3478

Billaras

Κριτήριο οι αποδόσεις…

Καλό μήνα σε όλους! Μπήκε και ο Νοέμβριος, έχει χειμωνιάσει, γιά ένα τετράμηνο γεμάτο, ως το Μάρτιο, θα έχουμε κρύο, γιορτές, μεγάλες νύχτες και…κουμάρι. Αντίθετα με τον Μάκη, το δικό μου πρώτο δίμηνο πήγε…ανάποδα. Με κέρδισε ο μπουκ τον Σεπτέμβρη, τον κέρδισα τον Οκτώβρη, σημειώσατε…Χ! Κυριολεκτικά ισοπαλία. Και στις μονάδες και στην τσέπη μου, δεν του παίρνω, δεν μου παίρνει τίποτα.

Θέλετε να είμαι 1000% ακριβής; Με το μπετ στην Λέιτον τέλη Αυγούστου, το πρώτο δικό μου, εκείνο στο Λιγκ Καπ που δεν είχα ακόμα κάβα και έγραψε ενώ δεν φαίνεται κάπου, τον κερδίζω κατά …90 ευρώ! Ψίχουλα, ισοπαλία. Ο Οκτώβρης παραδοσιακά γιά μένα είναι καλός, θα μπορούσε και καλύτερος (πολλά δοκάρια), του κάλυψα όμως ότι μου πήρε τον Σεπτέμβρη και πλέον…πάμε παρακάτω.

Χθες έριξα ένα μικρό μπετ 30 μονάδων στην Μπόλτον λόγω εξωφρενικής απόδοσης ( θα αφαιρεθεί σήμερα από την κάβα), αλλά ..πέρασε και δεν ακούμπησε, η ομάδα μου θέλει ψωμιά γιά να κάνει κάτι καλό, οριακά θα σωθεί (αν σωθεί), τιμητικό είναι το χθεσινό 2-1, μπορούσε να'χει χάσει πιό εύκολα. Αλλά γιά σήμερα έχει…πολλά ματς στο νησί. Το κακό είναι -το έγραψε ο Μάκης- μας…προλαβαν οι μπουκ.

Η διαλογή μου (γιά όλο το διήμερο) είχε 20 ματς. Σημερινά είναι 15!!! Από τα 15, τα έξι είναι μη εγγλέζικα, άρα έχω εννιά “δικά μας”, του νησιού. Προσέξτε τώρα από αυτά τα εννιά: Νιουκάστλ από 3.80 στο 3.50. Γ.Χαμ από 3.25 στο 3.10. Μπέρμιγχαμ από 7.00 στο 6.50. Κόβεντρι από 3.80 στο 3.40. Νοτς Κάουντι από 2.80 στο 2.75. Πλίμουθ από 3.00 στο 2.90. Εξι στα εννιά είχαμε πτώση τιμών.

Και…δύο ανόδους. Ντάγκεναμ από 4.75 στο 5.25 και Σουίντον από 3.60 στο 3.80. Και ένα αμετάβλητο, η Σκάνθορπ στο 6.50. Αυτά είναι τα εννιά αγγλικά σημερινά, τα οκτώ τα είχα αναφέρει και στην εφημερίδα, μόνο την Κόβεντρι πρόσθεσα. Και υπάρχει και…ένα δέκατο, το…δέκα το καλό ίσως; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αύριο! Στο 4.33 είναι τώρα. Μετά από….

σχεδόν δύο χρόνια (9 Δεκέμβρη του 2012, μέσα στην Σίτι, σκορ 2-3 με γκολ Φαν Πέρσι στο 90'), θα ξαναπαίξω Γιουνάιτεντ. Μέσα σε αυτή τη διετία, έχω μακράν τα..πρωτεία σε κόντρα της. Με έχει πληρώσει (η κόντρα της) όσο ελάχιστες. Ε, τώρα θα πάω μαζί της… Ας μείνω στο σήμερα. Τα μη εγγλέζικα ήταν Βακ Πέλετς (κι εδώ πτώση, από 3.00 στο 2.80), Γκιμαράες (4.

00), Θέλτα (17.00 ή 15.00 στο draw no bet ή 6.50 στο Χ-2), Μάλαγα (3.20), Λόκερεν (5.25) και Χέρενφεν (κι εδώ πτώση, από 6.00 στο 5.50). Βάλτε τώρα και Ρεν, Εργοτέλη, Κιέβο, Μπεσίκτας που'ναι αύριο και έχετε όλη τη εικοσάδα του διημέρου. Από αυτά τα μη εγγλέζικα, γιά σήμερα κρατάω Χέρενφεν και Θέλτα. Καλά και οι δύο, εξωφρενική απόδοση γιά Θέλτα, η Μπάρτσα μπορεί να ξεσπάσει, μπορεί …και όχι, να δούμε τα “απόνερα” του ντέρμπι.

Και στο φινάλε, όπως έγραψα και στην εφημερίδα, η…Γιαγκοστέρα είναι η Θέλτα και την έχω στο 17.00; Δυό μονά θα πάνε αυτά, στο dnb η Θέλτα (στο 15.00) και καθάρισα. Κρατάω στην άκρη μόνο την Βακ Πέλετς, να δω που θα την χωρέσω…. Επιστρέφω στο νησί. Από τα εννιά, αρχίζω ξεδιάλεγμα. Σκάνθορπ το πρώτο (θα ήταν…αρκετά φάντασμα), Μπέρμιγχαμ το δεύτερο (όσο κι αν με Ρόουετ στο πάγκο θα άλλάξουν πολλά, δεν ξέρω πόσο άμεσα θα βελτιωθεί και δύσκολα κοντράρεις το Μολινό, πόσο μάλλον σε ντέρμπι).

Κοιτάω τα άλλα επτά. Σβήνω Νιουκάστλ. Μεγάλη η πτώση, γιά 3.50 δεν ρισκάρω. Σβήνω και Γουέστ Χαμ. Κι εδώ γιά 3.10 (κι αν δεν παίξει ο Σακό) δεν ρισκάρω. ΟΛΑ στο στοίχημα καταλήγουν στην απόδοση. Γιά να φτάσουν στην εικοσάδα μου, καλά σημεία είναι. Και μακάρι να περάσουν. Αλλά είναι θέμα τιμής η τελική διαλογή… Πήγα στα πέντε. Σβήνω και Πλίμουθ.

Οχι στο 2.90, όσο κι αν έχει άμυνα-μπετόν και η Μπέρτον θα ψάχνεται χωρίς Ρόουετ στον πάγκο. Και μένουν τέσσερα… Στα δύο οι αποδόσεις ανέβηκαν, τις δέχομαι (Ντάγκεναμ και Σουίντον). Η μιά παλεύει βελτιωμένη (και γιά την Σριούσμπερι ένα ξέρω εδώ και χρόνια, ότι όσο καλή είναι εντός και σπάνια την κοντράρω, τόσο κακή είναι εκτός), η άλλη είναι σούπερ και σοβάρη.

Η Σουίντον δεν θα κολώσει με τίποτα, η ΜΚ Ντονς έχει υποστεί κι ένα σοκ από το Λιγκ Καπ (δεν είναι και λίγο από τα ντόρτια στην Μάντσεστερ να…ψηλώνεις απότομα και μετά με γκολ στο 87' και 92' να σε προσγειώνει η Σέφιλντ μεσοβδόμαδα). Νοτς Κάουντι…δεν γίνεται να μην παίξω, ακόμα και στο 2.75. Μας κάνουν πλάκα οι μπουκ; Δεν ξέρω αν ξέρουν κάτι, εγώ δεν ξέρω.

Γουόλσολ κοντράρω εύκολα, δεν έχω ενδοιασμούς, η καλύτερη, η πιό φορμαρισμένη, σε απόδοση αουτσάιντερ; Και μένει η Κόβεντρι… Να την βάλω στο παιχνίδι μου με πτώση από 3.80 στο 3.40; Η Λέιτον προφανώς και δεν είναι καλά, νίκη εντός δεν έχει ακόμα. Και -το ξέρετε- γουστάρω τον Πρέσλεϊ από τα χρόνια του στην Σκωτία. Θα το πάρει το ματς; Το ζυγίζω πολύ.

Θα πω όχι. Κάτι η απόδοση, κάτι η άμυνα της Κόβεντρι, με φοβίζουν και…δεν με συμφέρουν στο φινάλε. Αρα; Αρα πάω σε ένα yankee…περίεργο. Με δύο μεγάλα (Ντάγκεναμ και Σουίντον) και δύο μεσαία (γιά τα…γούστα μας), Βακ Πέλετς και Νοτς Κάουντι. Εδώ “στρίμωξα” και την αυστριακή, επίσης σημείο που…δεν γίνεται να αφήσω έξω, τα νούμερα μιλάνε μόνα τους.

Μπορεί τα δύο “μεσαία” να φαίνονται μικρά στα μάτια πολλών, αλλά δεν είναι. Η αξιολόγηση μου, έβγαζε Νοτς Κάουντι στο 2.25-2.30 και Βακ Πέλετς στο 2.35-2.40. Αρα καλός είμαι. Δύο με αξία, δύο με άνοδο στις αποδόσεις. Είπαμε, αυτές κάνουν παιχνίδι…. Εχω πλέον ένα yankee και δύο μονά. Κι έκλεισα; Οχι. Θα παίξω από σήμερα και αυριανά. Και ίσως να μην ανεβάσω στήλη αύριο.

Σε καλό μονό η Γιουνάιτεντ, σε δυάδα Κιέβο 1 και Μπεσίκτας 1. Γιά την Γιουνάιτεντ…ξέρω τι γίνεται στην άμυνά της, ξέρω ότι ένα (ή και δύο) γκολ μπορεί να τα φάει. Ε, ας πάω πάλι στο προπέρσινο 2-3 (γέλια). Μπροστά είναι καλά, γυρίζει και ο Ρούνει, εκτιμώ ότι η ισοφάριση στο 94΄ με την Τσέλσι, την τόνωσε πολύ ηθικά. Και η Σίτι δεν είναι καλά, “φωνάζει” αυτό.

Εκτός και ο Σίλβα, ντεφορμέ (και αμφίβολος) ο Τουρέ, αξίζει στο 4.33. Μπορεί να…ξαναπαίξω Γιουνάιτεντ σε…δύο χρόνια πάλι, αλλά -ξέρετε είναι και ψυχολογικό- ομάδα που με μεγάλο ποσοστό την “βρίσκω” (είτε υπέρ, είτε κατά), δεν την φοβάμαι. Οσο γιά την δυάδα; Γιά την Μπεσίκτας ουδέν σχόλιο, είναι απλά πολύ πιό σοβαρή και φορμαρισμένη, σωστή απόδοση.

Γιά την Κιέβο, αν είδατε εφημερίδα είχα…πάει ανάποδα. Εκανα κάτι που κάνω….όχι απλά σπάνια, αλλά…μιά φορά στα χίλια ματς. Τώρα πήγα με άσο. Το γύρισα. Γιατί εδώ οι μπουκ..μάλλον κάτι ξέρουν, Ιταλία είναι, με πιάνετε. Στην Αγγλία δεν κάνω τα στραβά μάτια. Στην Ιταλία, τα κάνω…. Τώρα έκλεισα, με παιχνίδι διημέρου. Κατά 90% δεν θα ανεβάσω στήλη αύριο, αν προσθέσω κάτι θα το δείτε στα σχόλια, να έχετε το νού σας.

Α, γιά να μην απορήσετε γιατί στην αρχική επιλογή είχα και Εργοτέλη αύριο: Γιατί περιμένω -αν χρειαστεί- κάποιο…χειρουργείο. Οι διαιτητές (και κυρίως οι παρατηρητές) που έχουν βάλει εκεί και στην Τρίπολη, “λένε πολλά”. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά γιά…Σούπερ Λίγδα μιλάμε…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.

510 μονάδες. Κάβα bet of the day: 2.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 2.360 μονάδες. Ποντάρισμα 1/11: Yankee (2-3-4): Νοτς Κάουντι 1 (2.75)-Βακ Πέλετς 2 (2.80)-Ντάγκεναμ 1 (5.25)-Σουίντον 2 (3.80), με 30 μονάδες οι ΠΕΝΤΕ δυάδες, με 40 μονάδες η έκτη δυάδα Νοτς Κάουντι-Βακ Πέλετς. Ακολούθως 15 σε κάθε τριάδα και 5 στην τετράδα. Ολο μαζί 255 μονάδες. Δυάδα Κυριακής: Κιέβο 1 -Μπεσίκτας 1 (6.

24) με 95 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Χέρενφεν 2 (5.50) με 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό Draw no Bet: Θέλτα (15.00) με 17 μονάδες. Δυαδα: Χέρενφεν 2 -Θέλτα 2 (dnb) (82,5) με 3 μονάδες. Μονό αποδεκτό Κυριακής: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 (4.33) με 130 μονάδες. Bet of the day: – Ανοιχτά μπετ: 550 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.960 μονάδες. Αν προσέξετε καλά, θα δείτε ότι το παιχνίδι μου δεν είναι μεγάλο.

Είναι διημέρου, μην το ξεχνάμε. Οι 225 μονάδες είναι αυριανές και…στοχεύουν ψηλά, μου δίνουν όλο το παιχνίδι πίσω. Επίσης, στο yankee έκανα διαφορετικό μπετ σε μιά δυάδα, αυτή που δίνει τα λιγότερα. Της έβαλα παραπάνω. Ο λόγος…προφανής. Θέλω με το μίνιμουμ να βγω και από πάνω. Η μικρότερη δηλαδή δυάδα αν τυχόν περάσει, να μου δώσει πίσω όχι απλά όλο το yankee, αλλά ουσιαστικά και όλο το σημερινό μπετ.

Αυτά μην περνάτε ντούκου… Καλό βόλι, ξανά καλό μήνα, τα λέμε και στο chat, γιά νέα στήλη αυτή τη στιγμή λέω “την Τρίτη”. Αν άλλαξει κάτι, αύριο θα το δείτε, μάλλον δεν θα αλλάξει, αλλιώς θα γράψω κάτι στα σχόλια αύριο μεσημέρι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras