2611

Billaras

Λίγες εγγλέζες…γιά το καλό!

Καλό μεσημέρι, χρόνια πολλά σε όλους και όλες, επιτέλους σας βρίσκω και είμαι υγειής, εχει λιακάδα, έχει μυρίσει άνοιξη γιά τα καλά, πάνω από όλα έχω ανακτήσει τις δυνάμεις μου. Γιατί ειλικρινά, αυτό το “πράμα” που με βρήκε, έφυγε μεν από την Τρίτη που μας πέρασε, αλλά με άφησε…κομμάτια, λες κι είχα ανέβει κανένα βουνό, πονάγανε τα πάντα και γενικώς… σερνόμουνα.

Να μην σας τύχει, χειρότερος από τον (πολύ υψηλό) πυρετό είναι ο πόνος στα κόκκαλα! Αυτά ως πρόλογος, πάμε στο κυρίως μενού. Με εθνικές -πλην τελικών φάσεων (μην ξεχνάμε τι ωραίο EURO περάσαμε πέρυσι)- δεν ασχολούμαι. Ούτε φόρμα ξέρω, ούτε να συγκρίνω μπορώ, πήξαμε στα φαβοράκια, πιό αντιστοιχηματικοί αγώνες από αυτούς δεν υπάρχουν. Θα δω όπως όλοι την Εθνική μας το βράδυ και αυτό είναι όλο (ζόρικα θα περάσουμε, δεν …ανακαλύπτω την Αμερική που το γράφω αυτό, αλλά ποντάρω λίγο και στην αφέλεια των βέλγων, ομάδα με τρελλό ταλέντο μεν- με χαμηλά λιπαρά δε).

Οπότε μόνο το (λιγοστό) νησί μας μένει. Ο Μάκης τα έγραψε μιά χαρά από χθες. Στην Λιγκ 1 ομολογώ ότι…έμπλεξα με άσους. Μόνο άσους κοίταξα. Και Μπέρι και Πορτ Βέιλ και Τζίλιγχαμ και Κόβεντρι ακόμα, αλλά τις έσβησα όλες. Δύο πέρασαν στο…επόμενο λέβελ. Νορθάμπτον (2.87) και…Ολνταμ (7.00). Οκ, το δεύτερο είναι λίγο…φαντασματάκι, αλλά έχει τα φόντα.

Οσο γιά τη Νορθάμπτον; Πέραν του γεγονότος ότι είναι καλά, έχουμε και μιά Οξφορντ που δεν είναι. Κούραση, μικρό ρόστερ, κάμποσες ήττες τελευταία, έχει και τελικό Τρόφι άμεσα κι εκεί είναι το ενδιαφέρον της. Στην Λιγκ 2 πήγε…ανάποδα. Κοίταξα διπλά. Και Κρου (3.00) και Στιβενέιτζ (3.00) και…Νιούπορτ (9.00) και αύριο την Πλίμουθ (5.00). Θα έλεγα και Νοτς Κάουντι αλλά έιδα επιστροφές καλές στην Γουίκομ (βασικά είναι οκ το…κτήνος ο Ακινφέγουα).

Αυτά είναι όλα λοιπόν. Η Κρου βρίσκει μιά Καρλάιλ στην χειρότερή της φάση (τρελλό ντεφορμάρισμα, έξι ματς χωρίς γκολ, σπόντες εκ των έσω και γκρίνια), η Στιβενέιτζ έδειξε…κοχόνες με την Πόρτσμουθ και την διέλυσε με τρίμπαλο, η Νιούπορτ αρνείται να παραδοθεί και προσέλαβε τον πολύπειρο Λόρενς γιά σύμβουλο (και θυμίζω η Πόρτσμουθ εντός έχει κάνει “ξερές” κυρίως λόγω άγχους), ενώ αύριο στο ματς κορυφής δεν στέκουν τα 5αρια.

Οκ, αήττητη η Ντονκάστερ, αλλά…έντεκα διπλά η Πλίμουθ. Τα ξεχώρισα λίγο. Στη μιά πάντα τα “μικρά”, Κρου-Στιβενέιτζ-Νορθάμπτον. Στην άλλη τα “φαντάσματα” Πλίμουθ-Ολνταμ-Νιούπορτ. Θα πάω με ένα χαλαρό τριξάκι τις τρεις “μικρές” και από τα άλλα τρία θηρία θα κρατήσω τα δύο σε μονά δυάδα. Θα αφήσω την Ολνταμ γιατί η Σέφιλντ δεν μου'χει δώσει κανένα δικαίωμα φέτος (την κόντραρα μονάχα μιά φορα, με επιτυχία, με την Φλίτγουντ).

Τόσες μέρες άσφαιρος, μεσοβδόμαδα πάλι τίποτα, οπότε με παίρνει σήμερα στο χαλαρό, θα έχω κι ένα αυριανό να το παρακολουθήσω κιόλας. Σημειώστε κάτι ακόμα γιά όσους θέλουνε παρολί με over: Τζίλιγχαμ, Τσέστερφιλντ, Ακριγκτον, Μπλάκπουλ, Κρόουλι είναι πέντε πιθανά. Δεν παίζω τέτοια αλλά όποιος θέλει του δίνω ιδέες… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες.

Προηγούμενο υπόλοιπο: 1.330 μονάδες. Ποντάρισμα 25-26/3: Μονό αποδεκτό: Νιούπορτ 2 (9.00) με 25 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Πλίμουθ 2 (5.00) με 45 μονάδες. Δυάδα Νιούπορτ 2-Πλίμουθ 2 (45.00) με 5 μονάδες. Trixie: Κρου 2 (3.00)-Στιβενέιτζ 2 (3.00)-Νορθάμπτον 1 (2.87) με 15 η τριάδα και με 40 κάθε δυάδα, όλο μαζί 135 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 210 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.120 μονάδες. Και με ένα ακόμα μπορώ να βγω οριακά από πάνω.

Αν είναι δύο τα εύστοχα, κερδίζω σίγουρα κάτι. Χαλαρά χωρίς πολλά-πολλά, τα τελευταία μπετ του Μαρτίου. Θα γράψω μεσοβδόμαδα αλλά…κάτι πιό ανάλαφρο, “κανονική” στήλη το άλλο Σάββατο που θα'χουμε Απρίλη και θα μπούμε στην τελική ευθεία.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras