153

Germanos

Κλείνοντας την ημερολογιακή χρονιά-UPDATE-

Καλημέρα φίλοι! Έχω πολύ καιρό να ξενερώσω με παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό. Θυμάστε το ματς της ΒΑΚ με την Κλάγκενφουρτ; Το ίδιο πράγμα προχτές και με Στουτγάρδη. Πως γίνεται να πηγαίνεις στο Μόναχο και να παίζεις με την άμυνα στο κέντρο του γηπέδου και από το πρώτο λεπτό να σου φεύγουν οι παίκτες της Μπάγερν και να βγαίνουν τετατετ με τον Νούμπελ; ΠΩΣ; Δηλαδή εντάξει, εγώ πτυχίο προπονητικής δεν έχω, μια χημεία έβγαλα, όμως βλέπω τόση μπάλα, που ο ίδιος ο Χόενες θα ζήλευε και ένα πράγμα ξέρω ως γνώστης του γερμανικού ποδοσφαίρου… «στο Μόναχο δεν πας να παίξεις με την άμυνα στη σέντρα, εκτός αν είσαι μικτή κόσμου».

Εγώ ηλιθιότητα το λέω πάντως, παρότι βγήκε και είπε ήθελε να παίξει το παιχνίδι του, χωρίς να αλλάξει τακτική. Έπαθε ακριβώς τα ίδια όπως στη Λειψία, μα ακριβώς. Το 3-0 είναι πλασματικό, για 7-0 ήταν το ματς.

Αυτά από τα του Σ/Κ, τα έβγαλα από μέσα μου, τα άκουσαν και οι συνάδερφοι μου στη δουλειά. «Καλή η Μπάγερν χτες», τι καλή ρε, με δουλεύεις και συ πρωί πρωί; Κάπως έτσι ξεκίνησε η μέρα μου Δευτέρα πρωί.

Έπειτα η προσοχή πήγε κατευθείαν στην εμβόλιμη σε Α και Γ Γερμανίας.

Ο Κόβατς ξέρει πώς να επικρατεί της Μπάγερν

Σε αντίθεση με τον Χόενες, ο Κόβατς θα παρατάξει τη Βόλφσμπουργκ εντελώς μα εντελώς διαφορετικά. Περιμένω μια Βόλφσμπουργκ σφιχτή πίσω και να αναζητάει αντεπιθέσεις. Μπορεί η Βόλφσμπουργκ να στερηθεί τις υπηρεσίες του Λακρουά, όμως έχει παίκτες καλούς να τον αντικαταστήσεις.

Η νίκη επί της Ντάρμστατ ήταν βάλσαμο στη ψυχολογία και η στήριξη στον προπονητή παραμένει. Κακό ρόστερ δεν έχει η Βόλφσμπουργκ, ίσα ίσα υπάρχει πολλή ποιότητα. Στο 6,75 ο άσος μου κάνει και θα ξανά κοντράρω Μπάγερν.

Κατά τα άλλα κοιτάω λίγο Άουγκσμπουργκ στο 7,50 μέσα στην Στουτγάρδη. Αυτή η τακτική απέναντι στην Μπάγερν, αν επαναχρησιμοποιηθεί από την Στουτγάρδη, νομίζω θα είναι σούπερ για την Άουγκσμπουργκ, που έχει τους παίκτες να εκμεταλλευτεί τα κενά.

Εξάλλου το 7,50 πάει πολύ. Σκέφτηκα και το 5,50 της Μάινς, αφού η Ντόρτμουντ δεν πείθει κανέναν, χάνει και τον Αντεγιέμι με τραυματισμό.

Στατιστικά όποιος κυνηγάει τα «Χ», θα μπορούσε να παίξει το «Χ» της Λειψίας, που εκτός έδρας δεν έχει ακόμα ισοπαλία.

Τέλος, κρατάω και το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Άιντραχτ με την Γκλάντμπαχ στο 3,75.

Στατιστικά η Γκλάντμπαχ εκτός έδρας φέρνει over2,5 με γκολ/γκολ, τα μισά της παιχνίδια είχαν γκολ από ημίχρονο. Δεν είναι άσχημο το σημείο.

Σχεδόν τίποτα στη Γ Γερμανίας

Στην 3η κατηγορία τώρα ξενέρωσα όταν είδα το πρόγραμμα. Κακά διασταυρώματα, δεν βρίσκω κάτι που να έχει αξία. Δύο παιχνίδια βέβαια κρύβουν γκολ.

Το ένα είναι το Αρμίνια – Ντινάνο και το άλλο είναι το Ντόρτμουντ ΙΙ – Μούνστερ. Αφήνω τη Ντόρτμουντ ΙΙ και πάω με την Αρμίνια και τη Ντινάμο, που δείχνουν να έχουν ξεμπουκώσει επιθετικά. Στο 4,00 το συγκεκριμένο σημείο.

Αυτά για σήμερα και αύριο. Ρισκάρω σε δύο παιχνίδια, πάω με Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ, πάω επίσης και με τα γκολ σε Φρανκφούρτη και Μπίλεφελντ.

Δέκα τελευταίες μονάδες για το 2023. Στήλη θα υπάρξει πάλι με βελάκια αυτές τις μέρες, μόλις βρω κάτι άξιο προσοχής! Τα λέμε στο τσατ!

-UPDATE-23.12-

Καλημέρα φίλτατοι! Αρνητικά κλείνουμε την ημερολογιακή χρονιά, λίγη η Άουγκσμπουργκ, λίγη η Βόλφσμπουργκ. Αυτές τις μέρες δεν θα παίξω κάτι, ακόμα και στα βελάκια είμαι πάσο.

Έχω δει όλα μα όλα τα ματς, έχω περίπου 3 σελίδες σημειώσεις και από τις 27 του μήνα που θα έχουμε τον 3ο γύρο, θα ασχοληθούμε πολύ εντατικά.

Για τότε ανανεώνω και το ραντεβού μας, στις 27 του μήνα, όπου θα υπάρξει στήλη ανασκόπησης, να δούμε που βρισκόμαστε. Ο λεγόμενος έλεγχος προόδους για τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Περισσότερο λοιπόν να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα θέλω με αυτό το update, να περάσετε όμορφα, να χορτάσετε οικογένεια και ανθρώπους οικείους που αγαπάτε, μα πάνω από όλα να σας ευχηθώ υγεία ήθελα!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS