2542

Μάκης Μηνδρινός

Κουβέντα για όλα

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε! Την τέλεια χημεία έπρεπε να κάνει κάποιος για να κερδίσει το Σ/Κ που μας πέρασε. Και πάλι, ακόμα και τέλεια χημεία να έκανε, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα κέρδιζε (γέλια!). Είναι η εποχή δύσκολη, ο κόσμος νομίζει ότι επειδή πλησιάζουμε προς το τέλος και τα φαβορί είναι περισσότερα (επειδή οι μπουκ βγάζουν «εποχιακές» επιδόσεις), ότι είναι και πιο εύκολο να πιάσουμε! Μέγα λάθος.

Το λέμε και το ξαναλέμε, η στοιχηματική σεζόν έχει ουσιαστικά κλείσει, τις καθυστερήσεις παίζουμε. Ο Μάιος θα κυλήσει πολύ χαλαρά, δεν γίνεται διαφορετικά. Οχι γιατί δεν θέλω να γίνει διαφορετικά, αλλά γιατί είναι οι συνθήκες άλλες, καμία σχέση με το 9μηνο που προηγήθηκε. ΟΚ, ξενέρωσα με την Σανκτ Πόλτεν που το ‘φαγε στο τέλος, αν ήθελε εδώ θα είχε πληρώσει.

Ξενερώσαμε μαζί με το φίλο μου τον Γιώργο εκεί στη Σίφνο, στο Cape Napos, που περιμέναμε να τελειώσει το ματσάκι. Εκλεινα εγώ δελτίο, έκλεινε κι αυτός, τη φάγαμε την ξενέρα, αλλά ΟΚ, δεν ήθελε! Πάμε στα φρέσκα. Ρεάλ – Ατλέτικο, πρώτος ημιτελικός Τσου Λου, είναι το ματς που δικαίως πέφτουν όλα τα φώτα. Σωστές οι αποδόσεις, αν φύγει από τον άσο, νομίζω πως θα κάτσει μέχρι το Χ.

Ένα λαθάκι νομίζω ότι υπάρχει μόνο, στο goal/goal, που είναι σε απόδοση αουτσάιντερ. Κακώς, κατά τη γνώμη μου. Και τα 10 ματς της Ρεάλ στη διοργάνωση φέτος, εντός-εκτός, ήταν goal/goal και over. Δεν ξέρω αν θα έρθει over, αλλά το goal/goal το θεωρώ πιθανό (άρα και το 1-1). Αύριο, Μονακό – Γιουβέντους. Δεν νομίζω ότι θα χάσει η Γιούβε, αλλά και εδώ το σετ είναι σωστό.

Για να κάτσεις στον καναπέ και να το απολαύσεις, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο! Στα του Γιουρόπα Λιγκ, λογικά θα έχει γκολ το Αγιαξ – Λυών, αλλά σιγά το νέο! Στο Θέλτα – Γιουνάιτεντ, ένας Θεός ξέρει πως θα δούμε την άμυνα της αγγλικής ομάδας. Πολλές απουσίες, ο Μουρίνιο είμαι βέβαιος ότι θα παίξει και για το Χ. Και δεν αποκλείεται να το πάρει κιόλας… Στα υπόλοιπα, λίγα πράγματα μεσοβδόμαδα.

Σήμερα έχει και μπάσκετ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές και νομίζω εύκολα-δύσκολα θα το καθαρίσει. Αν θέλετε την άποψή μου, οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύω θα κερδίσουν σήμερα ευκολότερα απ’ ό,τι περιμένουν οι περισσότεροι. Αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη. Πάμε στα πλέι οφ σε Λιγκ 1 και Νάσιοναλ Λιγκ. Μίλγουολ – Σκάνθορπ και Μπράντφορντ – Φλίτγουντ έχει την Πέμπτη.

Οι μπουκ δίνουν προβάδισμα στους γηπεδούχους των δύο ζευγαριών, αναμενόμενο. Εξάλλου, οι γηπεδούχοι έχουν και το όνομα-φανέλα και την εμπειρία. Αλλά εντελώς ψυχρά, νομίζω ότι το μομέντουμ ευνοεί την Σκάνθορπ και την Φλίτγουντ, που αγωνιστικά δείχνουν πολύ καλά. Τα πλέι οφ είναι έτσι κι αλλιώς μια διαδικασία με ιδιαιτερότητες, παίζουν ρόλο και οι φανέλες, παραδοσιακά κρύβει εκπλήξεις, οπότε δεν μπορείς ποτέ να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ, Ολντερσοτ – Τρανμίρ και Ντάγκεναμ – Φόρεστ Γκριν. Η Τρανμίρ είναι η αντίστοιχη Μπράντφορντ: πιο βαρύ όνομα από τις υπόλοιπες, δίνεται φαβορί στο πρώτο ματς. Ο Μίκι Μέλον, προπονητής της Τρανμίρ, δεν είναι τυχαίος, τα γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Αλλά φαβορί εκτός έδρας, δεν έχω διάθεση να παίξω σε πλέι οφ! Το Ντάγκεναμ – Φόρεστ Γκριν είναι προφανώς πιο ισορροπημένο, θα έδινα τύχη στη Ντάγκεναμ, διαφωνώ δηλαδή με τους μπουκ που τη δίνουν αουτσάιντερ στο πρώτο ματς.

Παρακολουθώ έστω και αρκετά επιφανειακά σε σχέση με Τσάμπιονσιπ-Λιγκ 1-Λιγκ 2, και τις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, και τις ερασιτεχνικές. Αύριο έχουμε τους πρώτους αγώνες πλέι οφ για άνοδο στη Νάσιοναλ Λιγκ: Σάλφορντ – Χάλιφαξ και Τσόρλι – Κιντερμίνστερ στο Βορρά, Τσέλμσφορντ – Ντάρντφορντ και Χάμπτον – Εμπσφλιτ στο Νότο.

Εχουν ήδη τσεκάρει το εισιτήριο για τη Νάσιοναλ Λιγκ η Φάιλντ από τον Βορρά και η Μέιντενχεντ από το Νότο. Αν δείτε τις τελικές βαθμολογίες, θα παρατηρήσετε ότι δεν συμμετέχουν στα πλέι οφ όλες οι ομάδες που τερμάτισαν από τη 2η ως την 5η θέση. Στο Βορρά, έφαγε άκυρο από την Ομοσπονδία η γνωστή Ντάρλινγκτον (τερμάτισε 5η), η οποία δεν μπόρεσε να εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς, που θέλουν όποια ομάδα ανεβαίνει στη Νάσιοναλ Λιγκ να έχει τουλάχιστον 500 καλυμμένα καθίσματα! Τη θέση της πήρε η 6η Τσόρλι.

Το ίδιο ισχύει και για την Πουλ Τάουν στο Νότο, που τερμάτισε 5η. Αλλά και για την Χάνγκερφορντ που τερμάτισε 6η! Οπότε, στα πλέι οφ θα παίξει η 7η Χάμπτον! Αγωνιστικά, η Χάλιφαξ ξεκούρασε παίκτες (7 αλλαγές) στο τελευταίο του πρωταθλήματος, παρ’ όλα αυτά κέρδισε εκτός έδρας την Τσόρλι, με σκορ 2-0. Εχει προπονητή που ξέρει από πλέι οφ, ο Μπίλι Χιθ οδήγησε πέρσι την Νορθ Φέριμπι στην άνοδο στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Επιπλέον, έχει και την εμπειρία, μη ξεχνάμε ότι έχει φάει με το… κουτάλι τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά η Σάλφορντ είναι ίσως ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να της τύχει. Ισως τη θυμάστε από τα ματς Κυπέλλου, είναι η ομάδα των Νέβιλ, Μπατ, Σκόουλς και Γκιγκς, που όλοι μαζί έχουν το 50% και το άλλο 50% το έχει ο Πίτερ Λιμ, ιδιοκτήτης της Βαλένθια.

Είναι καλή ομάδα, έχει χρήμα από πίσω, έχει άκρες, ενώ εντός έδρας είναι εντυπωσιακή φέτος. Στην κανονική διάρκεια, το αντίστοιχο ματς έληξε 2-2, με την Χάλιφαξ να ισοφαρίζει στα χασομέρια. Στο Τσόρλι – Κιντερμίνστερ, προφανώς υπάρχει φαβορί, η Κιντερμίνστερ έχει τον πρώτο λόγο. Στον πάγκο της είναι ένας γνωστός Αγγλος πρώην παίκτης, ο Τζον Γιούστας, ίσως τον θυμάστε από τη Γουότφορντ ή την Ντέρμπι, μέχρι το 2015 έπαιζε μπάλα.

Δεν έχει εμπειρία ως προπονητής, όμως τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά. Ανάλογη περίπτωση και ο Ματ Γιάνσεν, μάνατζερ της Τσόρλι, στα 39 του δεν έχει προπονήσει άλλη ομάδα. Είπαμε, η Τσόρλι μπήκε από το… παράθυρο στα πλέι οφ και αυτό έγινε χάρη στις αμυντικές της επιδόσεις, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή θα μπορούσε να μείνει εκτός, ήταν όμως τυχερή επειδή την τελευταία αγωνιστική η Στόκπορτ άφησε βαθμούς εντός έδρας (1-1) κόντρα στην αδιάφορη Γκλόουτσεστερ.

Στο Χάμπτον – Εμπσφλιτ λογικό φαβορί η φιλοξενούμενη, όμως σε πλέι οφ δεν έχει καμία αξία να παίξεις διπλό του 1.80 στο πρώτο ματς. Η Χάμπτον ξέρει ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, το άγχος το έχει η Εμπσφλιτ. Όμως είναι και καλύτερη ομάδα, στις λεπτομέρειες έχασε την απευθείας άνοδο. Αντίθετα, πολύ ισορροπημένο μοιάζει το άλλο, το Τσέλμσφορντ – Ντάρντφορντ, έστω κι αν η φιλοξενούμενη δείχνει σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα και την εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών.

Αν έπρεπε να διαλέξω δύο σημεία θα ήταν ο άσος της Σάλφορντ (2.35-2.40) και η ισοπαλία στο Τσέλμσφορντ – Ντάρντφορντ. Αυτά είναι, περισσότερο θεωρητικά όλα. Δεν ξέρω αν σας έκανε κάτι απ’ όλα αυτά, προσωπικά δεν παίζω τίποτα. Αλλά θα δω όσα περισσότερα μπορώ από τα πλέι οφ, σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα ματς αυτά και κατά καιρούς έχουμε δει… επικές αναμετρήσεις! Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή.

ΥΓ. Απαντάω στον THEBEAST, που μου έγραψε στην προηγούμενη στήλη: «μακη σε ρωταω κατι εκ των υστερων και ασ μου απαντησεισ εκ των υστερων πιστευω οτι ειναι fair!!!! σε εμπιστευομαι ετσι κι αλλιωσ, εισαι και πατριωτησ κυκλαδιτησ!!!! 10 στα 12 στη πρωην κονφερανσ σπασανε (οπωσ εγραψα νωριτερα), 4 στα 5 στην bundesliga σπασανε, στην ιταλια β' βγηκε μονο ενα φαβορι στα 7, στη γερμανια γ' ενα ψιλο.

.καθαρο φαβορι στα 8. δεν ειχεσ δει κανενα, δεν τα ειχεσ μελετησει, γιατι δεν γινεται να μην σου εκανε καποιο κλικ???» Πρώτον, το ότι είμαι κυκλαδίτης δεν σημαίνει τίποτα (γέλια). Δεύτερον, μου ανέφερες 4 πρωταθλήματα: Β’ Ιταλίας πρέπει να έπαιξα τελευταία φορά πριν 3 χρόνια. Κόνφερενς φέτος όλη τη σεζόν πρέπει να έχω παίξει ένα ματς όλο κι όλο και μάλιστα πολλές φορές το έγραψα, ότι την Κόνφερενς φέτος δεν την παρακολούθησα ιδιαίτερα.

Τη Γ’ Γερμανίας τη γνωρίζω ελάχιστα, όσα ξέρω τα έμαθα από αυτά που γράφει κατά καιρούς ο germanos. Κανένα από τα 3 αυτά πρωταθλήματα δεν είναι στα βασικά που μελετάω. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος (κανένας όμως!) να ξεκινήσω να τα μελετάω τελευταίες αγωνιστικές. Στην Α’ Γερμανίας, δύο μου άρεσαν, αυτά έγραψα την Παρασκευή, το ένα πέρασε (Βέρντερ), το άλλο έσπασε (Μάιντζ).

Οπότε η ερώτησή σου, είναι της ίδιας λογικής με εκείνες που έχεις ξανακάνει κατά καιρούς (σχετικά με τα ματς που αφήνουμε και περνάνε). ΚΑΘΕ Σ/Κ, στα 50 πρωταθλήματα του κουπονιού (τυχαίος ο αριθμός), θα υπάρχουν κάποια που θα σκάνε πολλές εκπλήξεις! Κακώς αυτό σε προβληματίζει και κακώς σε βάζει σε σκέψεις. ΔΕΝ γίνεται να μελετάμε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, ο καθένας επιλέγει 5-6-7 που τα παρακολουθεί πιο στενά.

Διαφορετικά, χάνεις τη μπάλα… Γυάλινη σφαίρα που να μας λέει που θα σκάσουν οι «μπόμπες» δεν έχουμε και δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ. Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Νέο υπόλοιπο (02/05): 4.923 μονάδες 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος