1005

Skotostrious

Κυνηγώντας την έκπληξη…

Καλημέρα σε όλες και όλους. Κάποιες ειλημμένες υποχρεώσεις σήμερα με αναγκάζουν να είμαι αρκετά σύντομος οπότε χωρίς καθυστέρηση ας δούμε τις 2 σημερινές επιλογές.

Πρώτη επιλογή για σήμερα στην σπουδαιότερη κούρσα του φεστιβάλ στο Goodwood, τα Sussex Stakes, μια ιπποδρομία στην απόσταση του μιλίου και παρά το γεγονός ότι με βάση τα νούμερα είναι δύσκολο να κοντράρεις το φαβορί, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η φοράδα SNOW LANTERN ίσως μπορέσει να κάνει την έκπληξη το βασικότερο όλων είναι ότι δείχνει να ανταπεξέρχεται στο μαλακό έδαφος που θα αγωνιστεί σήμερα.

Εχει μια προοδευτική πορεία στη φετινή σεζόν καθώς σε κάθε κούρσα βελτιωνόταν και μια θέση για να φτάσει στη νίκη σε Group 1 κούρσα για φοράδες πριν 20 μέρες στο Newmarket τερματίζοντας την κούρσα με δυναμικό καλπασμό και δείχνοντας ότι έχει δυνάμεις. Η παρουσία του πολύ καλού τζόκεϋ Jamie Spencer αναμένεται να τη βοηθήσει καθώς συνηθίζει να ηρεμεί τα άλογα κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή από το ιρλανδέζικο φεστιβάλ και θα πάμε στην πιο σημαντική κούρσα της ημερίδας, το Galway Plate, ενα μαραθώνιο αγώνα στα ψηλά εμπόδια/φράκτες και στις τρέχουσες αποδόσεις θα στηρίξουμε τον MODUS (each-way) στη νέα του καριέρα μετά την μετακόμιση του από την Αγγλία σε στάβλο στην Ιρλανδία. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα χαμηλά εμπόδια τερματίζοντας τρίτος σε ανταγωνιστικό handicap και με αυτή την κούρσα στα πόδια του έρχεται σήμερα σαφώς πιο έτοιμος αγωνιστικά.

Θα αγωνιστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα στα βάρη σήμερα καθώς ο handicapper ήταν επιεικής μαζί του λαμβάνοντας υπόψιν την πολύ καλή σεζόν που είχε πέρσι στους αγγλικούς στίβους.

Συνοπτικά

Τετάρτη 28/07 17:35 Glorious Goodwood Qatar Sussex Stakes : SNOW LANTERN (6,00)

Τετάρτη 28/07 20:15 Galway Tote Galway Plate : MODUS (17,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Goodwood βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 021 , αρ : 11)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious