1134

Skotostrious

Κυνηγώντας το θαύμα…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Aρκετά πολυάσχολες προβλέπονται να είναι οι επόμενες εβδομάδες καθώς έχουμε τα μεγάλα ετήσια φεστιβάλ στις ιπποδρομίες με άλματα άλλα και το ξεκίνημα της σεζόν στον επίπεδο στίβο. Επίσης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχουμε εξίσου σημαντικά γεγονότα με τα οποία θα ασχοληθούμε και σήμερα.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ διεξάγονται τρεις σπουδαίες ιπποδρομίες, οι αντίστοιχες κλασικές που ξέρουμε στο νησί και συγκεκριμένα το Kentucky Derby τα Preakness Stakes και τα Belmont Stakes.

Η συγκεκριμένη τριάδα αγώνων αποτελεί το διάσημο Triple Crown of Thoroughbred Racing, μια διάκριση που δίνεται στην σπάνια περίπτωση που το ίδιο άλογο κερδίσει και τις 3 κούρσες, κάτι που από το 1875 όπου για πρώτη φορά είχαμε διεξαγωγή και των τριών ιπποδορμιών έχει συμβεί μόλις 13 φορές. Μια και πρόκειται για ιπποδρομίες για τριετείς κάθε άλογο έχει μόνο μια ευκαιρία να κερδίσει το τρόπαιο και την φήμη που θα το συνοδεύει για πάντα.

Στη φετινή έκδοση των συγκεκριμένων ιπποδρομιών έχουμε μια πολύ ισχυρή συμμετοχή στο πρόσωπο του LIFE IS GOOD το οποίο εκπαιδεύει ο σπουδαίος Bob Baffert που θα προσπαθήσει να γίνει ο πολυνίκης του θεσμού με 3 νίκες μετά από αυτές των American Pharoah (2015) και Justify (2018). Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό άλογο το οποίο στην τελευταία του έξοδο στις 6 Μαρτίου σε πολύ δυνατή Group 2 κούρσα στην οποία είχε να αντιμετωπίσει και μεγαλύτερα ηλικιακά άλογα πραγματικά εντυπωσίασε με το πως παρά το γεγονός ότι δεν έτρεξε με σταθερότητα, κατάφερε μετά το βιράζ να “απογειωθεί” πραγματικά τερματίζοντας πρώτο με διαφορά πάνω από 10 μήκη από το δεύτερο.

Για την επίδοση του αυτή του δόθηκε το Beyer Speed Figure* 107 που το τοποθετεί στην κορυφή του ανταγωνισμού μέχρι στιγμής για τη σεζόν. Στον στοιχηματισμό ante-post* για το Kentucky Derby έχει απόδοση 3,00 που είναι η χαμηλότερη που έχει δοθεί ποτέ σε αυτή τη χρονική στιγμή πριν τη συγκεκριμένη κούρσα. Αν είναι σε καλή κατάσταση και αγωνιστεί στις τρεις ιπποδρομίες πιστεύω πως έχει πολύ καλές πιθανότητες να επιτύχει αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα.

* Beyer Speed Figure : σύστημα κατάταξης των καθαρόαιμων αλόγων στην Βόρεια Αμερική που καθιερώθηκε το 1970.

* Ante-post : στοιχηματισμός αρκετό καιρό πριν γίνει η κούρσα στην οποία συνήθως δίνονται αποδόσεις αρκετά μεγαλύτερες από αυτές την ημέρα της κούρσας. Ο στοιχηματισμός ante-post έχει το ρίσκο ότι αν τελικά το άλογο δεν αγωνιστεί χάνουμε το ποντάρισμα εκτός αν η κούρσα είναι σε στάδιο NRNB (non runner no bet).

Συνοπτικά

To Win US Triple Crown 2021 : LIFE IS GOOD (17,00)

Για να ποντάρουμε τη συγκεκριμένη επιλογή κάνουμε το εξής : πάμε στις Ιπποδρομίες / Μακροχρόνιο Στοίχημα / Μακροχρόνια – Ειδικά Τριπλά

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious