1199

Κώστας Ζαφείρης

Κόντρα στα δεδομένα

Γεια χαρά σε όλους.

Στη Μαδρίτη έριξε χιόνι χωρίς προηγούμενο και η… μπάλα πήρε και το μπάσκετμπολ.

Η Liga Endesa ανέβαλε (για πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) τα παιχνίδια Φουενλαμπράδα – Ανδόρα και Εστουδιάντες – Σαραγόσα.

Σε έναν… άλλον κόσμο, στην Ανδαλουσία θα γίνει κανονικά το βράδυ το τζάμπολ στο ματς Μάλαγα – Μπασκόνια.

Σε ρόλο αουτσάιντερ και μάλλον δικαιολογημένα οι Ανδαλουσιανοί, αφού και σε καλή αγωνιστική κατάσταση δεν είναι (5 ήττες στα 6 τελευταία σε ACB και Γιούροκαπ) και απουσίες έχουν (Ντίαθ, Μέκελ, Σουάρεθ) και έλλειψη κινήτρου όσον αφορά το Copa del Rey (συμμετέχουν οι οχτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας στο φινάλε του πρώτου γύρου, η Μάλαγα είναι από πάνω σε όποιες ισοβαθμίες προκύψουν).

Από την άλλη, η Μπασκόνια με τους Χένρι και Πολονάρα οδηγούς το παλεύει για τα πλέι οφ στην Ευρωλίγκα (την Πέμπτη στη Βιτόρια έβαλε φρένο στην ΤΣΣΚΑ), ενώ στην ACB είναι στην τετράδα αλλά αισθάνεται την ανάσα της Μπούργος. Οπότε βαθμολογικά και εν όψει κλήρωσης του Copa del Rey οι Βάσκοι έχουν σήμερα ένα κίνητρο παραπάνω…

Ωστόσο και οι δύο έχουν μπροστά τους σημαντική και κρίσιμη εβδομάδα.

Η Μάλαγα υποδέχεται την Τετάρτη την Μπανταλόνα στην πρεμιέρα του TOP-16 του Γιούροκαπ, ενώ η Μπασκόνια έχει «διαβολοβδομάδα» με Φενέρ στην Τουρκία την Τρίτη και επίσκεψη στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι.

Παρά τις απουσίες που έχει η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο πιστεύω ότι σήμερα δεν θα βγει αδιάφορη στο παρκέ και θα παίξει το μπάσκετ που μπορεί (γιατί καλό υλικό έχει) έχοντας έναν σημαντικό λόγο: να μην συνηθίσει στις ήττες πριν τα δύσκολα και σημαντικά που έρχονται.

   

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης