1413

Skotostrious

Κοντράροντας τα φαβορί…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Ενα σαββατοκύριακο που προβλέπεται εορταστικό για τις αγγλικές ιπποδρομίες, καθώς 6 μέρες μετά την επανέναρξη μετά την αναγκαστική διακοπή και 5 εβδομάδες μετά την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής, έχουμε τις πρώτες κλασικές κούρσες της σεζόν, τις 2000 και 1000 Guineas που θα διεξαχθούν Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα στο πρωτόγνωρο για τέτοιο επίπεδο ιπποδρομιών άδειο από κόσμο στάδιο.

Ξεκινώντας από την μεγάλη κούρσα των τριετών πουλαριών, την 2000 Guineas, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Pinatubo, ενός αήττητου ως διετές άλογο με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αφήνοντας πίσω αρκετούς από τους σημερινούς ανταγωνιστές. Φαινομενικά είναι πολύ δύσκολο να κοντράρεις τον συγκεκριμένο ίππο άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις ίσως αξίζει ένα ρίσκο σε each-way ποντάρισμα στον WICHITA.

Εχει αρκετά καλή φόρμα αν και η διαφορά των 6 μηκών που ηττήθηκε από το σημερινό φαβορί στην τελευταία τους κούρσα φαίνεται ανυπέρβλητη. Σήμερα όμως θα αγωνιστούν σε πιο ευνοϊκό για την επιλογή μας έδαφος και το 1 furlong μεγαλύτερης απόστασης ίσως προβεί αρκετά σημαντικό για να καλυφθεί η διαφορά. Πολύ σημαντική η παρουσία του Frankie Dettori στη σέλα, του κορυφαίου ίσως σύγχρονου αναβάτη.

Με το πλασέ να πληρώνει 4 θέσεις η απόδοση δείχνει αρκετά δελεαστική για να προσπεράσουμε.

Λίγο νωρίτερα, έχουμε μια παρόμοιου προφίλ κούρσα με ένα πολύ ισχυρό φαβορί, τον Waldkonig, και τον υπόλοιπο ανταγωνισμό να έχει πολύ δουλειά για να απειλήσει. Παρόλα αυτά στις αποδόσεις που έχουμε αξίζει πάλι ένα ρίσκο στον ομόσταυλο του φαβορί CHEROKEE TRAIL.

Ξεκίνησε την καριέρα του σα διετής με 2 νίκες άλλα η συνέχεια ήταν κάπως απογοητεύτική. Εχει όμως πολύ δυνατό γενεαλογικό δέντρο με πολλές νίκες στο κορυφαίο επίπεδο και στην συγκεκριμένη απόσταση, όπως και ο εκπαιδευτής του έχει τις ικανότητες να τον επαναφέρει σε πορεία διεκδικητή. Ενδιαφέρουσα η παρουσία του κορυφαίου τζόκεϋ Ryan Moore στη σέλα ίσως έχει να μας δείξει κάτι για τις ικανότητες του πουλαριού.

Υ.Γ. : Μια διευκρίνηση αναφορικά με τα πονταρίσματα και πως εμφανίζονται στην κάβα σε σχέση με το πως παίζονται στις εταιρείες  : για πρακτικούς λόγους υπολογισμού κέρδους/ζημιάς στην κάβα, στις προτάσεις φαίνονται 2 διαφορετικές επιλογές παρότι αφορά το ίδιο άλογο. Οταν πάμε να στοιχηματίσουμε όμως each-way μας φαίνεται σαν ένα στοίχημα καθώς αρκεί να πατήσουμε το αντίστοιχο check box και αυτομάτως γίνεται η επιλογή και οι αποδόσεις (φωτό).

Τα πονταρίσματα είναι ενδεικτικά για να κατανοήσουμε πως γίνεται ο υπολογισμός της απόδοσης πλασέ.

Συνοπτικά

Σάββατο 06/06/2020 17:00 Newmarket Betfair Exchange Free Bet Streak Newmarket Stakes : CHEROKEE TRAIL (29,00 each-way)

Σάββατο 06/06/2020 17:35 Newmarket  Qipco 2000 Guineas Stakes : WICHITA (13,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ :517 , αρ : 2  / κωδ : 519 , αρ : 15)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious