1721

Billaras

Κόντρα ομάδων που ξεκίνησαν καλά!

Τι έγινε ρε παιδιά, που πήγατε όλοι; Γιατί μας αφήσατε εδώ μονάχους κι έρμους με τον Μάκη; Βγήκα το πρωί να πάρω τα “καθιερωμένα” (καφεδάκι, τυροπιτούλα, ψωμάκι, τσιγάρα) και…δεν βρήκα ανθρωπο έξω να πω μιά καλημέρα! Πάω στο φούρνο, κλειστός. Μπίνγκο. Πάω στο καφέ, κλειστό. Τόμπολα. Εκανα βόλτες να βρω τα …βασικά. Ολοι στις παραλίες είστε εξαφανισμένοι, σε βλέπω εσένα τώρα, πήρε το tweet και μπήκες να διαβάσεις, αλλά σκούπισε πρώτα τα χέρια σου βρε άνθρωπε, στάζουν θάλασσα (γέλια)! Είμαστε στη…ντάλα επάνω λοιπόν, 10 Αυγούστου, η εβδομάδα που δεν κινείται φύλλο.

Και κάνει και μιά ζέστη…βαρβάτη. Αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω ρε! Εμ θα φύγω κι εγώ σε 8 μέρες, εμ έχω τις…αγγλιδούλες να μου κάνουν παρέα!

Με πλακατζίδικη διάθεση γράφω. Κι ας μην είμαι σε κάποια παραλία. Εχω τη μπαλίτσα για παρέα, έχω κι εσάς. Μιά χαρά είμαστε. Μεσοβδόμαδα είδαμε κάμποσα ματς, όλα τα ελληνικά, πληρωθήκαμε κιόλας, να’ναι καλά η Ντάγκεναμ.

Είπαμε, τα…ίδια λεφτά πληρώνουν με τις “γνωστές” αυτές οι ομαδίτσες. Αρκέι να τις κατέχεις. Τέτοια σημεία τα καμαρώνω λίγο, περνάνε “ντούκου” και τα λατρεύω. Οταν αριστερά-δεξιά παίζουνε παρολάκια με over στα προκριματικά του σεντονιού, εδώ έχουμε…άλλα κόλπα και πολύ τα γουστάρω.

Επιστρέφοντας σε όσα είδαμε, με εντυπωσίασε ο Ατρόμητος και οφείλω να το καταθέσω.

Νέα ομάδα (7 νέα πρόσωπα αν δεν κάνω λάθος), νέος προπονητής, σε καλή έδρα μέσα, με καλή αντίπαλο επίσης. Και στάθηκε μιά χαρά. Γιά την εποχή εξαιρετικά. Σε γενικές γραμμές, πλην Αρη, οι άλλες τέσσερις ομάδες μας θα έλεγα…not bad. Καλά τα πήγαν. Πάντα τηρουμένων αναλογιών και εποχής. Προφανώς θέλουν δουλειά, προφανώς είχαν “θέματα”, αλλά το ταμείο ήταν συνολικά θετικό…

Από εκεί και πέρα, χθες απόλαυσα πραγματικά το αφιέρωμα του Μάκη γιά την Premier League, όσοι δεν το διαβάσατε, κάντε το άμεσα.

Πέραν των χιλιάδων λέξεων, η ποιότητα κάνει τη διαφορά, όχι η ποσότητα. Περίμενε, τέλειωσαν οι μεταγραφές και μετά ανέβασε. Ολα στο πιάτο, πραγματικά απολαυστικός. Και το βραδάκι είδα και την Λίβερπουλ, πήρα και την πρώτη πρέζα της σαιζόν από Premier, συνολικά είδα 7-8 ματς μεσοβδόμαδα, στάνιαρα που λέμε. Και πάμε…στο παρασύνθημα.

Στα φρέσκα.

Η τακτική μου η ίδια. Μελέτησα και τις άλλες Λίγκες, ξεκίνησε και η Γαλλία, η Πορτογαλία, έχουμε και γερμανικό κύπελλο, αλλά εδω…επιμένουμε αγγλικά. Ομολογώ ότι “σκάλωσα” λίγο με την Λούμπεκ στην Γερμανία και με την Σερβέτ στην Ελβετία, αλλά έκανα πίσω. Στις 10 Αυγούστου δεν χώνομαι σε οτιδήποτε μη εγγλέζικο, ειδικά αν δεν είμαι ειδικός ή δεν έχω εικόνα.

Οπότε, πάσο και πάμε στις…δικές μας. Ξεκινάω με το βασικό: Μάπα το πρόγραμμα. Εντελώς. Πέραν του γεγονότος ότι ειχαμε μεταγραφικό οργασμό και αλλάξαν πολλά τα τελευταία 24ωρα (Αντι Κάρολ οε οε οε, ζούσαμε να σε ξαναδούμε με φανέλα της Νιουκάστλ), είναι και κακά τα σταυρώματα. Η Premier… σβήστηκε όλη. Η μοναδική στάση που “κάπως” έκανα ήταν στο Λέστερ-Γουλβς αύριο γιατί αυτό το 3,60 κάπως μου χτύπησε στο μάτι.

Το αφήνω, αν μου τη δώσει αύριο ίσως δείτε update. Τα άλλα καθαρό πάσο. Στην Championship η σοβαρή σταση έγινε στο Χαλ-Ρέντινγκ, ο Μάκης το πόνταρε τελικά, εγώ θα το αφήσω. Τέσσερις μεταγραφές η μιά, πέντε η άλλη, άντε βρες άκρη. Πάντως αν μου βάζατε μαχαίρι στο λαιμό, διπλό θα έπαιζα κι εγώ.

Στην 1η η στάση έγινε στο ΜΚ Ντονς-Σριούσμπερι, αλλά πάσο κι εδώ τελικά, αφού δεν έχω εικόνα των Ντονς (δεν έπαιξαν στην πρεμιέρα, αυτό μπορεί να είναι καλό, μπορεί και κακό). Οπότε…τι παίζω;

Απαξ και ο κορμός που είχα από προχθές σβήστηκε, τα ξανακοίταξα όλα σήμερα. Κατέληξα σε δύο. Η μιά είναι…ξανά η Ντάγκεναμ.

Εφαγε μιά πίεση, έπεσε από το 3,00, αλλά οκ, την βρίσκω ακόμα στο 2,95 και το δέχομαι. Ηταν όπως την περίμενα την Τρίτη, αποτελεσματική, έχει το υλικό και τον προπονητή, γενικά έχει το ύψος. Και η Χάλιφαξ; Εδώ σηκώνει κουβέντα. Η μοναδική με “δύο στα δύο” ως τώρα και μπράβο της. Αλλά προσέξτε: Γράφει ο Μάκης στο αφιέρωμά του γιά τις “μικρές: Ερωτηματικά και εδώ.

Ο προπονητής της, Φούλαρτον, την παράτησε 19 ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν και ο νέος μάνατζερ, ο 34χρονος Πιτ Γουάιλντ, έπεσε απευθείας στα βαθιά. Επιπλέον αντιμετώπισε και προβλήματα με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της, κάτι που δυσκόλεψε την προετοιμασία της (τα φιλικά τα έδωσε σε άλλες έδρες). Εκανε μόλις 4 μεταγραφές, ενώ έχασε τον καλύτερό της παίκτη, τον εξτρέμ Κοσίλο που πήγε στη Φάιλντ.

Γκρίνια και από τον κόσμο, γενικά δεν θα είναι εύκολη η σεζόν”. Εκανε τόσο λάθος ο Μάκης ή τόσο λάθος οι μπουκ που όντως την είχαν γιά οριακη σωτηρία; Δεν νομίζω. Σε βάθος χρόνου θα έρθει στα ίσια της. Και δεν αποκλείω σήμερα να ξεκινήσει να “κατηφορίζει”. Πάω με την αρχική μελέτη λοιπόν, όχι με τα αποτελέσματα και δέχομαι να παίξω Ντάγκεναμ στο 2,95.

Πάμε και στο άλλο. Που είναι η Πιτέρμπορο. Κακή ήττα και κακή πρεμιέρα. Δεκτόν. Αλλά στις πρεμιέρες αυτά δεν είναι κάτι περίεργο, συμβαίνουν. Πάω πάλι βάση αρχικής μελέτης. Γιά να μην τα γράφω εγώ, κάνω πάλι copy από το αφιέρωμα του Μάκη: Ο Ντάρεν Φέργκιουσον ανέλαβε τον Γενάρη και μπορεί να μην την οδήγησε στα πλέι οφ, όμως είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την πρόσφατη ιστορία της Πίτερμπορο.

Την οδήγησε στο παρελθόν σε τρεις ανόδους! Εκανε καλές κινήσεις μεταγραφικά, με την επιστροφή του πολύ αγαπητού στον κόσμο, Τζορτζ Μπόιντ (έφτασε να παίζει μέχρι και Πρέμιερ Λιγκ τα προηγούμενα χρόνια) να ξεχωρίζει. Πολύ καλή κίνηση και του Μο Εϊσα που μπορεί να μην έπιασε στη Μπρίστολ Σίτι (Τσάμπιονσιπ), αλλά νωρίτερα έκανε… παπάδες στη Τζίλιγχαμ.

Μεταγραφές έγιναν και στην άμυνα, που και πέρσι ήταν το μεγάλο πρόβλημά της. Ξεχωρίζει ο Μαρκ Μπίβερς, ένας στόπερ που έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Τσάμπιονσιπ με Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μίλγουολ και Μπόλτον. Την Πίτερμπορο την έχω δυνατά για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο”. Και έχουμε την Οξφορντ από την άλλη.

Καλή πρεμιέρα, παλληκαρίσιο και δίκαιο Χ στη Σάντερλαντ. Ομως, στο τέλος θα είναι κάπου 12-16η θέση, να με θυμάστε. Σιγά το θηρίο. Η Μπόρο περίμενω να τσιτωθεί, να αντιδράσει, δεν πούλησε και την τελευταία μέρα των μεταγραφών τον 1ο της περσινό σκόρερ, κάτι λέει κι αυτό. Και βλέπω 3,35. Λέω να το τιμήσω.

Με λίγα λόγια; Κοντράρω δύο ομάδες που πήγανε καλά είτε σε δύο ματς (Χάλιφαξ) είτε σε πρεμιέρα (Οξφορντ).

Και παίζω δύο που τις περιμένω ψηλά. Λίγα χρήματα, ένα να έρθει θα είμαι σούπερ, έχω παίξει μόλις τρία σημεία ως τώρα, έχουν περάσει τα δύο, αν κλείσω το Σάββατο με 3 στα 5 (ένα σημερινό δηλαδή), θα πιώ χαλαρός τον απογευματινό καφέ μου. Αν βγει η δυάδα; Θα πιώ….κοκτέιλ (γέλια). Αν δεν βγει κανένα; Σιγά τα αυγά, δεν θα κάτσω να σκάσω. Νέα στήλη την Τρίτη, αν δω κάτι αύριο θα έχουμε update, αν έχει απομείνει κανένας μπροστά σε υπολογιστή θα μπω στο chat την ώρα των αγώνων, κατά τις 5 δηλαδή!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras