509

Skotostrious

Κυριακάτικη βόλτα στην εξοχή-UPDATE !

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Δύο αρκετά δυνατές ημερίδες πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή σε Huntingdon και Fairyhouse με υψηλού επιπέδου ιπποδρομίες από τις οποίες φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά καλές στοιχηματικές επιλογές. Ας δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει το σημερινό μενού.

Ξεκινάμε από την Ιρλανδία και το ιπποδρόμιο του Fairyhouse σε μια κάρτα που έχει 6 κούρσες επιπέδου Grade B και άνω κάτι που την κατατάσσει σε μια από τις πιο δυνατές ημερίδες του ετήσιου καλενταριού και η πρώτη μας στάση θα γίνει στην δεύτερη κούρσα του προγράμματος, μια Grade 3 ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια για νεαρά άλογα (επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο σε τριετείς) και θα στηρίξουμε τον ένα από τους εκπροσώπους του πολυνίκη εκπαιδευτή Willie Mullins, τη φοράδα LOSSIEMOUTH.

Πρώτη της κούρσα επί βρετανικού εδάφους καθώς μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία, έρχεται από ένα πολύ δυνατό γενεαλογικό δέντρο και η φήμη της έχει φτάσει πριν την ίδια καθώς είναι το φαβορί μέχρι τώρα για την Triumph Hurdle στο φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham πιθανόν λαμβάνοντας υπ΄όψιν τήν εντυπωσιακή της εμφάνιση στο Auteutil στην πρεμιέρα της στους στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεν είναι η πρώτη επιλογή του στάβλου βέβαια καθώς ο πρώτος αναβάτης Paul Townend επέλεξε να οδηγήσει τον Zarak The Brave, άλλα συγκρίνοντας τις μέχρι τώρα παρουσίες τους ειδικά σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να στηρίξουμε την φοραδίτσα στην φετινή πρεμιέρα της.

Παραμένουμε στο Fairyhouse και πάμε στην τέταρτη κούρσα, μια Grade 1 ιπποδρομία για αρχάριους (novices) στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) όπου αγωνίζεται ο εξαιρετικός MARINE NATIONALE.

Πολλά υποσχόμενος δρομέας έχει ξεκινήσει την καριέρα του με το απόλυτο 3/3 στις μέχρι τώρα εξόδους του και ειδικά η τελευταία του κούρσα πριν σχεδόν δύο μήνες ήταν εντυπωσιακή όταν και κέρδισε πολύ άνετα παρά το γεγονός ότι έτρεξε πολύ χαλαρά απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό. Δείχνει πως έχει πάρα πολλές δυνατότητες και περιθώρια μεγάλης βελτίωσης και αν καταφέρει ο αναβάτης του να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο θα τρέξει σήμερα, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας επιλογές και μεταφερόμαστε σε αγγλικό έδαφος, στο ιπποδρόμιο του Huntingdon, στην έκτη κούρσα της ημερίδας, μια Grade 1 ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια (fences). Εκεί αγωνίζεται ο PIC D’ORHY, ένας εξαιρετικός δρομέας ο οποίος έρχεται τη φετινή χρονιά να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις τις οποίες πραγματοποίησε την περσινή σεζόν, όντας νικητής 2 φορές σε κούρσες Grade 2 και πολύ καλούς αγώνες σε Grade 1.

Στην φετινή του πρεμιέρα κέρδισε πολύ άνετα όπως ήταν και αναμενόμενο σε κούρσα προετοιμασίας για τις μεγάλες ιπποδρομίες της σεζόν μετά και από ένα μικρό χειρουργείο στο αναπνευστικό του. Εκπροσωπεί τον πολυνίκη άγγλο εκπαιδευτή Paul Nicholls και αν καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό του και τον τρόπο που του αρέσει να αγωνίζεται μπαίνοντας επικεφαλής στην κούρσα και οδηγώντας την σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει και σήμερα.

Update : Χαλαρό το πρόγραμμα των ιπποδρομιών σήμερα Δευτέρα άλλα ίσως υπάρχει μια στοιχηματική ευκαιρία στο αουτσάιντερ SMART LASS που αγωνίζεται στην πέμπτη κούρσα της ημερίδας στο Musselburg. Σκόραρε δύο φορές σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσες στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο το 2021 και αντί για το συνηθισμένο διάλειμμα που κάνουν τα άλογα στις κούρσες με εμπόδια, αγωνίστηκε κανονικά στον επίπεδο στίβο (Flat Racing) κάτι που το φέρνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αγωνίζεται με το λιγότερο βάρος στα handicap απέναντι στον ανταγωνισμό και με την παρουσία του αξιόλογου τζόκεϋ Connor O’Farrell που αντικαθιστά έναν εκπαιδευόμενο ο οποίος οδηγούσε μέχρι πρότινος την επιλογή μας, πιστεύω πως έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Συνοπτικά :

Δευτέρα 05/12 16:10 Musselburg Racing TV Profits Returned To Racing Handicap Hurdle : SMART LASS (6,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious