1921

Μάκης Μηνδρινός

Κουβέντα να γίνεται…

Χαιρετώ! Οκτώ σημεία βγήκαν στην τελική διαλογή την Παρασκευή, πέρασαν τα 4, πληρωθήκαμε το ένα και ήταν ένα Σ/Κ «μία η άλλη». Θα ήθελε μεγάλη… προσπάθεια να μην πληρωθώ καθόλου, θα έπρεπε να έχω κάνει πολύ κακή χημεία. Από την άλλη, από τα τρία ματς της Πρέμιερ Λιγκ που πέρασαν όλα, στο τσακ ήμουν την Κυριακή να παίξω Γιουνάιτεντ.

Το είχαμε συζητήσει, το είχαμε πει την Παρασκευή. Εκανα πίσω ζυγίζοντας τα δεδομένα και –όσο περίεργο κι αν ακούγεται- βλέποντας το ματς ένιωσα δικαιωμένος που έκανα πίσω παρά το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ κέρδισε! Η Γιουνάιτεντ είναι φανερό ότι έχει αλλάξει ψυχολογία με τον Σόλσκιερ στον πάγκο, είναι δεδομένο ότι παίκτες κλειδιά που δεν ήθελαν να βλέπουν τον Πορτογάλο πλέον έχουν πάρει τα πάνω τους, αλλά ως εκεί.

Τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν και φάνηκαν στο πρώτο σοβαρό ματς με τον Νορβηγό στον πάγκο.

Το κέντρο άμυνας δεν γίνεται από μετρίου επιπέδου να γίνει τοπ κλας μόνο και μόνο επειδή άλλαξε ο προπονητής. Ο Μάτιτς δεν γίνεται να γίνει πιο γρήγορος στα χαφ μόνο και μόνο επειδή άλλαξε ο προπονητής. Οι μπακ δεν γίνεται να πάψουν να θυμίζουν… Αγγλους μπακ μόνο και μόνο επειδή άλλαξε ο προπονητής.

Όπως, επίσης,  ένας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στον κόσμο, ο Ντε Χέα, παραμένει κορυφαίος, ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στον πάγκο.

Κύπελλο

Αυτά με τα στοιχηματικά του Σ/Κ, περνάμε στα φρέσκα. Τα οποία είναι «ψόφια». Μεσοβδόμαδα ξεχωρίζουν οι ρεβάνς του Κυπέλλου, οι οποίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι λίγες.

Μόλις 4 ματς έληξαν ισόπαλα στον 3ο γύρο, εξαιρετικά σπάνιο. Λούτον – Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μπλάκκμπερν – Νιουκάστλ, Στόουκ – Σριούσμπερι και αύριο το Σαουθάμπτον – Ντέρμπι.

Ηθελα να παίξω Μπλάκμπερν (όπως έπαιξα και στο πρώτο ματς), αλλά μας πρόλαβαν οι μπουκ. Όχι, φαβορί την ομάδα της Τσάμπιονσιπ κόντρα στην ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, είναι λάθος να παίξω.

Ναι μεν «βλέπω» Μπλάκμπερν, αλλά παίζουμε στοίχημα, παίζουμε αποδόσεις. Και το 2.50 του άσου δεν έχει καμία αξία. Αν ήταν ανάποδα το σετ, θα κάναμε διαφορετική κουβέντα. Απλά και οι μπουκ είδαν το πρώτο ματς, βλέπουν ότι η Νιουκάστλ δεν καίγεται για το Κύπελλο και ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αουτσάιντερ είναι και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην έδρα της Λούτον. Ομάδα Λιγκ 1 κόντρα σε ομάδα Τσάμπιονσιπ, φαβορί οι γηπεδούχοι σύμφωνα με τους μπουκ. Ούτε εδώ βλέπω κάτι. Η Λούτον είναι με υπηρεσιακό, είναι σε μια περίεργη φάση, δεν ξέρω πόσο θα «καεί» για το Κύπελλο, όταν η άνοδος είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν.

Ισως η Σέφιλντ Γουένσντεϊ να μπορούσε να αποτελέσει επιλογή, όμως και πάλι δεν είμαι τόσο ζεστός.

Το ΣτόουκΣριούσμπερι δεν έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον. Η Στόουκ πήρε τον προπονητή της Λούτον, δεν μας δικαίωσε το Σάββατο καθώς ηττήθηκε πανεύκολα στο Μπρέντφορντ. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε από το γρήγορο αυτογκόλ (για blooper) του Σόουκρος, πάντως στο γήπεδο υπήρχε μία ομάδα και η Μπρέντφορντ θα μπορούσε να πετύχει εύκολα άλλα τόσα γκολ (3-1), ενώ μεταξύ άλλων είχε και δοκάρι.

Δεν ξέρω πότε και αν στρώσει η Στόουκ, αλλά ο Τζόουνς έχει δουλίτσα να κάνει. Από την άλλη, δεν με πείθει και η Σριούσμπερι.

Το ΣαουθάμπτονΝτέρμπι είναι ένα ματς που θεωρητικά σηκώνει κόντρα το φαβορί. Στη λογική ότι η Ντέρμπι έχει δείξει ανταγωνιστική στα Κύπελλο, ότι έτσι κι αλλιώς είναι μια καλή ομάδα της Τσάμπιονσιπ, ότι ο Λάμπαρντ δείχνει ότι τη θέλει τη δημοσιότητα γιατί φτιάχνει το όνομά του προπονητικά.

Συν, βέβαια, ότι η Σαουθάμπτον έχει πολύ μεγάλο στόχο στην παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και όλα τα γύρω γύρω είναι «να είχαμε να λέγαμε».

Όλα αυτά, βέβαια, είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Γιατί στην πράξη βλέπω μια Σαουθάμπτον ανεβασμένη με τον νέο προπονητή, με την ψυχολογία της να φτιάχνει. Και πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ρίσκο μια ενδεχόμενη ήττα από ομάδα μικρότερης κατηγορίας μέσα στην έδρα σου, μπορεί να σημάνει πισωγύρισμα και να επηρεάσει και στο πρωτάθλημα.

Οπότε, αν και το 5.60 θεωρητικά παίζεται, στην πράξη δεν θα την προχωρήσω τη σκέψη για τους παραπάνω λόγους.

Κατά τ’ άλλα, πέρα από το Κύπελλο, ΜάνσφιλντΚρόουλι στη Λιγκ 2 και ΜέιντστοουνΜέιντενχεντ στη Νάσιοναλ Λιγκ. Η Μάνσφιλντ σαν να βγάζει κούραση τελευταία, δύο σερί ήττες και πάντα το ερώτημα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι αν θα βγάλει αντίδραση ή αν όντως δεν είναι καλά και σηκώνει κόντρα.

Τη θεωρώ πολύ καλή ομάδα τη Μάνσφιλντ, δεν με ψήνει η Κρόουλι για τη… μαγκιά. Ομως είναι υπό παρακολούθηση το ματς για να μας απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα για τη Μάνσφιλντ. Το Μεϊντστοουν – Μέιντενχεντ τίποτα, δεν είναι να εμπιστεύεσαι καμία από τις δύο.

Euroleague

Αυτά είναι τα μεσοβδόμαδα, δεν έχει κάτι άλλο. Δεν παίζουμε τίποτα, θα κάνουμε υπομονή, έρχεται γεμάτο Σ/Κ.

Και επειδή είδα λίγο και τα ματς της Euroleague και εδώ νομίζω ότι είναι αντιστοιχηματική η αγωνιστική. Αν, πάντως, έχει κάποιος όρεξη για fun bet, ας κοιτάξει το 7.00 της ΤΣΣΚΑ για αποκλεισμό από το Final4. Αυτή τη στιγμή η ΤΣΣΚΑ είναι το Νο1 φαβορί για πρόκριση στο Final4, αλλά αγωνιστικά εμένα προσωπικά όχι μόνο δεν με πείθει, αλλά δεν θα μου προκαλέσει και καμία έκπληξη αν μείνει εκτός! Θα μου πεις, θα την αφήσουν να μείνει εκτός; Μα η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι ακόμα κι αν έχει… γκρι βοήθεια, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

Αυτή τη στιγμή η ΤΣΣΚΑ είναι τρίτη, έχει ήδη 5 ήττες και είναι μόλις στο +1 από Εφές και στο +2 από Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό. Τους έχει και τους τρεις εκτός! Συγκεκριμένα, έχει να παίξει στη Βαρκελώνη (25/01), μέσα με Ρεάλ (08/02), στο ΣΕΦ (01/03), στην Εφές (19/03) και μέσα με Φενέρ (21/03), στα πιο δύσκολα παιχνίδια της. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τερματίσει τρίτη, αλλά ακόμα και τρίτη να είναι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι στα πλέι οφ θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας της κόντρα σε επικίνδυνες ομάδες (όπως η Μπάρτσα, η Εφές ή ο Ολυμπιακός).

Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να… φορτσάρει στην πιο κρίσιμη περίοδο και να δούμε άλλη ΤΣΣΚΑ τους τελευταίους μήνες της σεζόν. Προσωπική άποψη είναι ότι ακόμα κι αν η ΤΣΣΚΑ βελτιωθεί δεν θα φτάσει σε επίπεδο που να είναι… άχαστη όπως γινόταν στα προηγούμενα χρόνια, σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ.

Αυτά! Με… πορτοκαλί πινελιά κλείνουμε για σήμερα και τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

ΥΓ. Στη φωτό βλέπετε τα περισσότερα ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ εισιτήρια που έκοψαν οι ομάδες στα πρώτα ματς του 3ου γύρου του Κυπέλλου… Λίνκολν (Λιγκ 2) πρώτη, Γκρίμσμπι (Λιγκ 2) δεύτερη…

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος