761

Skotostrious

Κλείνει η μια σεζόν, ανοίγει η άλλη…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Χρωστάω μια ανασκόπηση του φεστιβάλ στο Cheltenham την οποία δεν μπόρεσα να κάνω εγκαίρως λόγω μιας ίωσης που με ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες άλλα υπόσχομαι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί. Στα φρέσκα νέα έχουμε σήμερα την έναρξη της σεζόν στον επίπεδο στίβο (Flat Season) με την ημερίδα στο Doncaster άλλα και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς στις κούρσες στα Εμιράτα με τη διεξαγωγή της ένατης και τελευταίας ημερίδας του Dubai World Cup Carnival και με αυτά θα ασχοληθούμε σήμερα.

Ξεκινάμε χρονικά με εβδομη κούρσα της ημερίδας στο ιπποδρόμιο του Meydan και θα στηρίξουμε ένα εκπρόσωπο από τη Βρετανία, τον LORD NORTH, στην προσπάθεια του να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία όντας νικητής στην ίδια κούρσα την οποία κέρδισε με εμφατικό τρόπο με εντυπωσιακό τρέξιμο στα τελευταία furlongs. Απείχε από τους στίβους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και εκανε το ντεμπούτο του για φέτος πριν 1 μήνα ακριβώς στο χειμερινό φεστιβάλ στο Lingfield σε μια κούρσα αντίστοιχης δυναμικής όπου μετά από μια καλή εμφάνιση παρά την αποχή του από τους στίβους ήρθε δεύτερος πίσω από ένα σαφώς πιο έτοιμο άλογο.

εκπροσωπεί κορυφαίο δίδυμο εκπαιδευτών, τον πατέρα και γιό Gosden και θα οδηγηθεί από τον καλύτερο τζόκεϋ της σύγχρονης εποχής Frankie Dettori και καθως ερχεται σήμερα με την κούρσα στο Lingfield στα πόδια του και παρά το γεγονός ότι η φετινή έκδοση της ιπποδρομίας φαίνεται στα χαρτιά πιο ισχυρή από πέρσι, αναμένεται να είναι πάλι στους πρωταγωνιστές.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από το ιπποδρόμιο του Doncaster και στην σημαντικότερη κούρσα της ημερίδας, το ιστορικό Lincoln Handicap και θα στηρίξουμε τον αξιόλογο IRISH ADMIRAL (each-way) στην σημερινή του προσπάθεια. Εκλεισε την περσινή σεζόν με μια νίκη σε δυνατή κούρσα handicap στο Ripon και με μια καλή εμφάνιση παρά το γεγονός ότι δεν τερμάτισε στις πρώτες θέσεις στο τελευταίο μεγάλο handicap της χρονιάς, το Cambridgeshire στο Newmarket όπου έδειξε πολύ δυνατός στα 3/4 της κούρσας άλλα κλείστηκε στο τέλος και στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έχασε πολλές δυνάμεις με αποτέλεσμα να μείνει πίσω.

Ερχεται σήμερα να αγωνιστεί στην μικρότερη απόσταση του 1 μιλίου (1,600 μέτρα) κάτι που αναμένεται να το βοηθήσει, όπως επίσης και το ότι θα φέρει σημαντικά χαμηλότερο βάρος απ ότι τα φαβορί της κούρσας. Εκπροσωπεί κορυφαίο εκπαιδευτή, τον σπουδαίο William Haggas ο οποίος έκλεισε την περσινή σεζόν με το πολύ καλό 26% ποσοστό νικών. Σίγουρα ερωτηματικό η αγωνιστική κατάσταση του μετά από μερικούς μήνες αποχής άλλα το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες συμμετοχές σήμερα οπότε σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει να τον στηρίξουμε.

Συνοπτικά :

Σάββατο 26/03 17:20 Meydan Dubai Turf Sponsored By DP World : LORD NORTH (6,00)

Σάββατο 26/03 17:35 Doncaster SBK Lincoln : IRISH ADMIRAL (26,00 6 θεσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Doncaster βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 032 , αρ : 8)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious