4132

Billaras

Κύπελλο…σημαίνει ρίσκο!

Καλημέρες πρωί-πρωί! Οι γιορτές σιγά σιγά μας αφήνουν, οι ρυθμοί (ποδοσφαιρικοί και όχι μόνο) ξαναγίνονται κανονικοί, τελευταία 24ωρα χαλάρωσης γιά πολλούς, μεταξύ των οποίων και εγώ! Οι γραμμές αυτές δεν γράφονται επί ελληνικού εδάφους, αλλά επί…ουγγρικού. Ξέκλεψα μερικές μέρες και βρίσκομα στην (κούκλα) Βουδαπέστη, αλλά το …στοίχημα είναι στοίχημα και αυτό δεν αλλάζει.

Εχω γράψει στήλη είτε γιά site, είτε γιά εφημερίδα (απ' όσο θυμάμαι) και από την Πράγα και από το Παρίσι, και από το Πήλιο και καλοκαίρι από νησιά. Ε, τώρα προστέθηκε και η πρωτεύουσα των μαγυάρων… Γιά την Τετάρτη ένα πράγμα έχω να γράψω μόνο και θα πάμε στα φρέσκα: Είδατε ότι η μπάλα είναι στρογγυλή γιά…όλους, ακόμα και γιά ψοφίμια όπως η ΚΠΡ! Εσκασε το θεόκουλο, την είχα δει με την Λίβερπουλ και ήταν γιά οίκτο, την είδα και με την Τσέλσι και αναρωτιόμουν πως διάολο μεταμορφώθηκε.

Αρα, όλα μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο, και κατ'επέκταση και στο κουμάρι. Στο ματς που είχε επιλέξει εγώ, την Σάντερλαντ, με…κέρδισαν και οι δύο προπονητές με τη…σέντρα. Στο 5λεπτο είπα μέσα μου “τρία θα φάνε οι μαυρόγατες”. Ε, τόσα έφαγαν. Γιατί; Μα γιατί όποιος κατέχει τα στοιχειώδη από το ποδόσφαιρο και την Αγγλία, θα είδε δύο πράγματα που εγώ δεν περίμενα! Πρώτον, την Σάντερλαντ στην…σέντρα! Τι όνειρο είδε ο Ο'Νιλ και κατέβασε την ομάδα του αλα Ρόμα, δεν ξέρω.

Εγώ περίμενα άμυνα και κόντρα (όπως με την Σίτι). Μόλις είδα ζώνη ψηλά, έκανα το σταυρό μου. Οποιος είδε πως έφαγαν τα γκολ, μπαμ έκανε. Καπάκι, είδα τον Τζόνσον αριστερά, πάνω στον…άλλο Τζόνσον! Εγώ, ξέροντας ότι δεν παίζει ο Ενρίκε, πόνταρα στο κενό του και στο “μις ματς” Τζόνσον (της Σάντερλαντ)-Ντάουνινκ (που δεν είναι ακραίος μπακ, θα τον εξέθετε ο Τζόνσον).

Ο Ρότζερς όμως, είναι μάγκας και μπράβο του. Ηξερε ότι εκεί χωλαίνει, μετέφερε τον (καλό) Τζόνσον της Λίβερπουλ από δεξιά στα αριστερά, η τρύπα…δεν άνοιξε ποτέ, τέλος… Πάμε τώρα στα φρέσκα! FA CUP με όλιγα…ξέμπαρκα εγγλέζικα, συν επανέναρξη των “νοτίων” (Ισπανών, Ιταλών, Πορτογάλων, Ελλήνων). Αρα κουπόνι…νάρκη!! Στο FA CUP, σε αυτό τον (περιβόητο) τρίτο γύρο, μπαίνουν οι ομάδες μετά από μαραθώνιο και γιορτές, σύν βέβαια και τις “μεγάλες” αυτή τη φορά.

Και συνήθως εδώ σκάνε τα..μπαμ και μπουμ. Στα πρωταθλήματα έχουμε επανέναρξη, άρα η φόρμα…πάει άκλαφτη, έχουν ξεκινήσει και μεταγραφές, ζόρικο κουπόνι σύντροφοι… Οι μπουκ (γιά να σταθώ στο νησί), έχουν κόψει τα…αουτσάιντερ αυτή τη φορά!! Το κάνουν πάντα στο FA CUP, σε αυτό το γύρο. Ξέρουν κι αυτοί ότι σκάνε κουλά, φυλάγονται. Ορισμένες φορές… φυλάγονται τόσο που το αουτσάιντερ καταντάει αποκρουστικό.

Δεν γίνεται Λόυτον-Γουλβς στο 3.20 ο άσος, έλεος! Κόνφερενς με Championship είναι! Τρείς κατηγορίες διαφορά! Οκ, ας σκάσει μπαμ, εκεί δεν παίζω. Να κάνω λίγο τα στραβά μάτια, αλλά όχι το 5.50 να γίνεται 3.20, δεν αξίζει. Και άλλα τέτοια (πχ Κρόουλι, έλεος δηλαδή). Αρα, ΔΕΝ είναι μόνο θέμα “ποιές μπορούν” από τα αουτσάιντερ. Είναι και ποιές αξίζουν….

Η λίστα μου, είχε τις εξής, εξ'αρχής: Μπόρνεμουθ (στο 4.75), Κρ. Πάλας (στο 3.00), Πρέστον (στο 5.50), Ολνταμ (στο 6.50), Τρανμίρ (στο 5.00), Σάουθεντ (στο 3.20), ΜΚ Ντονς (στο 3.50), Μπλάκπουλ (στο 5.50), Τσέλτεναμ στο 9.00 και προστέθηκε και η Μάκλεσφιλντ (στο 6.00). Αυτή η τελευταία από χθες, επειδή η Κάρντιφ θα κάνει ουσιαστικά ολοκληρωτικές αλλαγές. Από εδώ άρχισα το ξεσκαρτάρισμα μου… Πέταξα Πρέστον (κακές ειδήσεις), πέταξα Μάκλσφιλντ (οκ, με “δεύτερα” η Κάρντιφ αλλά και ομαδάρα είναι και η Μάκσφιλντ έχει μιά νίκη σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα, δεν μου δίνει δηλαδή το ερέθισμα), πέταξα Τσέλτεναμ (μακριά η Δευτέρα), πέταξα και ΜΚ Ντονς (δεν έχω πεισθεί ότι καλύφθηκαν τα κενά τους).

Και έτσι, έκανα τις δέκα…έξι. Θα “δανειστώ” τις Πάλας και Σάουθεντ (θα δείτε παρακάτω γιά που) και θα μείνω με τέσσερα μεγάλα σημεία!! Μπόρνεμουθ (4.75)-Ολνταμ (6.50)-Τρανμίρ (5.00)-Μπλάκπουλ (5.50). Τεράστια. Οι τρεις εκ των τεσσάρων είναι καλά, σε μιά χαρά φόρμα ειδικά οι Μπόρνεμουθ και Τρανμίρ. Οκ, είδα ότι η Γουίγκαν μπορεί να έχει δύο ντεμπούτα, ξέρω ότι η Ντέρμπι είναι σχετικά καλά, αλλά θα το ρισκάρω.

Η Ολνταμ δεν είναι και τόσο σόι (αν και το παλεύει τελευταία, ο Ντίκοφ δηλώνει ικανοποιημένος), αλλά παίζει με…προβληματική ομάδα (α ρε Μακλίς, πως έχει δίπλωμα προπονητή εσύ…). Και η Φόυλαμ ομοίως ειναι προβληματική, μην σας ξεγελά το 1-2 στην Γουέστ Μπρομ, μιλάμε ότι κοιμήθηκε ο Θεός. Μπορεί να τα χάσω ΟΛΑ;; Φυσικά! Τέσσερα σημεία μεγάλα είναι, με μέσο όρο 5,43!! Αρα: Μιλάμε γιά FA CUP.

Γιά…τρελλίτσα, έμπνευση, ρίσκο. ΜΗΝ τα παίξει κάποιος αν δεν το…αντέχει. Και πως παίζονται αυτά; Ούτε καν σε…2-3-4. Με τίποτα! Το 2-3-4 (το yankee δηλαδή) είναι 11 στήλες και πάμε για 50% ευστοχία, δηλαδή δυάδα. Αυτά παίζονται ΜΟΝΑ. Και μετά δυάδες. Και μιά στήλη λιγότερη (10 αντί 11) και με ένα εύστοχο πήραμε όλο το μπετ πίσω. Αν σκάσουν δύο, πάλι από πάνω, δύο μονά και δυάδα.

Πάμε παρακάτω… “Δανείστηκα” Κρ.Πάλας (3.00) και Σάουθεντ (3.20). Κυπελλικά μεν, αλλά..πιό βατά δε. Και γηπεδούχοι είναι και πιό κάτω οι αποδόσεις. Πάντα αουτσάιντερ βέβαια… Αυτές θα τις κάνω ένα yankee. Εδώ ναι, παίζουμε έτσι. Με ποιές Με τις Μπάρνετ (3.20) και Εξετερ (3.20) από την 2η Αγγλίας, τα μόνα δύο που κοιτάω από τα πρωταθλήματα!! Η Εξετερ μπορεί να μην έχει τον Κιούρετον μπροστά, αλλά είναι με…4 σερί διπλά, οκτώ συνολικά φέτος, έχει τον…τρόπο της.

Η δε Μπάρνετ μπορεί να μην έχει τον Νερς μπροστά, αλλά έχω ένα δεδομένο. Οτι η Μπράντφορντ και κούραση βγάζει και σε λίγα 24ωρα έχει το τε-ρά-στι-ο ματς γιά αυτήν, την Τρίτη, με την Αστον Βίλα, εντός, προημιτελικός Λιγκ Καπ. Και το μυαλό της εκεί και…όλο της το είναι εκεί!! Κατά τα λοιπά, γιά να κλείσουμε, η Σαόυθεντ να ξέρετε ότι από τις 20/10 είναι η…μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει την Μπρένφορντ (2-1 στο Λιγκ Τρόφι) σε 17 ματς! Και στα κύπελλα γενικά, την “έχει” 9-2-1 την Μπρέντφορντ!! Εδώ λοιπόν θα πάω σε ένα yankee (2-3-4)….

Εκτός νησιού; Σήμερα ΤΙΠΟΤΑ. Κοίταξα λίγο Κορούνια (με νέο προπονητή) και Βιγιαρεάλ. Θα τα αφήσω. Αύριο κοιτάω Γκινκάμπ στο γαλλικό λιγκ Καπ (απόντες και αλλάγες η Μαρσέιγ), κοιτάω Θέλτα γιά νορμάλ άσο, Αλκορκόν επίσης, την Λας Πάλμας στο Χ-2, την Ιντερ, την Παλέρμο να μην χάσει (Χ-2), το ξερό Χ στο Κιέβο-Αταλάντα και φυσικά το over (και 3,5) στο Νάπολι-Ρόμα.

Δύο φορές έχουν φέρει Χ στο Σαν Πάολο εδώ και χρόνια και τα δύο ήταν με…2-2 (βρε λέτε;). Αυτά είναι και γιά αύριο. Ακολουθεί ένα κουπόνι…της πλάκας που μπορεί να παίξουμε από ελάχιστα ως…τίποτα. Οπότε, θα πάμε μετά γιά τις 12 του μήνα γιά σοβαρό παιχνίδι…. Επειδή αύριο ΔΕΝ θα γράψω (θα είμαι στο αεροπλάνο της επιστροφής), θα παίξω κάτι από σήμερα.

Σίγουρα ένα μονό την Γκινκάμπ στο 7.80 και μετά ένα χαλαρό trixie, με Ιντερ (2.40), Νάπολι over 3,5 (2.10), Κιέβο Χ (3.10). Αυτά ήταν. ΦΥΣΙΚΑ, επειδή εγώ γράφω Σάββατο…πρωί-πρωί, πολλά αλλάζουν. Οπότε, γιά τα αυριανά τσεκάρετε και ειδήσεις και τα άλλα ματς που άφησα απ' έξω! Καταλήγω: ΔΕΝ ξανοίγομαι, το κουπόνι είνα ζόρικο, προτιμώ να ρισκάρω με μεγάλες απόδόσεις (συνολικά κράτησα 4+4+4 ματς, 12 ματς γιά όλο το διήμερο, με μέσο όρο…θεόρατο), παρά να ψαχτώ με παρολί και δεν ξέρω τι άλλο… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 21.240 μονάδες. Ποντάρισμα 5-6/1: Μονά αποδεκτά: Μπόρνεμουθ 2 (4.75) με 65 μονάδες. Ολνταμ 2 (6.50), με 50 μονάδες. Τρανμίρ 2 (5.00), με 60 μονάδες. Μπλάκπουλ (5.50), με 55 μονάδες. Ποντάρισμα από 20 μονάδες και σε κάθε δυάδα (120 συνολικά), όλα μαζί 350 μονάδες. Yankee (2-3-4): Κρ.Πάλας 1 (3.00)-Σάουθεντ 1 (3.20)- Μπάρνετ 1 (3.20)-Εξετερ 2 (3.20), από 40 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 240), από 20 σε κάθε τριάδα (άλλες 80) και 10 στην τετράδα, όλο μαζί 330 μονάδες.

Κυριακή: Μονό αποδεκτό: Γκινκάμπ 2 (7.80), με 40 μονάδες. Trixie: Ιντερ 2 (2.40)-Νάπολι over 3,5 goals (2.10)-Κιέβο Χ (3.10), με 70 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 210) και 30 στην τριάδα. Ολο μαζί 240 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 960 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.280 μονάδες. Κλείσαμε. Δείτε κατ' αρχάς ΠΩΣ παίζω. Με ένα μονό, πατσίζω στα…θηρία. Δύο (50%) στο yankee, βγαίνω κι από πάνω. Ομοίως και στο trixie.

Επίσης, δείτε αυτό που έγραψα, ότι δεν ξανοίγομαι. Φυσιολογικά παίζω 650-700 μονάδες την ημέρα, τώρα αντί γιά 1400-1500 το διήμερο, παίζω λιγότερες από χίλιες. Και το ξαναγράφω, ΞΕΡΩ το ρίσκο μου. Οποιος δεν το..αντέχει, ας μείνει στην άκρη. Χρόνια πολλά αύριο στους εορτάζοντες και τα λέμε ξανά την Τρίτη (και στο chat), ίσως και χωρίς παιχνίδι, το επόμενο κουπόνι είναι γιά…ριλάξ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras