4051

Billaras

Λίγα τα σημεία και οι αξίες…

Καλημέρες! Πολλά ματς έχει το νέο κουπόνι, κάπου 285, αν αφήσουμε έξω κάπου 85 Παρασκεύης και Δευτέρας, τότε έχουμε γύρω στα 200 μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το θέμα είναι ότι από τα 200 αυτά ματς, αξίζουν ελάχιστα. Νομίζω τα…20. Κάπου εκεί. Τα άλλα 180 είναι απλώς γιά να δούμε τα σκορ ή να τα δούμε όσα μπορούμε στην τηλεόραση. Χωρίς κανένα σχόλιο γιά μεσοβδόμαδα, πάμε κατ' ευθείαν στα φρέσκα… Στο νησί, έχει…τρελλό ξενέρωμα.

Να αρχίσω να ασχολούμαι με overάκια και τέτοια; Οκ, έχει μερικά πιθανά, αλλά δεν τα λες και ευκαιρίες. Γιά να παίξω over θέλω και να αξίζει η απόδοση (παρένθεση: αν δεν το ξέρετε, μπορεί να παίζετε στο 50-50% στα over-under, αλλά η γκανιότα είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από τα 1-2-Χ, κάτι που ελάχιστοι το υπολογίζουν). Λοιπόν, χωρίς περιστροφές, τα σημεία που μου αρέσουν είναι: Αρσεναλ-Χάιντ-Νιουκάστλ τα φαβορί, Γουίκομ-Αστον Βίλα τα αουτσάιντερ.

Δηλαδή…πέντε. Πέντε από τα 80+. Κοίταξα κάποια ακόμα, σαν την Σριούσμπερι, ή την Τορκί, αλλά τα έσβησα. Και έτσι, γιά την ιστορία, τα over που κοίταξα είναι αυτά σε Πάλας, Γουότφορντ, Γέοβιλ (και εδώ ίσως κάπου σκάσει και το αγαπημένο μου 2-2 σκορ, αλλά δεν το προτείνω, δεν το παίζω, απλώς το αναφέρω). Οταν λοιπόν, έχω μόνο πέντε εγγλέζικα σημεία, ένα είναι αυριανό και μένουν….

τέσσερα όλα κι όλα γιά σήμερα, τότε μπαίνετε στο νοήμα. Ψίχουλα. Χαλαρά. Η Αρσεναλ έχει μόνο στόχο την 4η θέση, έχει φορμαριστεί-ξεκουραστεί. Η Γουέστ Μπρομ δεν έχει κανένα στόχο, λείπει ο Μουλούμπου στα χαφ, έχει απανωτά άσχημα αποτελέσματα (και κυρίως εμφανίσεις). Ενα λογικό διπλό του 2.00. Θα το παίξω, αλλά -το ξέρετε αυτό- ΔΕΝ είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι… Η Χάιντ είναι καλά και η Μπρέιντρι…πτώμα, άμα βάζεις ερασιτέχνες να παίζουν 5 ματς σε 8 μέρες (!!), θα…ταβλιαστούν οι άνθρωποι.

Σωστός άσος, nothing more. Στη Βίλα εξακολουθώ να δίνω τύχη, αγωνιζέται σκληρά, δεν παρατάει τίποτα και η εικόνα της Στόουκ τελευταία είναι αποκαρδιωτική. Ενα γκολ σε πέντε ματς, μοναδική νίκη εδώ και καιρό αυτή η οριακή επί της πεσμένης Ρέντινγκ προ μηνός, δεν είναι καλά. Οι αποδόσεις έπρεπε να είναι πιό μοιρασμένες. Και τέλος, η Γουίκομ που πάει πριζωμένη στο ντερμπακι, έρχεται από καλή νίκη και εμφάνιση, την ώρα που η Οξφορντ είναι βυθισμένη στη γκρίνια της.

Καθαρή κυκλοθυμία. Τρεις αγωνιστικές πετάνε, μόλις έρθει μιά στραβή γίνεται…της μουρλής. Ο κόσμος τα χώνει στον προπονητή, ο αρχηγός τα χώνει στους συμπαίκτες του, μύλος. Οχι ότι εκτος νησιού έχω περισσότερα! Εσβησα κάτι δευτερεύονται σημεία που κοίταγα (πχ Ελαζιγκσπόρ), μου έμεινε μιά Λα Κορούνια, μιά Γάνδη, μιά Μπαστιά, όλες φαβορί.

Και μιά…Βακ Πέλετς ως (τεράστιο) αουτσάιντερ. Με πρίζωσε χθες ο Μάκης γιά δαύτην, είχε δίκιο, ομάδα με 5-3-0 κόντρα σε σίγουρη πρωταθλήτρια, αδιάφορη Αούστρια, δεν γίνεται να πληρώνει τόσο. Η Γάνδη μπήκε φουριόζα στα πλέι οφ, η Μπαστιά φορμαρίστηκε και στην Μπρέστ έδιωξαν μεν τον προπονητή αλλά…φαγώνονται και με τον αντικαταστάτη του, η Λα Κορούνια επίσης έκανε απανωτές νίκες και απόψε έχει τελικό.

Την άποψη μου γιά την Σαραγόσα (που ..έναν πραγματικά καλό παίκτη έχει κι αυτός-ο Απόνιο- δεν παίζει) την ξέρετε… Αναρωτιέμαι αν πρέπει απλώς να κάνω ένα …χαλαρό mixed grill και να περάσω άνετος το βραδάκι μου, ή να φέρω στον αφρό και μερικά αυριανά και να το..σοβαρέψω λίγο το πράγμα. Μετά την καλή νίκη της Δευτέρας θέλω να διατηρηθώ εκεί τουλάχιστον και να επιχειρήσω καλό χτύπημα όταν μου αρέσει το μενού.

Δεν θέλω να κάνω λάθη και χαζο-μπετ. Αύριο εκτός από την Νιουκάστλ που ήδη ανέφερα, μου αρέσουν περισσότερα. Και Μίλαν και Χέρενφεν και Αλμάαρ και Λανούς και Οσασούνα και Χιχόν και Χετάφε και…κοιτάω και κάποια άλλα. Γιά να είμαι πιό σωστός, δεν είναι περισσότερα (αν τα προσθέσετε θα δείτε την συνολική 20αδα που ανέφερα στην αρχή), απλά είναι καλύτερα σημεία στα μάτια μου… Τώρα κοίταγα τι έγραψε ο Μάκης προ ολίγου.

Βάζει τη Νιουκάστλ από σήμερα. Λογικό. Είχε το ίδιο θέμα με μένα. Και τα σημεία είναι περίπου ίδια. Κι αυτό λογικό. Εκείνος παίζει και τα over. Νορμάλ πράγματα δηλαδή, σε μιά μέρα “σβηστή”. Αποφασίζω κι εγώ. Θα κάνω το εξής: Θα “χτίσω”. Δηλαδή: Θα παίξω δυάδα σημερινή Κορούνια-Αρσεναλ. Και μετά θα την κάνω τριάδα με την Οσασούνα που είναι αύριο.

Αν σπάσει η Κορούνια, μάλλον θα σπάσει και η Οσασούνα (που θα είναι πιό άνετη και θα πάει στο ποντάκι έκαστη). Οπότε, ας πάνε πακέτο. Θα αφήσω την Πέλετς ήσυχη, ας την πιάσει ο Μάκης που την “κυάλαρε” εξ'αρχής, δεν θα παίξω τα over, θα κάνω άλλη μιά δυάδα με Μπαστιά-Γάνδη και θα κλείσω το παιχνίδι μου με μονά-δυάδα Αστον Βίλα-Γουίκομ.

Απλά πράγματα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.230 μονάδες. Ποντάρισμα 6/4: Δυάδα: Αρσεναλ 2-Λα Κορούνια 1 (3.72) με 170 μονάδες. Τριάδα με τις ίδιες και την Οσασουνα τρίτο σημείο (7.44), με 90 μονάδες. Δυάδα: Γάνδη 2-Μπαστιά 1 (4.25) με 140 μονάδες. Μονά-δυάδα: Αστον Βίλα 2 (3.90)-Γουίκομ 2 (3.60), με 80 μονάδες στην Βίλα, 90 στην Γουίκομ και 30 στην δυάδα.

Ανοιχτά μπετ: 600 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.630 μονάδες. Αυτά είναι. Προφανής ο αρχικός στόχος, μιά δυάδα. Οποια και να είναι, μου δίνει το παιχνίδι μου πίσω. Γιά κέρδη, πρέπει να έρθει και κάτι ακόμα. Είτε ένα μονό, είτε ακόμα μιά δυάδα. Αν περάσει η πρώτη δυάδα, θα έχω και μιά καλή στεκιά αύριο με την Οσασούνα γιά να γίνει και διαφορά. Θα έπαιζα λιγότερα αν είχα φουλ παιχνίδι μεσοβδόμαδα.

Αλλά αφού…είχαμε χαλαρώσει, είχα “απόθεμα”. Τίποτα άλλο, καλό βόλι, ο μήνας μπήκε καλά, ας συνεχιστεί αυτό.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras