1840

Μάκης Μηνδρινός

Λίγα αλλά καλά!

Χαιρετώ! Ηρεμα κύλησε το μεσοβδόμαδο, δεν παίξαμε γιατί πολύ απλά δεν είχε κάτι με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν ζορίζουμε τίποτα, εμείς αποφασίζουμε πότε και αν θα παίξουμε. Μόνο τη Σλάβια σκέφτηκα σοβαρά χθες, είδα και ότι θα κάνει αλλαγές ο Σάρι στην Τσέλσι, ο άσος ψηλά (5,75), όμως από την άλλη επαναλαμβάνω αυτό που έχω αναφέρει αρκετές φορές.

Ότι πρέπει να κοιτάζουμε σε μια ομάδα όχι μόνο ποιοι δεν παίζουν, αλλά και ποιοι παίζουν. Και η ενδεκάδα που «έδειχναν» οι Αγγλοι την Πέμπτη το μεσημέρι ήταν μια χαρά. Συν ότι ήταν όλοι στην αποστολή.

Το ότι ο Πέδρο ή ο Γουίλιαν ή ο Κόβασιτς ή ο Ζιρού δεν ξεκίνησαν βασικοί στα προηγούμενα ματς, δεν σημαίνει ότι δεν λογίζονται ως βασικοί.

Δεδομένη η ποιότητά τους. Ε, μπήκε και ο Αζάρ στο β’ και εκεί που η Τσέλσι στο πρώτο μέρος έκανε μία αδιάφορη εμφάνιση, άρχισε σταδιακά να ανεβάζει ρυθμούς. Και βρήκε και το γκολ στο τέλος.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ είδαμε τέσσερα under. Κλειστά ματς και μόνο ένα διπλό στα τέσσερα αυτά παιχνίδια (η Μπαρτσελόνα). Λογικό από τη στιγμή που υπάρχει και η ρεβάνς.

Τα ματς τα είδατε όλοι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μείνουμε αρκετά παραπάνω. Η Σίτι πιστεύω πως δεν θα έχει εύκολο έργο στη ρεβάνς, το ίδιο ισχύει και για τη Γιουβέντους. Ο Αγιαξ παίζει ωραία μπάλα, ειδικά μπροστά είναι «φωτιά» και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν βρει γκολ και στο Τορίνο. Θα τα δούμε όμως αυτά την επόμενη εβδομάδα.

Πάμε στα δικά μας, με φουλ αγωνιστική δράση στην Αγγλία.

Πρέμιερ Λιγκ

Το Λίβερπουλ – Τσέλσι είναι ΤΟ ματς. Θα μπορούσε ολόκληρη η στήλη να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο. Πολύ θα ήθελα να μάθω τι σκέφτονται οι άρρωστοι οπαδοί της Λίβερπουλ παραμονές αυτού του αγώνα. Υπενθυμίζω ότι την προηγούμενη φορά που η Λίβερπουλ έφτασε τόσο κοντά στον τίτλο όπως φέτος ήταν το 2014.

Το έχασε επειδή τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε έχασε 0-2 από την Τσέλσι, με το… περιβόητο γλίστρημα του Τζέραρντ. Και τότε, μάλιστα, της έκανε και η ισοπαλία, ήταν τρεις βαθμούς μπροστά από τη Σίτι. Να κάνουμε λίγο χαβαλέ; Στις συμπτώσεις ή οιωνούς πιστεύετε; Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet:

* Τότε το Λίβερπουλ – Τσέλσι ήταν Απρίλη, όπως και τώρα.

* Η Λίβερπουλ διεκδικούσε το πρωτάθλημα από τη Σίτι, όπως και τώρα. Και μάλιστα η Σίτι είχε ματς λιγότερο, όπως και τώρα.

* Το ματς ήταν Κυριακή, όπως και τώρα, ενώ επίσης Κυριακή έπαιζε και η Σίτι. Μαντέψτε τον αντίπαλο: Κρίσταλ Πάλας εκτός, όπως τώρα!

* Τότε ο άσος έδινε μέσο όρο 1,65, όπως τώρα.

* Τότε είχε ξεκινήσει βασικός στην Τσέλσι ο… Μοχάμεντ Σαλάχ, σε ένα από τα ελάχιστα ματς που είχε χρησιμοποιηθεί.

* Η Λίβερπουλ έχει να νικήσει εντός την Τσέλσι από το 2012 (0-3-5).

* Και ένα καλό για τους Λιβερπούλιανς: Τελευταία φορά που νίκησε η Λίβερπουλ μήνα Απρίλη την Τσέλσι ήταν το 1990, στη σεζόν που πήρε το πιο πρόσφατο πρωτάθλημά της! Εκτοτε, σε όλες τις διοργανώσεις είτε στο «Ανφιλντ» είτε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», 6-4-0 υπέρ της Τσέλσι.

Τι θα γίνει; Ποιος θα κερδίσει; Δεν έχω ιδέα. Πάντως η Novibet προσφέρει στο 101,00 να γλιστρήσει ο Φαν Ντάικ και να βάλει γκολ η Τσέλσι! Δεν κάνω πλάκα, ζητήσαμε απόδοση και μας την έδωσαν! Δείτε αν θέλετε λεπτομέρειες εδώ.

Από ‘κει και πέρα, στα πιο σοβαρά στοιχηματικά, άσο στο 1,60-1,65 δεν θα έπαιζα ΠΟΤΕ.

Να πάω στην κόντρα; Δεν με πείθει και η Τσέλσι. Και δεν είμαι από εκείνους που θα βάλουν κάπου λεφτά μόνο και μόνο για την παράδοση ή τους οιωνούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι περιμένω πως και πως να… κόψω φάτσες, μορφασμούς, ψυχολογία στο «Ανφιλντ»!

* Πάμε στα υπόλοιπα. Το είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Μπόρνμουθ είναι ντεφορμέ.

Είχαμε μιλήσει τότε για διπλό στο Μπόρνμουθ – Μπέρνλι. Το οποίο διπλό επιβεβαιώθηκε, ή για να το πω καλύτερα, επιβεβαιώθηκε ότι η Μπόρνμουθ δεν είναι καλά. Επιασε το όριο παραμονής που είναι παραδοσιακά οι 38-40 βαθμοί και από τότε… χαλαρώνει. Δεν λέω ότι το κάνει επίτηδες. Ότι δηλαδή κάθεται και χάνει για να κάνει δώρα. Ούτε καν. Απλά είναι ντεφορμέ.

Εκτός έδρας, μάλιστα, έχει 10 ήττες στα 11 τελευταία ματς. Εντυπωσιακό!

Τώρα πηγαίνει στο Μπράιτον, με τους γηπεδούχους να παίζουν τη… μισή σεζόν (ίσως και ολόκληρη) στις 4 επόμενες μέρες: Σάββατο υποδέχονται την Μπόρνμουθ και Τρίτη την Κάρντιφ! Αν κερδίσουν, γεια σας, σώθηκαν, φτάνουν τους 39 βαθμούς. Πιστεύω ότι θα βγάλει πολύ πάθος η Μπράιτον, πάντα σκληρή εντός έδρας και νομίζω ότι το 2,30 είναι μια νορμάλ απόδοση.

* Από ‘κει και πέρα, μεγάλη προσοχή στο Μπέρνλι – Κάρντιφ. Ισως κάποιοι ορμήσουν στον άσο, βλέποντας ότι η Μπέρνλι είναι βελτιωμένη (όντως είναι) και έρχεται από δύο σερί νίκες. Και στις δύο αυτές νίκες, εντός με Γουλβς και εκτός με Μπόρνμουθ, ήταν αουτσάιντερ. Και έπαιξε όπως την είχαμε μάθει τα προηγούμενα χρόνια. Στο πάθος, στις στημένες φάσεις, στις αντεπιθέσεις, δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο.

Τώρα, όμως, έχει τη στάμπα του φαβορί και θα πρέπει αυτή να κάνει παιχνίδι. Η Κάρντιφ θα το παλέψει, ο Γουόρνοκ δεν πρόκειται να το αφήσει, θα το παλέψει όσο πάει. Εστω κι αν η Κάρντιφ δεν έχει πολλές πιθανότητες να σωθεί. Εχει, όμως, βατό πρόγραμμα. Σάββατο Μπέρνλι, Τρίτη Μπράιτον εκτός, σε δύο ματς εξάποντα που θα κρίνουν πολλά. Είμαι σε σκέψεις για την κόντρα του άσου (4,50 το διπλό)!

Τσάμπιονσιπ

Το μεσοβδόμαδο Νόριτς – Ρέντινγκ ήταν… επικό.

Η Ρέντινγκ προηγήθηκε στο 30’, η Νόριτς μετά έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, η εικόνα του αγώνα έλεγε ξεκάθαρα «ανατροπή». Ο ίδιος ο σχολιαστής του SkySports έλεγε πως το 0-1 του ημιχρόνου δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνει, βάσει εικόνας αγώνα. Και όντως η Νόριτς, αφού συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, έκανε την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά: από το 86’ ως το 88’.

Εκεί λες, πάει το πήρε. Αμ δε! Τελευταία φάση του αγώνα, στο 97’, η Ρέντινγκ πήρε έναν βαθμό (2-2) που ίσως στο τέλος της σεζόν αποβεί καθοριστικός για την παραμονή!

Η Ρέντινγκ γενικά δεν έχει εύκολο πρόγραμμα: Μπρέντφορντ αύριο, Μπρίστολ Σίτι εκτός, Γουέστ Μπρομ εντός, Μίντλεσμπρο εκτός, Μπέρμιγχαμ εντός τελευταία αγωνιστική. Καταλαβαίνετε πόσο κρίσιμο είναι το αυριανό! Απέναντι, μάλιστα, σε έναν αντίπαλο αδιάφορο βαθμολογικά όπως η Μπρέντφορντ και που εκτός έδρας έχει τα γνωστά προβλήματα (2-8-10 ο εκτός έδρας απολογισμός της Μπρέντφορντ).

Η Ρέντινγκ εξάλλου ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει είναι στο σπίτι της (εκεί πήρε τους 25 από τους 41 βαθμούς της). Υπενθυμίζω ότι στο προηγούμενο εντός νίκησε 2-1 την Πρέστον, η οποία μέχρι εκείνο το ματς έτρεχε αήττητο 12 αγώνων! Ασος στο 3,25.

* Πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο Λιντς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Αν έπρεπε να διαλέξω από όλο το πρόγραμμα ένα φαντασματάκι, αυτό θα ήταν!

Λιγκ 1

Για μία ακόμα φορά λίγα πράγματα η Λιγκ 1.

Η Γουόλσολ σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να αντιδράσει έδιωξε τον προπονητή της και θα συνεχίσει με υπηρεσιακό τον 51χρονο Ο’ Κόνορ, μέχρι πρότινος βοηθό του Κιτς. «Αν κάνεις τα ίδια πράγματα πιθανόν να έχεις και τα ίδια αποτελέσματα. Οπότε εμείς δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα σε αρκετά διαφορετικά πράγματα, αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Να δούμε αν θα δουλέψουν όλα αυτά το Σάββατο», είπε μεταξύ άλλων ο Ο’ Κόνορ. Ο οποίος γενικά το πήγε πολύ στην ψυχολογία, προσπάθησε να ξυπνήσει τους παίκτες του και δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί. Παίζει στην β αύριο, με την αντίπαλο να είναι επίσης πολύ ντεφορμέ και «άρρωστη». Σκέψεις για το 3,30 του διπλού, στη λογική της αλλαγής ψυχολογίας στη Γουόλσολ.

* Για τις απουσίες της Ντόνκαστερ είχαμε ξαναμιλήσει και την είχαμε κοντράρει κιόλας λόγω αυτών των απουσιών. Προέκυψε κι άλλη απουσία, αυτή του πρώτου σκόρερ, Μαρκίς. Τώρα υποδέχεται την Πλίμουθ. Επικίνδυνο ματς, αλλά δεν με… πάνε οι κόντρες της Ντόνκαστερ φέτος, λέω να το αφήσω. Κι ας είναι μεγάλο το 5,00.

Λιγκ 2

Το Φόρεστ Γκριν – Μάκλσφιλντ σηκώνει κουβέντα.

Η γηπεδούχος κρατιέται με νύχια και με δόντια εντός ζώνης πλέι οφ εκμεταλλευόμενη κυρίως τις πολλές γκέλες που κάνουν οι υπόλοιπες υποψήφιες για πλέι οφ (κυρίως Καρλάιλ και Κόλτσεστερ). Είναι λίγα τα καλά ματς που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και αυτά ήταν κυρίως εκτός έδρας. Εξάλλου, είναι εντυπωσιακό ότι τις 11 από τις 17 νίκες που έχει φέτος τις έκανε εκτός έδρας! Μόλις 6 φορές νίκησε στο σπίτι της… Προέρχεται από το 2-1 στην Κρόουλι με ανατροπή και το δεύτερο γκολ στο 88’, σε ματς που δεν ήταν καλή.

Στα 6 τελευταία εντός νίκησε μόνο τη Γέοβιλ, η οποία πάει κατά διαόλου και είναι εντός ζώνης υποβιβασμού.

Η Μάκλσφιλντ, από την άλλη, παίζει σε κάθε αγωνιστική για τη… ζωή της! Βγήκε εκτός ζώνης υποβιβασμού μετά το εντυπωσιακό 3-2 μεσοβδόμαδα επί της Εξετερ, όπου βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Ηταν το 5ο σερί ματς δίχως ήττα (2-3-0) και πλέον το πιστεύει για τα καλά! Εκτός έδρας, επίσης, στο τελευταίο πήρε 1-1 από την πρωτοπόρο Λίνκολν και γενικά τα παλεύει πολύ.

Στο 6,00 ίσως αξίζει μια τουφεκιά!

* Εχω πει να μην πολυασχολούμαι με τη Νοτς Κάουντι, η οποία είναι πραγματικά ό,τι να ‘ναι φέτος! Ικανή να χάσει ματς στο οποίο κυριαρχεί, ικανή να πάρει ματς από το πουθενά, ικανή εκεί που δεν την περιμένεις να κάνει ματσάρα και που όταν δείχνει να είναι καλά εξαφανίζεται! Αντε βγάλε άκρη.

Τώρα πηγαίνει στην Κρου, η οποία είναι άνετη και προέρχεται από δύο σερί ήττες. Η Νοτς Κάουντι παίζει σε κάθε ματς «τελικό» καθώς είναι τελευταία, στο -2 από τη ζώνη υποβιβαμού. Και δείχνει καλά. Αλλά, όπως είπαμε, σχετικό είναι αυτό με τα όσα έχουμε δει φέτος από αυτήν. Στο 3,75 είναι μια σκέψη το διπλό.

Νάσιοναλ Λιγκ

Το Μπάροου – Ντόβερ είναι το μοναδικό που με απασχολεί.

Θεωρητικά το ματς είναι αδιάφορο βαθμολογικά, αφού η Μπάροου είναι στο -10 από τα πλέι οφ (τέσσερις αγωνιστικές απομένουν), ενώ η Ντόβερ μπορεί να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη γραμμή παραμονής, όμως έχει ένα +9 από την Χάβαντ, που είναι εντός ζώνης. Παρ’ όλα αυτά η Ντόβερ είναι εξαιρετική εκτός έδρας μέσα στο 2019, έχοντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, αμφότερες στο όριο.

Στο τελευταίο με την Τσέστερφιλντ (0-0) αν κάποιος άξιζε το τρίποντο ήταν η Ντόβερ, που είχε τις καλύτερες από τις πολύ λίγες ευκαιρίες του ματς. Από την άλλη,  Μπάροου τίποτα το ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα. Εντός έδρας, μάλιστα, μέσα στο 2019 νίκησε μόνο την Ολντερσοτ, ομάδα που είναι εντός ζώνης υποβιβασμού. Και αυτή με πέναλτι στις καθυστερήσεις (2-1)! Αν τσιμπήσει λίγο ακόμα το διπλό από το 3,30 που κυκλοφορεί, ακόμα καλύτερα!

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά τίποτα.

Στο Νότο υπάρχουν δύο περιπτώσεις που αξίζουν κουβέντα. Η πρώτη είναι το Χίμιλ – Τρούρο. Η Χίμιλ δεν πάει πουθενά. Ανετη βαθμολογικά και ίσως θυμάστε κάποιες φορές μέσα στη σεζόν που λέγαμε ότι είναι ομάδα που αποδίδει καλύτερα εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας. Πλέον έχει 6 νίκες εντός και 6 εκτός, αλλά τις δύο από τις 6 εντός τις πέτυχε τώρα πρόσφατα, στο 3-2 επί της προτελευταίας Ιστ Θάροκ με ανατροπή στο 83’ και στο 3-2 επί της προβληματικής Ιστμπουρν Μπόρο με ανατροπή στο 90’! Την ίδια στιγμή η Τρούρο καίγεται! Εντός ζώνης υποβιβασμού με ένα ματς λιγότερο και οι αριθμοί λένε ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εκανε, όμως, καλές εμφανίσεις στα τελευταία εκτός: 1-1 στην Ντάρτφορντ που χτυπάει πλέι οφ, οριακή ήττα στο 85’ από την Ντάλγουιτς (3-2), 1-1 στο Μπαθ που επίσης είναι εντός πλέι οφ, 2-2 στην Σεντ Αλμνπανς που διεκδικεί πλέι οφ. Παλεύει… Στο 4,20 το διπλό χθες, στο 3,80 σήμερα.

Το άλλο είναι το Ντάλγουιτς – Χάνγκερφορντ. Και εδώ μονόπλευρο το ενδιαφέρον, αν και η Ντάλγουιτς μαθηματικά δεν έχει σωθεί ακόμα.

Δεν την κοντράρω συχνά εντός έδρας την Ντάλγουιτς γιατί είναι ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας, ακτιβιστές, με πολλές δραστηριότητες εκτός αγωνιστικού χώρου, παίρνουν στην εξέδρα τα κατοικίδιά τους, γενικά τα εντός έδρας της Ντάλγουιτς είναι πάντα ιδιαίτερα και μαζεύεται αρκετός κόσμος. Παρ’ όλα αυτά, η Χάνγκερφορντ κάνει καλή προσπάθεια τελευταία για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ναι μεν έχασε στο τελευταίο 1-2 από την Σλάου, όμως είχε προηγηθεί ένα αήττητο 5 αγώνων (3-2-0). Και στα τελευταία εκτός έδρας έβαλε τρία στην Χάμπτον (3-0) και κέρδισε 2-1 την Μπίλερικεϊ! Στο 4,33 εδώ το διπλό.

Στη σούμα. Είπαμε για Μπράιτον (2,30) και Κάρντιφ (4,50) στην Πρέμιερ Λιγκ. Για Ρέντινγκ (3,25) στην Τσάμπιονσιπ. Για Γουόλσολ (3,30) στη Λιγκ 1 και Μάκλσφιλντ (6,00), Νοτς Κάουντι (3,75) στη Λιγκ 2.

Για Ντόβερ (3,30) στη Νάσιοναλ και για Τρούρο (3,80), Χάνγκερφορντ (4,33) στο Νότο. Βλέπετε ότι δεν είναι πολλά, αλλά είναι σχεδόν όλα πολύ καλά! Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Και, άντε, πες, η Κάρντιφ είναι λίγο τραβηγμένη, να την αφήσω. Η Γουόλσολ είναι απλά μια εικασία ότι θα αλλάξει η ψυχολογία μετά την απομάκρυνση του προπονητή της. Ή, καλύτερα, η ψυχολογία θα είναι δεδομένα καλύτερη αλλά δεν γνωρίζω αν αρκεί για να εμφανιστεί βελτιωμένη και αγωνιστικά.

Πάνε τα δύο, τα «κάψαμε». Να αφήσω και την Ντόβερ γιατί το ματς έχει και πολύ Χ; Αντε να την αφήσω κι αυτή. Οριακά κόβω και τις Τρούρο και Χάνγκερφορντ. Και μένουν Μπράιτον, Ρέντινγκ, Μάκλσφιλντ και Νοτς Κάουντι. Αφήνω και Νοτς Κάουντι που γενικά δεν με πάει. Μιλάμε τώρα για πολύ οριακά όλα. Δεν θα πω όχι, δηλαδή, αν κάποιος τα επιλέξει.

Είναι θέμα ενστίκτου πλέον! Μπράιτον και Ρέντινγκ είναι αυτά που μου αρέσουν περισσότερο, θα ρίξω και κάτι λίγα στη Μάκλσφιλντ. Και κλείσαμε με αυτά τα τρία. Οτιδήποτε προκύψει θα γίνει update, διαφορετικά τα λέμε κανονικά την Τρίτη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος