828

Κώστας Ζαφείρης

Κρυφοκοιτάζουν την οχτάδα (update στο πινακάκι)

Γεια χαρά σε όλους.

Απόψε στο «Αστρομπάλ» η Βιλερμπάν υποδέχεται τη Μονακό σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την Ευρωλίγκα.
Και οι δύο το τελευταίο διάστημα χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό (περισσότερο η Βιλερμπάν), με την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ να μετράει 7 ήττες στα 9 τελευταία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τους φιλοξενούμενους του Σάσα Ομπράντοβιτς στο ίδιο διάστημα να έχουν ρεκόρ 3-6 (δύο κολλητές νίκες επί των Μακάμπι εντός και την προηγούμενη εβδομάδα στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν).


Στη 10η θέση η ομάδα του (ιδιοκτήτη) Τόνι Πάρκερ (8-10), μία νίκη μακριά από την 8η Εφές, ενώ ένα σκαλί πιο κάτω βρίσκονται οι Μονεγάσκοι με ρεκόρ 8-11.
Οι δυο τους έχουν παίξει άλλες δύο φορές τη φετινή σεζόν: στο ματς του πρώτου γύρου στο Πριγκηπάτο, η Βιλερμπάν είχε αποδράσει (84-85) με ένα τρίποντο του Χάουαρντ περίπου από το κέντρο του γηπέδου, ενώ για το πρωτάθλημα η Μονακό είχε επικρατήσει (εντός έδρας) 84-82.


Πάμε και στο ιατρικό δελτίο: σταθερά εκτός στους γηπεδούχους ο σημαντικός σμολ φόργουορντ Λάιτι (παραμένει στα πιτς), έξω ξανά και ο ταλαντούχος αθλητικός ψηλός Γουεμπανιάμα, ερωτηματικό ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του πρώτου γύρου, Χάουαρντ.
Από την άλλη πλευρά, η Μονακό έχει αμφίβολους τον πολύπειρο πλέι μέικερ Βέστερμαν και τον κομβικό ψηλό Ντόντα Χολ (πιο πιθανό να προλάβει ο δεύτερος).


Η αλήθεια είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η Μονακό δείχνει να πατάει καλύτερα από τη Βιλερμπάν, όμως εξακολουθώ να θεωρώ σοφτ τους Μονεγάσκους και την ίδια ώρα πιο σοβαρή – αλλά και καλύτερα δουλεμένη – την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ.
Πήγα με τον άσο.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης