1672

Billaras

Λίγα πράγματα, μόνο εγγλέζικα!

Σε σχέση με όσα έγιναν, δεν έχω να προσθέσω πολλά μετά το Editorial της Τετάρτης. Στοιχηματικά όλα κρίθηκαν στην Φόρεστ Γκριν γιά εμάς, γιά τους άλλους…δεν ξέρω (ή μάλλον ξέρω, τα έγραψα, απλώς δεν θέλω να ασχολούμαι συνέχεια και με τα χαζομπέτ του καθενός, ας πρόσεχαν). Αγωνιστικά, τα εύσημά μου στον Ολυμπιακό, εντός τερέν παίρνει υψηλότατο βαθμό, πάνω όμως που τους λες ένα (μεγάλο) μπράβο έρχεται και τους “αδικεί” ο…Μαρινάκης με όσα λέει και σου γυρνάνε τα άντερα.

Κλασικά ελληνικά πράγματα.

Πέραν των συνόρων μας, πιστεύω ότι ένα-δύο ματσάκια…μύρισαν λίγο, αποδείξεις δεν εχω αλλά ξέρω τι είδαν τα ματάκια μου σε Κύπρο και Μπρατισλάβα. Εδώ κολλάει το “μας βλέπουνε παιδιά” (γέλια). Από πλευράς αποτελεσμάτων, είχαμε και την Τετάρτη και την Πέμπτη γκέλες φαβορί αλλά δεν νομίζω ότι γιά υποψιασμένους παίκτες ήταν τεράστιες εκπλήξεις.

Ισως μόνο σε έκταση σκορ, αλλά όχι ως τελικά αποτελέσματα. Οπως και να’χει, το τριήμερο “έδειξε τα δόντια του”.

Επί προσωπικού, συνεχίζω τελευταία να κάνω συλλογή από….κόκκινες. Νέο “φρούτο” αυτό! Θυμίζω Ακριγκτον (3-3), θυμίζω Μπρέσια (3-4), θυμίζω προχθές Φόρεστ Γκριν (0-0) ακόμα και Νορθάμπτον (που κέρδισε 1-0)! Ελπίζω να σταματήσει σύντομα αυτό, δεν είναι κάτι προβλέψιμο, απλά ατυχία είναι.

Και πάμε πλέον στα φρέσκα…

Τίγκα ντέρμπι και μεγάλα ματς, αλλά αυτά δεν είναι γιά παιχνίδι, είναι γιά τηλεθέαση. Γενικά το κουπόνι δεν είναι σόι. Αύριο θα κάνω νέα στήλη, όχι update, κανονική στήλη, “κάτι” έχει αλλά γενικά λίγα πράγματα. Σήμερα ας πούμε δεν έχω κανένα, μα ούτε ένα μη εγγλέζικο σημείο. Μάπα εντελώς.

Και…ψιλομάπα είναι και το Νησί.

Με το ζόρι μιά δεκάδα ξεχώρισα, αλλά εύκολα σβήνω τα μισά, απλά πήραν ένα “τικ” τα άλλα πέντε. Ειδικά στις ψηλές κατηγορίες, ελάχιστα. Νόριτς (3,50), Λέστερ (2,62), Στόουκ (4,50), Γουένσντεϊ (2,90) είναι ας πούμε τέσσερα από Premier League και Championship. Και…δεν έχω κανένα από την 1η! Ε, από αυτά τα τέσσερα, στον “δεύτερο γύρο” πέρασε μόνο η Νόριτς! Η Λέστερ βούλιαξε (αφήστε που το κόβω γιά κανένα 2-2 που το αγαπάει η Τότεναμ), η Γουένσντεϊ δεν λέει κάτω από 3,00, η Στόουκ έπεισε τον Μάκη αλλά εμένα όχι, “κάπου” θα ξεμπουκώσει αλλά δεν έχω ψηθεί.

Οπότε, ας βάλω τη Νόριτς στην άκρη και πάω σε 2η και Νάσιοναλ Λιγκ. Εδώ κάτι κουνιέται.

Εξετερ (2,90), Κέμπριτζ (3,60), Σάλφορντ (4,20), πονηρούλι η Μάκλεσφιλντ (4,33) και μετά έχω Ντάγκεναμ (3,30), Τσέστερφιλντ (2,60), Γέοβιλ (3,60).

Εδώ χαλάστηκα αρκετά με την βουτιά της Τσέστερφιλντ, στο 2,80+ θα την έπαιζα. Πλέον γύρισε φαβορί, το αφήνω, αλλά αν ανέβει πάλι πριν τις 5 δείτε το.

Τώρα δεν μπορώ να το κρατήσω. Μετά σβήνω Εξετερ (κι αυτή έπεσε κάτω από 3,00), σβήνω Κέμπριτζ (μάλλον τυχερή η νίκη της και οκ, τα τρία γκολ απ΄τα τέσσερα μπήκαν μετά το 85′, ξεγελάει το σκορ), προσπερνάω και την Μάκλεσφιλντ (δεν με πείθει αγωνιστικά) πόσα έμειναν; Τρία. Σάλφορντ, Γέοβιλ, Ντάγκεναμ. Με τη Νόριτς μαζί, ιδού η τετράδα που μου έμεινε (ξαναλέω, θα έπαιζα 100% Τσέστερφιλντ αν δεν βούλιαζε).

Η Σάλφορντ μοιάζει λίγο με την Στόουκ, γιά καραφαβόρα ανόδου την είχαν αν θυμάστε, οριακά στέκεται όμως. Παίρνει όμως στροφές. Βασικά προσαρμόζεται. Η “περίεργη” είναι η Κρου εδώ. Τελευταία της ματς; Κερδίζει εκτός σε Γκρίσμπι και Λέιτον, χάνει εντός από Κέμπριτζ και Μπέρτον και Πλίμουθ, μαζεύει κάτι τριάρες μάλιστα.

Βάση ρόστερ τα πάει σούπερ, δεν το συζητώ. Αλλά είναι ασταθής (προσέξτε, έχει 6-0-3 φέτος), δεν είναι γιά πρωταθλητισμό προφανώς. Η Σαλφορντ ας πούμε χάνει πιό δύσκολα, έχει 2-5-2! Λιγότερες ήττες από την Κρου, αλλά και λίγοτερες νίκες, φέρνει πολύ ισοπαλία.

Στα άλλα, ζυγίζω πολύ το Μπέρνλι-Νόριτς, όλα θα παιχθούν στο “πως θα πάει” το ματς.

Θα βγει χύμα η Νόριτς; Θα την πατήσει. Θα αφήσει πρωτοβουλία στην Μπέρνλι και θα παίξει κόντρα; Θα το κερδίσει. Τέλος, Ντάγκεναμ και Γέοβιλ είναι σημεία φόρμας καθαρά, εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Στη βαθμολογία φόρμας (5 τελευταία) είναι 1η και 2η αντίστοιχα. Οταν Σόλιχαλ και Τορκί είναι στα τάρταρα (0-1-4 η μιά, 1-2-2 η άλλη).

Αν είχα και Τσέστερφιλντ στο κόλπο, θα πήγαινα σε ένα καθαρό trixie απο Νάσιοναλ Λιγκ.

Δεν έχω όμως. Οπότε τα σκέφτομαι… Θα αφήσω την Νόριτς. Και εξήγησα το γιατί. Και θα κρατήσω τα άλλα τρία. Μένει το πως θα παιχθούν. Trixie; Patent; Ή μήπως μονά-δυάδες τα δύο της Νασιοναλ και μονό την Σάλφορντ (που έχει και έμπνευση μέσα, δεν είναι “καθαρό” σημείο, γι αυτό είπα ότι μοιάζει με την Στόουκ του Μακη); Πρεπει να αποφασίσω.

Θα το κάνω έτσι. Μονά-δυάδες τα δύο της Νάσιοναλ Λιγκ και μόνο η Σάλφορντ. Αν έρθουν και τα τρία θα…χτυπιέμαι, αλλά αν σπάσει έστω και ένα θα έχω πράξει το σωστό. Λίγα πράγματα εν ολίγοις γιά σήμερα, αλλά είπαμε, άυριο νέα στήλη (έχω σκαλώσει με Φορτούνα, Φιορεντίνα, Φαμαλικάο, τα…τρία Φ!!).

Τα λέμε αργότερα και στο chat κλασικά.

Θυμίζω, 12/10 σύναξη Θεσσαλονίκη, όσοι έρθετε στείλτε e-mail στο [email protected] .

Παλαιότερα άρθρα του Billaras