3450

Billaras

Λάθη στις αποδόσεις!

Καλημέρες! Εκτάκτως Παρασκευή εδώ, ο λόγος…προφανής, κάτι έχω που μου αρέσει γιά παιχνίδι και δεν θέλω να περάσει…αντουφέκιστο (γέλια). Γιά ότι προηγήθηκε, γιά το προηγούμενο τριήμερο, δεν έχω να σχολιάσω πολλά. Να'ναι καλά η Μπιλμπάο (και ο Κλάτενμπεργκ που δεν έδωσε πεντακάθαρο χέρι-πέναλτι υπέρ της Σαχτάρ στο 90'), βγάλαμε το χαρτζιλίκι.

Ξέρω κόσμο που έβγαλε και παραπάνω από χαρτζιλίκι, γενικά ήταν καλό κουπόνι γιά όποιους κυνηγούσαν μεγάλες αποδόσεις. Χθες πχ αν έπαιζα, θα είχα πιάσει σίγουρα την Ελσίνκι που'χα αναφέρει και στην εφημερίδα της Τρίτης. Δεν έπαιξα όμως, οπότε…πάμε παρακάτω, επί του αγωνιστικού ουδέν σχόλιο, ότι είχα να γράψω γιά τον Ολυμπιακό τα'χω γράψει καιρό και τα επανέλαβα στην σημερινή Kingbet….

Γιατί…σπάω τον “κανόνα” μου (που λέει “όχι στοίχημα τις Παρασκευές); Γιατί μου αρέσουν οι….προκλήσεις! Δεν παίζω όταν ο μπουκ μου λέει “έλα μεγάλε, σου έχω σιγουράκι”. Παίζω όταν μου λέει “άμα τολμάς, ρίσκαρε στο λάθος μου”. Ολο το στοίχημα στηρίζεται στη λέξη “λάθος”. Λάθος εκτίμηση, λάθος απόδοση, λάθος ενός παίκτη.

Γιατί; Γιατί αν συμφωνείς με κάποιον, δεν βάζεις στοίχημα. Οταν διαφωνείς βάζεις. Και στη διαφωνία, ένας εκ των δύο κάνει λάθος. Ο μπουκ κάνει πιό σπάνια προφανώς. Αλλά όταν βρεις δικό του λάθος, πληρώνεσαι γιά…3-4 δικά σου. Κάπως έτσι. Που έχει λάθη σήμερα ο μπουκ; Σε τρία ματς. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για΄Γάνδη, γιά Βίλεμ, αλλά εκεί…δεν έχει λάθη.

Οπότε θα μιλήσουμε γιά Νοτς Κάουντι, Ναντ και Χαϊντενχάιμ. Ξεχάστε γιά λίγο τα ονόματα, τις αποδόσεις, τις φανέλες, ξεχάστα τα όλα. Και σταθείτε στα παρακάτω: Μιά ομάδα δεν έχει καμία (μα καμία) ήττα εκτός έδρας. Μιά άλλη ομάδα, έχει δέκα (!) ματς αήττητη. Και μιά τρίτη ομάδα ρίχνει απανωτές τριάρες. Αυτομάτως, καλείσαι να τις ψάξεις.

Αυτό είναι το πρώτο ερέθισμα, η φόρμα τους. Τις ψάχνεις λοιπόν. Και καταλήγεις στις αποδόσεις. Η πρώτη εκ των τριών παίζει σε γερή έδρα, κόντρα σε καλή ομάδα, αλλά σε …περίεργο φεγγάρι, οριακά πήρε ισοπαλία στο τελευταίο της (που ήταν και εντός) ματς. Η δεύτερη παίζει με την πρωτοπόρο. Το σέβεσαι αυτό. Το ζυγίζεις, το μετράς. Η τρίτη παίζει με αντίπαλο που έχει άμυνα…ελβετικό τυρί.

Τρώει τρία, ξανατρώει τρία, προσφάτως έφαγε και πέντε. Κακή δεν την λές, αλλά προφανώς εκεί πάσχει. Και τι λένε τώρα οι αποδόσεις; Οτι η πρώτη από τις τρεις δίνει 6.25. Δηλαδή ο μπουκ μου λέει ότι η…αήττητη εκτός έδρας από τις αρχές Αυγούστου, έχει μόνο 16% πιθανότητες νίκης. Μάλιστα. Μετά μου λέει- γιά το δεύτερο ματς- έχει … 13% πιθανότητες νίκης.

Και μου το λέει αυτό δίνοντας μου το διπλό στο 7.50. Και τέλος, μου λέει ότι αυτή που ρίχνει τρίμπαλα κόντρα σε αυτή που τρώει τρίμπαλα, έχει 28% πιθανότητες, δίνοντάς μου το διπλό στο 3.60. ΕΔΩ λοιπόν είναι η δική μου διαφωνία. ΔΕΝ έχουν τόσο λίγες πιθανότητες η Νοτς Κάουντι, η Ναντ, η Χαϊντενχάιμ. Εχουν περισσότερες. Οταν εγώ αξιολογώ Νοτς Κάουντι στο 4.

00, Ναντ στο 5.50 και Χαϊντενχάιμ στο 2.80, οι τιμές που βρίσκω είναι η βάση μου γιά παιχνίδι μιάς και είναι παραπάνω. Προφανώς και είναι ζόρικα. Και η δίκη μου αξιολόγηση αουτσάιντερ τις βγάζει. Και όχι μικρά. Αλλά όταν είμαι και μισή και μία και δύο μονάδες πάνω, παίζω. Θα χάσω; Ας χάσω. Ως τώρα πχ στην Γαλλία, σε μεγάλες αποδόσεις, δεν έχω χάσει.

Εχω…απόλυτο, με 6 στα 6. Ρισκάρω κι άλλο. Μαρσείγ και Μπιέλσα κοντράρω. Και το κάνω σπάνια. Την είδα με την Μπορντό που ρίσκαρε ο Μάκης. Στα μάτια μου, αυτή τη στιγμή, η Ναντ είναι καλύτερη της Μπορντό. Και η Μπορντό…έδινε λιγότερα! Λίγο με απασχόλησαν οι ειδήσεις, κάτι συγκλονιστικό δεν είδα, οπότε καταλήγω. Παίζω. Οχι σε trixie. Ούτε σε “καθαρό” patent.

Ναντ και Νοτς θα πάνε σε μονά, και όλα μαζί σε trixie. Η Χαϊντενχάιμ δεν είναι τόσο ψηλά γιά να πάω και σε ένα ακόμα μονό. Ουσιαστικά, απλώς αφαιρώ μιά στήλη από ένα patent. Ενας τελευταίος λόγος που παίζω σήμερα; Οτι αύριο είναι…λίγο χλωμό το κουπόνι, ειδικά η Αγγλία. Θα το δείτε, θα παίξω λίγα, δεν ψήνομαι. Κέρδη την Τρίτη, άραξα Τετάρτη-Πέμπτη, αύριο…χλωμό μενού, οπότε όλα με οδήγησαν στο να παίξω απόψε.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 25/11: 230 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.430 μονάδες. Ποντάρισμα 28/11: Μονό αποδεκτό: Ναντ 2 (7.50), με 55 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νοτς Κάουντι 2 (6.25) με 65 μονάδες. Trixie: Ναντ 2 (7.50)-Νοτς Κάουντι 2 (6.25)-Χαϊντενχάιμ 2 (3.60) με 25 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα. Ολο μαζί 90 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 210 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.220 μονάδες.

Κοιτάξτε καλά τι κάνω! Παίζω μεν, δεν βγάζω από την τσέπη μου δε! Ούτε καν όσα πήρα την Τρίτη δεν παίζω. Αν χάσω, θα είναι..απλώς σαν να μην έχω παίξει τίποτα από την περασμένη Κυριακή. Επιλεκτικά. Πάλας την Κυριακή, Μπιλμπάο την Τρίτη, να δούμε απόψε. Προφανώς και ο καθένας από εσάς αν θέλει τα βάζει αλλιώς, τα κάνει κάλυψη, ότι προτιμάει.

Εγώ απλώς δίνω στίγμα. Τα λέμε πάλι αύριο, το μεσημεράκι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras