1904

Μάκης Μηνδρινός

Κλασική περίπτωση Κυπέλλου…

Χαιρετώ! Περίπου όπως το περιμέναμε ήταν το προηγούμενο Σ/Κ στο Νησί. Περίεργο, με κάμποσες μεταγραφές να μπαίνουν με το «καλημέρα» και μα θολώνουν αρκετά το τοπίο. Τουλάχιστον πλέον, ξέρουμε κάποια δεδομένα και βάσει αυτών θα κινηθούμε μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ένα μικρό σχόλιο για το Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ, πριν περάσουμε στα μεσοβδόμαδα.

Η Φούλαμ μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιριάρα με τον Μίτροβιτς για να προηγηθεί, όμως όσο περνούσε η ώρα ήταν χειρότερη από την αντίπαλό της. Επιβεβαίωσε ότι δεν φτάνει μόνο το πάθος και η ψυχολογία για να επιβιώσεις σ’ αυτή την κατηγορία. Ο Ρανιέρι έφτιαξε την ψυχολογία, όμως την αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν είναι εύκολο να την φτιάξεις από τη μία στιγμή στην άλλη.

Η… δυσκοίλια Κρίσταλ Πάλας της έβαλε δύο γκολ και είχε ευκαιρίες και για άλλα. Και, προφανώς, ο Μπατσουαγί θα ανεβάσει την Πάλας επίπεδο επιθετικά.

Πάμε στο νέο κουπόνι. Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας ξεχωρίζουν στο εγγλέζικο πρόγραμμα: Γουλβς – Σριούσμπερι, Νιούπορτ – Μίντλεσμπρο (τηλεοπτικό), ΚΠΡ – Πόρτσμουθ, Μπρέντφορντ – Μπάρνετ και Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον (τηλεοπτικό).

Εχουν ήδη βγει οι αντίπαλοι των ομάδων στην επόμενη φάση, παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Κύπελλο

Θα το πάρουμε ανάποδα. Δεν μπλέκω με Γουλβς – Σριούσμπερι (ακόμα με αλλαγές να παίξει η Γουλβς δεν βρίσκω το λόγο να μη θέλει να προχωρήσει στο Κύπελλο, ειδικά από τη στιγμή που αντίπαλος στον επόμενο γύρο θα είναι η Μπρίστολ Σίτι), με ΚΠΡ – Πόρτσμουθ (είχαμε παίξει διπλό στο πρώτο ματς, τώρα δεν το βρίσκω ενδιαφέρον στοιχηματικά), με Μπρέντφορντ – Μπάρνετ (η Μπάρνετ μάλλον έχασε την ευκαιρία στο πρώτο ματς) και με Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον (απόλυτα σωστό το σετ).

Θα ασχοληθώ, όμως, με το Νιούπορτ – Μίντλεσμπρο. Είναι το κλασικό ματς Κυπέλλου Αγγλίας και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε πολύ: η μικρούλα (Νιούπορτ, Λιγκ 2) έχει ήδη αποκλείσει μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ στο Κύπελλο (Λέστερ). Το γήπεδό της είναι «καστράκι» (μόλις 2 ήττες φέτος στο πρωτάθλημα). Πάντα κυνηγάει διακρίσεις στα Κύπελλα και ο απολογισμός της σε 90λεπτο στα 14 τελευταία είναι 6-7-1: η μοναδική ήττα από την Τότεναμ.

Sold out το σημερινό. Αν περάσει θα αντιμετωπίσει εντός έδρας σε τηλεοπτικό τη Μάντσεστερ Σίτι, που σημαίνει χοντρικά πάνω από 500,000 λίρες στα ταμεία της!

Η Μίντλεσμπρο έχει άλλη… κάψα. Ερχεται από πολύ μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα, 3-2 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, ενώ ακολουθεί η Λιντς. Που σημαίνει πως αν νικήσει κλείνει κι άλλο η ψαλίδα από τις θέσεις της απευθείας ανόδου (έχει κι ένα ματς λιγότερο).

Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος, η άνοδος. Στο πρώτο ματς με τη Νιούπορτ έπαιξε με αρκετούς βασικούς, αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες (ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις σε 1-1).

Η απόδοση του άσου χθες ήταν στο 4,00, σήμερα ανέβηκε στο 4,75! Και οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το αν αξίζει το 4.00 ομάδας Λιγκ 2 κόντρα σε ομάδα Τσάμπιονσιπ, πήγαν περίπατο.

Με τα δεδομένα που έχουμε, το 4,75 είναι μια χαρά. Και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι θα έφτανε εκεί, φοβόμουν μήπως πέσει και κάτω από το 4.00.

Υπόλοιπα

Στη Λιγκ 2 διεξάγονται δύο εξ αναβολής: Τσέλτεναμ – Γέοβιλ και Τρανμίρ – Νορθάμπτον. Δεν την εμπιστεύομαι τη Γέοβιλ για να την κυνηγήσω στο Τσέλτεναμ, όσο αναξιόπιστη κι αν είναι η γηπεδούχος.

Η Τρανμίρ πιθανότατα θα κερδίσει, αλλά είναι απλά ένας σωστός άσος του 2,30. Στις πιο μικρές, θεωρώ ύπουλο το Γέλινγκ – Τσίπενχαμ. Αλλά ως εκεί, η Τσίπενχαμ όσο κι αν έχει βελτιωθεί στα εκτός έδρας, η άμυνά της παραμένει άκρως προβληματική και δεν την εμπιστεύεσαι εύκολα.

Οπότε πάμε με ένα ματς μόνο, την Νιούπορτ. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή, που έχει φουλ πρόγραμμα σε όλες τις κατηγορίες.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος