1837

Μάκης Μηνδρινός

Κουβέντα για όλα

Χαιρετώ! Σχεδόν την ίδια ώρα που η Ντέρμπι ισοφαριζόταν για τρίτη φορά στο ματς με την Μπρέντφορντ (3-3), η Γκλόστερ πετύχαινε το 2-1 με ανατροπή και έφερε το κατιτίς το Σάββατο. Όπως έχουμε ήδη πει, πλέον είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν και όλα μετράνε… διπλά. Ναι μεν θα μπορούσε να γίνει το απόλυτο γιατί όταν η ομάδα σου βάζει τρία γκολ εκτός έδρας περιμένεις και να κερδίσει, από την άλλη ό,τι πήρε από το ένα το έδωσε στο άλλο.

Οπότε προχωράμε.

Εχουμε συνηθίσει να λέμε όσοι ασχολούμαστε με την Αγγλία, ότι ωραία μεσοβδόμαδα είναι εκείνα που έχει Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα εμβόλιμη Τσάμπιονσιπ. Ακριβώς αυτό γίνεται τώρα, με μία όμως διαφορά: ότι στην εμβόλιμη της Τσάμπιονσιπ… μάπα το καρπούζι! Εχουμε και διάφορα εξ αναβολής γύρω γύρω, οπότε πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Ευρωπαϊκά

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η λογική λέει ότι όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε τόσο περισσότερο… μιλάνε τα φαβορί. Οι αριθμοί, πάντως, άλλα λένε. Και αν έχετε όρεξη ρίξτε μια ματιά εδώ, όπου θα διαπιστώσετε ότι ο μέσος όρος απόδοσης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια είναι πάνω από 3,00!

Στο Λίβερπουλ – Πόρτο δέχομαι προφανώς ως φαβορί τους γηπεδούχους, από ‘κει και πέρα το 1,25 του άσου είναι λες και οι «ρεντς» παίζουν με τη Χάντερσφιλντ.

Ε, δεν παίζουν με την Χάντερσφιλντ! Κάτι που ισχύει για όλα τα ματς: από τη στιγμή που υπάρχει και ρεβάνς, για τους γηπεδούχους αυτό που μετράει πιο πολύ απ’ όλα είναι να μη δεχθούν γκολ. Ακόμα και αν δεν βάλουν, το σημαντικό είναι να μην δεχθούν γκολ. Δεν αναφέρομαι μόνο στο Λίβερπουλ – Πόρτο (αν έπαιζα ένα σκορ θα ήταν 2-0), αναφέρομαι σε όλα τα ματς.

Από την άλλη, το Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι είναι το μόνο από τα τέσσερα που οι δύο ομάδες πρέπει να… προσπαθήσουν για να μη σκοράρουν! Είναι τέτοια η συχνότητα που δημιουργούν φάσεις, που λογικά ξεκινάμε από το 1-1. Και βλέπουμε… Ούτε εδώ θα έπαιζα, πάντως, διπλό φαβορί στο 1,90.

Στο Αγιαξ – Γιουβέντους το σετ είναι σωστό (3,30 άσος, 2,25 διπλό) και είναι αυτό που θα έπαιζα ξερό Χ, αν έπρεπε να διαλέξω μια ισοπαλία.

Στο Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα, όσο βελτιωμένη κι αν είναι επιθετικά η Γιουνάιτεντ από τότε που ανέλαβε ο Σόλσκιερ, τόσο αναξιόπιστη παραμένει αμυντικά. Δέχεται εύκολα γκολ κι αυτό γίνεται όχι μόνο γιατί η αμυντική λειτουργία παραμένει προβληματική, αλλά και επειδή υπάρχει προφανής έλλειψη ατομικής ποιότητας στους πίσω, πλην Ντε Χέα.

Η Μπάρτσα δεν νομίζω ότι θα είναι με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ελάχιστες φορές ήταν έτσι σε εκτός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια.

Με λίγα λόγια, δεν βγαίνει τίποτα από το Τσου Λου. Στο Γιουρόπα Λιγκ, από την άλλη, νομίζω ότι μέσες-άκρες είναι σωστά τα σετ σε Βιγιαρεάλ – Βαλένθια, Αρσεναλ – Νάπολι και Μπενφίκα – Αϊντραχτ, όμως έχω μία ένσταση για το 1,65 της Τσέλσι στην Πράγα.

Δεν θα σας πω ψέματα, δεν ανοίγω την τηλεόραση ή το λάπτοπ για να δω παιχνίδια της Σλάβια. Η μοναδική εικόνα που έχω είναι από τα highlights στους προηγούμενους γύρους, όπου απέκλεισε διαδοχικά Γκενκ και Σεβίλλη. Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποκλείεις τη Σεβίλλη στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Τσέλσι έπαιξε χθες βράδυ λονδρέζικο με την Γουέστ Χαμ (την πήρε από το χέρι ο Αζάρ) και την Κυριακή πηγαίνει στο «Ανφιλντ» για να παίξει με τη Λίβερπουλ.

Δευτέρα-Πέμπτη-Κυριακή, απαιτητικά ματς. Προφανώς έχει την ποιότητα στο ρόστερ για να κάνει αλλαγές, όμως έχουμε ξαναμιλήσει για τα δεδομένα προβλήματα που έχει φέτος η Τσέλσι, ειδικά όταν δεν είναι καλά ο Αζάρ. Στο 5,75 ο άσος, το ξαναβλέπουμε ως την Πέμπτη.

Αγγλία

Στην Τσάμπιονσιπ έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική, την 41η.

Τελειώνουμε και εδώ και αν εξαιρέσουμε τη Νόριτς που είναι με το ενάμιση πόδι στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Γουέστ Μπρομ που αναμένεται αν είναι μία από τις τέσσερις των πλέι οφ, οι υπόλοιπες θέσεις για απευθείας άνοδο και πλέι οφ παραμένουν «ζεστές». Στη δε ουρά, Μπόλτον και Ιπσουιτς μας χαιρετούν. Για την Ιπσουιτς ίσως μιλήσουμε κάποια στιγμή: δεν τους έκανε ο ΜακΚάρθι επειδή δεν έπαιζε καλή μπάλα… Κι ας την είχε πάντα άνετη, κοντά στα πλέι οφ.

Πάρε τώρα τον υποβιβασμό, να μάθεις να μην είσαι… αχάριστος. Όπως βλέπετε παντού υπάρχουν αυτά, όχι μόνο στη χώρα μας! Για την αποφυγή της άλλης μίας θέσης που οδηγεί στη Λιγκ 1, θα γίνει χαμός: Ρόδεραμ, Ρέντινγκ, Μίλγουολ, Γουίγκαν οι βασικές υποψήφιες, σε λίγο καλύτερη μοίρα ΚΠΡ και Μπέρμιγχαμ. Βάσει υλικού και γενικότερης εικόνας της σεζόν, θα έλεγα ότι φαβορί είναι η Ρόδεραμ.

Στα της αγωνιστικής, όπως είπαμε και παραπάνω, πολύ λίγα πράγματα. Το μοναδικό που μπορώ να κάνω κουβέντα είναι το σωστό διπλό της Ντέρμπι στην έδρα της Μπλάκμπερν (στο 2,55). Προφανώς δεν μιλάμε για λάθος, ένα σωστό φαβορί είναι η Ντέρμπι. Θα υπάρξουν και τέτοια από ‘δω και πέρα, είναι η εποχή που «αναγκαστικά» θα κοιτάζουμε και πιο χαμηλά.

Υπάρχει και εναλλακτική: να  μην ασχοληθούμε καθόλου. Σεβαστό κι αυτό. Η Ντέρμπι, είπαμε, προηγήθηκε τρεις φορές στην Μπρέντφορντ, επιβεβαιώνοντας ότι επιθετικά έχει βρει ρυθμό. Απλά βρήκε μια ομάδα που επίσης είναι πολύ δυνατή μπροστά. Η Μπλάκμπερν δεν είναι έτσι. Και μάλλον είναι και αδιάφορη βαθμολογικά. Ναι μεν θεωρητικά δεν έχει σωθεί, αλλά με 2-3 βαθμούς θα είναι ΟΚ.

Τίποτα άλλο από την Τσάμπιονσιπ. Στη Λιγκ 1, τρία ματς: Ακρινγκτον – Ρότσντεϊλ (πολύ Χ), Γουίκομ – Τσάρλτον και Σάντερλαντ – Μπέρτον. Ισως δυσκολευτεί η Σάντερλαντ, αλλά ως εκεί…

Στη Λιγκ 2, έχει Μάκλσφιλντ – Εξετερ και Νιούπορτ – Σουίντον. Και εδώ πολύ οριακά, δεν τρελαίνομαι.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ, το Μέιντστοουν – Μπάρνετ είναι αδιάφορο στοιχηματικά, όμως τα Γκέιτσχεντ – Φάιλντ και Λέιτον – Ιστλι είναι ύπουλα.

Στη Γκέιτσχεντ πληρώθηκαν, όμως τα εξωαγωνιστικά που είχαμε γράψει και παλαιότερα (είναι να πουληθεί) καλά κρατούν. Το καλό είναι ότι ο κόσμος στηρίζει φουλ παίκτες και προπονητές και τα βάζει μόνο με τη διοίκηση. Η Φάιλντ εκτός έδρας δεν είναι αξιόπιστη, αλλά φέρνει πολλές ισοπαλίες (11 σε 20 ματς). Στο 4,00 ο άσος.

Στο Λέιτον – Ιστλι, οι γηπεδούχοι έπεσαν μετά από καιρό από την πρώτη θέση μένοντας για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη και βγάζουν μία κούραση. Προφανώς πρόκειται για πολύ καλή ομάδα και η λογική λέει ότι θα αντιδράσει, όμως το σημερινό δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Ιστλι είναι μια χαρά ομάδα, η ομάδα με τα περισσότερα διπλά στην κατηγορία, στην ήττα με 4-2 το Σάββατο από την Φάιλντ αδικείται.

Προηγήθηκε 2-0, έχασε 4-2, σε ματς που έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι και γενικά το πήγε πολύ δυνατά. Την αδικούν τα 5άρια, αλλά είναι από τα παιχνίδια που περισσότερα εξαρτώνται από το πώς θα είναι η Λέιτον. Αν είναι η Λέιτον είναι όπως στα προηγούμενα, θα έχει πρόβλημα…

Η σούμα δεν βγάζει τίποτα προς το παρόν. Οι πιο σοβαρές σκέψεις έγιναν γύρω από το φαβορί Ντέρμπι και από το αουτσάιντερ Γκέιτσχεντ.

Η πρώτη κόβεται λόγω απόδοσης (δεν υπάρχει λάθος, οπότε προτιμώ να μην μπλέξω), η Γκέιτσχεντ επειδή το τελευταίο διάστημα μοιάζει επηρεασμένη αγωνιστικά με όσα γίνονται εκτός γραμμών (0-1-3). Θα ξαναδώ το Σλάβια – Τσέλσι ως την Πέμπτη και ενδεχομένως να υπάρξει update, αν αποφασίσω να παίξω. Διαφορετικά τα λέμε κανονικά την Παρασκευή!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος