2193

Μάκης Μηνδρινός

Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα

Πάντα ενδιαφέρουσες οι συναντήσεις του Αλαρντάις με τον Μπενίτεθ, οι δύο άνδρες είναι στην κόντρα πολλά χρόνια. Καλή παράδοση η Εβερτον, στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την αρχή της σεζόν η Νιουκάστλ. ΕΒΕΡΤΟΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (22:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2110 Γήπεδο: ΓΚΟΥΝΤΙΣΟΝ ΠΑΡΚ (40.157), ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Απόσταση (χλμ.): 192 Σετ αποδόσεων: 2.25 – 3.

30 – 3.40 Α’ ΓΥΡΟΣ: Νιουκάστλ – Εβερτον 0-1 * Η Εβερτον μετράει 4 νίκες και μία ισοπαλία στα 5 τελευταία που υποδέχθηκε τη Νιουκάστλ. Το 2010 το πιο πρόσφατο διπλό. Στα 13 τελευταία, 9 άσοι, 3 ισοπαλίες και το διπλό που αναφέραμε. * Ο Σαμ Αλαρντάις είχε ανεπιτυχές πέρασμα από τον πάγκο της Νιουκάστλ τη σεζόν 2007-08: ανέλαβε το καλοκαίρι του 2007 και απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2008.

Εντυπωσιακό ότι από τότε που έφυγε από τη Νιουκάστλ, έχει εξαιρετική παράδοση όποτε την αντιμετώπισε: σε 11 ματς (ως προπονητής των Εβερτον, Σάντερλαντ, Γουέστ Χαμ και Μπλάκμπερν), ανεξαρτήτως έδρας, μετράει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. * Από τις πιο γνωστές κόντρες στα αγγλικά γήπεδα αυτή των δύο προπονητών, Αλαρντάις και Μπενίτεθ.

Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από τότε που ο Ισπανός ήταν στη Λίβερπουλ, ενώ υπάρχουν σχόλια κατά του Μπενίτεθ ακόμα και στην αυτοβιογραφία του Αλαρντάις. ΕΒΕΡΤΟΝ Ρεπορτάζ: Καμία έκπληξη η μετριότατη εμφάνισή της στο Σουόνσι. Δεν ήταν καλύτερη, παρ’ όλα αυτά προηγήθηκε με αυτογκόλ στο 43’, δίκαια ισοφαρίστηκε στο β’ (1-1).

Ο,τι καλό έχει επιδείξει με τον Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο είναι στα εντός έδρας, αλλά και πάλι χωρίς οι εμφανίσεις της να ικανοποιούν τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν σε κάθε ματς υπάρχουν αποδοκιμασίες, καθώς οι οπαδοί ζητούν καλύτερη μπάλα. Σχεδόν απίθανο να προλάβει την 7η θέση (είναι στο -9 με ένα ματς λιγότερο), οπότε ουσιαστικά δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο.

Ομάδα του Αλαρντάις, βέβαια, πάντα βρίσκει κίνητρα, ο έμπειρος προπονητής δεν πρόκειται να παρατήσει κανένα ματς. Ειδικά αυτό με τη Νιουκάστλ, κόντρα στην οποία έχει… παρελθόν, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον αντίπαλο προπονητή, Ράφα Μπενίτεθ, με τον οποίο είναι πολλά χρόνια στην κόντρα. Ως το τέλος η Εβερτον έχει να παίξει με Νιουκάστλ (εντός), Χάντερσφιλντ (εκτός), Σαουθάμπτον (εντός) και Γουέστ Χαμ (εκτός).

Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω Σίγκουρντσον (μέσος, 27/4), Χολγκέιτ (αμυντικός, 15/0) και οι μακροχρόνια απόντες. Bet info: Μετράει 8 νίκες και μία ισοπαλία στα 9 εντός έδρας φετινά ματς απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από αυτήν στη βαθμολογία. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Πίκφορντ – Κόλμαν, Κιν, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Γκουέιγ, Ντέιβις, Ρούνεϊ – Μπολάσι, Γουόλκοτ, Τοσούν ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Ρεπορτάζ: Μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν η πορεία της να ήταν μάλλον αδιάφορη, μια μέσα και μια έξω από την επικίνδυνη ζώνη, όμως τον τελευταίο 1,5 μήνα τα… σπάει και με τέσσερις σερί νίκες εξασφάλισε την παραμονή της, πιάνοντας το όριο των 40 βαθμών (41 έχει τώρα).

Με ανατροπή νίκησε την Αρσεναλ (2-1), βγάζοντας σε ένα ακόμα ματς πολύ ένταση και πάθος. Η όλη πορεία της φέτος πιστώνεται 100% στον Μπενίτεθ, ο οποίος κράτησε καλό το κλίμα στα αποδυτήρια όταν οι οπαδοί (αλλά και ο ίδιος) στην αρχή της χρονιάς τα έβαλαν ανοιχτά με τη διοίκηση, ενώ βοήθησαν πολύ και οι δύο χειμερινές προσθήκες: ο γκολκίπερ Ντουμπράβκα και ο δανεικός από την Τσέλσι, Κένεντι.

Στα τελευταία ματς της σεζόν έχει να παίξει με Εβερτον (εκτός), Γουέστ Μπρομ (εντός), Γουότφορντ (εκτός), Τότεναμ (εκτός) και Τσέλσι (εντός). Αγωνιστικά νέα: Μοναδική απουσία αυτή του εξτρέμ Ατσου (28/2). Bet info: Μετράει τέσσερις σερί νίκες. Τελευταία φορά που έκανε πέντε στη σειρά ήταν τον Νοέμβρη του 2014. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντουμπράβκα – Γέντλιν, Λασέλς, Λεζέν, Ντάμετ – Σέλβι, Ντιαμέ – Κένεντι, Πέρες, Ρίτσι – Γκέιλ (ή Σλιμανί) Πηγή: Kingbet.

net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος