544

Billaras

Κριτήριο η Ευρώπη και η πρώιμη!

Τι λέγαμε χθες γιά την…μουλάρα τη μπάλα; Τα είδατε ξανά. Δεν θέλει τώρα που να βαράς το κεφάλι σου. Η Μπράιτον δεν είχε νίκη όλο τον Οκτώβρη, ήταν η…χειρότερη ομάδα του μήνα (5 ματς-2 βαθμοί), δεν είχε νίκη με Ντε Ζέρμπι φυσικά. Και η Τσέλσι ανάποδα, δεν είχε ήττα με Πότερ, πήγε στο θέρετρο να παίξει με 9-3-0 (είχε να χάσει από 6/9 στο Ζάγκρεμπ που σήμανε το τέλος του Τούχελ).

Και στο 14′ είναι 2-0, τρώει ντόρτι (με…δύο αυτογκόλ παρακαλώ) και ξεγράφεις το ματς νωρίς νωρίς λες και έπαιξες την…Αγουλινίτσα. Θα μου πείτε “τι να πουν κι αυτοί που έπαιξαν Λίβερπουλ”; Αυτοί ας πρόσεχαν. Το 1,25 σε ομάδα αποδεδειγμένα προβληματική με το 2,45 σε ομάδα καλή είναι η μέρα με τη νύχτα. Α, να μην ξεχάσω, αναστήσαμε και την Πορτ Βέιλ (τι λεεί εδώ το BBC; “the Valiants picked up only their second home win since the opening day, and first since mid-September”).

Οποτε…συνεχίζουμε, παίζω προσεκτικά και απλά περιμένω, δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο.

Στο σήμερα, αφού έσβησα πάραυτα την Μπιλμπάο (άνευ Μουνιαϊν την ξέγραψα ακαριαία), έμειναν ξεκάθαρα έξι σημεία. Δυο “βατά” γερμανικά. Μπραουνσβάιγκ και Χοφενχάιμ. Τώρα να…αναστηθεί και η Σαντχάουζεν; Μιά νίκη σε δέκα ματς, απόντες, όλα ανάποδα της πάνε.

Και η Μπράουνσβάιγκ είναι η πιό φορμαρισμένη μακράν. Η δε Χοφενχάιμ φρέσκια και άνετη πάει στην Κολωνία που…περίμενε να παίξει στη Σλοβακία, τελικά έπαιξε Παρασκευή λόγω ομίχλης (φωτό), ταλαιπωρία σκέτη, απόντες άφθονοι, ντεφορμάρισμα. Και εδω προσθέστε ότι και η Μπραουνσβάιγκ και η Χοφενχάιμ έχουν σούπερ παράδοση! Τίμια δυάδα 2,15Χ2,55=5,48.

Τωρα να αναστήσουμε καμιά ακόμα; Τι να σας πω. Εγώ παίζω με ότι βλέπω.

Τα άλλα τέσσερα είναι μεγαλύτερα, 3αρια. Το ένα προέκυψε από μελέτη σήμερα, όπως ακριβώς πετάχτηκε η Μπιλμπάο έτσι προστέθηκε η Λέουβεν. Πολλες απουσίες και γκρίνια η Γάνδη.

Προσέξτε τώρα κάτι: Κολωνία μετά από ευρωπαικό και έρχεται κι άλλο, “τελικός” με τη Νις.

Γάνδη μετά από ευρωπαικό, και έρχεται κι άλλο, “τελικός” με Μόλντε!

Τα άλλα τρία τελευταία σημεία είναι η Βάμπεργκς, η Βίμποργκ και η Λιλ. Στις Κολωνία και Γάνδη, προσθέστε και τη Σίλκεμποργκ (επίσης έπαιξε Πέμπτη, επίσης ξαναπαίζει, “τελικό” με Αντερλεχτ) και τέλος, έχουμε και τη Μάλμε που παίζει με τη Βάμπεργκς, μια Μάλμε που επισης επαιξε Ευρώπη, ξαναχασε και έχασε και παίκτες.

Κοινώς, αν εξαιρέσουμε το Λιόν-Λιλ που είναι καθαρά σημείο φόρμας (πρώτη νίκη μετά από καιρό η Λίον με Μπλάν, σε τοπ φόρμα η Λιλ και επίσης με εξαιρετική παράδοση), στα άλλα το κίνητρο είναι μονόπατο και η ξεκούραση πάλι μονόπατη. Σίλκεμποργκ, Κολωνία, Μάλμε, Γάνδη όλες είναι ταλαιπωρημένες, έχουν κι άλλο ευρωπαικό ματς μπροστά τους (οι τρεις κρίσιμο).

Ο καθένας ας αποφασίσει τι θα παίξει και πως. Εγώ αποφάσισα. Δυαδα τα γερμανικά όπως ήδη ανέφερα και από τα τέσσερα μεγάλα θα πάρω τα τρία σε ένα trixie.

Εχω ένα δίλημμα. Να παίξω τα τρία που έχουν και πρώιμη αφήνοντας έξω τη Λέουβεν; Ή τα τρία που έχουν αντιπάλους με ευρωπαικά ματς πριν και μετά και να αφήσω τη Λιλ; Λέω να πάω με την πρώιμη παρέα.

Να παίξω δηλαδή Βάρμπεργκς (3,00), Λιλ (3,50) και Βίμποργκ (3,00) και να αφησω το Λέουβεν-Γάνδη (το Βέλγιο δεν έχει). Ολα θα είναι με πρώιμη λοιπόν, όπως και τα δύο της δυάδας. Και έκλεισα. Αντε να δούμε σήμερα μπας και….ξεμουλαρώσει.

Νέα στήλη Τρίτη, Δευτέρα βράδυ θα δειτε/ακούσετε νέο vidcast/podcast, στο chat δεν θα είμαι σήμερα γιατί θα πάω γήπεδο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras