2532

Μάκης Μηνδρινός

Κουβέντα να γίνεται…

Χαιρετώ! Εγραφα χθες στο update, ότι δεν αρκεί μόνο να θες σ’ αυτή τη ζωή πρέπει και να μπορείς και όπως αποδείχθηκε, η Μπέτις πολύ απλά δεν μπορούσε να κόψει βαθμούς από τη Λεγκανές. Το ένστικτο επιβίωσης μίλησε, το σκορ (4-0) τα λέει όλα. Κατά τ’ άλλα ήταν ένα καλό Σ/Κ, πέρασαν ωραία σημειάκια, κέρδη είχαμε, θα μπορούσαν να είναι και μεγαλύτερα.

Η Γκρόνινγκεν θα έκανε τη διαφορά αν κρατούσε το 1-0, όμως δεν το άξιζε, στο δεύτερο ημίχρονο η PSV ήταν ανώτερη, ισοφάρισε δίκαια, της ακυρώθηκε και γκολ. Για το μόνο που μετάνιωσα ήταν το μεξικάνικο που λέγαμε, η Μονάρκας. Κατά τ’ άλλα, μένουν τα τυπικά για να στεφθεί πρωταθλήτρια η Τσέλσι, ενώ μετά τη Σάντερλαντ αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ και η Μίντλεσμπρο.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα τις ακολουθήσει (κυρίως Χαλ, Σουόνσι, αλλά και Πάλας διεκδικούν δύο θέσεις – το Πάλας – Χαλ της Κυριακής ίσως τα κρίνει όλα!). Αυτά με τα στοιχηματικά και γενικότερα με τα ευρωπαϊκά. Για τα δικά μας, τι να πούμε; Τι μένει να πούμε; Διαβάσαμε εκατοντάδες απόψεις για τα όσα έγιναν στον τελικό.

Απόψεις οπαδών με μαύρα, κίτρινα, κόκκινα ή πράσινα γυαλιά, δημοσιογράφων με ανάλογα γυαλιά, διαβάσαμε και πιο αντικειμενικές και ψύχραιμες απόψεις, διαβάσαμε και ακραίες απόψεις. Γενικά, από το Σάββατο τα ‘χουμε διαβάσει όλα! Αηδία, σιχαμάρα, αγανάκτηση αλλά και στενοχώρια όχι μόνο γι’ αυτά που έγιναν το Σάββατο, αλλά γι’ αυτά που γίνονται συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Να ξέρουν όλοι ότι θα πέσει το ξύλο της αρκούδας και να μην κάνουν τίποτα! Αυτό είναι το χειρότερο όλων. Επεισόδια παντού γίνονται, ακόμα και στις πιο υψηλά προηγμένες χώρες. Εδώ, όχι μόνο δεν γίνεται τίποτα, αλλά ενώ ξέρουμε ότι το γήπεδο είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ακατάλληλο, δίνουμε τη συγκατάθεσή μας να διεξαχθεί κανονικά το ματς. Και άντε τη δίνουμε τη συγκατάθεση.

Αφού στήνονται ομηρικές μάχες πριν από τη σέντρα του αγώνα, βγαίνουν μαχαίρια, λοστοί, σιδερόβεργες και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, πως σκατά ξεκινάει αυτό το ματς; Anyway, μπορούμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση πλέον. Και επαναλαμβάνω κάτι που λέω αρκετά συχνά, νιώθω πολύ τυχερός που δεν αναγκάζομαι να ασχολούμαι επαγγελματικά με το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι είμαι αθλητικογράφος στην Ελλάδα.

Το εννοώ ότι αισθάνομαι πολύ τυχερός! Μια από τις (λίγες) απόψεις που διάβασα και καλύπτει είναι αυτή του Μιχάλη Τσόχου στο gazzetta.gr. Αν δεν την έχετε διαβάσει κάντε τον κόπο και ρίξτε μια ματιά, 5 λεπτά υπόθεση είναι: http://www.gazzetta.gr/football/article/1081557/einai-trelos-o-proedros-kai-na-itan-o-monos Πάμε στα μεσοβδόμαδα. Δεύτεροι ημιτελικοί σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, στοιχηματικά κανένα ενδιαφέρον.

Εδώ δεν υπάρχει ούτε αγωνιστικό ενδιαφέρον… Τα φαβορί επιβεβαίωσαν το… ρόλο τους και καθάρισαν σε μεγάλο βαθμό από τα πρώτα παιχνίδια. Τις ομάδες τις γνωρίζετε, τις έχετε δει πολλές φορές, δεν ξέρω καν αν υπάρχει λόγος να κάνουμε αγωνιστική ανάλυση… Μάλλον δεν υπάρχει! Οπότε πάμε να δούμε λίγο τους τελικούς των πλέι οφ σε Λιγκ 1, Νάσιοναλ Λιγκ, Νάσιοναλ Λιγκ Βορρά και Νάσιοναλ Λιγκ Νότο.

Στη Λιγκ 1, «μίλησε» η φανέλα. Πέρασαν τα φαβορί που ήταν η Μπράντφορντ και η Μίλγουολ, όχι εύκολα, αλλά προκρίθηκαν. Η Μίλγουολ νίκησε με ανατροπή στην εκτός έδρας ρεβάνς την Σκάνθορπ και η Μπράντφορντ υπερασπίστηκε το 1-0 του πρώτου αγώνα και με το 0-0 στην έδρα της Φλίτγουντ τσέκαρε το εισιτήριο. Ο τελικός αργεί ακόμα, είναι το Σάββατο 20 Μαΐου και θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ».

Ωραίος τελικός θα είναι, ομάδες με λαό και βαριά φανέλα. Δεν σας κρύβω, θα ήθελα με… τρέλα να είμαι στο γήπεδο! Θα το ξαναδούμε ως τότε, οι μπουκ άνοιξαν το σετ εντελώς ισορροπημένα (2.60 Μπράντφορντ, 2.70 Μίλγουολ). Στη Νάσιοναλ Λιγκ, Τρανμίρ και Φόρεστ Γκρίν θα μονομαχήσουν για μια θέση στη Λιγκ 2, την Κυριακή. Ουσιαστικά προκρίθηκαν οι δύο ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία, η 2η Τρανμίρ κόντρα στην 3η Φόρεστ Γκριν.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ», προφανώς αυτό από μόνο του είναι ένα έξτρα κίνητρο για τις δύο ομάδες. Τόσο κατά τη διάρκεια της σεζόν, όσο και στα πλέι οφ, η Τρανμίρ έδειξε πιο σταθερή, είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, γενικά δεν την κέρδιζες εύκολα. Δεν διαφωνώ με τους μπουκ, που τη δίνουν φαβορί (στο 2.

25). Εχει και καλό προπονητή, ο Μίκι Μέλον ξέρει από μικρές κατηγορίες. Στην επόμενη κατηγορία, στο Βορρά ο τελικός είναι Χάλιφαξ – Τσόρλι (Σάββατο) και στο Νότο Εμπσφλιτ – Τσέλμσφορντ (Σάββατο). Οι νικητές ανεβαίνουν στη Νάσιοναλ Λιγκ. Στο Κιντερμίνστερ – Τσόρλι, στον δεύτερο ημιτελικό, έγινε χαμός! Το πρώτο ματς, 1-0 υπέρ της Κιντερμίνστερ, η οποία ήθελε στο γήπεδό της να… τελειώσει τη δουλειά.

Αλλά, όπως αποδεικνύεται, τα πλέι οφ στην Αγγλία είναι παντού ίδια, σε όλες τις κατηγορίες. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος! Πάρε το 0-1 στο 19’, πάρε το 0-2 στις καθυστερήσεις και η Τσόρλι στον τελικό των πλέι οφ. Υπενθυμίζω, η Τσόρλι μπήκε από το… παράθυρο στα πλέι οφ (2ος έως 5ο συμμετέχουν στα πλέι οφ κι αυτή τερμάτισε 6η). Της κακομοίρας και στο Χάλιφαξ – Σάλφορντ.

Και τα δύο ματς έληξαν 1-1, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, με την Χάλιφαξ να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Η ομάδα των Γκιγκς, Σκόουλς κ.λπ. θα παίξει και του χρόνου στην 6η κατηγορία… Στο Νότο λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα. Η Εμπσφλιτ έκανε το 2 στα 2 κόντρα στην Χάμπτον, έτσι κι αλλιώς ήταν το μεγάλο φαβορί, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία (η Εμπσφλιτ έχασε την απευθείας άνοδο για 2 βαθμούς, συνολικά είχε 96 πόντους σε όλη τη σεζόν…).

Η Τσέλμσφορντ, όμως, χρειάστηκε σπουδαία νίκη στην έδρα της Ντάρτφορντ (2-1) για να πάρει το εισιτήριο. Λέγαμε και την Παρασκευή, ότι η Τσέλμσφορντ ήταν καλύτερη και στο πρώτο ματς, με δοκάρι, ευκαιρίες κ.λπ. Στους τελικούς, οι μπουκ δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε Χάλιφαξ και Εμπσφλιτ. Χάλιφαξ – Τσόρλι ο άσος στο 1.70 και το διπλό στο 4.

50 και Εμπσφλιτ – Τσέλμσφορντ ο άσος στο 1.60 και το διπλό στο 5.00. Λογικό, γιατί και καλύτερες ομάδες είναι αλλά και οι αγώνες διεξάγονται στην έδρα τους… Σε πλέι οφ, βέβαια, τέτοιες αποδόσεις δεν παίζονται, αν θέλετε να μιλήσουμε καθαρά στοιχηματικά. Κι ας έχει 18-3-1 εντός έδρας φέτος η Εμπσφλιτ κι ας είναι βαρύ όνομα για τα δεδομένα της κατηγορίας η Χάλιφαξ… Νέα στήλη το Σάββατο.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας δεν έχει νόημα να ανεβαίνει την Παρασκευή στήλη. Ο,τι είναι να πούμε θα το πούμε κατευθείαν το Σάββατο. Καθυστερήσεις παίζουμε από ‘δω και πέρα, η σεζόν ολοκληρώνεται, περιορίζονται και οι επιλογές (άρα και οι στήλες). Στο τέλος του μήνα θα κλείσουν κάβες, κιτάπια κ.

λπ. και θα ξεκινήσει ο απολογισμός. ΥΓ. Στη φωτό βλέπετε έναν από τους παίκτες της Τσόρλι, στα πανηγύρια αμέσως μετά τη νίκη επί της Κιντερμίνστερ και την πρόκριση στον τελικό. Το δόντι… εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του ματς… Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγ. υπόλοιπο (08/05): 4.818 μονάδες Επιστροφές από 06-07/05: 247 μονάδες Νέο υπόλοιπο (09/05): 5.

065 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος