1563

Μάκης Μηνδρινός

Κύπελλο και Ευρωλίγκα

Χαιρετώ! Την ώρα που η Λέιτον Οριεντ ισοφάριζε στο 92’ τη Γκρίμσμπι σε 1-1, η Σαουθάμπτον έκανε εμφανισάρα στο Λέστερ παίρνοντας ένα απόλυτα δίκαιο τρίποντο και μάλιστα με ανατροπή. Το έχουμε ξαναπεί, η χημεία είναι το Α και το Ω στο στοίχημα! Οσο σημαντικό είναι να βρεις τα σωστά παιχνίδια για να ποντάρεις, άλλο τόσο είναι να κάνεις και τη σωστή χημεία.

Αυτό σε συνδυασμό με τον τρόπο παιχνιδιού αποτελούν τον… οδηγό για την επιτυχία.

Επειδή πρέπει να βλέπουμε και πίσω από τα σκορ, το 1-1 στο Λέιτον – Γκρίμσμπι ήταν δίκαιο. Η Λέιτον ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τις σπουδαιότερες ευκαιρίες και άξιζε να πάρει κάτι. Απλά όταν χάνεις ένα σημείο στις καθυστερήσεις πάντα «πονάει» λίγο παραπάνω.

Κι ας ξέρεις ότι με βάση την εικόνα δεν έπρεπε να το πάρεις. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο, πόσες φορές έχουμε χάσει σημεία που ήμασταν καλύτεροι αλλά σταθήκαμε άτυχοι; Οσο για το Ρότσντεϊλ – Μπόλτον 2-0, τσεκάρετε στιγμιότυπα, η Μπόλτον ήταν καλή, είχε και δύο δοκάρια μεταξύ άλλων.

Anyway, πάμε στα φρέσκα. Μικρό το μεσοβδόμαδο, Κύπελλο Αγγλίας και Ευρωλίγκα σε πρώτο πλάνο.

Κύπελλο Αγγλίας ξεκινάω λίγο… ξενέρωτα, λέγοντας πως ό,τι παίξαμε παίξαμε στα πρώτα ματς. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, μία γρήγορη:

Κόβεντρι – Μπρίστολ Ρόβερς. Το σετ δεν αντικατοπτρίζει τη δυσκολία του αγώνα, η Κόβεντρι προφανώς είναι ανώτερη, αλλά κόντρα σε ομάδα από την ίδια κατηγορία, σε ματς Κυπέλλου, το 1,40 είναι πολύ χαμηλό.

Και φυσικά το 8,00 υπερβολικό. Από την άλλη, σέβομαι και την Κόβεντρι, ειδικά εντός έδρας, όπου φέτος είναι εξαιρετική και σπάνια γκελάρει. Το πρώτο ματς υπενθυμίζω ότι ήρθε 2-2, με την Μπρίστολ να προηγείται δύο φορές.

Μπλάκπουλ – Ρέντινγκ. Εδώ θα μπορούσε κάποιος να παίξει τη Ρέντινγκ σε απόδοση αουτσάιντερ, από τη στιγμή που αγωνίζεται μία κατηγορία παραπάνω και είναι και σε καλή κατάσταση αγωνιστικά.

Από την άλλη, πρέπει να υπολογίσουμε σοβαρά ότι η Μπλάκπουλ έρχεται από αποχή πολλών ημερών, δεν είχε υποχρεώσεις το Σ/Κ και θα είναι ξεκούραστη. Ειδικά για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό!

Νιουκάστλ – Ρότσντεϊλ. Εδώ είναι η μία μπόμπα που μπορεί κάποιος να παίξει, στο 12,00 είναι το διπλό.

Η Νιουκάστλ δεν είναι στα καλύτερά της, παραμένει με πολλές απουσίες, δείχνει κουρασμένη, στο πρώτο ματς δεν φάνηκε πολύ η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ενώ έχει να σκεφτεί και το εντός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι που ακολουθεί. Με λίγα λόγια, την κόντραρα εύκολα τη Νιουκάστλ στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το θέμα μου είναι η Ρότσντεϊλ.

Δεν την έχω σε ιδιαίτερα μεγάλη εκτίμηση και αυτός ήταν ο λόγος που δεν την πόνταρα και στο πρώτο ματς, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Βέβαια στο πρώτο ματς ήταν καλή και ειδικά στο τέλος είχε σημαντικές ευκαιρίες να το πάρει. Είπαμε, είναι… φαντασματάκι.

Σριούσμπερι – Μπρίστολ Σίτι. Εδώ είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι όποια περάσει θα παίξει με τη Λίβερπουλ.

Τεράστια η πρόκληση, όχι μόνο για τη μικρούλα Σριούσμπερι αλλά και για τη Μπρίστολ Σίτι, η οποία δεν έχει την ευκαιρία συχνά να παίζει με την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ. Το σετ είναι δίκαιο (στο 3,00 ο άσος, στο 2,30 το διπλό) και από τα στιγμή που όπως είπαμε υπάρχει η Λίβερπουλ, δεν νομίζω ότι κάποια από τις δύο δεν θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως το φαβορί έχει το προβάδισμα…

Τρανμίρ – Γουότφορντ. Και εδώ ο αντίπαλος για όποια περάσει είναι ένα καλό όνομα από την Πρέμιερ Λιγκ (Μάντσεστερ Γιουν – Γουλβς). Και αν για τη Γουότφορντ αυτό δεν λέει κάτι καθώς αγωνίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, για την Τρανμίρ είναι ίσως από τα σημαντικότερα ματς της σεζόν έως τώρα.

Αυτό, βέβαια, από μόνο του δεν σημαίνει κάτι. Δεν αρκεί σ’ αυτή τη ζωή να θέλεις, πρέπει και να μπορείς! Η Τρανμίρ θα τα δώσει όλα, δεν ξέρω όμως αν αυτό αρκεί για να αποκλείσει μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. ΟΚ, λογικά ο Πίρσον θα κάνει αλλαγές στη Γουότφορντ, όμως και πάλι έχει ποιότητα στο ρόστερ της. Στο 6,50 ο άσος, αναλύσαμε τα δεδομένα, ο καθένας ας αποφασίσει.

Τότεναμ – Μίντλεσμπρο. Είπαμε και πριν από το πρώτο παιχνίδι ότι τον Μουρίνιο δεν τον κοντράρεις εύκολα στα Κύπελλα. Και ο Πορτογάλος πήγε και έβαλε σοβαρότατη ενδεκάδα στο «Ρίβερσαϊντ», δείγμα ότι θέλει το Κύπελλο και επίσης ψάχνει από κάπου να πιαστεί για να βρει ρυθμό η ομάδα του. Καθαρά αγωνιστικά, πάντως, τα προβλήματα της Τότεναμ είναι δεδομένα.

Δεν είναι εύκολη η μετάβαση από το επιθετικό και ελεύθερο ποδόσφαιρο του Ποκετίνο, στο πιο σφιχτό και με πολύ παραπάνω τακτική του Μουρίνιο. Θέλει το χρόνο του και έως τότε η Τότεναμ είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα. Η Μίντλεσμπρο είναι καλά, ανεβαίνει συνεχώς, θα παίξει κλειστά στο Λονδίνο με στόχο να το… κλέψει. Και αυτό στο 12,00 είναι, κι αυτό φαντασματάκι είναι.

Καρλάιλ – Κάρντιφ. Η Καρλάιλ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι να πάρει τη σπουδαία πρόκριση. Προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο δεν άντεξε. Η εικόνα της στο πρωτάθλημα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως στο Κύπελλο βγάζει μεγάλη θέληση, όπως φάνηκε και στο πρώτο ματς. Η Κάρντιφ δεν πατάει καλά, έρχεται από δύσκολο ντέρμπι Ουαλίας, δεν είναι εύκολο.

Μάντσεστερ Γιουν. – Γουλβς. Ματς μεταξύ ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, μετρούν δύο ισοπαλίες φέτος στα μεταξύ τους. Γενικά είναι εντυπωσιακό ότι η Γουλβς είναι αήττητη με τον Σάντο στον πάγκο κόντρα στη Γιουνάιτεντ σε 5 παιχνίδια! Δεν ψήνομαι για κάτι, είναι από τα ματς που έρχεται ό,τι θέλετε.

Ευρωλίγκα

Η πρώτη από τη διπλή αγωνιστική της Euroleague δεν αποκλείω να έχει εκπλήξεις.

Στην εφημερίδα αναφέρω τη Βαλένθια, η οποία παίζει στην έδρα της Χίμκι. Μόνο που το βράδυ βγήκε ότι οι Ισπανοί δεν θα έχουν τον Ντούμπλιεβιτς στη διάθεσή τους. Πολύ σημαντική η απουσία, προφανώς τα δεδομένα αλλάζουν, αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο άσος δεν είναι για 1,29.

Ματς που πάει οπουδήποτε το Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ, ενώ η Φενέρ αναμένεται να καθαρίσει τη Βιλερμπάν.

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι στα καλύτερά της και θεωρητικά η Μακάμπι έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αλλά κι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Στο Εφές – Μιλάνο είναι μία περίπτωση που μπορεί να γίνει η έκπληξη. Ή, έστω, το Μιλάνο να υπερασπιστεί τους 8,5 πόντους. Η Εφες κάνει τρομερά πράγματα παίζοντας συνεχώς με απουσίες. Και θα έχει και σήμερα, καθώς πιθανότατα δεν θα παίξει ο Μίσιτς, ενώ παραμένει νοκ άουτ ο Ντάνστον.

Το Μιλάνο έχει καλούς ψηλούς, δείχνει σημάδια ανάκαμψης το τελευταίο διάστημα, δεν αποκλείω ακόμα και το διπλό!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προφανώς είναι τα φαβορί απέναντι σε Αλμπα και Μπάγερν. Νομίζω εύκολα ή δύσκολα θα τα πάρουν, θα είναι τεράστιες γκέλες αν δεν το καταφέρουν.

Αύριο είναι το Ζενίτ – Μπασκόνια και όσο ο άσος ήταν σε απόδοση αουτσάιντερ είχε νόημα να ψαχτούμε.

Τώρα όχι. Επίσης, ακόμα μία πιθανή έκπληξη είναι στο Ερ. Αστέρας – Ζαλγκίρις. ΟΚ, σε καλό μομέντουμ ο Αστέρας, αλλά δεν το θεωρώ ομάδα 8άδας και αργά-γρήγορα θα επανέλθει στα… κανονικά επίπεδα!

Συμπερασματικά, αν διάλεγα ένα παιχνίδι απ’ όλο το πρόγραμμα θα ήταν το διπλό της Μιλάνο: με χάντικαπ για τους «συντηρητικούς», χωρίς χάντικαπ (στο 4,30) για τους πιο τολμηρούς!

Αυτά είναι τα μεσοβδόμαδα.

Δεν θα παίξω κάτι, όμως κοίταξα περισσότερο απ’ όλα Ρότσντεϊλ και Τρανμίρ. Δείτε τα και αποφασίστε ανάλογα με το παιχνίδι σας. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος