612

Billaras

Κόντρα στις προβληματικές!

Οπως έγραψα χθες γιά τη σημερινή Kingbet, οι μπουκ πρέπει να ήπιαν τα πρώτα τους φετινά ποτά στην υγεία των κορόιδων. Σίτι 3-3, Λίβερπουλ 2-1, Τσέλσι 3-0. Η πρώτη περσινή τρίαδα της Premier League. Πλήρωνε “ενα και τίποτα” το κάθε διπλό. Συνέβησαν και αλλού (Λεβερκούζεν-Λειψία-Ντόρμουντ ας πούμε, 2η-3η-4η περσινές στη Γερμανία), αλλά τα “τούβλα” παίζονται πάντα στο Νησί.

Κοινώς…έκλαψαν μανούλες, βάση αποτελέσματος και εικόνας μόνο η Αρσεναλ δικαιολόγησε πλήρως τον μεγάλο φαβοριτισμό της.

Επί του αγωνιστικού, ομολογώ ότι με εντυπωσίασε άκρως θετικά χθες βραδυ ο Τεν Χααγκ που-ανάσταση- άφησε πάγκο τον τοξικό (Ρονάλντο) και τον άμπαλο (Μαγκουάιρ), έβαλε το νέο αίμα, τα τρεχαντήρια και χτύπησε εκεί ακριβώς που πόναγε την Λίβερπουλ.

Με το…ίδιο όπλο, με το πρέσσινγκ και τα τρεξίματα την γονάτισε. Σαφώς η Λίβερπουλ πονάει από απόντες, αλλά και όσοι έπαιζαν ήταν κάκιστοι (Φιρμίνο, Φαν Ντάικ, παίκτες που έχει απαιτήσεις). Τι μου έκανε άκρως αρνητική εντύπωση; Ο Κλοπ. Οχι γιά το ματς. Γιά το post game. Τι δήλωσε; Οτι…έπρεπε να έχουν κερδίσει; Οτι έκαναν πολλές φάσεις; Ντόινγκ.

Τα’χε πιεί ή μας δούλευε ο Γερμανός; Τον εκτιμώ απεριόριστα αλλά χθες θύμησε…έναν Ρουμάνο προπονητή που είναι σε ελληνικό πάγκο (γέλια): “Για μένα κέρδισε η Λίβερπουλ”!

Τα αφηνουμε όλα, πάμε στα φρέσκα. Ναι, έχει σεντονάκι και μάλιστα καθοριστικές ρεβάνς, παίζονται τα…μαρούλια των ομίλων απόψε κι αύριο. Και γενικά παίζονται οι όμιλοι και στις τρεις ευρωπαικές διοργανώσεις.

Δε θα πρωτοτυπήσω. Με ξέρετε. Θα δω μπάλα (μαζί σας στο chat) αλλά ως εκεί. Αν δω κάτι live καλώς. Pre game τίποτα, δεν με απασχολούν. Ούτε αύριο.

Οπότε…Λιγκ Καπ Αγγλίας! Τα…γνωστά. Τα έγραψε και ο Μάκης που επέστρεψε από τις βουτιές του, θέλουμε ρίσκο, έμπνευση, γνώση, λίγο από όλα. Φαβορί δεν κοιτάμε καν, ένα κουλό ψάχνουμε, μπορεί να φτάσει έστω ένα!

Δεύτερος γυρος, μέσα και οι ομάδες της Premier πλην των επτά ευρωπαίων, νοκ άουτ, χωρίς ρεβάνς και χωρίς παρατάσεις, πέναλτι άμεσα μετά τα 90′ αν έχουμε ισοπαλία.

Ο παρανομαστής είναι περίπου κοινός. Πλην Μπράντφορντ φυσικά. Αυτή είναι άλλο κεφάλαιο.

Η -λατρεμένη- Μπράντφορντ (θα την υποστήριζα αν δεν ήμουν Μπόλτον, της έχω αδυναμία) ψοφάει γιά μεγαλεία. Τι στο καλό κάνεις στην 2η Αγγλίας βρε κούκλα μου; Βαρύ όνομα, βαρύ γήπεδο, τι να λέμε. Και προπονητής Μαρκ Χιούζ, επίσης βαρύ όνομα.

Προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Χαλ, βασικοί θα μπουν λογικά, θα το χτυπήσουν όσο πάει. Η Μπλακμπερν τρώει φάπες καλές τελευταία, κάτι δεν πάει καλα, ίσως έχει επηρεαστεί από τον αρχισκόρερ Μπρέρετον, o οποίος δεν ανανεώνει και τον θέλει (τουλάχιστον) η Εβερτον, είναι γενικά φευγάτος. Το κερασάκι βέβαια ότι ο Χιούζ ξέρει -και τον ξέρουν- καλά τη Μπλάκμπερν, κάποτε και παίκτης και κυρίως προπονητής της, είχε πάρει βραβειο…αγριάδας, δεν κάνω πλάκα, έριχνε το περισσότερο ξύλο στην κατηγορία μαζί του, κορυφή σε κάρτες ήταν! Είχε και ένα “παράσημο” γκάφας, τον είχε αποκλείσει ο Δώνης (επίσης κάποτε παίκτης της Μπλάκμπερν) με τη Λάρισα, στο UEFA του 2007! Τέλη Σεπτέμβρη, ήρθε η Μπλάκμπερν στον κάμπο, το έπαιζαν υπερόπτες, αλαζόνες και “δεν σας βλέπουμε”, δεν έκαναν καν προπόνηση, τους πήγε ο Χιουζ στο Πήλιο γιά μπάνιο! Και μετά…ήρθε ο έρωτας, 2-0 καθαρό, ο Μπακαγιόκο το 1ο (τον έβαλα φωτό τιμητικά γιά την τεράστια Λάρισα, είναι η φάση του γκολ) και ο Κλέιτον το 2ο.

Και στη ρεβάνς 2-1 και πρόκριση τα “αλογάκια”, τέζα η Μπλάκμπερν του Χιούζ! Απόψε πάντως πιστεύω ότι πάλι η Μπλακμπερν θα πέσει τέζα αλλά ο Χιουζ θα πανηγυρίσει.

Τα άλλα τέσσερα όμως, το έγραψα ήδη, έχουν κοινό παρανομαστή.

Τέσσερις προβληματικές ομάδες της Premier League, όλες εκτός έδρας με “μικρές”. Και με ίδιες αποδόσεις.

Εβερτον-Αστον Βίλα-Λέστερ-Σαουθάμπτον! Γιά την Εβερτον τα εχουμε πει, η Βιλα είναι σκέτη απογοήτευση ειδικά εκτός έδρας, η Λέστερ είναι πραγματικά περίεργη φάση, δεν παίρνει κανέναν, αιμορραγεί συνεχώς, ο Ρότζερς δεν εκθέτει πραγματα αλλά σίγουρα “κάτι παίζει” από πίσω, ενώ η Σαουθάμπτον έκανε νίκη μεν, αλλά γενικά δεν πείθει φέτος (ούτε εμένα, ούτε κανέναν).

Η πέμπτη θα ήταν η Γουλβς, αλλά την αφήνω. Την εχει ο Μάκης άλλωστε. Γιατί την αφήνω; Γιατί μου άρεσε με την Τότεναμ. Γύρισε ο Μουτίνιο, καλός ο νέος χαφ Νούνιες, γύρισε και ο Χιμένες, είδα πραγματάκια. Οπότε εγώ κάνω πάσο εκεί.

Στα άλλα τέσσερα έχω περιπου ίδιες αποδόσεις. Στο 7,50 η Κέμπριτζ, στο 7,00 η Μπόλτον μου, στο 7,00 η Στόκπορτ και στο 7,50 η Φλίτγουντ.

Και αν θέλετε, όλες (και οι τέσσερις) δίνουν 4,00 γιά πρόκριση (ας είναι και στα πέναλτι), όλες δίνουν 5,50 στο draw no bet και 2,75 στο 1-Χ (δε). Αν σας αρέσουν, διαλέξτε και πάρτε, διαλέξτε και τρόπο κάλυψης, παίζει και το ασιατικό. Εχουν και πρώιμη πληρωμή όλα.

Το θέμα είναι πλέον απλό: Ποιές απ’ τις μεγάλες θα δούνε ως “αποκούμπι” το Λιγκ Καπ γιά να πάρουν λίγο επάνω τους; Ποιές “μικρες” το…έχουν, το πιστεύουν, θα το χτυπήσουν; Η Μπόλτον μου πχ θα το πάει στα κόκκινα, τον ξέρω τον Εβατ, θα το χτυπήσει.

Η Κέμπριτζ; Είναι…πονηρή ομάδα, θυμίζω πέρυσι-αρχές του έτους μάλλον- μιά τρελλη κηδεία στη Νιουκάστλ στο FA CUP! H Στόκπορτ μπήκε ως φαβόρα στην Λιγκ 2 αλλά δεν τα πάει καλά, είναι σε…πολιτισμικό σοκ. Μήπως όμως άνευ άγχους φαβορί δούμε να παίζει μπαλίτσα (που ξέρουμε ότι μπορεί); Σημείωση: Μπόλτον και Φλίτγουντ είναι και τηλεοπτικά, αυτό μετράει πολύ, εξτρά κίνητρο.

Προφανώς και ρισκάρουμε, για 7αρια μιλάμε. Μπορεί να φάμε και 2-3 γκολ, μέσα στο μενου είναι.

Τα πέντε (μαζί με την Μπράντφορντ) είναι πολλά. Θα αφήσω έξω Κέμπριτζ και Φλίτγουντ, τα δύο 7,5αρια. Ενστικτό περισσότερο, ψυχανεμίζομαι.

Και θα παίξω τα άλλα τρία. Σε Στόκπορτ και Μπόλτον σκεφτόμουν αν θα έπαιζα πρόκριση (4,00 έκαστο) ή “στα ίσα” τη νίκη (7,00 έκαστο).

Λέω να ρισκάρω όσο πάει. Στα ίσα. Ο καθένας όμως ας τα ξαναδεί. Τρία μονά, βάρος στη Μπράντφορντ προφανώς, ενώ κάτι πολύ ψιλό ρίχνω και στις δυάδες με Μπράνφορντ, μπας και!

Νέα στήλη σίγουρα Σάββατο, απόψε και Πέμπτη στο chat, αύριο όμως θα απουσιάζω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras