1943

Μάκης Μηνδρινός

Λίγα και… καλά!

Χρόνια πολλά, με υγεία και χαμόγελα! Ελπίζω να περάσατε καλά τα Χριστούγεννα, να βρήκατε χρόνο να βρεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα και να διασκεδάσατε όσο θέλατε. Οσοι κρατήσατε τις… δυνάμεις σας για την Πρωτοχρονιά, εύχομαι να του δώσετε να καταλάβει!

Στα δικά μας, βάσει αποτελεσμάτων δεν ήταν καλή η Boxing Day. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν και τόσο άσχημα όσο δείχνουν τα αποτελέσματα.

Από την άποψη ότι και η Ρέντινγκ πάλεψε (είχε δοκάρι να ισοφαρίσει, ενώ έπαιζε με 10 από το 9’ και τελείωσε το ματς με 9 παίκτες) και η Μπάροου. Η Πίτερμπορο έχασε δικαιότατα.

Πάμε στα φρέσκα, γιατί οι Αγγλοι είναι non stop. Κανονική αγωνιστική αύριο, κανονική την Πρωτοχρονιά, Κύπελλο σε μία εβδομάδα. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρέμιερ Λιγκ

Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της δύο ματς αποδείξεων: Αρσεναλ τώρα και Σίτι εκτός έδρας την Πέμπτη.

Δύο ματς που στην καλύτερη περίπτωση θα αγκαλιάσει τον τίτλο και που στη χειρότερη θα συνεχιστεί το… θρίλερ. Γράφω αποδείξεων γιατί η Λίβερπουλ πρέπει τώρα να διαχειριστεί τον τίτλο του πολύ μεγάλου φαβορί. Εχει βρεθεί ξανά σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Φέτος, βέβαια, δείχνει πιο σοβαρή, πιο κυνική και πιο αποφασισμένη από ποτέ.

Στοιχηματικά, το Λίβερπουλ – Αρσεναλ προφανώς δεν παίζεται. Ούτε ο άσος είναι για τόσο χαμηλά, ούτε η Αρσεναλ δείχνει ικανή να κάνει τη μαγκιά στο Ανφιλντ. Οπότε, τίποτα!

* Η Μάντσεστερ Σίτι ψάχνει αντίδραση μετά τις δύο σερί ήττες. Η μία όψη του νομίσματος λέει ότι τέτοιες ομάδες σπάνια κάνουν τρίτη ήττα στη σειρά στην ίδια διοργάνωση.

Η άλλη όψη λέει ότι από τη στιγμή που είναι ντεφορμέ, ποιος «απαγορεύει» να ξαναχάσει; Εγώ θα μείνω με τα… ερωρτηματικά και θα πάω παρακάτω. Η Σαουθάμπτον, εξάλλου, έκανε πισωγύρισμα την Πέμπτη (1-2 από Γουέστ Χαμ) και έχει μια μέρα λιγότερο ξεκούραση.

* Αν έπαιζα ένα φαβορί θα ήταν η Φούλαμ, στο εξάποντο με τη Χάντερσφιλντ.

Η Φούλαμ, μπορεί να μην φαίνεται στα αποτελέσματά της, αλλά είναι βελτιωμένη με τον Ρανιέρι στον πάγκο. Και κόντρα στη Γουλβς αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική θα το έπαιρνε το ματς. Η Χάντερσφιλντ είναι μάλλον η χειρότερη ομάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και το 2,15 είναι δίκαιο, λίγο πάνω από 50% πιθανότητες έχει η Φούλαμ.

* Στην κατηγορία των επικίνδυνων βάζω το ΓουότφορντΝιουκάστλ.

* Κακώς είναι αουτσάιντερ, έστω και οριακό πλέον, το over στο ΜπέρνλιΓουέστ Χαμ.

Τσάμπιονσιπ

Μπορούμε πάλι να κάνουμε κουβέντα για τη Μίλγουολ, η οποία υποδέχεται τη Νότιγχαμ. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος δεν άλλαξε τίποτα για τη Μίλγουολ σε σχέση με αυτά που λέγαμε την Παρασκευή.

Παραμένει σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, το «Ντεν» ναι μεν είναι δύσκολη έδρα αλλά δεν φοβίζει, ενώ απέναντι στη Ρέντινγκ είχε μπόλικη ρέντα. Βρήκε νωρίς γκολ, με παίκτη παραπάνω από το 9’, παραλίγο να ισοφαριστεί σε δοκάρι της αντιπάλου και στο τέλος η Ρέντινγκ έμεινε με 9. Κέρδισε μεν, χωρίς πειστικό τρόπο δε.

Στη Νότιγχαμ η κατάσταση είναι περίεργη.

Και έγινε ακόμα πιο περίεργη μετά το εντυπωσιακό 3-3 απέναντι στη Νόριτς, σε ένα ματς που η Νότιγχαμ προηγήθηκε 3-0 και ισοφαρίστηκε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και ζητάει μεταγραφές, όμως οι περισσότεροι στηρίζουν τον Καράνκα. Ο οποίος Καράνκα πιθανότατα να είχε απολυθεί αν δεν υπήρχαν αυτή η στήριξη του κόσμου.

Πάντως ήδη ακούγονται πολλά ονόματα ως πιθανοί αντικαταστάτες και είναι πολύ πιθανό αν η Νότιγχαμ δεν κερδίσεις το Ντεν, ο Καράνκα να απολυθεί.

Θεωρώ ότι η Νότιγχαμ θα βγάλει αντίδραση. Και επειδή έχει το υλικό να το κάνει και επειδή ο Καράνκα ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Στο 2,87 το διπλό.

Λιγκ 1

Η αγωνιστικά γενικά δεν είναι καλή.

Μια μικρή σκέψη είναι η Τζίλιγχαμ, στο εντός έδρας με την Ντόνκαστερ. Οι γηπεδούχοι έρχονται από σπουδαίο 2-0 επί της Πόρτσμουθ, η ψυχολογία είναι στα ύψη. Και η Ντόνκαστερ δεν είναι αξιόπιστη εκτός έδρας, ενώ προέρχεται από τριάρα στο Φλίτγουντ (3-0). Αναμένεται, μάλιστα, να γυρίσει ο πρώτος σκόρερ της Τζίλιγχαμ, ο Ιβς (14 γκολ), που έλειψε στα δύο προηγούμενα.

Στο 3,50 ο άσος.

* Μια πιο σοβαρή σκέψη είναι η Μπράντφορντ, στην έδρα της Ρότσντεϊλ. Γενικά τη Ρότσντεϊλ την έχω τοποθετήσει στην κατηγορία «κόντρα για εντός έδρας». Δεν είναι αξιόπιστη, αν δεν της πάει το ματς είναι ικανή να χάσει από οποιονδήποτε, ενώ από την άλλη, όταν μπει καλά μπορεί να κάνει ζημιά σε όλους.

Όπως έκανε και στην Μπλάκπουλ την προηγούμενη αγωνιστική, σε ματς πάντως που είχε αριθμητική πλεονέκτημα.

Για την Μπράντφορντ έχουμε ξαναμιλήσει, είναι μια χρονιά δύσκολη, που εξελίσσεται πολύ χειρότερο από αυτό που περίμενε όταν ξεκινούσε. Εντός ζώνης υποβιβασμού, αλλά με καλά σημάδια το τελευταίο διάστημα. Κάτι η αλλαγή προπονητή (ήρθε τον Σεπτέμβρη αλλά τώρα αρχίζει να δείχνει πράγματα), κάτι η αλλαγή διοίκησης, έχει φέρει μία αγωνιστική άνοδο, χωρίς πάντως ακόμα να τη λες φορμαρισμένη.

Και στο Σάντερλαντ πάλεψε πολύ παρά την ήττα (1-0). Επειδή, όμως, όλα καταλήγουν στην απόδοση, θεωρώ πολύ μεγάλο το 5,25 του διπλού.

Λιγκ 2

Την Παρασκευή αναφέραμε Γκρίμσμπι και Μάκλσφιλντ και όντως ήταν καλές, κέρδισαν και οι δύο. Η Γκρίμσμπι τώρα παίζει στην Εξετερ, που φυσικά δεν είναι εύκολη έδρα.

Και η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν είναι το κατάλληλο timing για να κοντράρουμε την Εξετερ. Παρ’ όλα αυτά, για την κατάσταση που βρίσκεται η Γκρίμσμπι, το διπλό δεν θα έπρεπε να δίνει πάνω από 4,00.

* Το ίδιο ακριβώς θα πω και για το Καρλάιλ – Μάκλσφιλντ. Είναι φανερό ότι η Μάκλσφιλντ έχει ανέβει, ότι παλεύει να σώσει τη σεζόν, αλλά δεν είναι τώρα η Καρλάιλ σε φάση κοντραρίσματος.

Κι ας δίνει 5,50 το διπλό.

Νάσιοναλ Λιγκ

Δύο αλλαγές προπονητή μετά την Boxing Day: τέλος ο Αλεν από την Τσέστερφιλντ, τέλος και ο Γουίλερ από την Μέιντστοουν. Προς το παρόν υπό παρακολούθηση και οι δύο. Ειδικά η Τσέστερφιλντ δεν είναι για τόσο χαμηλά. Πώς είναι η Μπράντφορντ στη Λιγκ 1 και η Νοτς Κάουντι στη Λιγκ 2; Που παρά το καλό υλικό που έχουν δεν μπορούν να ορθοποδήσουν; Ε, κάπως έτσι είναι και η Τσέστερφιλντ.

* Κάνει μπαμ το Μπάροου – Σάλφορντ. Κάνει μπαμ το 4,75 του άσου. Για την Μπάροου συζητήσαμε και την Παρασκευή, παραμονές του αγώνα με την Φάιλντ. Η Μπάροου ήταν καλύτερη και άξιζε να κερδίσει: ευκαιρία πάνω στη γραμμή στο 0-0, δοκάρι για να ισοφαρίσει σε 1-1 και τεράστια ευκαιρία στο φινάλε για να πάρει το τρίποντο (κεφαλιά από το ένα μέτρο που έβγαλε εντυπωσιακά ο τερματζής της Φάιλντ).

Η Μπάροου γενικά είναι καλά και είναι 6 ματς αήττητη (4-2-0). Το θέμα είναι με τη Σάλφορντ τι γίνεται. Θυμίζει λίγο… Μάντσεστερ Σίτι η φάση! Με τη διαφορά ότι η Σάλφορντ έχει τρεις σερί ήττες και ότι στο τελευταίο έφαγε 5άρα από τη Ρέξαμ εκτός έδρας (5-1). Τα ερωτήματα, κλασικά: θα αντιδράσει η Σάλφορντ που είναι, στα χαρτιά, η καλύτερη ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι για τα σημερινά δεδομένα ο άσος στο 4,75 είναι λάθος. Είναι και τηλεοπτικό το ματς, αύριο μεσημέρι.

* Η Ντάγκεναμ έχει πάρει φόρα για τα καλά! Στα 11 τελευταία έχασε μόνο το ένα (9 νίκες στο διάστημα αυτό), ενώ στα δύο πιο πρόσφατα κέρδισε και Σάλφορντ και Λέιτον! Και το Σάββατο, μάλιστα, νίκησε την πρωτοπόρο με ανατροπή, σκοράροντας στο 78’ και στο 87’.

Τώρα υποδέχεται την Μπάρνετ, η οποία έχασε τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Δεν είναι κακή ομάδα η Μπάρνετ, απλά δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι. Ο άσος οριακά αουτσάιντερ (2,75) δεν είναι το λάθος της αγωνιστικής, αν και περίμενα οριακά φαβορί τη Ντάγκεναμ.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι αουτσάιντερ (έστω και οριακό) η πρωτοπόρος Μπράντφορντ ΠΑ στην έδρα της Μπόστον.

Μιλάμε ότι η Μπράντφορντ είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, προέρχεται από 5άρα στην έδρα της Γκάισλι, είναι 10 ματς αήττητη (7 νίκες), ενώ τελευταία φορά που έχασε εκτός έδρας ήταν τον Σεπτέμβρη. Η Μπόστον κέρδισε μόνο ένα από τα 7 τελευταία της παιχνίδια και στα 4 πιο πρόσφατα εντός νίκησε μόνο στο ένα. Στο 2,75 το διπλό, είναι υψηλότερα απ’ ό,τι περίμενα.

Στο Νότο, η Γέλινγκ είναι δυνατή εντός αλλά στο ματς με την ισόβαθμη Κόνκορντ δεν είναι γι 1,70 ο άσος.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ (2,15), για Νότιγχαμ στην Τσάμπιονσιπ (2,87), για Τζίλιγχαμ (3,50) και Μπράντφορντ (5,25) στη Λιγκ 1, για Μπάροου (4,75) και Ντάγκεναμ (2,75) στη Νάσιοναλ και για Μπράντφορντ (2,75) στο Βορρά.

Όπως βλέπετε δεν είναι πολλά. Αλλά νομίζω είναι όλα καλά! Αντε να βγάλω τη Τζίλιγχαμ. Μένουν 6 σημεία όλα κι όλα και τα τέσσερα από αυτά είναι σε αποδόσεις κάτω του 3.00. Από τα μικρά αφήνω την Ντάγκεναμ και από τα μεγάλα τη Μπάροου. Οριακά, ένστικτο. Τα άλλα τρία θα τα κάνω τρίξι και η Μπράντφορντ θα παιχτεί μόνη της. Δεν ανοίγομαι, με το μίνιμουμ (το μονό ή τη δυάδα στο τρίξι) είμαι από πάνω.

Καλά να περνάτε και να προσέχετε! Τα λέμε ξανά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31. Για την μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Τρίτης-Τετάρτης.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος