127

Skotostrious

Κούρσες με εορταστική διάθεση…

Καλημέρα σε όλες και όλους και χρόνια πολλά, με υγεία και όλα τα καλά !! Εύχομαι αυτές τις μέρες να περνάτε πολύ όμορφα μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους, με εορταστική διάθεση και ξενοιασιά.

Με αντίστοιχη διάθεση υποδεχόμαστε και την Boxing Day η οποία έφτασε φέρνοντας μαζί της εκτός από το εορταστικό πνεύμα και ένα από τα πλουσιότερα προγράμματα στο ιπποδρομιακό καλεντάρι της σεζόν, με συνολικά 77 κούρσες να διεξάγονται σε 12 διαφορετικά σιρκουί σε Αγγλία και Ιρλανδία, με την κάρτα στο Kempton να ξεχωρίζει καθώς εκεί πραγματοποιούνται 3 Grade 1 ιπποδρομίες με την King George VI Chase να ξεχωρίζει όντας μια από τις πιο σπουδαίες κούρσες στα 3 μίλια στο ετήσιο καλεντάρι.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1937 και πήρε το όνομα της προς τιμή του νέου μονάρχη της Βρετανίας. Σταμάτησε να διεξάγεται κατά την περίοδο του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και όταν μετά τον πόλεμο το ιπποδρόμιο ξεκίνησε να λειτουργεί πάλι επέστρεψε αυτή τη φορά ως το κορυφαίο ιπποδρομιακό γεγονός της Boxing Day. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική κούρσα στα ψηλά εμπόδια/ fences στο ετήσιο καλεντάρι πίσω μόνο από το Gold Cup στο φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham.

Η κούρσα αυτή σημάδεψε την καριέρα ενός από τους καλύτερους δρομείς όλων των εποχών, του Kauto Star, ο οποίος κέρδισε την ιπποδρομία 5 φορές στην καριέρα του.

Η φετινή της έκδοση θεωρώ πως δεν έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον καθώς τα περισσότερα από τα άλογα που συμμετέχουν έχουν ένα ερωτηματικό δίπλα τους (το φαβορί δεν έχει αγωνιστεί καθόλου την προηγούμενη σεζόν, ο Shishkin που για μια περίοδο θεωρούταν το μεγαλύτερο όνομα στην κατηγορία αρνήθηκε να τρέξει στην τελευταία του έξοδο και τα υπόλοιπα άλογα δεν έχουν την φόρμα που πρέπει για να προκύψει κάποια επιλογή).

Παρόλα αυτά αγωνιστικά η κούρσα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και θα αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος.

Σημαντικές επίσης είναι και οι ημερίδες σε Aintree άλλα και στο Leopardstwon σε ιρλανδέζικο έδαφος. Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές έχουμε από το γιορτινό πρόγραμμα.

Πρώτη μας στάση στο Kempton και σε μια κούρσα novice στα ψηλά εμπόδια/fences στην οποία τα άλογα θα διανύσουν την απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και ανάμεσα σε μερικές πολύ δυνατές συμμετοχές θεωρώ πως ο BLOW YOUR WAD δείχνει να έχει ίσως την καλύτερη φόρμα.

Στην περσινή του καμπάνια στα χαμηλότερα εμπόδια σκόραρε δις σε δυνατά handicap και δοκίμασε και δύο φορές την τύχη του σε Grade 1 κούρσες με πολύ καλές επιδόσεις απέναντι στους κορυφαίους της κατηγορίας. Για τη φετινή σεζόν ξεκίνησε ως novice στους φράκτες και σε 2 κούρσες έχει 2 πλασαρίσματα, με την τελευταία του έξοδο πριν ενάμιση μήνα σε handicap στο Sandown να είναι και η καλύτερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του παρά το γεγονός ότι δε κέρδισε.

Αγωνίστηκε με μειονέκτημα 12 lbs απέναντι στον νικητή αυτής της κούρσας και αυτό που ουσιαστικά ανεβάζει πολύ την επίδοση του είναι το γεγονός ότι ο νικητής στην επόμενη του έξοδο σκόραρε σε Grade 1 ιπποδρομία. Σήμερα θα αγωνιστεί επί ίσοις όροις στα βάρη και αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αναμένεται να είναι και εξαιρετικά ανταγωνιστικός σε μια κούρσα που είναι αρκετά χαμηλότερης δυναμικής σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του.

Φεύγουμε από το Kempton και μεταφερόμαστε στο Aintree όπου λίγο αργότερα διεξάγεται μια Grade 1 novice κούρσα στα 2 μίλια (3,200 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε μια φοράδα ερχόμενη από τους στίβους της Γαλλίας να αγωνιστεί σήμερα σε αγγλικό έδαφος και αναφέρομαι στην JULY FLOWER. Είναι η δεύτερη της προσπάθεια να διακριθεί στις αγγλικές κούρσες με την πρώτη της να τελειώνει άδοξα μετά από μια αποτυχημένη έξοδο στο ίδιο ιπποδρόμιο σε Grade 2 αγώνα στο μεγάλο φεστιβάλ του Grand National.

Η επιστροφή της σε γαλλικό έδαφος την αναζωογόνησε και κατάφερε να κτίσει ένα πολύ καλό σερί με 2 νίκες και μια δεύτερη θέση, η οποία ήρθε σε Grade 1 κούρσα πριν 1 μήνα ακριβώς στο ιπποδρόμιο του Auteuil. Επιστρέφει σήμερα στο νησί με τον γάλλο εκπαιδευτή της και έχοντας το πλεονέκτημα του βάρους λόγω του φύλου της και με τη βοήθεια της ειδικής κουκούλας που θα φέρει σήμερα δείχνει να είναι η καλύτερη επιλογή από τη συγκεκριμένη ιπποδρομία.

Για την επόμενη επιλογή μας θα ταξιδέψουμε στην Ιρλανδία και στο ιπποδρόμιο του Limerick όπου διεξάγεται μια Grade 2 novice κούρσα στα 2 miles 7 furlongs (4,600 μέτρα περίπου). Εξαιρετικό το line-up με όλους τους μεγάλους στάβλους της χώρας να έχουν στείλει εκπροσώπους ανάμεσα στους οποίους θεωρώ πως η φοράδα BANPRIONSA είναι λίγο πιο μπροστά σε φόρμα και αγωνιστική κατάσταση.

Εχει μόλις τρεις αγώνες στα πόδια της με δύο από αυτούς στα χαμηλά εμπόδια (ο πρώτος της αγώνας ήταν σε point to point κούρσα) και έχει ρεκόρ 2 νίκες μια δεύτερη θέση. Στην τελευταία της έξοδο πριν περίπου ένα μήνα παρά το γεγονός ότι έτρεξε φέροντας το περισσότερο βάρος, έκανε ένα πολύ έξυπνο αγώνα ακολουθώντας το ρυθμό των πρωτοπόρων για να πάρει κεφάλι στα τελευταία εμπόδια και να κερδίσει με άνεση στο τέλος.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον δυσκολότερο ανταγωνισμό στην καριέρα της μέχρι τώρα άλλα προερχόμενη απο εξαιρετικό γενεαλογικό και με εκπαιδευτή με πολύ καλό ρεκόρ της φετινή (και όχι μόνο) σεζόν δείχνει να αξίζει τη θέση της στην σημερινή κούρσα.

Επιστρέφουμε στο ιπποδρόμιο του Kempton για να κλείσουμε τις σημερινές μας επιλογές και πάμε στην πέμπτη κούρσα της ημερίδας, μια maiden ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια και την απόσταση των 2 miles (3,200 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον εκπρόσωπο του κορυφαίου βρετανού εκπαιδευτή Nicky Henderson GENTLEMAN’S RELISH.

Τελευταία του έξοδος ήταν πριν 7 μήνες σε κούρσα bumper* στην οποία και ήταν εντυπωσιακός κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση. Κάνει την πρεμιέρα του στα χαμηλά εμπόδια σήμερα και την πρώτη του έξοδο για τη φετινή σεζόν. Φαινομενικά έχει να αντιμετωπίσει πιο έμπειρα άλογα στα χαμηλά εμπόδια άλλα ο εκπαιδευτής του έχει πολύ καλό ρεκόρ στην κούρσα (3 νίκες στις τελευταίες 5) και για να τον στέλνει σήμερα εδώ αναμένει μεγάλη πρόοδο και ικανότητα στα εμπόδια.

Νέο ραντεβού αύριο περίπου ίδια ώρα με τις επιλογές από το αυριανό πρόγραμμα !!

Συνοπτικά :

Τρίτη 26/12 14:45 Kempton Ladbrokes Boost Your Odds On Racing Novices’ Limited Handicap Chase : BLOW YOUR WAD (5,50).

Τρίτη 26/12 15:05 Aintree William Hill Formby Novices’ Hurdle : JULY FLOWER (4,50).

Τρίτη 26/12 15:33 Limerick Lyons Of Limerick Jaguar Land Rover Novice Hurdle : BANPRIONSA (8,50).

Τρίτη 26/12 17:05 Kempton ladbrokeslive co uk To Win Free Music Tickets Maiden Hurdle : GENTLEMAN’S RELISH (3,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Aintree βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : (κωδ : 054, αρ : 10).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious