2737

Billaras

Κύπελλο και mixed grill!

Νομίζω ότι ο Μάκης…τα είπε όλα χθες. Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις στοιχημα με καθαρά δημοσιογραφική δουλειά. Γιατί χθες έκανε έρευνα, μίλησε, έψαξε, τα κατέθεσε. Μεγάλη υπόθεση, το απολαύσαμε όλοι. Και σε ότι αφορά στους αναγνώστες, ο λόγος που αρέσουν αυτά τα κείμενα, δεν είναι άλλος από την…ανάγκη ρομαντισμού.

Και νοσταλγίας γιά τους πιό μεγάλους. Οκ, το στοίχημα είναι στοίχημα, αλλά σε όλους λείπει ακριβώς αυτή η αίσθηση, το άρωμα αγνότητας που αναδύουν οι μικρές (πολύ μικρές) αγγλιδούλες… Οπότε, ο Μάκης με “αναγκάζει” εγώ να είμαι …στυγνός. Τι να προσθέσω; Με τι ζάχαρη να πασπαλίσω το κείμενο; Δεν γίνεται. Θα μείνω λοιπόν στα αμιγώς στοιχηματικά… Ξεκινάω λέγοντας ότι η δυάδα που βγήκε την Πέμπτη ήταν απλώς…τα σουβλάκια.

Θέλω όλοι να βάζετε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Να το πω απλά; Σιγά τα ωα. Εδώ έχουν δωθεί δυάδες με απόδοση 30 και 40 φορές τα λεφτά μας, έχουν γίνει ταμεία-θρίαμβοι. Πραγματικά ταμεία, όχι…πασατέμπος. Οκ, αλλού (στο 70% των ελληνικών εντύπων -sites-blogs) έρχονται δύο over και ρίχνουν βεγγαλικά. Εδώ…είναι σαν να μου λέτε ότι ενώ ψαρεύω γιά τσιπούρες, έπιασα ένα σπάρο και θα…το χαρώ κιόλας; Οχι δα! Πρώτη φορά ανέφερα over φέτος (φτάσαμε Νοέμβρη) και ήρθε.

Και πήραμε κέρδος δύο σουβλάκια και τρεις μπύρες. So what's the big deal; Μην βολεύεστε με τα λίγα. Μην μάθετε έτσι. Σπάρους μπορούμε να πιάνουμε κάθε μέρα ή τέλος πάντων συχνά πυκνά. Αλλά… σπάροι θα είναι πάντα. Κυνηγήστε μεγαλύτερα ψάρια. Βγαίνουν πιό σπάνια, πιό δύσκολα, θέλει δύναμη και υπομονή και τα “κατάλληλα εργαλεία”, αλλά έχουν άλλη γεύση κι ταίζουν ολόκληρη οικογένεια, όχι την γάτα που καραδοκεί στο λιμάνι.

Α, και κάτι ακόμα: Είδατε τι έγινε με τα φαβορί έτσι; Το “αναγκαίο κακό” (να βγουν όλα) γιά τους μπουκ, έγινε την Τριτη. Η λεγόμενη “ανακύκλωση”. Και μετά… πανικός κι ομίχλη, τα πήραν όλα πίσω και με τόκο…. Πάμε τώρα στα φρέσκα. Αν είδατε εφημερίδα (έκανα και ένα σχόλιο στην στήλη που υπήρχε ως και πριν λίγο), η Αλάνια παίζει τώρα (χάνει κιόλας), πιθανολογώ ότι θα έρθει άσος, αν έπαιζε αργά θα την βλέπατε σε κάποια δυάδα “σπαρίσια” (γέλια).

Τώρα την αφήνουμε. Επίσης αφήνω Κρόουλι επειδή κι αυτή παίζει σε λίγο. Και κοιτάω από τις 4 και μετά τι έχει! Σπάστηκα με την…βουτιά της Ασιρισκα στην Β' Σουηδίας. Αλλο 2.90, άλλο 2.75, άλλο… 2.25 που πήγε. Anyway… Στο FA CUP είχα ξεχωρίσει Σόλιχαλ, Γουίκομ, Σκάνθορπ, Χάλιφαξ, Τσέσαμ, κι αύριο Κιντερμνίστερ και Στάνφορντ. Εσβησα Σάλιχαλ (ο προπονητής της μιλάει με Γκρίσμπι), έσβησα Τσέσαμ (οκ, φάντασμα μεγάλο), έσβησα και Σκάνθορπ γιατί και η απόδοση δεν έχει μεγάλη απόκλιση απ' ότι εγώ υπολογίζα και γιατί ίσως δεν το κυνηγήσει και τόσο θερμά, η άνοδος την κόφτει.

Πόσα έμειναν; Γουίκομ (6.00), Χάλιφαξ (5.50), Κιντερμνίστερ (6.50, αυριανό) και το…άλλο φάντασμα, η Στάνφορντ που όλοι την μάθατε καλά πλέον από το κέιμενο του Μάκη. Χωρίς περιστροφές, αποφασίζω: Patent με τα τρία θηρία, αύριο παίζουμε μονό τη Στάνφορντ, τέλος το κύπελλο στοιχηματικά. Στα άλλα εγγλέζικα, έσβησα Στοουκ αφού δεν έχει Αρναούτοβιτς και ίσως και Σακίρι, άρα τίποτα από Premier.

Και στην Championship δύο κράτησα. Λιντς (4.33) και Μπέρμιγχαμ (3.70). Κοινό χαρακτηριστικό; Κοντράρω ομάδες (Νόριτς και Χάτερσφιλντ) που…έφαγαν …πεντάρες, είναι εντελώς ντεφορμέ. Αφήνω το νησί και θα δείτε γιατί. Γιατί θα καταλήξω σε “mixed grill”. Στην προτελευταία διαλογή μου κατέληξαν οι Αουγκσμπουργκ (3.75), Τσάβες (3.10), Γκινγκάμπ (3.

20), Ειμπάρ (3.80), Λάτσιο (5.00) και η Ασιρίσκα που έγραψα παραπάνω (πλέον φαβορί στο 2.25….). Εδώ ακριβώς κοντοστάθηκα. Είχα δύο δρόμους. Είτε να κάνω σύστημα με μη εγγλέζικα σημεία (σημερινά και αυριανά, αφού έχω “σημαδέψει” Σεβίλλη, Μπόντο Γκλιμντ, Οστάνδη, Κασίμπασα και…μερικά ακόμα όπως τον Ηρακλή της Δευτέρας), ειτε να ξεσκαρτάρω τα σημερινά και να τα αναμίξω με τα δύο της Championship! Αφού σας έγραψα για mixed grill καταλάβατε ήδη ότι τράβηξα αυτόν, τον δεύτερο δρόμο.

Τα αυριανά θα τα δούμε αύριο σε νέα στήλη. Εσβησα Τσάβες και Γκινγκάμπ, σε Πορτογαλία και Γαλλία τα διπλά δεν είναι τόοοσο συχνά γιά να πάω σε αποδόσεις οριακά άνω του 3.00. Παίζονται πάντως. Εσβησα και Αουγκσμπουργκ, έχει απουσίες και είναι και ντερμπάκι (παντως την Ινγκλοσταντ δεν την έχω σε καμιά εκτίμηση). Οπότε, τι έμεινε; Ειμπάρ, Λάτσιο, Ασιρίσκα και τα δύο της Championship.

Εχω ήδη ένα κυπελλικό patent. Κάνω κι ένα yankee ρίσκου (αφού με μεγάλα σημεία ψάχνω μίνιμουμ τα δύο) και κλείνω. Ή μάλλον…δεν κλείνω. Η Ασιρίσκα; Θα την κάνω μιά δυάδα με ένα αυριανό ελαφρώς….μυρωδάτο, μην ρωτάτε τι και πως (γέλια). Την Πεσκάρα στο 2.40. ΔΕΝ είναι αμάν-αμάν, δεν είναι Μάιος, Νοέμβρης είναι. Οκ; Εξηγούμαι, να μην παρεξηγούμαι.

Και τώρα έκλεισα…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 3/11: 261 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.081 μονάδες. Ποντάρισμα 5/11: Patent: Χάλιφαξ 2 (5.50)-Κιντερμνίστερ 2 (6.50)-Γουίκομ 2 (6.00) με 5 μονάδες η τριάδα, με 12 κάθε δυάδα (ακόμα 36) και από 45 σε κάθε μονό. Ολο μαζί 176 μονάδες. Yankee: Ειμπάρ 2 (3.80)-Λιντς 2 (4.33)-Μπέρμιγχαμ 2 (3.70)-Λάτσιο 2 (5.00) με 3 μονάδες η τετράδα, με 8 κάθε τριάδα (ακόμα 32) και με 20 κάθε δυάδα (ακόμα 120).

Σύνολο 155 μονάδες. Δυάδα: Ασιρίσκα 2-Πεσκάρα 1 (5.4) με 65 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 396 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.685 μονάδες. Είναι προφανές ότι θα έχουμε ενδιαφέρον και αύριο. Είτε αν περάσει η Ασιρίσκα (οπότε θα περιμένω Πεσκάρα), είτε λόγω Κιντερμνίστερ. Οπως και να'χει, κάνω το..απλό. Θέλω οτιδήποτε βγει ανά σύστημα να με βγάζει κι από πάνω.

Οταν το patent είναι 176 μονάδες και ένα μονό θα μου φέρει πίσω 247 μίνομουμ, με βγάζει από πάνω. Ομοίως και στο (ζόρικο) yankee, η μίνιμουμ δυάδα μου φέρνει πίσω 281 μονάδες, άρα θα είναι κερδοφόρο αν έρθουν δύο. Τι σημαίνει αυτό; Ψάχνω δύο ή τρία στο σύνολο των εννιά σημείων. Δύο μονά; Ενα μονό και η δυάδα η ξερή; Ενα μονό και δύο από το Yankee; Κάπου εκεί θέλω να είναι η βάση, ότι παραπάνω αυξάνει τα κέρδη.

Επαιξα νορμάλ παιχνίδι ως συνολικό ποντάρισμα, αύριο είναι καλή μέρα πιστεύω (σας προϊδέασα) ενώ ακολουθεί διακοπή. Παίξτε συνετά, ραντεβού στο chat μετά τις 4!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras