670

Μάκης Μηνδρινός

Κουβέντα για τους τελικούς

Χαιρετώ! Φτάσαμε, λοιπόν, στο τελευταίο στοιχηματικά Σαββατοκύριακο της σεζόν. Παραδοσιακά, η στοιχηματική σεζόν ολοκληρώνεται με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και για εμάς, τα… αρρωστάκια με την Αγγλία, με τον τελικό της Τσάμπιονσιπ.

Οπότε φτάσαμε στο τέλος. Μια γενικά καλή σεζόν από στοιχηματικής άποψης, κέρδος βγήκε και προσωπικό αλλά και για το betsellers γενικότερα, νομίζω ότι αν το πάρουμε συνολικά ίσως ήταν και η καλύτερη σεζόν του betsellers από τότε που έγινε συνδρομητικό.

Σήμερα προφανώς θα μιλήσουμε για τους τελικούς. Οσοι είδατε το stream που κάναμε στο κανάλι της Kingbet στο YouTube με τον Βασίλη (δείτε το εδώ), έχετε πάρει μια πρώτη εικόνα για το που κινούμαστε. Δεν είναι όμως μόνο ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ, είναι και εκείνος της Λιγκ 2, ανάμεσα στη Μάνσφιλντ και την Πορτ Βέιλ.

Είναι κι αυτός που έγινε την Τετάρτη, με τη μεγάλη Ρόμα να κατακτά το πρώτο Κόνφερενς Λιγκ της ιστορίας!

Και ο Ζοσέ Μουρίνιο έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά και τις τρεις διοργανώσεις, όντας μάλιστα αήττητος σε όποιον τελικό έπαιξε! Είτε τον συμπαθείς είτε τον αντιπαθείς, δεν γίνεται να μην παραδεχθείς τα επιτεύγματά του.

Πιστεύω, μάλιστα, πως αυτό με τη Ρόμα θα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Πορτογάλου, καθώς ήρθε σε μια περίοδο που θεωρητικά η καριέρα του είναι σε πτώση και –καλώς ή κακώς- δεν είναι στην elite, όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια. Μη γελιόμαστε, αν ήταν στην elite δύσκολα θα τον βλέπαμε στη Ρόμα!

Σημασία έχει ότι η ομαδάρα το σήκωσε και έσωσε τη δική μου σεζόν.

Όταν στον άλλο τελικό παίζουν Ρεάλ και Λίβερπουλ, δύο ομάδες που μαζί με τη Γιουβέντους αντιπαθώ πολύ, ε, ας μείνει και κάτι γλυκό απ’  αυτή τη σεζόν! Αν ήταν καλύτερη από τη Φέγενορντ; Στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα. Στο δεύτερο πιέστηκε, ήταν λογικό να αντιδράσει η ολλανδική ομάδα η οποία είχε και δύο δοκάρια, αλλά θέλει και τύχη σε τέτοια ματς.

Και ο Ρουί Πατρίσιο ήταν εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε.

Πάμε στα φρέσκα. Το Σάββατο στις 18:00 Μάνσφιλντ – Πορτ Βέιλ, στον τελικό της Λιγκ 2. Στις 22:00 Λίβερπουλ – Ρεάλ στο Παρίσι και την Κυριακή στις 18:30 Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ στον τελικό της Τσάμπιονσιπ. Όπως σχολιάσαμε και στην εκπομπή, στο δίλημμα Παρίσι ή Λονδίνο για το Σ/Κ, εγώ θα διάλεγα Λονδίνο και μάλιστα εύκολα!

Για το Μάνσφιλντ – Πορτ Βέιλ δεν έχω να πω κάτι καινούριο, έχω παίξει Μάνσφιλντ άνοδο, προφανώς πιστεύω ότι αυτή θα είναι που θα πάρει το εισιτήριο.

Το σετ είναι εντελώς ισορροπημένο, εγώ είμαι με τη Μάνσφιλντ!

Για την Τσάμπιονσιπ, το Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ, θέλω Νότιγχαμ. Την είδαμε τη Χάντερσφιλντ το 2017 στην Πρέμιερ Λιγκ, εντάξει δεν μας έλειψε όταν υποβιβάστηκε. Ενας μάλλον αδιάφορος σύλλογος για τους ουδέτερους: ούτε καμιά τρελή βάση οπαδών, ούτε έδρα φωτιά, γενικά… ξενερουά.

Η Νότιγχαμ, όμως, είναι όνομα. Είναι βαριά φανέλα, έχει Πρωταθλητριών, μη το ξεχνάμε! Και έχει να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ από το 1999. Τεράστια η δίψα της, πολύ μεγάλος πυρήνας οπαδών, θα είναι ωραίο να τη δούμε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Γενικά αν ανέβει θα είναι ωραία η Πρέμιερ Λιγκ. Και Λιντς και Αστον Βίλα και Γουλβς και Νότιγχαμ. Ομάδες εκτός Λονδίνου που ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες, αλλά μπόρεσαν να επιστρέψουν στο τοπ επίπεδο.

Προφανώς δεν θα είναι εύκολο για τη Νότιγχαμ. Φανταστείτε τι πίεση μπορούν να δημιουργήσουν όλα τα παραπάνω που αναφέρω. Είναι, όμως, καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή, της δίνω ένα προβάδισμα.

Πάμε και στο Τσου Λου. Το να προσπαθήσουμε τέλος Μαΐου να αναλύσουμε δύο από τις πιο γνωστές ομάδες της Ευρώπης, που έχουν παίξει 62 (Λίβερπουλ) και 55 (Ρεάλ) ματς φέτος, και τις ξέρει και… η κουτσή Μαρία, νομίζω δεν έχει κανένα νόημα.

Τι να πούμε; Ότι ο Μπενζεμά κάνει… παπάδες; Ότι ο Σαλάχ και ο Μανέ είναι βαρόμετρα; Είναι όλα πασίγνωστα. Ούτε τρικ περιμένω από τους προπονητές, ούτε κάτι φρέσκο.

Το ότι μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι δύο προπονητές να παίξουν ρόλο, ναι, φυσικά μπορούν. Οι προπονητές από τη στιγμή που θα αρχίσει το ματς είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν με τις επιλογές τους το ματς.

Ειδικά όταν μιλάμε για Κλοπ και Αντσελότι. Αλλά pre-game δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι ιδιαίτερο.

Από τη μία, λοιπόν, η Λίβερπουλ που έφτασε ως εδώ αποκλείοντας Ιντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ και από την άλλη η Ρεάλ που πέταξε εκτός Παρί, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Προφανώς ο δρόμος της Ρεάλ ήταν πιο δύσκολος, αλλά λίγο η πολύ βαριά φανέλα της, λίγο (ή και πολύ) η ρέντα που είχε – ιδίως κόντρα στη Σίτι – , την έφεραν σε έναν ακόμα τελικό όπου θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο.

Το 14ο, ασύλληπτο!

Δεν ξέρω αν σε έναν τελικό σαν αυτό θα παίξει ρόλο η γενικότερη εικόνα. Αυτή δείχνει ότι αγωνιστικά η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη. Από την άλλη, η Ρεάλ όπως είπαμε και πριν φέτος έχει ρέντα. Πας κόντρα στη ρέντα; Εγώ σπάνια! Γενικότερα, βλέπω ισορροπία σε πολλά κομμάτια. Είτε αυτά αφορούν τους παίκτες-κλειδιά, είτε τους προπονητές, είτε τους τερματοφύλακες, που στον προηγούμενο μεταξύ τους τελικό θυμάστε ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο (Κάριους…).

Και ως μεγέθη είναι μεγάλα, οι φανέλες τους ζυγίζουν… τόνους!

Παίζουμε κάτι; Ε, κάνα funbet, δεν είναι για κάτι άλλο. Ισοπαλία, 1-1 σκορ, Μπενζεμά σκόρερ, αυτά… Ένα comco για να… περάσει το βράδυ και τέλος!

Τα της σεζόν, με απολογισμό και γενικά τι έγινε φέτος, θα τα δούμε το επόμενο διάστημα, έχουμε χρόνο φέτος, δεν μας πιέζει και κάποια μεγάλη διοργάνωση.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος