1600

Billaras

Λίγα και μεγάλα!

H Ρεν έπεσε πάνω σε έναν τερματοφύλακα-τοίχο πραγματικό (και μπράβο του, παίζει κι αυτός) και δεν μας πλήρωσε την Πέμπτη, αλλά δεν έκατσα και να σκάσω, κέρδη υπήρχαν μεσοβδόμαδα, άπαξ και είχαν “διπλώσει” οι ισοπαλίες. Είπαμε πολλά και χθες στο ράδιο, τα έγραψα και στην εφημερίδα, το μόνο που θέλω να επαναλάβω εδώ είναι ένα και είναι χιλιογραμμένο: ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται στη μπάλα, ΤΙΠΟΤΑ δεν τελειώνει αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής.

Μπορεί να συμβούν τα απίθανα, να σε ευνοήσει ή να σε αδικήσει, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πανηγυρίζουμε πρόωρα ή “σκίζουμε δελτίο” πρόωρα. Μέσα σε 3 εικοσιτετράωρα είδαμε “μαγείες”, από διπλά δοκάρια, από διπλές αποβολές, από αμυντικούς που έπαιξαν τερματοφύλακες, από ανατροπές ακομα και δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Ως παίκτες, ΕΝΑ υπάρχει να κάνουμε εμείς.

Να παίζουμε σωστά. Με διπλή έννοια το “σωστά”. Πρώτον να επιλέγουμε σωστά τα παιχνίδια μας, να παίζουμε με τις αποδόσεις, να παίρνουμε αξία. Και δεύτερον να ποντάρουμε σωστά, ανάλογα τα ματς, γιατί ο τρόπος πολλές φορές κάνει την διαφορά (θυμηθείτε το κείμενο του Οκτώβρη).

Αυτά με όσα έγιναν, πάμε παρακάτω. Εχω την αίσθηση ότι μιλάμε γιά ένα Σαββατοκύριακο που σηκώνει ρίσκο.

Μεγάλο. Οκ, να αναφέρω το g/g του ΟΦΗ ή το σημαδεμένο Χ στο Κφουμ-Σόγκνταλ; Τα βλέπω κι εγώ, τα ανέφερα, αλλά…1,65 και 1,90 δεν φτουράνε. Γιά το νορβηγικό λέω πάσο, πιστεύω ότι δεν θα κουνηθεί από το Χ, αλλά αν θυμάστε προ εβδομάδας πήραμε παρόμοιο Χ στη Σουηδία με 2,70. Εκεί έπαιξα. Τώρα δεν παίζω. Το “σημαδεύω” στο live αν τυχόν μπει γκολ να ψαξω τότε το Χ.

Pre game όμως, στο 1,90 δεν αγγίζω, είναι ξεφτίλα.

Οπότε, μόνο μεγάλα. Και σήμερα και αύριο. Θα γράψω κανονικά και αύριο.

Υπήρχαν πολλά που πέρασαν έλεγχο, αλλά σβήστηκαν. Μπέρμιγχαμ, Χάτερσφιλντ, Μέιντστόουν, Σέφιλντ. Αυτά καθαρά λόγω απόδοσης. Οχι κάτω του 3,00 ρε Μπέρμιγχαμ, ούτε στο 4,5 η Χάτερσφιλντ όταν την είχαμε στο 7,00 πριν μιά εβδομάδα και με “χειρότερο” αντίπαλο.

Και στο κυπελλικό, δεν κοντράρω την φόρμα της Τορκί γιά 3,50.

Μετά σβήστηκε το “φαντασματάκι της Θέλτα, μετά η Τζένοα (αυτή με σκέψη, θα το ρίσκαρα γιατί στην Νάπολι έχουνε γίνει μπάχαλο, αλλά άνευ Κουαμέ και Σαπονάρα δεν το κάνω, την ήθελα πλήρη).

Να μην τα πολυλογώ, εκτός Αγγλίας ΜΟΝΟ ένα. Η Αλκορκόν.

Εδώ παίζω. Στο 3,75 ομάδα αήττητη εκτός, κόντρα σε ντεφορμέ (3 σερί ήττες) και με ένα σκασμό απόντες Λας Πάλμας; Μου κάνει. Αν είχε πχ Αραούχο, Ρουμπέν Κάστρο, Βιέρα και Πέδρι η Λας Πάλμας θα έκανα πίσω. Αλλά δεν έχει ούτε αυτούς (τους ανέφερα επειδή είναι γνωστοί), ούτε 4-5 ακόμα! Κρατάω την Αλκορκόν.

Και μένει το Νησί. Premier τίποτα, Championship τίποτα, ανέφερα όσα είδα και προσπέρασα (και γιατί).

Οπότε…FA CUP.

Ομολογώ οτι πέρα από όσα αναφέραμε χθες, σήμερα κοίταξα λίγο πιό ζεστά την Οξφορντ Σίτι, ενώ μου βάρεσε κι ένα καμπανάκι στην Μόρκαμ, γιατί χθες αργά πήρε νέο (και καλό) προπονητή. Τα ζύγισα, οριακά τα άφησα. Τα αναφέρω όμως να τα δείτε κι εσείς.

Θα αφήσω και την Μπράντφορντ που έπαιξε ο Μάκης, ομάδα που αγαπάω στα κύπελλα, βαριά φανέλα, αλλά στο 3,60 με ρίχνουν, είναι σούπερ εντός και η Σριούσμπερι, δεν μπορώ να το προσπεράσω αυτό.

Ισως πάνε σε ισοπαλία/ρεβάνς.

Ε, δεν έμειναν και πολλά. Ελάχιστα έμειναν. Ντάρλιγκτον βασικά, αλλά και Γκείτσχεντ παρότι αυριανό. Ηδη έπεσαν οι αποδόσεις, δεν θέλω να το σβήσω επειδή θα πεσουν κι άλλο. Οπότε ξεκάθαρο, “μικρό” παιχνίδι. Αύριο έχω πολλά κατά νου (από Σεντ Γκάλεν ως Τοντέλα κι από Λεβάντε ως Σεντ Ετιέν και Μπράιτον), οπότε “καλύτερο” παιχνίδι σε ένα 24ωρο.

Σημερα απλά πράγματα. Μονό η Ντάρλο (σε draw no bet), μονά-δυάδα Αλκορκον-Γκέιτσχεντ. Λίγα και καλά. Γιά τις δύο εγγλέζες διαβάσατε και τον Μάκη, ακούσατε και ράδιο, έχουν τα φόντα να πληρώσουν.

Αυτά παίζω, θα είμαι στο chat γιά live, νέα στήλη ίδια ώρα αύριο.

ΥΓ: Οι ευχαριστίες γιά το απίστευτο κύμα ανανεώσεων/ετήσιων συνδρομών είναι το λιγότερο που μπορώ να γράψω. Δεν έχω λόγια…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras