησυχία τους. Η Λιγκ 2 όμως σηκώνει ξανά κουβέντα.

Πέντε ματς στο πρόγραμμα, τα δύο από αυτά συζητιούνται σοβαρά. Το ένα είναι το Πορτ Βέιλ – Σάλφορντ, με το διπλό να κυκλοφορεί στο 3,30.

Για τη Σάλφορντ μιλήσαμε και την Παρασκευή, κάναμε ήδη μία αναφορά και παραπάνω, αν δεν έμενε με 10 παίκτες το Σάββατο πιστεύω θα κέρδιζε στο Μπράντφορντ. Ηταν μπροστά στο σκορ, αλλά η αποβολή στο 43’ κόστισε. Παρέμεινε αρκετά καλή πάντως, από ένα αυτογκόλ ισοφαρίστηκε και το δεύτερο το έφαγε στο φινάλε. Γενικά θεωρώ ότι θα ανέβει και θα διεκδικήσει πλέι οφ.

Η Πορτ Βέιλ, από την άλλη, εξακολουθεί να μην πείθει εδώ και παραπάνω από ενάμιση μήνα, έρχεται από κακή εμφάνιση από τη Σουίντον και ήττα 3-1, σε ένα ματς που επίσης έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το τέλος του πρώτου μέρους. Γύρω στο 2,90-3,00 περίμενα το διπλό, υπάρχει μία μικρή αξία.

Στο Φόρεστ Γκριν – Μάνσφιλντ η αξία είναι σαφώς πιο «καθαρή», αν και το διπλό του 4,50 δεν υπάρχει πλέον.

Στο 4,00 στην καλύτερη είναι πια. Για τη Μάνσφιλντ νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, τα έχουμε πει όλα το προηγούμενο διάστημα που την ακολουθούμε πιστά. Μιλάμε για μια ομάδα που προέρχεται από 9 νίκες στα 10 τελευταία! Και από εκεί που πάλευε να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις, πλέον πάτησε στα πλέι οφ. Σε τρομερή κατάσταση προφανώς, θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο και –κατά την άποψή μου- «σίγουρη» για τη Λιγκ 1.

Σοβαρή ομάδα, με πλάνο πολλών ετών, είχε υπομονή και δικαιώνεται. Εντάξει, είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για βέβαιη άνοδο, αλλά αυτή την αίσθηση έχω.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα το πάει αήττητη μέχρι το φινάλε. Ειδικά όταν απέναντί της είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Εξάλλου, ναι μεν η Φόρεστ Γκριν είναι αήττητη 13 ματς, αλλά έχει 3 ισοπαλίες στα 5 τελευταία και γενικά εντός έδρας έχει ορισμένες προβληματικές εμφανίσεις (ενώ εκτός είναι αήττητη).

Το διπλό έπρεπε να είναι στο 3,40 και είναι στο 4,00. Χθες ήταν στο 4,50, ήταν η απόλυτη αξία για όποιον πρόλαβε.

Θα παίξω χαλαρά και τα δύο, μονά και δυάδα. Και τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος