2972

Billaras

Λάθη μέσα στο διήμερο!

Αν μιλήσουμε στοιχηματικά, νομίζω ότι την Πέμπτη οι πολλοί…κάτι πήραν, λίγα ή πολλά. Οταν βγαίνουν τα φαβορί, έτσι γίνεται. Ζεσταίνεται η τσέπη των περισσότερων. Το θέμα είναι βέβαια πόσα…έχουν χαθεί νωρίτερα ή θα χαθούν από σήμερα κιόλας. Αλλά οκ, ο καθένας όπως το βλέπει. Προσωπικά, αυτά τα λιγουλάκια που έπαιξα θα μπορούσα να τα αυγατίσω, κυρίως με τη Βασιλεία.

Και με..τίποτα με τη Μαρσέιγ, που ήταν τραγική, αν έπαιρνα αυτή τη δυάδα θα ήταν σκάνδαλο (γέλια), παρότι η Βιγιαρεάλ έκανε πλάκα στη Λεβερκούζεν. Αγωνιστικά; Η κατάντια της Μάντσεστερ επιβεβαιώθηκε ξανά, το Champions League δεν είχε συγκινήσεις, ο Ποκετίνο ξένισε με την απόφασή του να βάλει πιτσιρίκια, ενώ χθες ο Μπενίτεζ αντικατέστησε τον ΜακΛάρεν στην Νιουκάστλ! Αυτοί είναι οι…τίτλοι.

Πάμε λοιπόν στα φρέσκα. Οταν βγαίνουν τα…φαβόρια, εδώ στο Betsellers δεν μας κάνει ούτε κρύο -ούτε ζέστη. Αλλη φιλοσοφία. Οταν ομως έρχεται κουπόνι με λάθη των μπουκ, τότε…ετοιμαζόμαστε γιά μάχη. Και νομίζω ότι σήμερα-αύριο-μεθαύριο θα δωθεί μιά καλή μάχη. Μ'αρέσει το κουπόνι. Ο Μάκης ήδη από χθες σας έγραψε πολλά. “Ωραίο” ένα κουπόνι το βαφτίζουμε όταν έχει λάθη που αυτόματα μεταφράζονται σε παικτικές αξίες, άρα σε πεδίο δράσης δικό μας.

Οχι όταν έχει φαβορί-μπετά. Και όχι μετά τα αποτελέσματα. Αλλά πριν. Θα παίξω καλά λοιπόν. Το πρόβλημά μου ήταν …από τα καλά. Ποιά να ΜΗΝ παίξω! Η αρχική διαλογή ήταν μεγάλη. Αλλα αυτό είναι ευχάριστο πρόβλημα. Θα κάνω κανονικά κι αύριο νέα στήλη, σημειώστε το αυτό, οπότε ας μείνω στα σημερινά…. Στο νησί, δεν ήταν και λίγα τα αρχικά σημεία.

Και Ιπσουϊτς και Ρόδεραμ και Φλίτγουντ και Ολνταμ και Πλίμουθ και Κρου και Σουίντον και Τορκί και κάποια καλά φαβορί σαν την Γέοβιλ, την Μπέρνλι, την ΚΠΡ. Και φυσικά αύριο την Γουέστ χαμ… Ξεκινάω από αυτήν: ΔΕΝ θα την δείτε στις σημερινές επιλογές, θα την συνδυάσω με τα αυριανά. Αλλά οφείλω να το ομολογήσω, την έχω ποντάρει ήδη.

Πως και τι, θα την δείτε αύριο, αλλά την έπαιξα από χθες το πρωί στο 4.10. Πάμε στα σημερινά. Ηταν πολλά. Και σβήστηκαν -μοιραία- πολλά επίσης. Σβήστηκαν αρχικά όλα τα φαβορί. Τα αναφέρω όμως παραπάνω, γιά όποιον ενδιαφέρεται. Πόσα αουτσάιντερ μου έμειναν; Οκτώ (χωρίς την Γουέστ Χαμ). Σε αυτά επικεντρώθηκα. Και σύντομα τα έκανα έξι, έσβησα τα δύο της Championship, Ιπσουϊτς και Ρόδεραμ.

Η πρώτη υπέστη ένα μίνι-σοκ με τη Μπόλτον (ισοφάριση στο …97' με πέναλτι), η δεύτερη έχει…βάλει πλέον ψύλλους στα αυτιά των αντιπάλων της. Ακολούθως, έσβησα τη Σουίντον. Γιατί οκ, έχει και σοβαρή αντίπαλο και ίσως η έλλειψη κινήτρου να αρχίσει να φαίνεται. Ως προχθές το κίνητρο ήταν η μονιμοποίηση του υπηρεσιακού. Αυτό έγινε με απανωτές νίκες.

Τώρα όμως; Και έμεινε μιά πεντάδα, ας βάλουμε και τις αποδόσεις στο παιχνίδι! Φλίτγουντ (4.50), Ολνταμ (4.33), Πλίμουθ (3.40), Κρου (5.50), Τορκί (3.10). Και…η αυριανή Γουέστ Χαμ φυσικά. Το επόμενο κόψιμο έγινε στην Τορκί. Εδώ…μας πήρανε χαμπάρι που λένε. Κάμποσα ματς αήττητη, κίνητρο, η άλλη άρπαξε…οκτώ προ ημερών, αλλά πλέον στο 3.10; Δεν μου κάνει, στην πρώτη μου μελέτη την (Τετάρτη) ήταν στο 3.

75 κι εκεί άξιζε. Κι έτσι, σιγά σιγά, πήγα στα τέσσερα σημεία. Το κύριο χαρακτηριστικό και των τεσσάρων; Οτι κοντράρω…μπουκωμένες ή ντεφορμέ ή σκασμένες ομάδες. Μπέρτον-Σέφιλντ-Ακριγκτον-Τζίλιγχαμ. Καμιά δεν είναι καλά. Αλλες λόγω άγχους, άλλες λόγω απουσιών, άλλες απλά..έσκασαν. Και παράλληλα, οι τέσσερις “δικές μου” ειναι καλά, έχουν και κίνητρο.

Κι αν δεν είναι καλά, είναι και πιό ξεκούραστες και πάνω στο…στρίψιμο (παράδειγμα η Πλίμουθ, το 2-2 με την Οξφορντ, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω, αυτό μου λέει). Βήμα-βήμα σας εξήγησα πως τα εννιά έγιναν τέσσερα. Και το γιατί πέταξα όσα πέταξα και το γιατί κράτησα όσα κράτησα. Ας φύγουμε (προσωρινά) από το νησί. Πάμε πέρα από αυτό. Κι εδώ έχει πολλά σημεία.

Και αύριο. Οσοι διαβάσατε εφημερίδα, θα τα είδατε ήδη. Ανεξαρτητα από το σήμερα, θα γίνει…καλή μάχη και αύριο. Κάντε σωστή διαχείριση λοιπόν. Αουε (2.87), Αίντραχτ Χ-2 (4.33-5.50), Λοριάν (2.90), Εμπολι Χ (3.25), Τσβόλε (3.50), Μπαστιά (3.10), Λουγκάνο (5.00), Μπολόνια (5.75), Βαγιεκάνο (2.20). Αυτά έχω γιά σήμερα. Ερώτημα πρώτο: Με…τι να παίξω την Βαγιεκάνο; Είναι το….

μοναδικό φαβορί της ημέρας! Θα…το δούμε κι αυτό στην πορεία. Προς το παρόν το…σβήσιμο. Εσβησα Μπαστιά (καλά παίζει, αλλά και μιά κούραση ίσως βγάλει και δεν χαλιέται με μιά ισοπαλία). Εσβησα Αουε γιατί…σαν την Τορκί, μας πήρανε χαμπάρι εδώ οι μπουκ. Στο 3.40 ήταν, τώρα δεν αξίζει. Εσβησα και την Αιντραχτ γιατί …δεν μπορώ να διαλέξω σημείο και οκ, με νέο προπονητή θα είναι, όχι …θαυματοπειό.

Θα σβήσω και το Χ της Εμπολι. Θα..δείτε αύριο το γιατί, γιατί αύριο έχω δύο καλύτερα Χ που θα παιχθούν, οπότε ας μην το παρακάνω (γέλια). Πόσα έμειναν πλέον; Λοριάν (2.90), Τσβόλε (3.50), Λουγκάνο (5.00), Μπολόνια (5.75), Βαγιεκάνο (2.20). Μιά πεντάδα…Θα σβήσω την Τσβόλε, δεν με έχει πείσει ότι ανέκαμψε και η Τβέντε είναι λίγο..ασανσέρ, δεν ξέρω πως θα την πετύχω.

Οπότε, μιά τετράδα. Εδώ θα πάρω το πρώτο ρίσκο. Θα πάω σε ξερή δυάδα Λοριάν 1-Βαγιεκάνο 1. Αλλιώς θα πήγαινε χαμένη η Ράγιο. Θα πάω με Λοριάν, γιατί το έγραψα στον πρόλογο, αυτή η Μαρσέιγ που είδα, είναι κάκιστη. Την έσωσε ο Μανταντά, την είχε κάνει …άλογο η Γκαζελέκ. Κι άμα μπορεί η Γκαζελέκ, η Λοριάν δεν μπορεί; Η Μαρσέιγ με Τουλουζ-Γκαζελέκ ήταν κακή, θα'χει κούραση (έπαιξε σε…χωράφι και ταξίδι στην Κορσική), τώρα θα πάει και σε άλλο εντελώς τερρέν, σε πλαστικό.

Οκ, ρισκάρω. Αλλά δεν είναι κακό ρίσκο. Τα άλλα δύο μονά και δυάδα. Μεγάλα σημεία. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η ξεκούραστη (δεν έπαιξε προ ημερών) και με κίνητρο και …νικήτρια προ λίγων ημερών στο ίδιο γήπεδο, Λουγκάνο, πληρώνει τόσο. Η Λουκέρνη ντεφορμε, με γκρίνια, με απόντες. Οσο γιά την Μπολόνια; Ο Ντοναντόνι, παιδί της Μίλαν…πολύ θα χαρεί ένα διπλό.

Αλλά οκ, αυτό είναι δευτερεύον. Πρωτεύον είναι ότι η Μπολόνια είναι πραγματικά καλή ομάδα, με τους “μεγάλους” δίνει ρέστα, τα 5.75 είναι εντελώς κουλά. Δεν θα το έδινα πάνω από 4.50… Κι έτσι, το παιχνίδι σχηματίστηκε εκτός από ένα ερώτημα. Τι να κάνω με τα τέσσερα εγγλέζικα; Yankee; Lucky 15; Να σβήσω (κι άλλο) ένα και να πάω σε patent; Μόνο αυτό μένει, έχω ήδη μιά ξερή δυάδα και δύο μεγάλα μονά-δυάδα.

Εδώ τα ζυγίζω ολα, είναι μικρές-μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά. Ενα yankee θα με πήγαινε να ζητάω 50% ευστοχία. Ενα lycky 15 θα μου έδινε πολλές στήλες και ξέρω ήδη ότι έχω να παίξω καλά και αύριο. Αν ήξερα ότι αύριο είναι.. τζούφια μέρα, θα το μέτραγα αλλιώς. Φυσικά, εσείς αποφασίστε για..εσάς. Μπορείτε να βάλετε στο παιχνίδι και την Γουέστ Χαμ από σήμερα.

Δεν θα έλεγα όχι. Εγώ κατέληξα. Θα βγάλω και τη Φλίτγουντ. Πρώτον η Μπέρτον παραμένει καλή ομάδα. Δεύτερον, εντός…δεν χάνει και…τόσο εύκολα. Τρίτον, η Φλίτγουντ έχει ένα +5 και ένα ματς λίγότερο, και το Χ επιτυχία της θα είναι και δεν θα την χαλάσει. Δεν είναι Ολνταμ ή Κρου που είναι “αναγκασμένες” να κυνηγήσουν νίκη. Μακάρι να κάνω το σωστό.

Θα πάω λοιπόν σε patent. Κι έκλεισα! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.780 μονάδες. Ποντάρισμα 12/3: Μονό αποδεκτό: Λουγκάνο 2 (5.00) με 65 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπολόνια 2 (5.75) με 55 μονάδες. Δυάδα: Μπολόνια 2-Λουγκάνο 2 (28.75) με 10 μονάδες. Δυάδα: Λοριαν 1-Βαγιεκάνο 1 (6.38) με 60 μονάδες. Patent: Πλίμουθ 2 (3.40)-Ολνταμ 2 (4.33)-Κρου (5.50) με 10 στην τριάδα, 30 σε κάθε δυάδα και ακολούθως 75 σε Πλίμουθ, 65 σε Ολνταμ, 50 σε Κρου.

Ολο μαζί 290 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 480 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.300 μονάδες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ήμουν σαφής σε όλα. Σε κάθε βήμα. Ανοίγομαι λίγο παραπάνω, απλά…γιατί μου αρέσουν. Χωρίς να απλώνω πολύ το παιχνίδι μου όμως. Μπορώ και με δύο από τα επτά ματς να βγω και καλά κερδισμένος. Θα τα ξαναπούμε αύριο με..νέα μάχη, έχει καλό πρόγραμμα, ήδη σας έδωσα μιά μικρή γεύση (είτε σε τούτο το κείμενο, είτε στην εφημερίδα, είτε ο Μάκης από χθες εδώ).

Ας πάρω ότι αξίζω, καλή στιγμή σήμερα ή αύριο γιά μιά καλή νίκη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras